logo_mob Bihać | Putovanje u Bihać | Bihać i Slapovi Une tura |
0800 400 104    

Bihać i Slapovi Une Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:11.Februar, 21.April, 29.April
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Bosanska Krupa, Bihać, Kulen Vakuf, Una, Cazin
 • Cena:Od 89 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:40

Медије

Program: Bihać i Slapovi Une-6215

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je jedan plus cetiri?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
b67888e0facbbea13fb2f398298735ca_L Bihać | Putovanje u Bihać | Bihać i Slapovi Une tura |
Преузмите прилоге:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / PRAZNICI – NERADNI DANI!

11. – 15. FEBRUAR   /     21. – 25. APRIL   /   29. APRIL – 3. MAJ    

BOSANSKA KRUPA – BIHAĆ – KULEN VAKUF - SLAPOVI UNE – OSTROŽAC

Bosna nas nekako uvek zatekne sa svojim lepotama! Tako nam je blizu, ali sem nekih sporadičnih putovanja u bosansku prestonicu Sarajevo, ili Mostar i Trebinje, gotovo da i nema više nekih ponuda. To želimo mi da promenimo. Neverovatni krajolici, divna i raskošna priroda, spektakularni vodopadi na reci Uni, čudesna istorija... Jednostavno, odmah kada čovek kroči u Bosnu na usne mu dolaze stare pesme, one koje se pevaju, odnosno pjevaju, iz same duše, te zbog toga ih i nazvaše sevdalinkama... Tu je i kafa za dobro jutro koja miriše kao nigde, tu su i osmesi i srdačni pozdravi... A kada čovek čuje priču o Bosni, ne može a da se ne zaplače... Retko koja zemlja u svetu je imala ovakvu istoriju, i retko koja je ovoliko propatila... Patnja Bosne je u svakoj kocki njene kaldrme, ali nekako sve lepote koje čovek vidi, i svu prijatnost koju ovde doživi, ne može nigde drugde. Takva je Bosna! Krenite sa nama na ovo divno putovanje i garantujemo Vam da ćete u potpunosti uživati! Dobrodošli u Bosnu!

Program putovanja:

1. DAN (petak 11.februar / četvrtak 21.april / petak 29.april)     Polazak iz Novog Sada oko 22.30h i iz Beograda oko ponoći. Noćna vožnja preko Bijeljine, Doboja i Banja Luke sa kraćim usputnim zadržavanjima i obavljanjem carinskih formalnosti.

2. DAN (subota 12.februar / petak 22.april / subota 30.april)     Jutarnja vožnja kraj reke Une i uživanje u zaista divnim prizorima. Videćemo Adu Mlinčići na Uni kod Volodera sa starim vodenicama, brojne male slapove i bistrinu koju ova reka ima. Potom započinjemo sa pesmom „Mala moja iz Bosanske Krupe...“, i eto već nakon prve strofe ćemo se naći u ovom lepom gradu, BOSANSKOJ KRUPI. Ime nosi, kako legenda kaže, po devojci Krupani koja je na ovom mestu sazdala tvrđavu u 13. veku. Posetićemo Stari grad, tvrđavu Pset, koja se nalazi u samom centru grada, na obali reke Une. U podnožju Starog grada nalazi se i stari drveni most koji povezuje obale Une i preko kojeg se dolazi do izletišta Male ade, koje se sastoji od sedam rečnih ada na Uni povezanih drvenim mostovima. U centru, uz samu tvrđavu su i džamija, i pravoslavna crkva i katolička crkva, kao i lepa čaršija za vaš predah i odmor uz kaficu i posmatranje divne Une. Nakon slobodnog vremena, pravac BIHAĆ. Takođe grad na Uni, jer su se izgleda svi u ovim krajevima Bosne trudili da uz divnu Unu sazdaju svoje divne varoši... Po dolasku u Bihać, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje Kapetanove kule, nekadašnjeg dela utvrđenja, a potom i zloglasnog zatvora. Tu je i katolička crkva Svetog Ante izgrađena krajem 19. veka. Simbol grada, statua Devojke sa Une nalazi se u neposrednoj blizini i predstavlja spomenik borcima koji su živote izgubili braneći Bihać tokom Drugog svetskog rata. Sledi smeštaj u hotel. Odmor i noćenje.

3. DAN (nedelja 13.februar / subota 23.april / nedelja 1.maj) Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Opet ćemo pratiti reku Unu i uživati u divnim krajolicima. Posetićemo malenu varošicu KULEN VAKUF koja dobi ime po nekom kapetanu Kulenoviću. Dakle, ovde se stanovništvo ne ponosi proizvodnjom kulena, već svojom srednjovekovnom tvrđavom iznad grada, Ostrovica. Zaista je veličanstven pogled na nju. Prošetaćemo se malo ovim Vakufom, popiti kahfu, i zagledati se u Unu... I tada će nam možda doći i reči pesnika Skendera Kulenovića: „Bila je to Una. Otac se smije, misli da sam se prepao pa me pridržava i govori mi da se ne bojim, da je ćuprija tvrda, a ja se ne bojim: samo lebdim, sav prosjan tom Unom, tim nevidljivim čudom, za koje bih jedino znao reći, ljepota, ljepota, malo mi očiju da gledam, malo mi pluća da dišem.“ Odlazimo do obližnjeg NACIONALNOG PARKA UNA koji ćemo posetiti i uživati u neverovatno lepim slapovima i vodopadima Une, fantastičnom prirodnom okruženju i svim doživljajima koji nas kod Une budu pratili. Park je prostran, zahvata površinu od preko 19.800 hektara, te će nam i ovo puno vremena, biti malo... Naravno, posetićemo i divni MARTIN BROD. Vraćamo se u Bihać do nekih 20 časova. Noćenje.

4. DAN (ponedeljak 14.februar / nedelja 24.april / ponedeljak 2.maj)    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do obližnjeg CAZINA. Posetićemo bajkovito utvrđenje Ostrožac, pravi srednjovekovni biser Bosne koji postoji na tom mestu još od 13. veka. Svi koji protutnjaše ovim krajevima, držali su ovaj grad u svojim rukama. I Turci, i Austrijanci, pa i Tito. Prošetaćemo se idiličnim Starim gradom. Centralno mesto unutar zidina zauzima Gradska džamija čiji se nastanak veže za dolazak Ferhat-paše Sokolovića u Cazin, u drugoj polovini 16. veka. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji oko 20 časova. Noćna vožnja.

5. DAN (utorak 15.februar / ponedeljak 25.april / utorak 3.maj)   Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

109 €   sniženo   89 €

umesto 50 € platite samo 40 €

SNIŽENA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA!
SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Bihaću u hotelu sa 3***
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Bosanske Krupe i Bihaća prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet Kulen Vakuf – Nacionalni park Una sa neophodnom ulaznicom
 • Izlet Ostrožac - Cazin

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet Kulen Vakuf – Nacionalni park Una sa ulaznicom – 30 €
 • Izlet Ostrožac – Cazin – 20 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL PARK 3*** https://www.aduna.ba/index.php/hotel-park ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru Bihaća, na par minuta hoda od Une i istorijskog jezgra grada. U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni kafei, restorani, prodavnice... Ovo je najpoznatiji hotel u Bihaću, sa dosta dobrim sadržajima i uslugom. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju... Sobe su komforne i lepo uređene, standard kategorije. Sve sobe poseduju kupatilo, TV, centralni grejno-aklimatizacioni sistem.