Novo! Rafaelo&Felini Tour

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:20. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Rimini, Urbino, Gradara, Parma, Firenca
 • Cena:Od 169 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

c1e21b05a381c806381286f711913568_L Felini i Rafaelo tura | Putovanje u Rimini | Tura Felini i Rafaelo |
Преузмите прилоге:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

20. – 25. OKTOBAR 2020.

RIMINI – PARMA – FIRENCA – URBINO - BOLONJA

Nakon što je Italija prošle, 2019. godine, proslavila jubilej 500 godina od smrti Leonarda da Vinčija, i ove godine ima dva velika jubileja za proslavu. 100 godina od rođenja velikog Federika Felinija i 500 godina od smrti čuvenog Rafaela Santija (Sancija). Italija je zaista nepresušna destinacija koja u svakom trenutku i svakome, nudi brojna uzbuđenja. Ovo je jedno takvo putovanje, posebno osmišljeno sa posebnom pričom i osvrtom na život i delo dvojice velikana. Svakako, priča će biti šira, posetićemo zaista prelepa mesta u pokrajinama Marke, Emilija Romanja i Toskana, i čuti dosta toga. Videćemo divni Rimini, najveće letovalište Italije i rodno mesto Federika Felinija, potom ćemo posetiti maleni gradić Urbino, rodno mesto slavnog Rafaela, i nekadašnju prestonicu moćnog vojvodstva. Zatim ćemo posetiti Firencu, grad, rasadnik lepote, rodno mesto humanizma i renesanse. U tom gradu susretaćemo se konstantno sa velikanima svetske književnosti i umetnosti. Posetićemo i divni emilijanski grad Parmu, koja je ove, 2020. godina, evropska prestonica kulture. Putovanje za prave ljubitelje umetnosti!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 20. oktobar)   Polazak iz Subotice oko 16h, potom sledi polazak iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda (BAS – Autobuska stanica). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 21. oktobar)    BOLONJA - RIMINI   Jutarnja vožnja preko oblasti Venecija-Đulija i Veneto ka Emiliji... Poseta BOLONJI, prestonici pokrajine Emilija Romanja, gradu u kojem se nalazi sedište najstarijeg univerziteta u Evropi (1088. godina). Po dolasku u istorijski centar grada, sledi obilazak uz razgledanje: palata kralja Enca sa svojom interesantnom pričom o nesrećnom sardskom kralju Encu, Neptunova fontana – remek-delo slavnog ĐanBolonje, tornjevi Garisenda i Azineli – simbol grada u kojem je nekada bilo preko 100 sličnih tornjeva, Venecijanska palata, kompleks Santo Stefano, odnosno kako ga nazivaju „sedam crkvi“ sa posetom i obilaskom glavne crkve sa interesantnom skulpturom „La Pieta“, potom obilazak crkve Sv. Groba i Pilatovog dvorišta. Odlazak do glavnog gradskog trga, Piazza Maggiore (Veliki/Glavni trg). Na ovom trgu se nalazi palata Arkiđinazio – nekadašnje središte slavnog Bolonjskog univerziteta, sada istorijskog objekta sa interesantnim pričama i jednim malim muzejom, odnosno čuvenom Salom za anatomiju (fakultativna poseta). Takođe, posetićemo i veličanstvenu baziliku San Petronio u kojoj se nalazi 10 kapela, od kojih su pojedine izuzetno interesantne pa i kontraverzne. U samoj Bazilici, nalazi se i najveći sunčani sat na svetu, „La Meridiana“. Slobodno vreme u trajanju od oko 1,5 sat. Nastavak putovanja do RIMINIJA. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 22. oktobar)   RIMINI – PARMA   Doručak. Polazak u 9h na celodnevni izlet. Odlazak do istorijskog centra RIMINIJA. Lagana šetnja uz razgledanje Avgustovog luka, trga Tri mučenika, hrama Malatesta, zamak Sismondo... Tokom turističkog obilaska, poseban segment biće posvećen čudesnom Federiku Feliniju, njegovom životu i delu. Prošetaćemo se Korzom u kojem je sniman čuveni „Amarkord“, potom videti bioskom „Fulgor“ u kojem je nekoliko Felinijevih filmova prikazano premijerno, prošetaćemo se do rodne kuće Felinija i prelepog Grand Hotela u kojem je ovaj veliki umetnik boravio. Takođe, videćemo i palatu „Centro Studi Federico Fellini“, kao i park Federika Felinija u kojem se nalazi spomenik „Fellinia“ u vidu ogromnog foto aparata... Fakultativna poseta Gradskom muzeju u kojem se nalaze čuveni spisi „Libro dei Sogni“ – „Knjiga snova“ – snovi Felinija koji su poslužili kao inspiracija za njegove filmove. Sledi potom fakultativni odlazak do PARME. Vožnja preko Bolonje, kraj Ređo Emilije uz osvrt (panoramski) na Kalatravinu Železničku stanicu. Po dolasku u Parmu, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Katedrala i čudesna Krstionica, Kraljevski teatar, Palata guvernatora, monument Đuzepeu Garibaldiju,... Slobodno vreme za uživanje u divnoj Parmi, i naravno za degustaciju čuvenih prehrambenih proizvoda koji dolaze iz ovog grada: parmezan, parmska šunka, balzamiko... Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan (Petak 23. oktobar) RIMINI – URBINO - GRADARA  Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet ka pokrajini Marke. Odlazak do malenog i izuzetno živopisnog grada URBINO smeštenog u scenografskom prirodnom okruženju. Tokom srednjeg veka ovo mesto je bilo sedište moćnog Vojvodstva, saveznika Republike Firence. Zbog izuzetno sačuvanog renesansnog jezgra, Urbino se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon dolaska u Urbino, sledi obilazak grada uz razgledanje: Duždeva palata – nekadašnje sedište moći Vojvode od Urbina. Poseta muzeju unutar palate u kojem se između ostalog nalazi i Rafaelov portret „Mutavi“. Takođe, posetićemo i rodnu kuću Rafaela Sancija, često nazivan i Santi. Pričom o Rafaelu približićemo njegov život i dela zbog kojih je prozvan „bogom umetnosti“. Sledi slobodno vreme za uživanje u divnom Urbinu. Odlazak do prelepog malog mestašca GRADARA u kojem se nalazi srednjovekovni zamak iz 12. veka, jedan od najočuvanijih u Italiji. Povratak u Rimini, slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (Subota 24. oktobar) RIMINI – FIRENCA - ...  Doručak. Odjava iz hotela i polazak do 8.30h. Odlazak u FIRENCU (dolazak oko 11.30h). Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada u trajanju od oko 2 sata: Bazilika Svetog Krsta (Santa Croce) – fjorentinski Panteon, trg San Firence sa palatom Gondi, trg Sinjorija – svojevrsna galerija na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse (Kozimo, David, Judita, Neptun, Persej...), Stara palata (Vecchio), Galerija Ufici – jedna od najznačajnijih galerija na svetu, Stari most (Ponte Vecchio), palata Piti – rezidencija Medičijevih, Katedrala Cvetne Bogorodice – jedna od najvećih crkvi na svetu sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, Krstionica... Poseta Galeriji Ufici sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Pored mnoštva remek-dela velikana umetnosti (Leonardo, Botičeli...), u Uficiju se nalazi i nekoliko dela Rafaela Sancija (Portret Vojvode od Urbina; portret pape Lava X;...). Takođe, u Galeriji Palatina koja se nalazi u palati Piti, nalazi se nekoliko remek-dela Rafaela Sancija. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 22h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (Nedelja 25. oktobar)  Povratak u podnevnim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

