Hercegovačka tura Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:12. februar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hoteli 4*
 • Obilasci:Foča, Trebinje, Stolac, Počitelj, Mostar, Sarajevo
 • Cena:Od 119 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије894bb9a61d7a37e56b52df69049eee7f_L Hercegovačka tura
Преузмите прилоге:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

12. – 16. FEBRUAR 2021. – Dan državnosti

FOČA – TREBINJE – TVRDOŠ - STOLAC – MOSTAR – BLAGAJ – POČITELJ - SARAJEVO

Hercegovina kao pojam predstavlja geografsku i istorijsku regiju koja se vuzuje uz Bosnu. Njeno ime označava posede hercega, srednjovekovnog oblasnog gospodara ovom zemljom. Ponosna na svoju bogatu istoriju i na neverovatnu kulturnu tradiciju, vekovima ova zemlja predstavlja težinu života koji crpi svoju snagu iz suvog kamena i krša. Hercegovci ponosni na svoje nasleđe uvek rado pričaju o svojim precima, slavi, ljutim bitkama koje su vodili za slobodu svoje zemlje. Stameni kao i taj krš koji ih grli, preplanuli od sunca koje leti toliko ugreje da Vam se čini da gori kamen... Ovde se oseti miris mora koje je tu negde u neposrednoj blizini, oseti se povetarac koji donosi svežinu sa okolnih planina, oseti se miris ovčijeg sira koji u ovim krajevima ima sasvim poseban ukus... Na svakom koraku je u ovoj zemlji istorija. Ponajviše nasleđa ostaviše Turci, ali i pre Turaka na ovim prostorima su živeli ljudi a njihova svedočanstva vide se u srednjovekovnim manastirima, drevnim vinogradima, kamenim stećcima... Ovo je zemlja koju svako pa i niko ne razume! Dođite u Hercegovinu da pričamo o Šantiću, Dučiću, svetoj kraljici Jeleni, vinu, veri i neveri, ljubavi i mržnji... Sve je u ovoj zemlji uskovitlano i isprepletano...

Program putovanja:

1. dan (Petak 12. februar)   Polazak iz Novog Sada oko 22.30h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko ponoći (BAS - Autobuska stanica). Putovanje ka Čačku novim autoputem „Miloš Veliki“. Noćna vožnja preko Čačka, Požege, Užica, Višegrada... uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (Subota 13. februar) FOČA – TJENTIŠTE - TREBINJE   Dolazak u FOČU u jutarnjim satima. Malo ćemo predahnuti u ovom starostavnom gradu tipičnog orijentalnog duha... Prošetaćemo se njegovom kaldrmom i kraj reke Ćehotine koja se upravo ovde, u Foči, uliva u Drinu. Obićićemo lepu Aladža džamiju, remek-delo islamske arhitekture iz 16. veka, potom srpsku pravoslavnu crkvu Sv. Save i Sahat-kulu Mehmed-paše Kukavice. Kraće slobodno vreme za kaficu i nastavak putovanja ka Trebinju. Putovanje preko Nacionalnog parka Sutjeska uz kraću pauzu na Tjentištu kod memorijala bitke na Sutjesci iz Drugog svetskog rata. Dolazak u TREBINJE u podnevnim satima. Upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju kraj reke Trebišnjice. Poseta Muzeju Hercegovine u kojem ćemo se na najbolji način upoznati sa istorijom ovog kraja. Potom sledi šetnja centrom Trebinja i razgledanje: Anđelkina kapija, Gradska vrata koja spajaju Stari grad sa novijim delom Trebinja, znameniti „Trg pesnika“ sa divnim platanima starosti preko 100 godina koji predstavljaju simbol Trebinja. Tu na trgu, nalaze se pokloni velikog Dučića svome rodnom gradu, statue i biste, Jelene Anžujske, Njegoša, kameni lavovi na ulazu u prelepi park. Sledi smeštaj u hotel oko 14 časova, i odmor. Fakultativno, odlazak do Hercegovačke Gračanice. Crkva je izgrađena kao ispunjenje želje srpskog pesnika Jovana Dučića. Kraj ove divne crkve u kojoj je pesnik pronašao svoje poslednje utočište, nalazi se zvonik i Vladičanski dvor, amfiteatar i suvenirnica. Nakon obilaska crkve, sledi odlazak do manastira Tvrdoš, a uz put ćemo uživati u divnim krajolicima i vinogradima... U 16. i 17. veku Tvrdoš je bio sedište Humsko-Hercegovačke mitropolije. Posebnost unutrašnjosti današnje crkve je stakleni pod, koji predstavlja svojevrstan “prozor u prošlost” kroz koji se mogu videti temelji stare crkve. Manastirski vinski podrum je nadaleko čuven po vrhunskom crvenom vinu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (Nedelja 14. februar)   STOLAC – POČITELJ – ŽITOMISLIĆI - MOSTAR  Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka Mostaru u 8.30h. Putovanje kroz samo srce Hercegovine. Poseta STOCU, jednom od najstarijih gradova u BiH. Poznat je po svoje dve nekropole koje broje preko 400 stećaka. Orijentalna čaršija grada je neodoljiva a posebno se svojom lepotom ističe Begovina – rezidencijalni kompleks sa divno očuvanom arhitekturom. Kraće slobodno vreme i nastavak putovanja do POČITELJA. Divni srednjovekovni grad iz 14. veka sa očuvanim kamenim kućama i kulama koje se već vekovima ogledaju u bistroj Neretvi. Glavna znamenja ovog malog gradića su tvrđava, Šišman Ibrahim-pašina džamija iz 16. veka, Šišman Ibrahim-pašina medresa, amam i han iz 17. veka, brojne kuće s mediteranskim i orijentalnim karakteristikama gradnje... Nastavak putovanja do obližnjeg manastira ŽITOMISLIĆ koji potiče iz 15. veka sa manastirskom crkvom koja je posvećena Blagoveštenju. Nakon posete manastiru, nastavak putovanja do MOSTARA. Po dolasku, sledi smeštaj u hotel. Predah i u dogovoreno vreme polazak u organizovani obilazak grada uz šetnju starom čaršijom sa divnim mostarskim dućanima, onim istim koje obilaziše i „Suljagina Fata“. Tu su i Koski Mehmed-pašina džamija, Karađozbegova džamija. Posetićemo tradicionalnu Tursku kuću jedne od čuvenih mostarskih familija. Potpuno očuvan orijentalni ambijent u kojem ćemo se upoznati sa običajima koji su vladali u davnim vremenima... Naravno, šta bi bio Mostar bez svog Starog mosta, simbola ovog grada koji u jednom elegantnom luku premošćava hladnu i bistru Neretvu. Remek-delo osmanske arhitekture. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka za večeru je prelepi restoran „Šadrvan“ u kojem možete probati sjajne bosanske specijalitete. Noćenje.

