logo_mob Rim | Putovanje u Rim | Prolećna tura Rim |
0800 400 104    
Ви сте овде:Fantast> Evropske ture> Italija> Rim, Avionom

Rim, Avionom (3 noćenja)

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:4 dana, Avionom
 • Datum polaska:12.Feb, 10.Mart, 22.Apr, 29.Apr, 16.Jun, 14.Jul, 25.Avg
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel 3 ***
 • Obilasci:Rim, Vatikan
 • Cena:Od 199 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:90

Медије

Program: Rim, Avionom (3 noćenja)-2686

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je tri minus jedan?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):

4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA

12 . – 15. FEBRUAR   /   10. – 13. MART   /     22. – 25. APRIL   /   29. APRIL – 2. MAJ

16. – 19. JUN   /     14. – 17. JUL   /   25. – 28. AVGUST

Prestonica Italije, i nekadašnja prestonica najmoćnije imperije na svetu, grad Rim, nudi bezbroj mogućnosti svima onima koji ga posete. Od beskrajnih šetnji i uživanju u njegovim trgovima i fontanama, preko neverovatnih muzeja i lokaliteta koji su vredni pažnje, pa sve do odličnog noćnog života u čuvenom kvartu Trastevere. Teško je opisivati Panteon pre Koloseuma, Forume pre rimskih crkvi... Još teže je rečima opisati ovaj grad. On je zaista večan! Njegova duga istorija ostavila je iza sebe bezbroj spomenika koji milionima turista iz celog sveta pričaju svoju priču... Svi oni koji ga jednom posete, obavezno požele da mu se vrate. Malo je jedan život da se ovaj grad sagleda. Zato i postoji verovanje da kada bacate novčić u čuvenu fontanu Di Trevi, to činite, jer je jedna od Vaših želja, želja za ponovni povratak u Rim. Vreme je da ponovo uživamo u „La Dolce Vita“.

Program putovanja:

1. dan (subota 12.februar / četvrtak 10.mart / petak 22.april / 29.april / četvrtak 16.jun / 14.jul / 25.avgust)   Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ 2 sata pre poletanja aviona za Rim. Prijava za let, pasoška i carinska kontrola i ukrcavanje u avion. Let za RIM. Sletanje na međunarodni aerodrom „Fiumicino“. Organizovani transfer do centra grada. Usputni panoramski obilazak iz vozila sa razgledanjem: crkva Santa Maria in Cosmedin sa svojim čuvenim „La bocca della verita“ („Usta istine“), Cirkus Maximus – veliki cirk u kojem su se održavale trke sa dvokolicama, Koloseum – Rimska arena kolosalnih razmera, Konstantinov slavoluk, trg Republike, trg Venecije... Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, kaficu... Noćenje.

2. dan (nedelja 13.februar / petak 11.mart / subota 23.april / 30.april / petak 17.jun / 15.jul / 26.avgust)   Doručak. Slobodno vreme u večnom gradu, ili fakultativni polazak u organizovani obilazak grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Gotovo ceo dan ćemo istraživati večni grad, šetaćemo se njegovim divnim ulicama i pjacama. Prvo ćemo se uputiti ka crkvi Sv. Petra u lancima u kojoj se nalazi grobnica pape Julija II sa statuom Mojsija, remek-delo čuvenog Mikelanđela Buonarotija. Spustićemo se potom do moćnog Koloseuma, jednog od čuda starog sveta. Njegova kolosalnost podarila mu je i ime. Ulicom Rimskih foruma ćemo se prošetati kraj nekadašnjeg središta moći Rimske imperije. Ostaci bazilika, senata, trijumfalni lukovi, stubovi, statue... Sve će nam to govoriti o veličini i slavi nekadašnjeg carstva. Odlazimo do Kapitola, centralne tačke imperijalnog Rima, ali i mesta kojem je veliki Mikelanđelo podario novi izgled sa kordonatama i divnim palatama koji ga okružuju. Na trgu Venecije ćemo se diviti monumentu Ujedinjenja Italije „Il Vitoriano“. Čuvenim rimskim Korzom ćemo nastaviti dalje. Posetićemo Panteon, nekadašnji hram svih bogova, remek-delo rimske arhitekture. Tu ćemo i naoraviti pauzu za ručak u nekom od divnih restorana. Nastavak obilaska grada, i odlazak do čuvene fontane Di Trevi u koju ćemo, baš kao i svi turisti, ubaciti novčić za sreću i ponovni povratak u večni grad. Odlazimo potom do Španskog trga sa čuvenim stepenicama i malenom crkvom Trinita dei Monti. Na kraju ćemo obići i divni trg Naroda – Piazza del Popolo sa egipatskim obeliskom. Individualni povratak u hotel uz preporuke vašeg vodiča šta to još možete videti i gde možete izaći na neku divnu romantičnu večeru. Noćenje.

