Kopenhagen, Avionom, Specijal!

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30.Septembar i 11.Novembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 2/3*
 • Obilasci:Kopenhagen, Malme, Kronborg, Roskilde, Frederiksborg
 • Cena:Od 750 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

f8531401ab2945cf501e2cbd3ac51389_L Kopenhagen | Putovanje u Kopenhagen Avionom | Avio tura Kopenhagen | Jesen u Kopenhagenu | - Letovanje | Fantast | Avio Karte

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

Ovaj bajkoviti grad, kaldrmisanih ulica, sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnima. Pođite u pohode Andersenu i “Maloj sireni”, uživajte u pričama o hrabrim Vikinzima, i svakako se opustite uz dobro dansko pecivo, i još bolje pivo! Grad osnovan pre hiljadu godina, predstavlja najstariju modernu monarhiju Evrope. Bio je i ostao kraljevski, ponosit, lep, živopisan i gostoljubiv. Grad “København” (køber na danskom znači trgovac, a havn luka) postepeno se proširio severno od Slotsholmena, i to zahvaljujući novcu koji je dolazio od ribolova. Kristijan IV, kralj Danske koji je vladao od kraja 16. do polovine 17. veka, transformisao je Kopenhagen u modernu prestonicu. Odatle je kontrolisao veliki deo Skandinavije, a tokom njegove vladavine podignute su neke od građevina, koje i danas krase ovaj grad. Svakako utrošite malo vremena na obilazak Latinskog kvarta i Kristijanije, dva specifična dela grada koji će Vas sigurno impresionirati. Latinski kvart, sa svojim uskim ulicama, odvešće Vas do Univerziteta, Biblioteke i katedrale Von Frue Kirke, u neoklasičnom stilu iz 19. veka sa upečatljivim statuama Hrista i dvanaest apostola. Četvrt Kristijanija je nastala ‘70-ih godina kao hipi komuna, gde su beskućnici i mladi ljudi nemajući da plate visoke stanarine i poreze osnovali državu u državi sa sopstvenim pravilima i uređenjem. Danas ovde živi oko hiljadu stanovnika i svako može da zatraži stan. Ne plaćaju porez na zgradu i kuće, već samo na zemljište. Velkommen til København!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar)   BEOGRAD - KOPENHAGEN   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Direktan let ILI let sa jednim presedanjem u nekoj od veropskih metropola. Po dolasku u KOPENHAGEN, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)     KOPENHAGEN   Doručak. Polazak u 9h gradskim prevozom u organizovano razgledanje grada. Našu priču o ovom gradu možda je najbolje da počnemo iz njegove luke, odnosno sa Langelinia doka - Promanade. Čudesno lepo šetalište sa možda najprepoznatljivijim simbolom Kopenhagena, skulpturom Male sirene inspirisane bajkom Hansa Kristijana Andersona. Tu se nalazi i impresivna fontana, kao i vojno, zvezdasto utvrđenje Kastelet. Potom, šetnja i razgledanje: svetski poznati park Tivoli sa velikim zabavnim parkom; Gradska kuća inspirisana italijanskim građevinama sa elementima srednjovekovne danske arhitekture; najduža pešačka zona na svetu – Stroeget; Nacionalni muzej; palata Kristijanborg izgrađena na mestu ranijih palata od kojih prva datira još iz 12. veka, danas je u njoj sedište danskog parlamenta; crkva Holmen; živopisna luka Njuhavn; palata Amalienborg, rezidencija kraljevske porodice koja je podignuta u 18. veku. Ispred Kraljevske palate nalazi se prepoznatljiva kraljevska garda. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, degustaciju čuvenog danskog peciva i naravno piva. Preporuka je da posetite Kraljevsku rezidenciju i Nacionalni muzej Danske. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar)         ZAMKOVI DANSKE / ROSKILDE - FREDERIKSBORG – KRONBORG    Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa lokalnom agencijom i vodičem na engleskom jeziku. Prvo ćemo na ovoj divnoj turi posetiti stari kraljevski grad ROSKILDE. Ovaj gradić sa oko 50.000 stanovnika je veoma važan za istoriju Danske, jer je predstavljao prvobitnu kraljevsku prestonicu. Obilazak grada podrazumeva posetu znamenitoj Katedrali u kojoj ćemo videti fantastičnu kraljevsku kriptu u kojoj su sahranjeni gotovo svi danski kraljevi i kraljice. U ovom gradu ćemo posetiti i fantastični Muzej vikinških brodova. Vikinzi su temelji danskog stanovništva, a njihova slava već je dobro poznata celom svetu. Nakon obilaska muzeja, nastavak putovanja do divnog zamka FREDERIKSBORG u kojem se nalazi Kraljevska rezidencija koju ćemo posetiti. Dvorac je podignut za kralja Kristijana IV u ranom 17. veku na mestu starijeg srednjovekovnog zamka. Inspiracija tvorcima zamka bila je Italija, te dvorac postaje jedno od najvećih renesansnih zdanja u Skandinaviji. Po dolasku u ovaj bajkoviti zamak, počeće i naša bajkovita tura sa obilaskom dvorišta sa Neptunovom fontanom, divne Valdemar sobe sa slikama velikog Karla Bloha, kraljevske kapele, Velike sale, odnosno balske dvorane... Naravno, najlepši deo kompleksa jesu njegovi fantastični renesansni vrtovi. Nakon obilaska zamka sledi slobodno vreme u varošici za ručak. Nastavak putovanja i odlazak do znamenitog Hamletovog zamka KRONBORG. Kronborg je dvorac u blizini danskog grada Helsingor (po kojem je Šekspir nazvao dvorac Elsinore u Hamletu) na najdaljem vrhu ostrva Zelanda, na najužem delu prolaza Oresund koji deli Dansku od Švedske. Kako je ovaj prolaz u Baltičko more ovde širok tek 4 km, ovo mesto je imalo veliku stratešku važnost, a dvorac je izgrađen kao pomorska utvrda koja je kontrolisala trgovinu. Dvorac je vekovima bio jedan od najvažnijih renesansnih dvoraca u severnoj Evropi, zbog čega je upisan na UNESCO popis mesta svetske baštine. Poseta dvorcu i uživanje u njegovim fantastičnim dvoranama. Povratak u Kopenhagen. Slobodno vreme i noćenje.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) MALME   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet vozom do Švedske i lepog grada MALMEA. Na ovom izletu će prava atrakcija biti prelazak preko mosta Eresund koji premošćava istoimeni prolaz-tesnac koji razdvaja Kopenhagen od Malmea. Ovaj most je pravo remek-delo graditeljstva, i u stvari predstavlja delom most, a delom podvodni tunel. Po dolasku u Malme, sledi organizovani obilazak istorijskog centra grada. Odlazak do glavnog gradskog trga Lila Torg u koji se ulivaju brojne male ulice koje čine glavnu trgovačku zonu grada. Obićićemo i crkvu Sv. Petra, potom staru tvrđavu, fantastični park Kungsparken, čuveni oblakoder Turning torso,... Slobodno vreme i povratak u Kopenhagen vozom. Slobodno vreme u Kopenhagenu za šetnju fantastičnim kvartom Kristijanija. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) KOPENHAGEN - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ILI let preko jedne od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