*SPECIJALNA CENA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

189 €

169 €

umesto 120 € samo 100 €

Cena paketa izleta obuhvata:

 • Poludnevni izlet sa obilaskom Parme prema programu putovanja
 • Celodnevni izlet Urbino – Gradara prema programu
 • Paket ulaznica: Duždeva palata u Urbinu, Rafaelova kuća u Urbinu, Zamak Gradara, Gradski muzej u Riminiju, Sala za anatomiju u Bolonji i galerija Ufici u Firenci sa uslugama lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u Riminiju
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Bolonje, Riminija i Firence prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Pratnju lokalnog vodiča u Firenci

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, sem navedenih
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi cca 1,5 € dnevno po osobi (ukupno cca 4,5€ za sva trinoćenja) – plaća se na recepciji hotela!
 • Doplata za polazak iz Subotice: 20 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Poludnevni izlet sa obilaskom Parme – 25 €
 • Celodnevni izlet Urbino – Gradara – 25 €
 • Paket navedenih ulaznica – 70 €
       

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i nema uvećanja, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „TAMANCO“ 3***, Rimini http://www.hoteltamanco.com/ ili sličan
Hotel se nalazi u delu Riminija, Miramare. Udaljen je od istorijskog centra grada oko 6 km, i povezan je sa centrom grada sa redovnom autobuskom linijom. Nalazi se svega 50 metara od plaže i trgovačke zone Riminija sa brojnim restoranima i barovima. Hotel je standardne „budžet“ kategorije sa skromnim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka („samoposluživanje – buffet“; skroman i jednoličan doručak, kako je to i uobičajeno u Italiji za ovu kategoriju hotela), aperitiv bar, WiFi u javnim delovima objekta. Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV Cable, centralni grejni sistem.


SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (maj-avgust 2020.) (odluka broj 77/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. decembra 2020. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE
PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (sep-dec 2020.) (odluka broj 78/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. maja 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.