Napulj, Avionom, Specijal!

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30.Septembar i 11.Novembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Napulj, Sorento, Kapri, Pozitano, Amalfi, Kaserta
 • Cena:Od 570 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

f2b6de8caff65e8f6acea032936b3367_L Napulj avionom | Putovanje u Napulj | Avio tura Napulj Specijal | | - Letovanje | Fantast | Avio Karte

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

Napulj je jedan od najlepših gradova koje je čovek stvorio! To su reči mnogih drevnih filozofa i mislilaca, i zaista jeste tako... Često se ponavlja drevna latinska izreka „Vedi Napoli e poi muori!“ – „Vidi Napulj i umri!“ Ne samo da ćemo videti ovaj grad, nego ćemo zaista pokušati da vam ga prikažemo na najbolji mogući način kako bi ste se uživeli u njega i saživeli se sa njim. Verujte, mnogi naši putnici nakon posete ovom gradu sa nama, ističu kako je Napulj nešto najlepše što su do tada videli! Treći je po veličini grad Italije sa oko milion stanovnika, odnosno oko 4,5 miliona u širem gradskom području, po čemu je drugi po veličini grad Italije, posle „velikog“ Milana. Napulj se razvio u istoimenom Napuljskom zalivu, delu Tirenskog mora. Severno od grada se proteže Flegrejsko pobrđe, a 20-ak kilometara istočno uzdiže se čuveni vulkan Vezuv. Napulj su osnovali Grci koi mu i dadoše lep ime neapolis, između 7. i 6. veka p. n. e. U 11. veku Normani pod vođstvom Roberta Gviskara dolaze u Napulj koji tada postaje glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, odnosno glavni grad Napuljske kraljevine. Napulj je bio jedini grad pored Jerusalima, gde je ime kraljevstva bilo isto kao glavni grad. Budući da je bio sedište Kraljevine, kraljevi su se trudili da od njega naprave dostojnu prestonicu, sedište ekonomske i političke moći, grad raskošnih palata i centar kulture i obrazovanja, te se u Napulju 1224. godine osniva univerzitet, jedan od najstarijih i najuglednijih u tadašnjoj Evropi. Istorijsko jezgro Napulja uvršteno je na UNESCO listu svetske baštine. Pored strasti, Napolitanci su poznati po tome što predstavljaju domovinu čuvene pice koja je prvi put spravljena, doduše malo drugačije nego što izgleda danas, još u 16. veku… Pesma je još jedna od posebnosti ovog grada. Gotovo ni jedan grad u Italiji nema toliko dugu, bogatu i raznovrsnu tradiciju kao Napulj. Slavu ovom gradu donose Maradona, Karuzo, Sofija Loren, i mnogi, mnogi drugi... Zato, Benvenuti da bella Napoli!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar)   BEOGRAD - NAPULJ   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let sa jednim presedanjem u Rimu. Po dolasku u NAPULJ, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)     NAPULJ   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (gradski prevoz/metro). Odlazak do Porta Kapuane, srednjovekovne kapije koja je predstavljala jedan od glavnih trgovačkih prilaza Napulju. Šetnja čudesno živopisnom, pravom napolitanskom ulicom Via Tribunali kraj kapele Pio de Mizerikordija u kojoj se nalazi nekoliko dela Karavađa. Odlazak do znamenite katedrale Svetog Januarijusa, sveca zaštitnika Napulja. Nastavak šetnje divnim Korzom Umberta I do samog centra Napulja. Nova tvrđava, ili zamak Anžujaca, još jedna prvoklasna atrakcija grada. Trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, šoping zona Via Toledo, divna uličica Via Kjaja sa najstarijom picerijom na svetu... Slobodno vreme za šetnju promenadom uz Napuljski zaliv do jajolikog zamka. Popodne, fakultativna poseta kapeli San Severo u kojoj se nalaze nestvarne barokne skulpture od kojih je najpoznatija skulptoralna kompozicija „Hrist sa velom“. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar)         SORENTO – KAPRI & KOSTA AMALFITANA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak vozom do SORENTA, središta Obale limuna, neverovatno lepog mesta, slavnog letovališta opevanog u divnoj napolitanskoj pesmi „Torna a Surriento“. Po dolasku, slobodno vreme za individualne aktivnosti koje možete iskoristiti za odlazak na mondensko ostrvo KAPRI. Kapri je satkan od snova, sjaja, luksuza i glamura. Još su ga Rimski imperatori birali za svoje utočište, a Tiberije je odavde vladao imperijom poslednjih godina svog života. Ovo čudesno ostrvo inspiracija je mnogih umetnika, slikara, glumaca i pesnika, a u vili Krup još uvek se nalazi pisaći sto za kojim je Maksim Gorki pisao svoj roman „Mati“. Drugi deo dana rezervisan je za fakultativni izlet na KOSTA AMALFITANA. U toj turi ćemo posetiti čuveno letovalište POZITANO, odnosno zaustavićemo se na panoramskoj tački odakle se pruža neverovatan pogled na varošicu. Odlazak u jedan od najlepših gradova Italije, AMALFI. Ovo mesto se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a tokom srednjeg veka bilo je središte moćne Maritimne Republike. Obilazak prelepe katedrale Svetog Apostola Andrije. Povratak u Sorento i potom vozom u Napulj. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) KAZERTA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni izlet do najraskošnije kraljevske rezidencije na teritoriji Italije, palate REĐIJA DI KAZERTA. Izgradnja dvorca je započela 1752. godine za Karla III Napuljskog, koji je blisko sarađivao sa svojim arhitektom Vanvitelijem. Karlo je želeo da izgradi dvorac kao novu administrativnu prestonicu Napuljskog kraljevstva koje će štititi dvor od mogućih napada sa mora, kojima je bila izložena u Napulju. Kralj je odlučio da doda i pozorište, veliku biblioteku i univerzitet. Palata ima kvadratičan plan. Sve četiri strane su spojene sa oktagonalnim kracima sa kojima čine četiri unutrašnja dvorišta, od kojih svako ima više od 3.800 m². Iza palate nalazi se ogromni park sa kraljevskim vrtovima, brojnim fontanama, kaskadama i kraljevskim lovištem. Nakon obilaska palate, povratak u Napulj. Slobodno vreme uz preporuku da se poseti jedan od najboljih Arheoloških muzeja na svetu. Takođe, u popodnevnim satima je moguće feribotom iz Napulja otići na prelepo ostrvo PROĆIDA poznato po izuzetno živopisnoj atmosferi. Uveče, fakultativno, odlazak u naselje Marinari u tradicionalni napolitanski restoran na večeru i degustaciju fantastičnih napolitanskih vina. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) NAPULJ - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Let preko Rima. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