750 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD

1.JUNA DO 1. JULA 2020.

790 €

CENA ZA UPLATE OD

1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

850 €

umesto 200 € samo 180 €

CENA ZA UPLATE POSLE

1. AVGUSTA 2020.

890 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Kopenhagen – Beograd (direktan let, ili let sa jednim presedanjem)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje / “švedski sto“) u hotelu sa 2* ili 3* u Kopenhagenu (šira zona centra grada, na liniji gradskog prevoza)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Kopenhagenu prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Transfer aerodrom Kopenhagen – hotel – aerodrom Kopenhagen
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Roskilde – Frederiksborg - Kronborg sa uključenim autobuskim prevozom, vodičem na engleskom jeziku i ulaznicom za navedene posete
 • Poludnevni izlet do Malmea sa uključenim prevozom vozom, i obilaskom prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Karte za gradski prevoz u Kopenhagenu
 • Gradske turističke takse – plaćaju se na licu mesta na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Cabinn Metro“ 2**, Kopenhagen ili sličan https://www.cabinn.com/hoteller-danmark/cabinn-metro/

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada, oko 7 km od istorijskog centra Kopenhagena i oko 600 metara od metro stanice. Stnadardni „budžet“ hotel sa sasvim solidnim nivoom usluga. Poseduje mali lobi, recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka („švedski sto“), WiFi konekciju. Hotel je dosta velik i poseduje 708 soba različite kategorije i strukture. Smeštaj je predviđen u „economy – standard“ sobama koje su veoma male, izuzetno skromne. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i TV.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.