Magična Kapadokija Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:12. februar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 4*
 • Obilasci:Avanos, Pasabag, Zelve, Goreme, Derinkuj, Selime
 • Cena:Od 599 € Specijalna cena za rane prijave!

Медијеd1275c78294b8e4411adb6bd6aa50804_L Magična Kapadokija
Преузмите прилоге:

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / HOTEL 4****

12. – 16. FEBRUAR 2021.

DAN DRŽAVNOSTI

Sumrak... Sunce polako zalazi na horizontu nadanja... Spušta se noć. Zagledah se u daljinu po kojoj počeše svici da pale svoje lampe, ali to nisu svici već neke starostavne pećine iz kojih ta magična svetlost dolazi... Vekovima su u ovom nestvarnom pejzažu ljudi dubili meke stene pokušavajući da stvore neke uslove za život. Nisu ni slutili da će te skromne kuće u pećinama postati turistička atrakcija kojoj gotovo da nema ravne u celom svetu! O da, divna i nestvarna Kapadokija! Sam pogled na bezbrojne fotografije na internetu budi u Vama ogromnu želju da to iskusite, i vidite! I zaista morate to sebi da učinite! A kada ćete ako ne sada?! Ova teška vremena u kojima se ničim izazvani nađosmo, vreme je da ostavimo iza nas, i da otvorimo puteve nekih novih nadanja... Očekujemo Vas! Kapadokya'ya Hoşgeldiniz!

Program putovanja:

1. dan (PETAK 12. FEBRUAR)   BEOGRAD – ISTANBUL - KAJSERI   Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ dva sata ranije pre planiranog poletanja aviona za Istanbul. Let avio-kompanijom „Turkish Airlines“ preko Istanbula do međunarodnog aerodroma u Kajseriju. Po sletanju i obavljanju carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (SUBOTA 13. FEBRUAR)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 09.30h na celodnevni fakultativni izlet. Naravno, moramo prvo videti taj nadaleko čuveni pejzaž Kapadokije, te i odlazimo do doline Devrent, nedaleko od mestašca Zelve, gde ćemo videti „Pasabag“ – odnosno „bajkovite kamene dimnjake“ među kojima se zvuci vetra mešaju sa pesmama vila... Odlazak u Avanos na ručak. Ovaj mali živopisni grad je poznat po vekovnoj izradi keramike, o čemu svedoče arheološki nalazi koji dopiru čak do 3000. godine pre Hrista! Naravno, posetićemo i jednu pravu umetničku grnčarsku radionicu u kojoj ćem se upoznati sa tehnikom izrade grnčarije i umetničkim oslikavanjem. Neizostavna je i kupovina suvenira. Popodne ćemo posetiti čuveno mestašce Goreme koje predstavlja Muzej na otvorenom. Ovde se nalaze najlepši primerci Vizantijske umetnosti u Kapadokiji, skriveni u stenama u kojima su uklesane crkve sa freskama i slikama koje datiraju iz perioda od 10. veka do 13. veka. Odlazak do fantastičnog vidikovca Esentepe sa kojeg se kao na dlanu vidi cela Goreme dolina sa magičnim „kamenim dimnacima“ i karakterističnim kapadokijskim pejzažom. Na kraju ćemo videti i zamak Uchisar – visoku stenu, najvišu tačku Goreme regije. Povratak u hotel oko 17.30h. Odmor i sabiranje utisaka... Noćenje.

3. dan (NEDELJA 14. FEBRUAR)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Predlažemo laganu u šetnju kroz divni Avanos, kraj njegovih bazara, sve do obale Crvene reke koju krasi divni kameni most... Popijte u nekoj čajdžinici odličan čaj od jabuke, probajte lokalne delikatese,... Predveče je moguće organizovati najatraktivniji deo posete Kapadokiji, a to je let balonom iznad nestvarnih pejzaža. Ovaj doživljaj se smatra nezaboravnim! Noćenje.

4. dan (PONEDELJAK 15. FEBRUAR) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9.30h na celodnevni fakultativni izlet. Ovaj put idemo na jug Kapadokije, i uživamo u celosti u njenim neverovatnim pejzažima... Odlazak do sjajnog podzemnog grada Derinkuju. Pećinske kuće, neverovatnost obrade kamena i prilagođavanje stenovitih formacija za život! Šetnja kanjonom Ihlara, čuda na korak od Anadolije, sve do seoca Belisirma, antičke Peristreme koja se naziva „Dolina neba“. Videćemo brojne crkve uklesane u kamene stene sa očuvanim freskopisom i divnim scenama iz Biblije. Ručak u lokalnom restoranu na reci. Odlazak do Selime, živopisnog seoca sa pećinskim kućama koje se nalaze na samom rubu kanjona... Scene kao iz serijala „Star Wars“. Povratak u hotel oko 17.30h. Odmor. Noćenje.

5. dan (UTORAK 16. FEBRUAR) KAJSERI - ISTANBUL - BEOGRAD   Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma u Kajseriju i prijava za let „Turkish Airlines“ preko Istanbula za Beograd. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + PRTLJAG + 4 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU SA 4*

HOTEL

LAST MINUTE PONUDA

BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 4****

639 €   599 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Istanbul – Kajseri – Istanbul - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
 • 4 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u navedenom hotelu (ili sličnom) lokalne kategorizacije 4* u regiji Avanosa
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Transfer do i od hotela, sa i do aerodroma u Kajseriju
 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1.000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (PRIJAVA JE OBAVEZNA U AGENCIJI minimum 7 dana pre polaska na putovanje, a plaćanje se obavlja na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):

-    Fakultativni izlet dolina Devrent – Avanos – Goreme sa uključenim ulaznicama, transferom, vodičem na engleskom jeziku, prevodom na srpski, ručkom u lokalnom restoranu – 40 € po osobi

-    Fakultativni izlet Derinkuj – Ihlara – Belisirma – Selime sa uključenim ulaznicama, transferom, vodičem na engleskom jeziku, prevodom na srpski, ručkom u lokalnom restoranu – 50 € po osobi

-    Doček nove godine u nacionalnom restoranu sa ukljjčenom večerom i celovečernjim programom (folklorni šou, muzika uživo, egipatski semh šou, orijentalni ples, DJ). Sama večera se sastoji od mezetluka, toplog predjela, glavnog jela (piletina sa pilavom i neograničenom konzumacijom bezalkoholnih pića): 60 € po osobi

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 4**** http://www.bycappadociahotel.com/en ILI SLIČAN

Nov hotel koji je svoja vrata gostima otvorio 2018. godine. Hotel se nalazi 34 km od međunarodnog aerodroma u nevšehiru, i samo 500 metara od centra Avanosa, jednog od najživopisnijih gradića Kapadokije. Ukupno, hotel raspolaže sa 178 soba i 356 kreveta. Sadržaji hotela: recepcija otvorena 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, obezbeđen besplatni bežični WiFi internet, lobi-aperitiv bar, restoran za posluženje obroka („švedski sto“), Spa centar (tursko kupatilo i sauna), bazen na otvorenom,... Smeštaj naših gostiju je u standard sobama veličine 20 m² . Sve sobe sadrže kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV Cab., WiFi, klima uređaj, mini-bar, balkon.