Prag - Nova godina 2017

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:29. decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Prag, Drezden, Karlove Vari ...
 • Cena:od 185 €

Media

Prag - Nova godina 2017
Download attachments:
7 DANA / 4 NOĆENJA, AUTOBUSOM
29.12.2016 – 04.01.2017.
BRATISLAVA – PRAG – KARLOVE VARI - DREZDEN
Na tornju gradske kuće pruža se 500 godina star astronomski časovnik. Na njemu defiluju apostoli. Na kraju ovog defilea pojavljuje se smrt koja zvoni malim zvonom. Već vekovima ovaj časovnik označava kraj jednog dana; smisao ponoći... I to ponavlja u gradu koji je po mnogo čemu večan... Nezaboravna je plovidba oka po uznemirenim talasima praških krovova. Patinirane fasade samo naslućuju vekovni mir. Odozgo, sa Hradčana, jedna mnogovremenska etida dobija zamišljena krila i lebdi. Lebdi kroz prozračno praško proleće, tražeći ono pravo, izgubljeno i privremeno zaleđeno, zakasnelo vreme što se u ciklusima vraća između tamnih intervala. U ta vremena Česi se okupljaju oko bronzanih pleća kralja Vjenčeslava, odakle se pruža njegov trg – Vaclavske namjesti, srce grada i panorama nečeg velikog u malom prostoru. Tu oni ćute, ili su glasni, što je ređe, razmišljaju o istoriji koja se kreće napred i kojoj oni pomažu da ne stane...
Program putovanja:
1. dan (četvrtak, 29.12.2016)           BEOGRAD / NOVI SAD ...   Polazak autobusom iz Beograda u 21.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ oko 22.00h. Vožnja preko Mađarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2.dan (30.12.2016)                             ...BRATISLAVA – PRAG       Dolazak u BRATISLAVU u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom: Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Glavni gradski trg, Rolandova fontana, Gradska većnica… Slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
3.dan (31.12.2016)                             PRAG – HRADČANI                              Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Đorđa, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje brodom po Vltavi uz ručak i panoramsko razgledanje grada. Priprema za doček Nove Godine na jednom od glavnih trgova. SREĆNA NOVA GODINA. Provod do ranih jutarnjih časova. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4.dan (01.01.2017)                             PRAG – KARLOVE VARI       Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet do KARLOVIH VARI. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkva Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala.  Povratak u Prag. Noćenje.
5.dan (02.01.2017)                             PRAG – DREZDEN                                 Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do DREZDENA, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most… Povratak u Prag. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Noćenje.
6.dan (03.01.2017)                             PRAG – KARLŠTEJN              Doručak. Nakon doručka, napustanje hotela. Slobodno vreme u Pragu ili mogućnost fakultativnog odlaska do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposredonoj blizini Praga. Obilazak srednjevekovnog gotskog zamka Karlštejn, koji je gradio kralj Karlo IV kao mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Slobodno vreme sve do povratka u Prag. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Češku, Slovacku, Madjarsku i Srbiju.
7. dan (sreda, 04.01.2017)                ... NOVI SAD / BEOGRAD   Dolazak u Novi Sad, Beograd u ranim jutarnjim satima.
CENA ARANŽMANA
185€
Navedena cena uključuje:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Pragu
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Obilaske Bratislave i Praga uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
Cena ne uključuje:
 • Sve ostale nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70€
 • Fakultativni program:
  Večera u nacionalnom restoranu  – 10€
  Krstarenje Vltavom uz „buffet“ ručak -  20€
  Izlet za Drezden – 30€
  Izlet u Karlove Vari – 25€
  Obilazak Karlštajna – 20€
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje – može se uplatiti u agenciji (oko 7€ u din.protivvrednosti)
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 05. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 05.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL SLAVIA*** (www.slaviahotel.com) ili sličan
Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs
(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik broj 1 od 27.09.2016.