logo_mob Vroclav, grad patuljaka
0800 400 104    

Vroclav, Grad Patuljaka, Novo!

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:11.Februar, 22.April, 29.April, 16.Jun
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja sa doručkom
 • Obilasci:Vroclav, Poznanj, Ksiaž, Svidnica
 • Cena:Od 119 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:50

Медије

Program: Vroclav, Grad Patuljaka, Novo!-3936

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je pet plus tri?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
44359994484f5fab27c5151b0fc3de0b_L Vroclav, grad patuljaka
Преузмите прилоге:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

11. – 15. FEBRUAR   /     22. – 26. APRIL   /   29. APRIL – 3. MAJ   /     16. – 20. JUN

VROCLAV – POZNANJ – ZAMAK KSIAŽ - SVIDNICA

Divni, neodoljivi Vroclav. Četvrti grad po veličini u Poljskoj i prestoni grad Šlezije, nalazi se na reci Odri i čak četiri njene pritoke. Ispresecan tokovima reka, sa preko 200 mostova, ovaj grad nazivaju i Poljska Venecija. Bogata istorija i spoj različitih kultura, učinili su ovaj grad zanimljivim kultorološkim miksom. Iako je u Drugom svetskom ratu gotovo potpuno uništen, ovaj grad je poput Varšave podignut iz pepela. Obnovljeno istorijsko jezgro vrvi od raskošnih palata sa šarenim fasadama, kulturnim institucijama, izuzetno živopisnim ulicama, sjajnim restoranima... Naravno, tu su i vroclavski patuljci. Najnovije znamenje grada koje je postalo njegov neodoljivi simbol. Preko 300 malih bronzanih figurina patuljaka nalazi se razasuto širom grada... Njihov stav kao da nas poziva u neki drugi svet, svet ljubavi i sreće. Pa zašto da i vi ne budete deo te sreće! Vroclav vas neće ostaviti ravnodušnima! Program smo obogatili izletom do još jednog fantastičnog poljskog grada, Poznanja, a posetićemo i bajkoviti, veličanstveni zamak Ksiaž, kao i maleno mesto Svidnica u kojem se nalazi čudesna Crkva Mira. Putovanje kao stvoreno za vas!

Program putovanja:

1. dan (petak 11.februar / 22.april / 29. april / četvrtak 16.jun)   Polazak iz Beograda oko 16h (Sava centar), i iz Novog Sada oko 17.30h sa parkinga kod lokomotive (Žel.stanica). Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmorai obavljanja carinskih formalnosti...

2. dan (subota 12.februar / 23.april / 30.april / petak 17.jun)   Dolazak u VROCLAV u prepodnevnim časovima. Po dolasku, sledi obilazak grada uz razgledanje: Glavni gradski trg Rinek sa veličanstvenom Gradskom kućom i crkvama Svete Elizabete i Svetog Jovana Krstitelja. Šetnja glavnom trgovačkom zonom grada, ulicom Svidnica. Zatim sledi obilazak najstarijeg, i po mnogima najimpresivnijeg dela grada, ostrvlje Tumski gde se nalaze brojne crkve i građevine koje datiraju čak iz 12. veka. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti: šoping u nekom od tržnih centara; odlazak u centar gradskim prevozom; obilazak čudesnog Japanskog vrta, itd. Noćenje.

