Amsterdam, Avionom, Specijal!

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Septembar i 11. Novembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 2/3*
 • Obilasci:Amsterdam, Marken, Roterdam, Hag, Delft, Volendam, Zanse Šans
 • Cena:Od 690 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

575d0d80883b1d4e8290f4091c69575c_L Amsterdam, Avionom, Specijal! - Letovanje | Fantast | Avio Karte

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

Malo je gradova poput Amsterdama. On privlači svojim kanalima, biciklima, muzejima, prostitutkama, marihuanom, pivom, istorijom, ali i predivnim lalalma, draguljima i drvenim klompama… Ako kažemo Amsterdam, mnogima je prva asocijacija na seks i drogu. Ali, Amsterdam je daleko više od ovoga. Ovaj živopisni grad, bogat je istorijom i interesantnim pričama. Grad je izgrađen zahvaljujući brodskoj trgovini holandske kompanije „West West Indies“, a sa ovom delatnošću razvila se i prostitucija. Amsterdam, najveći planirani grad severne Evrope, oduvek je bio poznato ime u svetskoj istoriji i odigrao je centralnu ulogu u istoriji Holandije. U 17. veku Amsterdam je bio centar svetske ekonomije, a danas je grad poznat po svom tolerantnom karakteru. Amsterdam je osnovan kao ribarsko selo u 13. veku na reci Amstel. Tokom 14., a naročito 15. veka, Amsterdam je prošao brz razvoj, koji je postavio temelje zlatnog doba. Tokom 17. veka kada je Amsterdam bio najveće tržište sveta razvijen je karakterističan gradski pejzaž sa koloritnim zbijenim kućama koje sve poseduju drvene okvire. Doći u ovaj grad, a ne obići i njegovu okolinu bio bi greh. Zato ćemo ekskurzirati i do Haga, Roterdama, Volendama, Markena, Zanse Šansa... Sirevi, vetrenjače, klompe... Amsterdam Vas čeka! Amsterdam wacht op je!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar) BEOGRAD - AMSTERDAM   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Direktan let ILI let sa jednim presedanjem u nekoj od veropskih metropola. Po dolasku u AMSTERDAM, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)   HOLANDSKA TURA / ROTERDAM – DELFT - HAG   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u organizaciji lokalne agencije. Putovanje autobusom sa vodičem i tumačenjem na engleskom jeziku. Odlazak do ROTERDAMA u kojem će se panoramski obići luka grada (najveća luka Evrope), čuvene „Cube“ kuće i toranj „Euromast“. Potom sledi odlazak u divni DELFT koji je poznat širom sveta po proizvodnji skupocenog porculana sa karakterističnom plavom bojom. Poseta fabrici i prodajnoj izložbi, kao i poseta centru grada sa izuzetno živopisnim ambijentom. Odlazak u HAG gde ćemo panoramski videti Noordeinde palatu, kraljevsku rezidenciju, kao i palatu Međunarodnog suda pravde. Posetićemo i park MADURODAM – fantastični svet Holandije u malom. Povratak predveče u Amsterdam. Odlazak do trga Leidseplein, centra noćnog života grada. Najznačajnija pozorišta u Amsterdamu su situirana na ili u okolini ovog trga. Ulični muzikanti i performeri čine Laidseplein pravim mestom za uživanje u šarmu Amsterdama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz predlog za neko pićence u sjajnom kafeu „Americain“. Dekorisan u stilu Art - Deco ovaj kafe je jedno od najelegantnijih mesta za izlaske u Amsterdamu.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar) AMSTERDAM   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (gradski prevoz). Uži centar, koji je glavno odredište turista, se prostire između kanala koji se u vidu polukrugova nižu jedan za drugim. Zbog velikog broja kanala i na stotine malih mostova, Amsterdam nazivaju i „Severna Venecija“. Obilazak ćemo započeti sa glavnog gradskog trga Dam na kojem se nalazi Kraljevska rezidencija holandske kraljevske porodice. Na ovom trgu se nalazi i divna Nova crkva „De Nieuewe kerk“, potom Muzej Madam Tiso smešten u raskošnoj palati i Nacionalni monument. Šetnja divnim gradskim ulicama do Stare crkve, Južne crkve i čuvenog distrikta Crvenih fenjera („Red Light District“). Možda mnogima skaradno, ali Amsterdamu sasvim svojstveno, te treba i to videti. Izlozi sa damama, „sexy šopovi“, spomenik prostitutki... Nastavak razgledanja uz šetnju kraj Rembrandtove kuće, danas muzeja ovog velikog holandskog majstora, potom odlazak do divnog Magere mosta (mršavi/tanki most) koji se smatra jednim od najlepših mostova Amsterdama. Sledi obilazak Rembrandtovog trga gde ćemo malo i predahnuti. Predlog za popodne je da se poseti Državni muzej Holandije - Rijksmuseum. Njegovi eksponati obuhvataju slike iz Zlatnog doba Holandije XVII veka, umetnika kao što su: Rembrant, Vermer, Frans Hals, Jan Steen (Jan Sten). Rembrantova “Noćna straža” je glavna atrakcija muzeja. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) TURA „VETRENJAČE, SIR, KLOMPE“ Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni izlet sa lokalnom agencijom na tzv. „Malu Holandsku turu“. Poseta parku vetrenjača ZANSE ŠANS uz obilazak i upoznavanje sa tradicijom vetrenjača u Holandiji. Poseta jednoj od vetrenjača. Potom sledi odlazak u malu varošicu MARKEN u kojoj ćemo posetiti radionicu klompi, zaštitnog simbola Holandije. Interesantna prezentacija i mogućnost kupovine suvenira. Na kraju ćemo posetiti grad sira VOLENDAM, takođe poznat po proizvodnji medenih biskvita, te ćemo imati prilike i da pogledamo kratku prezentaciju kako se ovi biskviti prave. Povratak u Amsterdam. Fakultativno krstarenje kanalima grada uz obilazak najinteresantnijih kanala i kvartova grada, kao i znamenite kuće Ane Frank. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) AMSTERDAM - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ILI let preko jedne od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

