Torino, Ženeva & Milano

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:30. decembar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3 ***
 • Obilasci:Torino, Ženeva, Milano
 • Cena:od 149 €

Media

Torino, Ženeva & Milano
Download attachments:
5 DANA / 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM
30.12.2016 – 03.01.2017.

TORINO – ŽENEVA - MILANO
Raskošna arhitektura „stare dame“ Torina nalikuje na san nekog starog majstora koji je želeo da stvori svoje remek-delo… I u tome je uspeo… Ta raskoš i dolikuje nekadašnjoj kraljevskoj prestonici dinastije Savoja koja je iz ovog grada moći uspela da ostvari san svih Italijana, a to je ujedinjenje u jednu zemlju… Reka Po koja protiče kroz Torino daje ovom gradu poseban šarm, a ukus i miris čuvenih đandujota i čokolade, čine poseban doživljaj… Uveče je u ovom gradu posebno zanimljivo… Tada se sa visokih venaca Alpa spuštaju planinske struje koje gradu daruju čist vazduh sa mirisima alpskih udolina i vrhova… Izlet za Ženevu je poseban doživljaj! Put vodi kroz alpsku pokrajinu Val d'Aosta, a pejzaži nazubljenih Alpa izgledaju nestvarno… Prolazak kroz tunel Mon Blan, ispod istoimenog, najvišeg alpskog masiva, nikoga neće ostaviti ravnodušnim… A onda, odjednom, pred očima će se ukazati kristalna voda prelepog Ženevskog jezera i otmena Ženeva u kojoj izgleda da je baš sve skrojeno za uživanje… Tako je već vekovima, jer u ovaj grad dolazi svetski džet-set zbog prestiža… Na kraju našeg putovanja je Milano, još jedan italijanski grad moći sa raskošnim ulicama, slavnom operom Skala, i živošću koja će učiniti celodnevni boravak u ovom gradu nezaboravnim… Čekamo Vas!
Program putovanja:
1. DAN (petak, 30.12.2016) NOVI SAD / BEOGRAD...   Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u ranim popodnevnim.  Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN   (31.12.2016)  TORINO      Dolazak u TORINO u ranim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel i kraći predah. Polazak u organizovano razgledanje grada: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije... Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Priprema za „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na trgovima i ulicama grada uz muzički program (individualno). Noćenje.
3. DAN   (01.01.2017)        MON BLAN - ŽENEVA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (10-22h) ka  živopisnim predelima Alpa… Putovanje preko Aoste i kroz tunel Mon Blan koji spaja Italiju sa Francuskom. Nakon prolaska tunela napraviće se kraća foto pauza odakle je pogled na Alpe i masiv Mon Blana zaista fantastičan. Nastavak putovanja preko Francuske ka Švajcarskoj. Dolazak u ŽENEVU u popodnevnim satima (oko 14h). Panoramski obilazak grada uz razgledanje: Jezerska promenada sa luksuznim hotelima (Grand Casino, Wilson…), monument austrijskoj carici Elizabeti, Engleski vrt sa Cvetnim satom, kompleks Ujedinjenih Nacija sa „slomljenom stolicom“, monument Brunsvik… Nastavak razgledanje grada pešice sa šetnjom kroz najstariji deo Ženeve u kojem se nalazi prelepa gotska katedrala Sv. Petra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ženeve ka Torinu u 18h. Dolazak u hotel oko 22h. Noćenje.
4. DAN   (02.01.2017)        TORINO - MILANO...          Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak iz Torina i putovanje do MILANA. Dolazak oko 11.30h. Po dolasku sledi panoramski obilazak najbogatijeg grada Italije uz razgledanje iz vozila: kvart San Siro u kojem se nalazi istoimeni fudbalski stadion („Đuzepe Meaca“), park Sempione sa Trijumfalnom kapijom, toranj Pireli – jedna od najviših zgrada Milana… Nastavak razgledanja pešice: zamak Sforca – nekadašnje sedište moćnog Milanskog vojvodstva, Leonardov most, Opera Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća sveta, Galerija Vitorio Emanuele – jedan od najstarijih trgovačkih centara Italije, trg Duomo sa veličanstvenom Katedralom koja predstavlja nestvarno remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (šetnja prestižnom odnom ulicom Via Montenepoleone…). Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske...
5. DAN (utorak, 03.01.2017)  ...NOVI SAD / BEOGRAD  Dolazak u Novi Sad/Beograd u ranim popodnevnim satima. Kraj putovanja.
CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
149 € umesto 45 €  samo 35 €
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • obilazak Torina i Milana prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Torinu
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete:

•              Izlet za Ženevu prema programu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (oko 5€ u din.protivvrednosti. Može se kupiti u agenciji)
 • Gradsku taksu u Torinu –oko 3€ - taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60€
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90€
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – -5€
 • U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa su:
  • Ženeva – 45€
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 05. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 05.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS SMEŠTAJA:
 Hotel „PLAZA“ 3***, Torino (www.hotelplazatorino.it) ili sličan
Hotel se nalazi u centralnoj zoni Torina, nedaleko od metro stanice i oko 3 km od istorijskog centra grada. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka, aperitiv bar… Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, centralno grejanje, TV Sat. Doručak se poslužuje tipa kontinentalnog „buffet“-a – samoposluživanje i sastoji se od slanog (salama i sir) i slatkog dela (puter, džem) sa napicima. Doručak je kao što je to i uobičajeno u Italiji dosta slab i jednoličan. Tačno ime hotela će biti objavljeno najkasnije 7 dana pre polaska.
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs
(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik broj 1 od 18.10.2016.