Trebinje i Dubrovnik, 2 noćenja

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:3.Sep, 29.Okt, 12.Nov
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel Leotar 3*
 • Obilasci:Trebinje, Tvrdoš, Gračanica, Dubrovnik, Mostar
 • Cena:Od 89 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

e6b691b2d203a262367d6413a0da0fa5_L Trebinje, Dubrovnik, 2 noći
Преузмите прилоге:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

29. OKTOBAR – 2. NOVEMBAR 2020.

12. – 16. NOVEMBAR 2020.

TREBINJE – MANASTIR TVRDOŠ – MOSTAR - DUBROVNIK

U nekim davnim hodnicima vremena zapisani su stari stihovi Dučićevi… I oni još odzvanjaju Trebinjem i okolnim hercegovačkim gorama… Skoro je neverovatno kako su tako prefinjeni stihovi pisani na takvim goletima… U starom Trebinju još uvek žumori Trebišnjica sa kristalnim okvirima slika koje kao da potiču sa platna nekog starog majstora… Tu žumore još uvek i stari platani i žamori ljudi… Dubrovnik sa druge strane krije neke svoje davnašnje priče utkane u te iste hodnike vremena… Drevna kaldrma priča o moći i sjaju Dubrovačke republike… Zidine Starog grada tkaju te priče i čuvaju od zaborava… Na Stradunu vreme kao da je stalo… Zamrznuto u kamenu… Gotovo nestvarno… Putovanje sa mirisom Mediterana…

Program putovanja:

1. DAN (Četvrtak, 29. oktobar / 12. novembar)     Polazak iz Novog Sada oko 22h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 23h (BAS – Autobuska stanica). Vožnja kroz Srbiju, pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN (Petak, 30. oktobar / 13. novembar)   TREBINJE Nastavak putovanja preko Foče i Gacka. Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju kraj reke Trebišnjice. Poseta Muzeju Hercegovine u kojem ćemo se na najbolji način upoznati sa istorijom ovog kraja. Potom sledi šetnja cenrom Trebinja i razgledanje: Anđelkina kapija, Gradska vrata koja spajaju Stari grad sa novijim delom Trebinja, znameniti „Trg pesnika“ sa divnim platanima starosti preko 100 godina koji predstavljaju simbol Trebinja. Tu na trgu, nalaze se pokloni velikog Dučića svome rodnom gradu, statue i biste, Jelene Anžujske, Njegoša, kameni lavovi na ulazu u prelepi park. Sledi smeštaj u hotel oko 13 časova, i odmor. Fakultativno, odlazak do Hercegovačke Gračanice. Crkva je izgrađena kao ispunjenje želje srpskog pesnika Jovana Dučića izražene u njegovom testamentu. Želeo je da bude sahranjen na jednom od brda koja okružuju Trebinje u crkvi nalik “onoj na Kosovu”, misleći na Kosovsku Gračanicu, zadužbinu kralja Milutina. Kraj ove divne crkve u kojoj je pesnik pronašao svoje poslednje utočište, nalazi se zvonik i Vladičanski dvor, amfiteatar i suvenirnica. Nakon obilaska crkve, sledi odlazak do manastira Tvrdoš, a uz put ćemo uživati u divnim krajolicima i vinogradima... Manastir Tvrdoš je podignut na temeljima crkve iz 4. veka. U 16. i 17. veku Tvrdoš je bio sedište Humsko-Hercegovačke, odnosno Trebinjske mitropolije. Manastir je poznat i po činjenici da je u njemu Sveti Vasilije Ostroški primio monaški postrig i sveštenički čin, te je i poznat pod imenom „Ostroški i Tvrdoški“. Posebnost unutrašnjosti današnje crkve je stakleni pod, koji predstavlja svojevrstan “prozor u prošlost” kroz koji se mogu videti temelji stare crkve. Manastir doživljava svoj preporod nakon Drugog svetskog rata, obnavlja se proizvodnja vina, a manastirski vinski podrum je nadaleko čuven po vrhunskom crvenom vinu. Svakako, vredi posetiti i ove podrume, kao i degustirati i kupiti sjajna Tvrdoška vina. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (Subota, 31. oktobar / 14. novembar)   TREBINJE – MOSTAR Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Mostara. Uputićemo se zapadnim delom Hercegovine preko Popovog polja (rodno mesto Svetog Vasilija Ostroškog), Ljubinja i Stoca. Po dolasku u Mostar, sledi obilazak grada sa lokalnim vodičem. Prošetaćemo se starom čaršijom, baš kao i „Suljagina Fata“... Prošlost u ovom gradu je na svakom koraku, i svakoga vraća u vremena vladavine Turaka. Njihov pečat se nalazi u svakom kamenu drevne kaldrme, i gotovo svakoj kući starog grada. Najimpresivniji simbol Mostara je njegov Stari most, remek-delo otomanske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj most vekovima čuvaju „mostari“ – čuvari - kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula. Verujemo da će Vas oduševiti Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom 16. veku, a šetnja Kujundžilukom, Vas isto tako neće ostaviti ravnodušnima. Poseta Mostaru bez posete Turskoj kući ne bi bila potpuna! Ova kuća reprezentuje na pravi način život domaćinstva tokom otomanskog perioda, običaje, tradiciju... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kaficu, ručak, vino, suvenire... Povratak u Trebinje do 19 časova. Slobodno veče, ili fakultativni odlazak u lokalni nacionalni restoran, konobu, na večeru sa muzikom. Noćenje.

4. DAN (Nedelja, 1. novembar / 15. novembar)   DUBROVNIK - ...   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik i slobodno vreme za individualne obilaske - Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo... Svakako, slobodno vreme iskoristite za kupanje i uživanje... Povratak u Trebinje. Polazak u večernjim časovima ka Srbiji. Noćna vožnja.

5. DAN (Ponedeljak, 2. novembar / 16. novembar)   Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

99 €

89 €

umesto 50 €

platite samo 40 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Trebinju u hotelu sa 3***
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Hercegovačka Gračanica – manastir Tvrdoš
 • Celodnevni izlet za Mostar sa posetom Turskoj kući
 • Celodnevni izlet za Dubrovnik sa tur.taksom

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 4 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 35 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 80 €
 • Fakultativni izlazak na večeru u tradicionalni restoran u Trebinju – 20 € (prijava obavezna u agenciji; plaćanje na licu mesta; večera nije uključena u ponuđeni paket izleta)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet Hercegovačka Gračanica - Tvrdoš– 10 €
 • Izlet Mostar sa posetom Turskoj kući – 20 €
 • Izlet Dubrovnik sa turističkom taksom – 20 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel LEOTAR 3*** http://www.hotelleotar.com/sr/hotel/ ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru Trebinja, na obali prelepe Trebišnjice. Najpoznatiji je hotel u Trebinju sa solidnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, info pult, aperitiv bar, dva restorana za posluženje obroka, WiFi, konferencijske sale,... Smeštaj je obezbeđen u sobama „standard“ kategorije. Sve sobe poseduju kupatilo, TV, centralni grejno-aklimatizacionim sistemom.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.