Dubaji, Avionom, Specijal!

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30.Septembar i 11.Novembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 4*
 • Obilasci:Dubaji, Abu Dabi, Premium Desert Safari, Miracle Garden
 • Cena:Od 599 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

de9732a7147142174baba8b4293e386b_L Dubaji | Putovanje u Dubai Avionom | Dubai Specijal Avio tura | - Letovanje | Fantast | Avio Karte

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

Dubaji je emirat i grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na Arabijskom poluostrvu. Izgrađen u pustinji, predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija na svetu! Neverovatno bogatstvo i ideje stvorile su ovaj grad prepun čeličnih oblakodera, super luksuznih hotela i šoping centara. Naravno, tu je i plaža od kristalno belog pustinjskog peska na obali Persijskog zaliva, a u zaleđu grada prava pustinja i kamile. Spoj nespojivog! Čudo nad čudima! Preko 300 sunčanih sati godišnje obasjava ovaj grad, a sunčevi zraci se prelamaju na staklenim površinama njegovih oblakodera... U njemu se nalazi najluksuzniji hotel na svetu, hotel sa 7* (nezvanično), Budžj-al-Arab, izgrađen u formi brodskog jedra. U Dubaji se nalazi i najviša zgrada na svetu, Burdž-Kalifa, sa visinom od neverovatnih 830 m. Da ništa nije stereotipno na obalama Persijskog zaliva, svedoče i najneobičniji kućni ljubimci. Dok „običan“ svet čuva pse, mačke, zečeve i papagaje, stanovnici Dubaija neretko u vlasništvu imaju bele lavove, koje hrane mesom ajkule, bengalske tigrove, neke od ugroženih vrsta geparda, ili velike ptice poput orlova i sokolova. Dubaji se jednostavno mora videti!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar)   BEOGRAD - DUBAJI   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let direktnom linijom ILI sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola. Po dolasku u DUBAIJU, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)     DUBAJI   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (gradski prevoz/metro). Obilazak Dubaija mora početi sa mesta odakle je on i počeo... Stari grad je 50-tih godina prošlog veka bio samo malo pustinjsko, ribarsko naselje, zaostalo u svakom pogledu. Kada su tvorci modernog Dubaija počeli da ruše Bastakiju (nekadašnje ime starog grada), neki pametni ljudi su odlučili da sačuvaju jedan deo koji reprezentuje pravo arapsko trgovačko naselje. Tako su ostale sačuvane stare kuće u koje su se uselile čajdžinice, suvenirnice, prodavnice, zanatlije... Prepodnevni obilazak ćemo započeti od jedne čajdžinice gde ćemo popiti pravi arapski čaj, ili odličnu kafu. Potom ćemo se upustiti u avanturu otkrivanja starog grada. Divne stare kuće sa neobičnim „kulama vetrova“, Divan džamija, sjajna atmosfera u tekstilnom Suku... Poseta Muzeju Al Fahidi – odlično mesto na kojem ćemo se upoznati sa istorijom Dubaija i njegovim razvojem. Odlazak do male luke sa drvenim ručno rađenim brodićima koji su izuzetno interesantni, potom odlazak do Deire gde se nalazi zlatni suk i suk začina... Slobodno vreme za ručak u nekom od tradicionalnih restorana uz tople preporuke Vašeg vodiča. Potom odlazak do novog dela Dubaija i razgledanje njegovih čudesa: Burj-Al-Arab – fantastičan hotel, jedan od najekskluzivnijih hotela na svetu, Burdž Kalifa – najviša zgrada na svetu (fakultativni odlazak na panoramsku terasu), Palmino ostrvo sa ekskluzivnim hotelima, „Dubai Mall“ – jedan od najvećih i najekskluzivnijih šoping centara na svetu,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar)         DUBAJI – ABU DABI   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet sa posetom ABU DABIJU. Vožnja međugradskim autobusom u trajanju od oko 1,5 sat. Po dolasku u Abu Dabi, upoznavanje sa prestonicom cele države. U Abu Dabiju se nalaze institucije saveznih organa vlasti, sedište Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, dom dinastije Emiri i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji pripada ovoj porodici. Grad je planiran pod upravom šeika Zajeda, a po nacrtima japanskog arhitekte dr. Takahašija 1967. godine. Neboderi Abu Dabija, kao što je Kula Investicionih vlasti, štab Narodne banke, hotel Hilton i sedište firme „Itisalat“ se nalaze u finansijskim okruzima Abu Dabija. Ostale značajne moderne zgrade uključuju Palata Emirata, čiji je dizajn inspirisan arapskim nasleđem. Jedna od najvažnijih arhitektonskih znamenitosti je džamija Šeik Zajed. Ovo je svakako jedno od najvažnijih arhitektonskih blaga savremenog društva Ujedinjenih Arapskih Emirata, i jedno od najraskošnijih na svetu. Posetiti Abu Dabi, a ne prošetati se Kornišom, promenadom uz obalu, bila bi prava šteta. Slobodno vreme i povratak u Dubaji međugradskim autobusom do 18h. Uveče Vam preporučujemo da posetite „Global Village“ - Ideja tvoraca Dubaija je bila da spoje sve ljude na jednom mestu, da sve lepote sveta donesu u ovaj grad. Zašto ići u Irak, Iran, Kinu, afričke zemlje, kada se sve ono što one nude nalazi na jednom mestu...Tako su stvorili „Global Village“. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) DUBAJI - PUSTINJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta čudesnim vrtovima – „Miracle Garden“. U sred pustinje, na mestu gde je nekada bio suv pustinjski pesak niklo je ovo šarenilo boja i bogatstvo mirisa... Bašta zauzima 72.000 m², i sa zasađenih 109 miliona biljaka čini najveću prirodnu cvetnu baštu na svetu. Fantastične floralne skulpture koje se sezonski menjaju, neodoljive rondele, sjajno osmišljen fascinantni prostor... Slobodno vreme. Predveče, polazak na fakultativni izlet u pustinju „Premium Desert Safari“. Vožnja džipovima po dinama, poseta tradicionalnom arapskom naselju, fotografisanje u arapskom kostimu, iznenađenja, jahanje kamile, i na kraju večera – roštilj. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) DUBAJI - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom gradskim prevozom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

