Krakov, Doček Nove Godine 2017

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:30. decembar
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel Junior 3***
 • Obilasci:Aušvic, Krakov, Velička, Birkenau...
 • Cena:od 139 €

Media

zxARTvlbKAk
Krakov, Doček Nove Godine 2017
Download attachments:
6 DANA / 3 NOĆENJA, AUTOBUSOM
30.12.2016 – 04.01.2017.
KRAKOV
Krakov se smatra poljskom “kulturnom prestonicom”. U Krakovu jednostavno ne možete pobeći od istorijskog uticaja. Krakov je određen za Evropski grad kulture za 2000. godinu, a nejgov Stari grad proglašen je Svetskom kulturnom baštinom od strane UNESKA. Poljaci su s pravom ponosni na svoj “grad kulture”, ali se ne hvale puno time. Tu su istaknuta dela poput Da Vinčijeve “Dame s hermelinom” u Czartoryski muzeju i Vavel zamak, ali Poljaci su vatreni sledbenici svih oblasti umetnosti, od filma, književnosti do vrhunske umetnosti.
Rudnik soli Wieliczka je nesumnjivo odličan primer ljudskog delovanja. To što se nalazi na listi Kulturne baštine UNESKA, opravdava i činjenica da je jedini rudnik na svetu koji u kontinuitetu radi još od srednjeg veka. Ova masivna ležišta soli formirana su još pre dvadeset miliona godina. Danas se pretpostavlja da ima oko 300 kilometara podzemnih tunela, sa maksimalnom dubinom od 327 metara. Obilazak rudnika soli uključuje razna čuda: pored samog rudnika, tu su i “kristalne pećine” čiji zidovi su prekriveni prirodnim kristalnim formacijama. Tu se nalaze i ljudkse tvorevine, kao što je kapela Sv. Kinga, sigurno jedna od najraskošnijih podzemnih crkava u svetu, sa svojim skulpturama, reljefima, pa čak i lusterima izgrađenim od prirodnog kamena soli. Wieliczka se nalazi na oko 20 kilometara od centra Krakova, a tura obilaska traje oko 3 sata.
Program putovanja:
1. dan (petak, 30.12.2016) BEOGRAD / NOVI SAD...                  Polazak iz Beograda, sa glavne Lastine autobuske stanice, oko 17 h, iz Novog Sada oko 18 h sa parkinga kod lokomotive(tačno vreme polaska biće poznato dva dana pred put). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku...
2. dan (31.12.2016)            ...KRAKOV                             Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu.  Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa lokalnim vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski trg sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Jevrejsku četvrt Kazimierz, Ulicu Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. INDIVIDUALNI DOČEK NOVE GODINE. SREĆNA NOVA GODINA……Noćenje.
3. dan (01.01.2017)            KRAKOV                 Doručak. Slobodan dan u Krakovu. Noćenje.
4. dan (02.01.2017)            KRAKOV – AUŠVIC              Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta nekadašnjem zloglasnom nacističkom koncentracionom logoru Aušvic-Birkenau (današnji spomen-muzej pod zaštitom je UNESCO-a). Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan (03.01.2017)            KRAKOV – VJELIČKA...        Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika soli u Evropi, Vjelička. Po dolasku  spuštanje stepenicama sa lokalnim vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz specijalnim liftom. Povratak u Krakov. U večernjim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.
6. dan (sreda, 04.01.2017) ... NOVI SAD / BEOGRAD                  Dolazak u Novi Sad/Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.
CENA ARANŽMANA
139€
Navedena cena uključuje:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet – samoposluživanje) u hotelu „Junior 2“ sa 3*** u Krakovu
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
Cena ne uključuje:
 • Sve ostale nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60€
 • Popust za dete do 12god u 1/2+1 sobi - -10€
 • Fakultativni program:
  Aušvic i Birkenau – 20€ / deca do 12god 15€
  Rudnik soli Vjelička – 25€ / deca do 12god 20€
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje – može se uplatiti u agenciji (oko 7€ u din.protivvrednosti)
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 05. 2017.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2017.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20. 05.2017. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
U sve cene je uračunat PDV od 20%
NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL  JUNIOR 2 *** (www.hoteljunior2.pl) ili sličan
Hotel se nalazi  9 km od strogog centra Krakova. Na 20 m od hotela se nalazi autobusko stajaliste (do centra grada se preseda na tramvaj).  U blizini hotela se Lidl, a nešto malo dalje se nalazi Carrefour hipermarket kao i Decathlon. Sve sobe u hotelu poseduju kupatilo, mini-bar, fen i besplatan wifi internet. Usluga na bazi noćenje doručak - švedski sto.
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs
(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik broj 1 od 27.09.2016.