Priče iz Bosne, Jajce, Travnik Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:17.Okt, 14.Nov
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel Turist 3*
 • Obilasci:Travnik, Jajce, Vodopad Plive, Krupa, Banjaluka
 • Cena:Od 65 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

603bd406ffd218b7bb83a039527890ae_L Priče iz Bosne | Putovanje u Jajce | Jesenja tura Jajce i Travnička hronika |
Преузмите прилоге:

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

26. – 27. SEPTEMBAR 2020.

17. – 18. OKTOBAR 2020.

14. – 15. NOVEMBAR 2020.

TRAVNIK – JAJCE – SLAPOVI KRUPE – MANASTIR KRUPA - BANJALUKA

Bosna. Koliko samo tuge u ovoj zemlji ima, ali i radosti života. Koliko samo minulih vekova... Dobrih ljudi, mirisa pržene kafe... Susreta istoka i zapada... Svega toga u ovoj našoj Bosni ima... A čega ima najviše? Sete! Svugde se ona uvila, i sve oko sebe povija... Možda ponajviše pesme govore o nekom narodu, a kada čujete sevdalinku, odmah osetite tu beskrajnu setu... Osmislili smo jedan kratak, i nadasve lep program putovanja. Posetićemo grad o kojem su pisane hronike, Travnik, rodno mesto našeg nobelovca Ive Andrića. Potom odlazimo u Jajce, jedan od istorijski najvažnijih gradova u Bosni, nekadašnju prestonicu kralja Tvrtka Kotromanjića, i grad sa fantastičnim vodopadom. Odlazimo put Banjaluke kroz prelepi kanjon reke Vrbas u kojem ćemo tek naslutiti koliko samo lepote ima u ovoj našoj Bosni. Posetićemo divni manastir na Krupi i videti prelepe slapove na ovoj maloj rečici. Na kraju putešestvija posetićemo divnu Banjaluku u kojoj ćemo uživati u šetnji kraj Vrbasa do stare tvrđave.

Program putovanja:

1. dan (Subota 26. septembar / 17. oktobar / 14. novembar)   NOVI SAD – BEOGRAD - TRAVNIK - JAJCE   Polazak iz Novog Sada u ponoć – 24h/00.00h (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda u 01.30h (BAS - Autobuska stanica). Putovanje preko Bijeljine, Doboja i Zenice sa dve usputne kraće pauze i zadržavanjem na graničnom prelazu Rača radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u TRAVNIK oko 10h. Po dolasku sledi upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju i obilazak turističkih znamenitosti. Iako je danas ovo jedan manji gradić u središnjoj Bosni, poznat je po tome što je u periodu od kraja 17., pa sve do polovine 19. veka bio prestonica osmanskih vezira, zbog čega i najveći deo njegovog kulturno-istorijskog nasleđa datira upravo iz tog perioda. Prošetaćemo se gradom uz razgledanje divne Šarene džamije – Sulejmanije, zadužbinu velikog vezira Sulejman-paše Skopljaka iz 18. veka. Sledi slobodno vreme, ili fakultativne aktivnosti koje obuhvataju posetu rodnoj kući Ive Andrića, Travničkoj tvrđavi i lokalitetu Plava voda. Memorijalni Muzej Ive Andrića u okviru kojeg se nalazi i radna soba posvećena Travničkoj hronici. Travnička tvrđava je najveća atrakcija grada. Srednjovekovna tvrđava je zaista impresivna, a ono što je najlepše na ovoj tvrđavi je pogled na grad: na mahalu (stambeni deo) i čaršiju (privredni deo). Potom odlazimo do lokaliteta Plava voda. Čudesni potočić sa malim slapovima i brzacima podno tvrđave čini najlepši deo Travnika. Slobodno vreme oko 2 sata za uživanje u specifičnoj travničkoj atmosferi. Nastavak putovanja preko Vakufa do JAJCA. Dolazak oko 14h. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h fakultativno, polazak u razgledanje grada sa planiranim posetama. Odlazimo u staru čaršiju koja se nalazi podno Jajačkog utvrđenja. Pogledaćemo Medvjed kulu i posetiti katakombe u kojima se nalazi oltar sa dvostrukim krstom, mesecom i suncem, koji kriju svoju simboliku. Nastavljamo dalje sa šetnjom ka tvrđavi uz usputni obilazak ostataka crkve Sv. Luke. Najvišu tačku grada, na visini od 470 m nadmorske visine, zauzima tvrđava. Tvrđava je bila sedište kralja Tvrtka i u njoj se nalazi jedini sačuvani kraljevski portal u Bosni sa grbom dinastije Kotromanjić. Sa tvrđave se spuštamo u donju čaršiju, do kapije Mala tabija, pa kroz čaršiju i Travničku kapiju, odlazimo do vidikovca sa kojeg se pruža nestvaran pogled na čuveni vodopad koji pravi reka Pliva koja na ovaj način završava svoj tok u reci Vrbas. Vodopad je visok 21 metar i zaista deluje fantastično, a sa terase kraj vodopada pruža se sjajan pogled na grad. Slobodno vreme uz preporuku da se poseti Muzej Drugog zasedanja AVNOJ-a. Noćenje.