3. dan (ponedeljak 14.februar / subota 12.mart / nedelja 24.april / 1.maj / subota 18.jun / 16.jul / 27.avgust)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni odlazak do Vatikana, najmanje države na svetu, sedišta Svete stolice rimokatoličke crkve. Po dolasku u Vatikan sledi obilazak trga Sv. Petra kojeg opkoljavaju čudesne Berninijeve kolonade. Kruna trga je fantastična bazilika Svetog Petra, najveća crkva na svetu. Svakako, na ovom trgu se nalazi i Papska palata. Poseta Vatikanskim muzejima koji se smatraju za jedne od najboljih u celom svetu. Neverovatna zbirka umetnosti sa remek-delima velikana. Raj za dušu i vaše oči. Kraj obilaska muzeja je uvek u spektakularnoj Sikstinskoj kapeli čiji svod je scenama iz Strašnog suda oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska muzeja sledi slobodno vreme za predah i ručak. U drugom delu dana sledi fakultativni program koji obuhvata obilazak bazilike Sv. Marije Velike i bazilike Sv. Jovana Lateranskog. Pored crkve Sv. Petra, ovo su dve najvažnije crkve Rima. Kraj Sv. Jovana se nalaze i čuvene Svete stepenice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan (utorak 15.februar / nedelja 13,mart / ponedeljak 25.april / 2.maj / nedelja 19.jun / 17.jul / 28.avgust)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke:

 • Cinecitta – čuveni filmski studiji koji su najveći u Evropi i u kojima su snimani neki od najpoznatijih filmova svih vremena.
 • Via Veneto – ekskluzivna rimska ulica u kojoj su snimani i kadrovi čuvenog Felinijevog filma „La Dolce Vita“.
 • Tivoli – poznato rimsko izletište sa divnim aristokratskim vilama među kojima se posebno svojom lepotom izdvaja vila d’Este.

Transfer do aerodroma „Fiumicino“. Prijava za let za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Avionske karte + aerodromske takse + prtljag + transfer + 3 noćenja u Rimu

12. – 15. FEBRUAR / 10. - 13. MART

USKORO

22. – 25. APRIL / 29. APRIL – 2. MAJ

USKORO

16. – 19. JUN / 14. – 17. JUL / 25. – 28. AVGUST

USKORO

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Rim – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama i prtljagom (23kg + 8kg)
 • Transfer na relaciji aerodrom „Fiumicino“ – hotel – aerodrom „Fiumicino“
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u centru Rima
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • panoramski obilazak Rima prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge pratioca grupe

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa obaveznim pokrićem za Covid19 (može se dobiti u agenciji po ceni od 700 dinara po osobi za osobe od 18-70 god; stariji, 70+, polisu plaćaju 1500 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Gradsku turističku taksu u Rimu – 4 € po jednom noćenju; 12 € ukupno po osobi za sva tri noćenja (taksa se plaća na recepciji hotela)
 • Fakultativni program (minimum 15 prijavljenih putnika; obavezna prijava u agenciji pre putovanja):

-     Obilazak Rima sa lokalnim vodičem prema programu – 40 €

-     Obilazak Vatikana sa ulaznicom za Vatikanske muzeje – 50 €

-     Obilazak Rima sa posetom bazilikama Sv. Marije i Sv. Jovana Lateranskog – 20 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „FLOWER GARDEN“ 3***, Rim http://www.hotelflowergardenrome.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centralnoj zoni Rima, odnosno u zoni železničke stanice „Termini“ i nedaleko od stanice metroa. Standardan hotel „budžet“ kategorije sa niskim nivoom sadržaja i usluge. Poseduje WiFi konekciju, lobi, aperitiv bar, slaon za poslućenje doručka (kako je to i uobičajeno u Italiji, doručak je veoma slab i jednoličan). Sobe su srednje komforne, sve poseduju kupatilo sa tuš-Wc, TV.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (feb-jun 2021.) (odluka broj 07/2021):
 • 40% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. oktobra 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.