Одштампајте ову страницу

Putevima Junaka Serbskih

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:7 dana, Autobus
 • Datum polaska:12. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hoteli 3* i 4*
 • Obilasci:Skadar, Šenđin, Drač, Valona, Krf, Solun
 • Cena:23.990din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

5e0b0f600791a4d84bb93e33ba22fb11_L Putevima Srpskih junaka | Putovanje u Grčku i Albaniju | Jesenja tura Putevima Srpskih junaka |
Преузмите прилоге:

7 ДАНА АУТОБУСОМ / 4 НОЋЕЊА

12. – 18. ОКТОБАР 2020.

СКАДАР – ШЕНЂИН – ДРАЧ – ВАЛОНА – КРФ - СОЛУН

„Нико не зна шта су муке тешке, док не прође Албанију пешке!“ Те речи одзвањају и подсећају на херојски подухват који је извела српска војска током повлачења преко Албаније ка спасоносном Крфу. Ово је специјално скројено путовање које делом прати пут српске војске. Толико већ познато, а опет никада испричано! Толико знано, а незнано! И никада није сувишно подсећање на сопствену историју, и страдања сопственог народа… Превише контраверзи и залудних теорија, али никада превише закључака који су једногласни! Српска војска и народ српски преживели су страхоте, спасили се, воздигли из пепела и победили зло! На овом путешествију слушаћемо старе српске песме и тумачити њихове речи… Очима ћемо пратити те видике које гледаху наши преци испуњени бескрајним надањима… Једна епизода која никада неће престати да буде велика! Срца ћемо испунити поносом, а сасвим сигурно биће и суза! Не може другачије! Очекујемо Вас!

Програм путовања:

1. Дан путовања (Понедељак 12. oктобар)   Полазак аутобуса из Новог Сада у 18.30 часова (Жел.станица/локомотива). Потом следи полазак из Београда у 20 часова (БАС – Аутобуска станица). Следи ноћна вожња преко Чачка, Пожеге, Ужица, Златибора, Пријепоља и даље преко Црне Горе ка Скадру… Краћа успутна задржавања ради одмора и обављања царинских формалности.

2. Дан путовања (Уторак 13. oктобар)     Очекивано време доласка у град СКАДАР на Бојани око 9 часова изјутра. По доласку прво следи једночасовна пауза у центру града за освежење и шетњу лепом пешачком зоном Идромено… У Скадар се слила готово сва војска Српска, и овде је формиран ратни штаб српске Владе. У договорено време, одлазак до највећег знамења Скадра, чувене тврђаве Розафа. Обилазак тврђаве уз упознавање са историјатом њене изградње и народним предањима која говоре о зидању Скадра на Бојани од стране браће Мрњавчевић (напомена: до тврђаве води успон дуг око 300м!). Наставак путовања до луке ШЕНЂИН, односно Свети Јован Медовски. Војска по наредби Врховног штаба, одлази из Скадра и долази у ову луку из које су требале да крену савезничке лађе са евакуацијом, но бродови никада нису стигли, а српска војска је морала да крене даље ка Драчу и Валони… Након једночасовнох боравка у луци уз приче о голготи, наставићемо пут даље ка Драчу. Долазак у ДРАЧ у поподневним часовима. Одмах по доласку, следи одлазак до центра града и краћи обилазак: Православна црква, лука из које су кренуле савезничке лађе ка Крфу, Венецијанска кула, остаци Римског театра… Одлазак у хотел, смештај у касним поподневним сатима. Одмор. Опциона вечера. Ноћење.

3. Дан путовања (Среда 14. oктобар)     Доручак и напуштање хотела до 8 часова. Наставак путовања до луке ВАЛОНА из које је извршена евакуација највећег дела српске војске. Боравак у Валони око 1,5 сата и наставак путовања ка Грчкој и луци Игуменица. По доласку у ИГУМЕНИЦУ следи укрцавање на ферибот у 20.30х и пловидба ка острву КРФ. По искрцавању око 21.30х, следи одлазак у хотел у граду Крфу или његовој околини. Смештај око 22.30х. Ноћење.

