logo_mob Mađarske puste, Debrecin, NOVO!
0800 400 104    

Mađarske puste, Debrecin Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:19.Februar, 12.Mart, 9.April, 1.Maj, 21.Maj, 11.Jun, 2.Jul, 27.Avgust
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel Sport 3***
 • Obilasci:Opustaser, Sarvaš, Debrecin, Đula
 • Cena:Od 79 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:25

Медије

Program: Mađarske puste, Debrecin-6845

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je tri plus 9?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
972acd4f1a736c00021ebf88e9defb05_L Mađarske puste, Debrecin, NOVO!
Преузмите прилоге:

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

19. – 20. FEBRUAR   /   12. – 13. MART   /   9. – 10. APRIL   /     1. – 2. MAJ   /   21. – 22. MAJ   /     11. – 12. JUN   /   2. – 3. JUL   /     27. – 28. AVGUST

OPUSTASER – SARVAŠ – DEBRECIN - ĐULA

Mi o Mađarskoj malo znamo, a Mađarska je zemlja koja nudi neverovatne doživljaje. Njana istorija je burna i bogata, ravničarski predeli – puste su prepuni neke sete koja je izrodila mnoge lepe mađarske romanse, a gradovi poseduju posebnu atmosferu. Mi smo odlučili da opet budemo inovativni i da vam predstavimo jedan sasvim nepoznat deo Mađarske, njen istočni deo. Kratko, vikend putovanje, na kojem ćemo posetiti fantastični istorijski park Opustaser u kojem ćemo saznati sve o istoriji doseljavanja Mađara na prostore Panonske nizije. Potom ćemo posetiti geografski centar Mađarske, divni mali grad Sarvaš. U Debrecinu, drugom po veličini gradu Mađarske ćemo zanoćiti, a ambijenti ovog grada neće nas ostaviti ravnodušnima. Svakako, u ovom delu zemlje treba posetiti Đulu, koja je nama poznata kao banjski centar, ali ovaj gradić je mnogo više od toga... Pravo putovanje za vas! Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. dan (Subota)   Polazak iz Beograda oko 3 časa ujutro (Sava centar) i iz Novog Sada oko 4.30 časova. Putovanje preko Subotice i Segedina. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u OPUSTASER u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi fakultativna poseta istorijskom parku. Nacionalni istorijski spomen-park je etnografski muzej na otvorenom, skanzen i izletište. Etnografska zbirka na otvorenom izožena je u 19 građevinskih kompleksa i ima tri izložbe na otvorenom. Izložba je otvorena 1978. godine i traje do danas. Zgrade prikazuju različite delove zemlje. Posetilac može da vidi život sela i farme iz 19. veka, razne zanate, školu, poštu, prodavnicu, vetrenjaču, malu železnicu, pekaru. Nomadski park dočarava svet Evroazijskih stepa, sa jurtom, koja podseća na život Ugara u njihovoj prapostojbini. Nakon tročasovnog uživanja u Opustaseru, naše putovanje se nastavlja preko nepregledne Centralne ravnice ka regionu Potisja. Dolazak u SARVAŠ. Obilazak spomenika kojim je predstavljeno geografsko srce Mađarske koje se nalazi u ovom gradu. Sledi slobodno vreme, ili fakultativna poseta parku „Mini Mađarska“ u kojem su smeštene makete najvažnijih građevina Mađarske. Potom sledi poseta Arboretumu, odnosno fantastičnom vrtu grofa Papija koji se prostire na preko 82 hektara. Sledi nastavak putovanja ka istoku Mađarske i divnom DEBRECINU. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (Nedelja)    Doručak i odjava iz hotela u 9h. Polazak u organizovano razgledanje grada kojeg nazivaju „Kapija istoka“ i „Kalvinistički Rim“. Ovaj drugi naziv je zbog velike Reformatorske crkve smeštene u srcu grada. Crkva je značajan istorijski spomenik jer je u njoj 1848. godine Lajoš Košut proklamovao Deklaraciju o nezavisnosti Mađara. Iza crkve nalazi se čudno Licium drvo, koje nije u stvari drvo. Videćemo i masivno zdanje Univerziteta izgrađeno u formi dvorca sa parkom. Prošetaćemo se centralnim trgom Lajoša Košuta i uživati u divnim i raskošnim palatama. Nakon šetnje i priči, sledi predah za kaficu. Napuštamo Debrecin i preko delova Puste Hortobađ (pod zaštitom UNESCO-a; jedinstvena sačuvana stepa u Evropi) odlazimo u divnu ĐULU. Poznati banjski centar poseduje izuzetno lep, cvećem okićen istorijski centar. Stara tvrđava na malom veštačkom jezeru služila je nekada vitezovima, a danas ulepšava grad. Tu je i dvorac Almaši sa svojom čudnom pričom. Danas je dvorac pretvoren u banjski centar sa divnim dvorskim vrtom. Slobodno vreme uz preporuku da obavezno posetite divnu poslastičarnicu „Rajhad“ sa ambijentom koji podseća na muzej. Nakon uživanja u divnim gradovima i predelima istočne Mađarske, vreme je da krenemo polako kući... Putovanje preko Segedina, Horgoša, Subotice... Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

89 €   sniženo   79 €

umesto 35 € samo 25 €

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Debrecinu u hotelu sa 3*
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sarvaša, Debrecina i Đule prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Ulaznicu za istorijski park Opustaser
 • Ulaznice za park „Mini Mađarska“ i Arboretum u Sarvašu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 340 dinara za osobe od 18-70 god; osobe starije od 70 god. plaćaju polisu 700 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 25 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 50 €
 • Obavezna doplata na recepciji hotela gradske turističke takse koja iznosi 2 € po osobi i noćenju

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Ulaznica za Opustaser – 15 €
 • Ulaznice za park „Mini Mađarska“ i Arboretum u Sarvašu   – 20 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „SPORT“***, Debrecin https://www.debrecenisporthotel.hu/ ili sličan

Hotel se nalazi u jednom od najlepših delova grada, na samoj ivici parka koji nosi naziv Velika šuma. Od istorijskog centra grada udaljen je oko 2,5 km. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, apritiv bar, restoran za posluženje obroka, teretanu, infra-red saunu, solarijum, WiFi konekciju... Sobe su komforne i sve poseduju kupatil (tuš-wc), grejanje, TV.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (feb-jun 2021.) (odluka broj 07/2021):
 • 40% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. oktobra 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.