logo_mob Cincarska tura
0800 400 104    
Ви сте овде:Fantast> Evropske ture> Albanija> Cincarska tura

Cincarska tura, Albanija & Grčka

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:11.Februar, 28.April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Pansion
 • Obilasci:Korča, Moskopolje, Kastorija, Janjina, Zagori, Đirokaster
 • Cena:Od 189 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:55

Медије

Program: Cincarska tura, Albanija & Grčka-6832

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je dva plus osam?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
5ceb319a8a6c1bb050e20aa6b5c34cc1_L Cincarska tura
Преузмите прилоге:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

11. – 16. FEBRUAR   /     28. APRIL – 3. MAJ

KORČA – MOSKOPOLJE – KASTORIJA – JANJINA – ZAGORI - ĐIROKASTRA

Po prvi put na našim prostorima nalazi se u ponudi specijalno skrojeno putovanje koje će nam otkriti sve o jednom starostavnom narodu Cincarima. Posetićemo prostore koje ovaj narod vekovima naseljava. Svakako, videćemo nestvarne prizore, fantastične prirodne ambijente i čudesna kamena sela... Naš put prvo vodi preko Albanije gde ćemo posetiti stari grad Korču i svakako Moskopolje, gradić za koji se veruje da predstavlja centralno mesto Cincara. Potom nas put vodi ka Grčkoj, ka oblasti Epir i planinskoj regiji Zagori. Ova regija je smeštena nedaleko od epirske prestonice, divne Janjine, i okružena je moćnim Pindskim masivom. U Zagori vreme kao da je stalo. Kamen priča svoju priču i čini osnovu svega. A kako drugačije kada je čitava oblast sačinjena od stena. Videćemo nestvarne kamene mostove građene pre 300 – 400 godina, jedan čudesni kanjon za koji postoji svedočanstvo da je najdublji na svetu, vidikovce koji će nam nuditi poglede ka beskrajnoj lepoti, neverovatna kamena sela i divne ljude... Ovo je zaista specijalno putovanje i pravi putnici će prepoznati njegovu neverovatnost u svemu. Izvolite, pridružite nam se, čekamo vas!

Program putovanja:

1. dan (petak 11.februar / četvrtak 28. april)  Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica) oko 18.30h i iz Beograda (Sava centar) oko 20 časova. Noćna vožnja autoputem preko Niša ka administrativnom prelazu Merdare sa Kosovom i Metohijom. Nastavak putovanja preko Prištine i Prizrena ka Albaniji. Nakon obavljanja carinskih formalnosti ulazak u Albaniju u ranim jutarnjim satima...

2. dan (subota 12.februar / petak 29.april)     Jutarnja vožnja preko Tirane i Elbasana. Dolazak u prepodnevnim satima u MOSKOPOLJE, centar pravoslavlja i svakako vekovni centar Cincara. Ovo naselje je osnovano u 14. veku i bilo je poznato pod imenom „cincarski Jerusalim“. Svojevemeno, ovo je bio najrazvijeniji trgovački grad Osmanske imperije na Balkanu i drugi grad po veličini na Balkanu. Između 16. i 18. veka u Moskopolju je izgrađeno čak 79 pravoslavnih crkvi. Do danas je nemirna vremena preživelo svega 8. Moskopolje je danas malo usnulo planinsko seoce na padinama planine Morave sa živopisnim ulicama i svojom bogatom istorijom. Prošetaćemo se ovom živopisnom varošicom i predahnuti. Potom odlazimo u KORČU. Po dolasku, sledi obilazak grada koji predstavlja i danas sedište pravoslavne zajednice koja je upravo u Korči podigla i najveću crkvu u Albaniji koja je posvećena Vaznesenju Hristovom. Crkva se nalazi u srcu grada koji je u vreme turske vladavine bio jedno od najznačajnijih trgovišta. Svakako treba videti i divnu Mirahori džamiju iz 15. veka. Slobodno vreme ćemo provesti u najslikovitijem delu grada koji se naziva „Pazari i Vjeter“. Turska kafa, možda i najbolje albansko pivo „Korca“, i svakako burek. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (nedelja 13.februar / subota 30.april)  Doručak. Odlazak iz smeštaja do 9h. Nastavak putovanja ka Grčkoj. Usputni obilazak magičnog grada KASTORIJA smeštenog na poluostrvu divnog istoimenog jezera. Šetnja pored jezera vas neće ostaviti ravnodušnima kao ni divna mala crkva Sv. Nikole na steni. Tu je i Zmajeva pećina... Nakon predaha i uživanja u prelepoj Kastorij, naš nas put vodi ka JANJINI i drevnom Epiru. Ovaj grad je takođe smešten na obali jednog divnog jezera. Okružen je srednjovekovnim kamenim zidinama. Lepe kaldrmisane ulice, brojni dućani, miris mora koji donose vetrovi... Zaista sjajan ugođaj. Od Janjine put nas vodi ka regiji ZAGORI. To je regija u Pindskom masivu poznata po neverovatnoj i raskošnoj prirodi. Mi ćemo se u večernjim satima smestiti u neki od malih hotela/pansiona i zanoćiti jedva čekajući naredni dan kada ćemo hoditi po Zagori.

4. dan (ponedeljak 14.februar / nedelja 1.maj)              Doručak i polazak u divnu avanturu koja će nas povesti do jednog od kamenih sela Zagorija, do vidikovaca odakle ćemo upijati svu lepotu predela, do kamenih lučnih mostova po kojima je regija poznata... Vikos je kanjon u Pindskim planinama, dug je oko 20 km, dubine 450 do 1600 m, a širine od 400 m do samo nekoliko metara u najužem delu. Smatra se drugim najdubljim kanjonom na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. Potrudićemo se da ovaj dan bude zaista poseban. Vratićemo se u naš smeštaj u ranim večernjim satima. Sabiraćemo utiske ovog dana i polako utonuti u san. Noćenje.

5. dan (utorak 15.februar / ponedeljak 2.maj)     Doručak. Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Albaniji. Usputna poseta „srebrnom gradu“ ĐIROKASTRA. Srednjovekovni dragulj Albanije čiju lepotu je zaštitio i UNESCO kao svetsku kulturnu baštinu. Rodni grad nekadašnjeg albanskog diktatora Envera Hodže. Svakako, najveća atrakcija grada je njegova masivna tvrđava, a najlepši deo grada čini njegov trgovački deo sa lepim starobalkanskim kućama, divnim dućanima, živopisnim ulicama. Nakon posete gradu sledi povratak ka Srbiji preko Tirane i Kosova i Metohije. Noćna vožnja.

6. dan (sreda 16.februar / utorak 3.maj) Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

189 € sniženo 169 €

SNIŽENA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA!

SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ doručak) u hotelu sa 3* u Korči
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u pansionu sa 2* u oblasti Zagori
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • sve obilaske navedene u programu
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; odnosno za osobe 70+ cena iznosi 2000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 55 €
 • Obavezna doplata za gradske turističke takse koja iznosi 6 € po osobi (ukupno, za sva tri noćenja)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „Kocibelli“ 3***, Korča https://hotel-kocibelli.business.site/ ili sličan

Hotel se nalazi u strogom centru Korče, nedaleko od glavne trgovačke zone. Oko hotela se nalaze brojni restorani i barovi. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, restoran za posluženje obroka. Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo (tuš-wc), TV, centralni grejni sistem.

Pansion 2**, oblast Zagori

Skroman privatni smeštaj u nekom od sela u oblasti Zagori u Grčkoj. Smeštaj je u sobe sa kupatilom.