2. dan (Nedelja 27. septembar / 18. oktobar / 15. novembar)   JAJCE – KRUPA – BANJALUKA – BEOGRAD/NOVI SAD     Doručak od 7h. Odjava iz hotela u 08.45h. Slobodno vreme u gradu, ili fakultativni izlet do obližnjeg Plivskog jezera. Jezero je nastalo izgradnjom hidro-elektrane na reci Plivi. Obićićemo prvo lokalitet poznat kao „Most ljubavi“, a potom lokalitet Mlinčići sa divnim sačuvanim drvenim vodenicama. Polazak ka Banjaluci najkasnije u 11.30h. Putovanje zanosnim kanjonom reke Vrbas. Usputni obilazak MANASTIRA KRUPA NA VRBASU. Manastir je osnovan krajem 13. i početkom 14. veka od strane srpskog kralja Milutina. Tokom najezde Turaka na ove prostore manastirska crkva je gotovo u potpunosti srušena, a sam manastir se obnavlja tek dolaskom Austrijanaca. Odlazak do obližnjih SLAPOVA NA KRUPI i uživanje u divnom prirodnom ambijentu. Nastavak putovanja do BANJA LUKE. Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: stari Kaštel – tvrđava na reci Vrbas iz 16. veka, Gospodska ulica – glavna pešačka zona grada, veličanstveni hram Hrista Spasitelja, palata Banovina, džamija Ferhadija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Beogradu i Novom Sadu oko 18h. Putovanje preko Doboja i Bijeljine. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

75 €

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

65 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

umesto 25 € samo 20 €

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu „Turist 98“ 3* u centru Jajca na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/3 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/3 sobe sastoje se od 3 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa dodatnim trećim redovnim ležajem! Hote, raspolaže i sa jednom 1/3+1 sobom pogodnom za porodicu sa detetom, kao i sa jednom klasičnom 1/4 sobom pogodnom za porodicu sa dvoje dece, ili prijatelje)
 • navedene obilaske rema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja

Paket izleta obuhvata: obilazak rodne kuće Ive Andrića sa ulaznicom, obilazak Travničke tvrđave sa ulaznicom, obilazak lokaliteta Plava voda u Travniku, obilazak Jajca sa ulaznicama za katakombe i tvrđavu, izlet sa taksama na Plivsko jezero

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 20 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €

Ukoliko niste uplatili paket izleta u agenciji, cena za pojedinačne izlete za uplatu na licu mesta je:

 • Travnik (rodna kuća Ive Andrića, tvrđava i Plava voda): 10 €
 • Jajce (Stari grad, ulaznice za katakombe i tvrđavu, obilazak vodopada sa gornje panoramske platforme): 10 €
 • Izlet do Plivskog jezera: 5 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Turist 98“ 3***, Jajce https://www.hotel-turist98.com/hr/

Hotel se nalazi u blizini centra grada, na obali reke Plive. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se stara tvrđava, čaršija, vodopad... Moderan objekat sa solidnim sadržajima. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju, banka, mali trgovački centar, kiosk, supermarket... Sobe su komforne i sve poseduju savremeno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.