4. Дан путовања (Четвртак 15. oктобар) Доручак. Полазак у целодневно разгледање локалитета везаних за боравак српске војске на острву Крф. Одлазак до центра града Крфа где следи шетња уз обилазак: Листон – један од највећих тргова на Балкану, хотел „Bella Venezia у којем је заседала српска Влада… Прича о једној дивној песми... Следи посета Српској кући која чува од заборава успомене на боравак српских војника и српске Владе на овом грчком острву. Из луке града упутићемо се бродићем ка острву ВИДО и Маузолеју српских војника у којем се налази преко 3000 гробница. Осврнућемо се, незаобилазно, и на „Плаву гробницу“ у којој почива преко 5000 српских душа… Следи повратак у град Крф. Слободно време до 20 часова. Повратак у хотел. Ноћење.

5. Дан путовања (Петак 16. oктобар) Доручак. Одјава из хотела до 9 часова. Одлазак до маленог сеоца КАТО КОРОКИАНА у којем се налази спомен обележје Гвозденом пуку, једном од најславнијих одреда српске војске. Потом следи одлазак до атара сеоца АГИОС МАТЕОС у којем се налази споменик Дринској дивизији и војничко гробље. Одлазак у луку Лефкими и укрцај на ферибот и повратак у луку Игуменица. Наставак путовања ка Солуну… Долазак у СОЛУН у вечерњим сатима, око 20 часова. Смештај у хотел. Опциона вечера. Ноћење.

6. Дан путовања (Субота 17. oктобар)   Доручак. Одјава из хотела до 9 часова. Одлазак на српско војничко гробље Зејтинлик и обилазак уз причу нашег домаћина; дао Бог да нам поживи. Након обиласка Зејтинлика, следи панорамски обилазак Солуна са разгледањем из аутобуса: црква Св. Димитрија, Ротонда, Бела кула, Игњација… Слободно време. Полазак ка Србији у 17 часова. Путовање преко Северне Македоније, и даље линијом преко Ниша ка Београду и Новом Саду.

7. Дан путовања (Недеља 18. oктобар)     Повратак у Београд и Нови Сад у раним јутарњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

СПЕЦИЈАЛНА ЦЕНА

Важи за уплате до 01.06.2020.

25.990 динара

23.990 динара

ЦЕНА АРАНЖМАНА УКЉУЧУЈЕ:

 • Превоз туристичким аутобусом високе туристичке класе на наведеној релацији (комплетна опрема, аудио/видео опрема, клима…) – аутобус са максимум 57 седишта
 • Трансфер фериботом на релацијиИгуменица-Крф-Игуменица
 • 1 ноћење са доручком у хотелу са 3* у Драчу (шведски сто-самопослуживање )
 • 2 ноћења са доручком у хотелу са 3* на Крфу (шведски сто-самопослуживање )
 • 1 ноћење са доручком у хотелу са 3* у Солуну (шведски сто-самопослуживање )
 • Смештај у 1/2 и 1/2 + 1 собе са купатилом ( 1/2 собе састоје се од 2 сингл лежаја нормалне величине или француског ’’queen size’’ лежаја. 1/2+1 собе се састоје од 2 засебна лежаја нормалне величине или француског ’’queen size’’ лежаја, са помоћним лежајем, мањих димензија од редовна два – фотеље на развлачење, форма пољског жичаног кревета или сл; што може битније угрозити конфор треће особе!)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Организационе трошкове
 • Tуристичке таксе у Драчу

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ УКЉУЧУЈЕ:

 • Све друге непоменуте услуге
 • Улазнице за музеје и друге туристичке објекте (тврђава Розафа у Скадру –2 € / Трансфер бродићем на острво Видо – 6 € повратно – плаћање на лицу места)
 • Обавезно међународно путно/здравствено осигурање које покрива осигурану суму од 30.000 € (може се купити у агенцији по цени од око 700 динара)
 • МОГУЋНОСТ ДОПЛАТЕ ЗА 2 ВЕЧЕРЕ (ДРАЧ+СОЛУН) У УКУПНОМ ИЗНОСУ ОД - ПЛАЋАЊЕ У АГЕНЦИЈИ ПРЕ ПОЛАСКА НА ПУТОВАЊЕ! Топла препорука је да доплатите ове вечере – ради се о вансезони, у Драчу око хотела ништа неће радити, а у Солуну је згодно јер стижемо око 20 часова у хотел, те је знатно комфорније вечерати у хотелу него трагати за отвореним рестораном у околини хотела.
 • Доплата за једнокреветну собу износи 7.200 динара
 • Доплата за додатно седиште у аутобусу износи 9.900 динара
 • Градске туристичке таксе у хотелу на Крфу и у Солуну у укупном износу од 4,5 еур за 3 ноћења по особи – плаћају се искључиво на лицу места!