570 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD

1.JUNA DO 1. JULA 2020.

620 €

CENA ZA UPLATE OD

1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

670 €

umesto 150 € samo 130 €

CENA ZA UPLATE POSLE

1. AVGUSTA 2020.

720 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Napulj – Beograd (let sa jednim presedanjem u Rimu)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni - „buffet“ / samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Napulju (šira zona centra grada, na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Napulja prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Transfer aerodrom Napulj – hotel – aerodrom Napulj
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet za Sorento sa uključenim kartama za voz Napulj – Sorento - Napulj
 • Poludnevni izlet iz Sorenta za Kosta Amalfitanu sa obilaskom Pozitana i Amalfija
 • Poludnevni izlet vozom do Kazerte sa uključenim ulaznicama za kraljevski dvorac u Kazerti
 • Poseta kapeli San Severo u Napulju

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • Karte za gradski prevoz u Napulju
 • Izlet za Kapri – individualno na licu mesta (oko 35 €)
 • Večera u Napulju sa degustacijom napolitanskih vina – 30 € (plaćanje na licu mesta)
 • Izlet za Proćidu iz Napulja – na licu mesta, cena feribota iznosi oko 35 € za povratnu kartu
 • Gradske turističke takse – plaćaju se na licu mesta na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete predviđene programom (Sorento, Kosta Amalfitana, Kazerta i kapela San Severo), sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Hotel Poerio“ 3***, Napulj ili sličan http://www.hoteltiempo.it/it/index.html

Hotel se nalazi oko 3 km od centralne Železničke stanice, i na liniji gradskog prevoza sa kojom je povezan sa centralnim delom grada. Skroman „budžet“ hotel. Poseduje recepciju, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“/samoposluživanje – skroman i jednoličan doručak). Sobe su skromne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.