3. dan (nedelja 13.februar / 24.april / 1.maj / subota 18.jun )   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili u 8.30h polazak na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do malog živopisnog grada SVIDNICA. U ovom mestu se nalazi najveća drvena crkva na svetu. Reč je o luteranskoj crkvi Mira koja se zbog svoje lepote i jedinstvenosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Crkva je izgrađena u spomen završetka Tridesetogodišnjeg rata (1618-1648), te po postignutom dogovoru i nosi ime, Crkva od Mira. Unutrašnjost crkve urađena je u raskošnom barokno-šleskom stilu i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nastavak putovanja do veličanstvenog i čudesnog ZAMKA KSIAŽ. Zamak je izgrađen u drugoj polovini 13. veka od strane Bolka I, princa od Svidnice iz dinastije Pjast, po kojoj verovatno i Poljska nosi ime. Tokom 15. veka zamak postaje rezidencija češkim kraljevima iz dinastije Luksemburg, potom i mađarskog kralja Matije Korvina. Srednjovekovna, kamena struktura zamka je u kasnijem periodu barokizirana. Danas je zamak nacionalni monument sa veoma interesantnom istorijskom postavkom. Povratak u Vroclav u hotel do 17h. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak do centra grada, odnosno na šou multimedijalne fontane – „svetlost i zvuci“ – izuzetna atrakcija. Nakon toga, odlazak do centra Vroclava, slobodno vreme, ili fakultativna poseta pivnici „Svidnica“, najstarijoj pivnici Evrope koja datira iz 1275. godine. Večera u fantastičnom ambijentu koji će nas vratiti u 13. vek. Povratak u hotel do 23h. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 14.februar / 25.april / 2.maj / nedelja 19.jun) Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Slobodno veme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do prelepog grada POZNANJ. Poseta gradu sa oko pola miliona stanovnika, smeštenog na divnoj reci Varti. Grad je predstavljao jedno vreme prestonicu Poljske, a o njegovoj turbulentnoj istoriji svedoče ostaci gradskih zidina i dva gradska zamka koji, između ostalog, govore o pruskom, odnosno nemačkom prisustvu na ovom području. U Poznanju i dalje stoji bazilika svetog Petra i Pavla, najstarija u zemlji, u kojoj se nalaze grobovi prvih poljskih vladara. Šetnja starim gradom do glavnog trga Rinek, Gradska kuća sa tornjem, Kraljevski zamak iz 13. veka, Carski zamak izgrađen 1910. godine. Tokom drugog svetskog rata zamak je pretvoren u Hitlerovu rezidenciju sa njegovim ličnim kabinetom i podzemnim bunkerom. Slobodno vreme za uživanje u šetnji i prelepom gradskom ambijentu. Polazak iz Poznanja u 21h. Noćna vožnja preko Češke, Slovačke, Mađarske...

5. dan (utorak 15.februar / 26.april / 3.maj / ponedeljak 20.jun)   Povratak u podnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

129 €   sniženo   109 €

umesto 70 € samo 60 €

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluženje) u hotelu sa 1* u Vroclavu
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Vroclava uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Navedena cena paketa izleta uključuje:

 • Poludnevni izlet Svidnica – Zamak Ksiaž sa uključenim ulaznicama za posetu Crkvi Mira i muzeju unutar zamka
 • Celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom Poznanja prema programu
 

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 850 dinara za osobe 18-70 god. Stariji od 70 god. plaćaju polisu 1800 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €
 • Fakultativna poseta Multimedijalnoj fontani – „svetlost i zvuci“ – 15 € (minimu 20 osoba; prijava i plaćanje na licu mesta) – nije uključeno u paket izleta!
 • Fakultativna večera u pivnici u Vroclavu – 25 € (minimum 10 osoba; prijava i plaćanje na licu mesta) – nije uključeno u paket izleta!
 • Obavezna doplata od 2 € po osobi i noćenju za gradsku turističku taksu (4 € ukupno po osobi) – plaća se na recepciji hotela!

Ukoliko paket izleta nije uplaćen u agenciji, cene pojedinačnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Svidnica – Zamak Ksiaž – 40 €
 • Poznanj – 30 €
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „IBIS BUDGET WROCLAW POLUDNIE“ 1*, Vroclav https://all.accor.com/hotel/6603/index.en.shtml ili sličan

Hotel se nalazi u predgrađu Vroclava Poludnie, nedaleko od stanice gradskog prevoza putem kojeg je direktno vezan sa centrom Vroclava. Iako ima samo 1*, hotel je u svemu izuzetno pristojan. Recepcija hotela radi samo ujutro kada se u „salonu“ poslužuje doručak. Sobe su male, skromno opremljene, sve sa ugradnom tuš kabinom + umivaonikom koji se nalazi u sobnom prostoru (dakle, nema klasičnog kupatila), WiFi, TV Sat.