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовинскирезервација се врши уплатом 40% од цене аранжмана пре отпочињања путовања, а остатак 15 дана до поласка.
 • Адмнинистративном забраном на плату – 40% се уплаћује на име резервације, остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује административном забраном која доспева сваког месеца све до 20.05.2021. године.
 • Платним картицама - VISA, MASTER, MAESTROi DINA
 • Одложено плаћање картицама BANCA INTESA – 50% од цене аранжмана се плаћа приликом резервације, а остатак на максимално 6 месечних рата, а закључно са 20.05.2021.
 • ЧЕКОВИМА у месечним ратама – Приликом резервације се уплаћује 40% од цене аранжмана, док се остатак дели на једнаке месечне рате, које доспевају 10 или 20. у месецу, а најкасније до 20.05.2021. године.

У све цене је урачунат ПДВ!

Напомена: путницима који имају вредносни ваучер агенције „Fantast Tourist“, вредност аранжмана ће бити умањена за вредност на ваучеру!

ОПИС ХОТЕЛА :

ХОТЕЛ „IBIZA“ 3***, Драч (https://harmoniahotelsgroup.com/ibiza-hotel/) или сличан
Хотел се налази у новом делу Драча – летовалишту, око 13 км од старог, историјског центра града. Припада највећој хотелској групацији у Драчу „Harmonia Hotels“. Поседује рецепцију отворену 24 сата, аперитив бар, ресторан за послужење оброка, приватну плажу, летњу терасу, Смештај је у собама „стандард“ категорије. Собе су комфорне, двокреветне или двокреветне + помоћни трећи лежај. Све собе поседују купатило са тушем и феном за косу. Собе поседују телевизор, клима уређај. Будући да је хотел депаданс хотела „Albanian Star“, сви садржаји тог хотела су на располагању гостима.


ХОТЕЛ „HELLINIS“ 3***, Крф - Канони (http://hellinis.cnichotels.com/) или сличан
Хотел се налази у предграђу града Крфа Канони, недалеко од међународног аеродрома, и на око 4 км од старог града Крфа и прекопута једне од атракција Крфа, Понтикониси (Мишије острво). Хотел поседује базен на отвореном, рецепцију отворену 24 сата, сеф на рецепцији (уз доплату), инфо пулт, аперитив бар, салон за послуженје доручка, ресторан, WiFi конекцију,… Собе су комфорне и све поседују купатило са тушем, WiFi конекцију, ТВ, клима уређај, телефон.


ХОТЕЛ „ABC“ 3***, Солун (www.hotelabc.gr) или сличан
Хотел се налази у самом центру Солуна, готово на Игњацији, у непосредној близини Беле куле, цркве Св. Софије... Од Аристотеловог трга хотел је удаљен око 1,2 км. Хотел поседује лоби са дневним боравком, рецепцију отворену 24 сата, инфо-пулт, аперитив бар, ресторан, WiFi. Све собе су са купатилом, телефоном, централно грејање… Хотел је пристојан, али скроман са „буџет“ услугом!


Минималан број путника за реализацију путовања је 45. У случају недовољног броја пријављених путника, организатор задржава право отказа путовања о чему је дужан обавестити пријављене минимално 5 дана пре отпочињања путовања. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене у програму путовања у смислу редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Уз овај аранжман важе и примењују се Општи услови путовања агенције организатора путовања, а који су у свему усклађени са стандардима YUTA удружења туристичких агенција. ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ЈЕ ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА „FANTAST TOURIST“ Д.О.О., ЈЕВРЕЈСКА 8, НОВИ САД, матични број 20024925. ЛИЦЕНЦА ОТП БРОЈ 269/2020 категорије А 40. Према Закону о туризму организатор и прописану полису осигуранја бр 30000015948 ( oсигурана сума у висини од 400.000€ ) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.