690 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD 1.JUNA DO 1. JULA 2020.

750 €

CENA ZA UPLATE OD 1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

790 €

umesto 220 € samo 200 €

CENA ZA UPLATE POSLE 1. AVGUSTA 2020.

850 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Amsterdam – Beograd (let sa jednim presedanjem u Rimu)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentlani „buffet“/samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Amsterdamu (šira zona centra grada, na liniji gradskog prevoza)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Amsterdama prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Transfer aerodrom Amsterdam – hotel – aerodrom Amsterdam
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Roterdam – Delft – Hag – Madurodam sa uključenim autobuskim prevozom, vodičem na engleskom jeziku i ulaznicom za Madurodam
 • Celodnevni izlet Zanse Šans – Marken – Volendam sa uključenim autobuskim prevozom, vodičem na engleskom jeziku i ulaznicama za park vetrenjača
 • Krstarenje kanalima Amsterdama

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Karte za gradski prevoz u Amsterdamu
 • Gradske turističke takse – plaćaju se na licu mesta na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Max Brown Museum Square“ 3***, Amsterdam ili sličan  https://maxbrownhotels.com/museum-square-amsterdam/

Hotel se nalazi u blizini Muzejske četvrti, i nedaleko od stanice gradskog prevoza. Skroman „budžet“ hotel sa skromnim nivoom usluga i sadržaja. Hotel poseduje salon za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“-samoposluživanje). Sobe su veoma male, oko 13 m², i sve poseduju malo kupatilo sa tuš-WC (bez tuš kabine, samo odvod). WiFi konekcija je obezbeđena u celom objektu. Moramo da napomenemo i to, da je kategorizacija u Amsterdamu katastrofalna, a higijena, čak i u hotelima nije na pristojnom nivou!

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.