599 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD 1.JUNA DO 1. JULA 2020.

650 €

CENA ZA UPLATE OD 1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

699 €

umesto 100 € samo 90 €

CENA ZA UPLATE POSLE 1. AVGUSTA 2020.

750 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Dubaji – Beograd (direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje / “švedski sto“) u hotelu sa 4* u Dubaiju (šira zona centra grada, na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Dubaija prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz i bez ulaznice za Muzej Al Fahidi i Burdž-Kalifu (plaćanje na licu mesta)
 • Transfer aerodrom Dubaji-hotel-aerodrom Dubaji
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet za Abu Dabi prema programu
 • Poseta „Miracle Garden“
 • „Premium Desert Safari“ – izlet u pustinju prema programu sa uključenom večerom

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 80 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Karte za gradski prevoz tokom razgledanja Dubaija, i tokom realizacije fakultativnih programa (kupuje se na licu mesta)
 • Gradske turističke takse – plaćaju se na licu mesta na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Hyatt Place Dubai Jumeirah“ 4****, Dubaji ili sličan  https://www.hyatt.com/en-US/hotel/united-arab-emirates/hyatt-place-dubai-jumeirah/dxbza?src=corp_lclb_gmb_seo_aspac_dxbza

Hotel se nalazi u ekskluzivnom delu grada, Džumerija, blizu savremenog dela grada i čuvene Kalife. Hotel je deo čuvenog hotelskog lanca „Hyatt“ i sve u njemu je standardizovano prema strogim propisima kompanije. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom i servisom, veliki lobi sa dnevnim boravkom i zajedničkim prostorijama, aperitiv barove, nekoliko restorana, bazen, Fitness centar, WiFi konekciju, menjačnicu... Sobe su komforne i veoma lepo uređene. Sve poseduju kupatilo sa tuš-kabinom i fenom za kosu, kao i hotelskim programom za higijenu, TV Sat, klima uređaj, mini-bar, telefon, WiFi.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.