4. dan (Ponedeljak 15. februar)           MOSTAR – BLAGAJ – SARAJEVO - ...      Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme, ili polazak na tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg BLAGAJA i izvorišta reke Bune. Fantastična priroda, priča o hercegu Stefanu Vukčiću Kosači, o dervišima... Nad samim izvorištem reke Bune nalazi se drevna derviška Tekija koja se može i posetiti. Povratak u Mostar i nastavak putovanja preko Jablanice uz kraću pauzu na mestu vezanom za bitku na Neretvi iz Drugog svetskog rata. Preko Konjica odlazak do SARAJEVA. Panoramski obilazak grada sa usputnim razgledanjem: Skenderija, Likovna akademija, Careva džamija, Gradska kuća, Latinska ćuprija,... Slobodno vreme na Baščaršiji za uživanje u divnom orijentalnom ambijentu. Polazak ka Beogradu i Novom Sadu. Putovanje preko Višegrada, Užica, Čačka...

5. dan (Utorak 16. februar)     Povratak u Beograd/Novi Sad u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

139 €

119 €

umesto 25 € samo 20 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Trebinju u hotelu „Leotar“ 4****
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Mostaru u hotelu „Almira“ 4****
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Foče, Trebinja, Stoca, Mostara i Sarajeva prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Hercegovačku Gračanicu i manastir Tvrdoš prema programu
 • Izlet za Blagaj i izvorište reke Bune prema programu
 • Ulaznica za Tursku kuću u Mostaru

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Hercegovačku Gračanicu i manastir Tvrdoš prema programu – 10 €
 • Izlet za Blagaj i izvorište reke Bune prema programu – 10 €
 • Ulaznica za Tursku kuću u Mostaru – 5 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel LEOTAR 4**** http://www.hotelleotar.com/sr/hotel/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru Trebinja, na obali prelepe Trebišnjice. Najpoznatiji je hotel u Trebinju sa solidnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, info pult, aperitiv bar, dva restorana za posluženje obroka, WiFi, konferencijske sale,... Smeštaj je obezbeđen u sobama „standard“ kategorije. Sve sobe poseduju kupatilo, TV, centralni grejno-aklimatizacionim sistemom.

Hotel ALMIRA 4**** https://www.almira-hotel.ba/ ili sličan

Hotel se nalazi u strogom centru Mostara na samo par minuta hoda od starog mosta. Poseduje mali lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju... Sobe su komforne i sve sadrže klima uređaj, centralni grejni sistem, kupatilo sa tuš-WC, TV.