logo_mob Albanija, zemlja tajni
0800 400 104    

Albanija, Zemlja tajni

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:11.Februar, 22.April, 29.April
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel Albanian Star 4*
 • Obilasci:Skadar, Lješ, Drač, Berat, Tirana, Kroja
 • Cena:Od 89 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:45

Медије

Program: Albanija, Zemlja tajni-6574

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je tri plus 9?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
830b705db41f0fecd15fed13ff8f0b44_L Albanija, zemlja tajni
Преузмите прилоге:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / PRAZNICI – NERADNI DANI / HOTEL 4****

11. – 15. FEBRUAR   /     22. – 26. APRIL   /   29. APRIL – 3. MAJ

SKADAR – LJEŠ – DRAČ – TIRANA – BERAT - KROJA

Koliko zapravo znamo o ovoj zemlji? Gotovo ništa, sem predrasuda! A predrasude nas uvek sprečavaju da sami sebi otvorimo vidike. Albanija! Brdovita, surova! Ta surovost se ogleda u planinskim predelima i pustarama, a nekako je ocrtana, sasvim prirodno, i kroz temperament i način života Albanaca. Duga obala koju zapljuskuju Jadransko i Jonsko more je divna, sa lepim plažama i malenim letovalištima… Istorija ove balkanske zemlje je uskomešana, i gotovo da je svako, ko je protutnjao ovom zemljom, nešto iza sebe ostavio… I drevni Rimljani, i Srbi, i Mlečani, ali i Turci… Ipak, u Albaniji su uvek aktuelne dve priče; prva o „njihovom“ nacionalnom heroju Skenderbegu, a druga o decenijama izolovanosti pod vlašću Envera Hodže. Danas je gotovo zapanjajuća transformacija ove zemlje! Izgrađeni putevi, infrastruktura, trud koji ulažu u uređenje turističkih mesta, srdačnost lokalnog stanovništva, odlična hrana, niske cene… Sasvim iznenađujuće! Krenite sa nama na ovu avanturu i budite sigurni da nećete ostati ravnodušni!

Program putovanja:

1. dan (petak 11.februar / 22.april / 29.april)   Polazak iz Novog Sada oko 19h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 20.30h (Sava centar). Putovanje ka Čačku novim autoputem „Miloš Veliki“. Noćna vožnja preko Čačka, Požege, Užica, Zlatibora i Crne Gore uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (subota 12.februar / 23.april / 30.april) Dolazak u SKADAR u prepodnevnim satima (oko 8h). Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i fakultativna poseta tvrđavi Rozafa (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 15 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obećanja. Legenda o tvrđavi je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi „Zidanje Skadra na Bojani“. Nastavak putovanja najkasnije u 12h ka LJEŠU. Po dolasku, sledi fakultativna poseta interesantnom Skenderbegovom Mauzoleju smeštenom u nekadašnjem pravoslavnom manastiru Svetog Nikole. Zadržavanje u Lješu oko 1,5 sat. Nastavak puta ka Draču. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Opciona večera u restoranu hotela. Noćenje.

3. dan (nedelja 13.februar / 24.april / 1.maj)   Doručak. Slobodno vreme u Draču, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-20h). Odlazak do grada BERATA. Po dolasku, sledi upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite tvrđavu u čijem kompleksu se nalazi nekoliko pravoslavnih crkvi koje su poznate po sjajnim srednjovekovnim freskama čuvenog Onufrija (uspon do tvrđave! potrebno je minimum 2 sata za odlazak, posetu i povratak sa tvrđave). Nastavak putovanja do albanske prestonice TIRANE. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje grada: trg Skenderbega, palata Nacionalnog muzeja, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata... Kraće razgledanje pešice i slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u jedinstvenoj atmosferi Tirane. Povratak u hotel do 20h. Opciona večera u restoranu hotela. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 14.februar / 25.april / 2.maj)   Doručak. Odjava iz hotela i odlazak do centra Drača u 9h. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Venecijanska kula, Grčki teatar, džamija… Slobodno vreme do 13h. Putovanje do KROJE, izuzetno interesantnog istorijskog grada kojim dominira tvrđava Kroja i stara poluorijentalna čaršija. Fakultativna poseta Muzeju Skenderbega sa veoma interesantnom postavkom. Slobodno vreme u staroj čaršiji. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja preko Crne Gore.

5. dan (utorak 15.februar / 26.april / 3,maj)     Povratak u Beograd/Novi Sad u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

11. – 15.02.2022.   /   22. – 26.04.2022.

29.04. – 03.05.2022.

109 € sniženo 89 €

119 € sniženo 99 €

umesto 50 € samo 45 €

SNIŽENA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA!
SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Draču u hotelu sa 4****
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Skadra i Drača prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Berat i Tiranu prema programu putovanja
 • Poseta tvrđavi Rozafa u Skadru
 • Poseta Skenderbegovom Mauzoleju u Lješu
 • Obilazak Kroje i poseta Muzeju Skenderbega

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju; cena za odrasle od 18-70 god. Iznosi 700 dinara; cena za 70+god iznosi oko 1500 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 45 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 60 €
 • Doplata za 2 večere u hotelu („buffet“) - 25 € (obavezna prijava u agenciji)
 • Obavezna doplata na recepciji hotela gradske turističke takse koja iznosi 1 € po osobi i noćenju (ukupno 2 € po osobi za dva noćenja)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Berat i Tiranu – 25 €
 • Izlet do tvrđave Rozafa u Skadru sa posetom – 10 €
 • Ulaznicu za Skenderbegov Mauzolej u Lješu – 5 €
 • Kroja sa ulaznicom za Skenderbegov muzej – 10 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENA ZA POSETU KROJI: poseta nije uključena u osnovnu cenu aranžmana! Svi oni koji nisu uplatili paket izleta, ili na licu mesta nisu uplatili ovaj izlet, ostaju na ulasku u Kroju u jednom restoran-kafeu. Ostali sa tog mesta do kojeg može da priđe turistički autobus, odlaze pešice (cca 2 km) ka centru Kroje, odnosno ka tvrđavi „Kalaja“ gde će se posetiti Skenderbegov Muzej.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL ALBANIAN STAR**** https://fantast.rs/leto/albanija/hotel-albanian-star-4-drac.html ili sličan

Hotel se nalazi na samoj plaži u dračkom naselju Golem i na oko 10 km od starog grada. Hotel poseduje sopstveni deo lepe peščane plaže. Odličan hotel sa odličnim smeštajem. Ispred samog hotela nalazi se bazen. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi konekciju u celom objektu, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, saunu, dečiji klub, fitnes centar, frizerski salon... Sobe su komforne i sve su kategorije „economy“. Sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, klima uređaj (besplatno korišćenje), balkon, TV Cab.