You are here:Fantast> Proleće> Nemačka> Berlin

Berlin, Prolećno putovanje

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:17. April & 27. April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel **
 • Obilasci:Berlin, Postdam
 • Cena:od 219 € Rasprodato!

Media

Berlin, Prolećno putovanje
Download attachments:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
POLASCI: 17. APRIL,  27. APRIL
POLASCI: 3. OKTOBAR,   8. NOVEMBAR
BERLIN - POSTDAM

Berlin je jedna od najznačajnijih evropskih metropola na ekonomskom, naučnom i umetničkom planu, sa četiri univerziteta, tri opere, šest simfonijskih orkestara, 60 pozorišta i 165 muzeja. Osnovan u 13. veku, bio je prestonica Pruske kraljevine (1701.), Nemačkog carstva (1871. – 1918.), Vajmarske Republike (1919. – 1933.) i Trećeg rajha (1933. – 1945.); Istočni Berlin je bio glavni grad Demokratske Republike Nemačke (1949 – 1990). Podeljen zidom (1961. – 1989.) Berlin je u najvećoj meri odražavao karakteristike i razlike dva suprotstavljena nemačka društvena i ekonomska sistema, a od 1990. ponovo je prestonica ujedinjene zemlje. Berlin i dalje ubrzano i vidno raste, više od bilo koje druge velike evropske prestonice. Na svakom koraku se obnavljaju monumentalne klasične građevine koje pripadaju njegovom ogromnom kulturnom nasleđu i niču hipermoderna i futuristička zdanja. Njegovom veoma izraženom kosmopolizmu i multikulturalnosti doprinosi gotovo pola miliona stranaca iz preko 180 zemalja koji žive u Berlinu. Potsdam na reci Havel je glavni grad istorijske pokrajine i savezne države Brandenburg čije se gradsko jezgro formiralo u drugoj polovini 18. veka, tokom vladavine kralja Fridriha Velikog (1712. – 1786.) uspešnog vojkovođe, reformatora i zaštitnika umetnosti, koji je na pruskom prestolu bio 46 godina. Sa svojim divnim parkovima i raskošnim dvorcima Sansusi i Sesilienhof u kojima su do 1918. boravili poslednji nemački carevi iz dinastije Hoencolern, proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a.
Program putovanja:
1. Dan    BEOGRAD – NOVI SAD... Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim časovima (oko 16h). Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke… Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. Dan    BERLIN   Dolazak u Berlin u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada uz razgledanje njegovih najvažnijih delova: Letnja palata kraljice Sofije, zgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, glavna trgovačka ulica Kurfurstendam, spomenik boginji pobede – Zlatna Elza, Nemački parlament (u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga), Brandenburška kapija, istorijska ulica „Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, trg Aleksander, „Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3.dan      BERLIN – TROPICAL ISLAND Doručak. Fakultativni odlazak na izlet do fantastične atrakcije „TROPICAL ISLAND“ - najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom u Evropi. Ogroman hangar zaprema površinu od oko 66.000m² sa temperaturama veštačkog mora od 28°C i vazduha 26° C. Objekat sadrži: plaže, bazene, tobogane, tropsku šumu, „Bali“ lagunu, terene za mini golf, kafe barove, restorane, prodavnice. Povratak u Berlin. Uveče, fakultativna večera u pivnici uz pivo i specijalitete nemačke kuhinje. Noćenje.
4.dan      BERLIN - POTSDAM    Doručak. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet do POTSDAMA. Po dolasku, razgledanje grada bez ulaznica: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi – čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata, zatim palata Sesilienhof u kojoj je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945.), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna Povratak u Berlin. Slobodno vreme. Noćenje.
5.dan      BERLIN      Doručak. Slobodno vreme u centru grada. Preporuka: Pet muzeja smeštenih na ostrvu na reci Špreji, nazvanom „Museumsinsel“ ili Muzejsko ostrvo: Stari muzej, Stara nacionalna galerija, Bode muzej, Novi muzej i Pergamon muzej (veličanstveni oltar i friz iz Pergamona datiraju iz 2. veka p.n.e. i predstavljaju jednu od najznačajnijih zaostavština klasične antike). Polazak ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Nemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku.
6.dan      …NOVI SAD / BEOGRAD     Dolazak u Novi Sad / Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
17.04. – 22.04.2017 219 €

umesto 80 € 

samo 60 €

(PRVI MAJ) 27.04. – 02.05.2017
03.10. – 08.10.2017
(PRAZNIK) 08.11. – 13.11.2017
Navedena cena uključuje:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 2** u Berlinu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem)
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča

Ova cena uključuje i sve navedene izlete:::

 • Izlet do Tropskog ostrva sa ulaznicom
 • Izlet do Potsdama bez ulaznica


Navedena cena ne uključuje:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.)
 • Fakultativnu večeru u pivnici u Berlinu – 35 € (uključen prevoz, usluge vodiča i večera: 1/2 svinjske kolenice, svinjski kare, kobasica, kiseli kupus, knedle od krompira, sos i jedna 0.5L krigla piva) -  (PRIJAVA ZA OVAJ PROGRAM JE OBAVEZNA U AGENCIJI, plaćanje se vrši isključivo na licu mesta!)
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 75 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu: 100 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi: 5 € 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet sa ulaznicom za Tropical Island – 50 €
 • Izlet do carskog grada Potsdama bez ulaznica – 30 € 

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do oktobra 2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20. u mesecu, a najkasnije do 20. 10.2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 2/3*, Berlin
Hoteli iz naše ponude se nalaze na liniji metroa putem kog su spojeni sa centrom grada .Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran i WiFi internet (uz doplatu). Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV Sat. Bife doručak – samoposluživanje. Ime hotela će biti objavljeno 7 dana pre polaska na putovanje na zvaničnoj internet prezentaciji organizatora, www.fantast.rs

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 25.11.2016.