Vićenca - Izložba Van Goga

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobus
 • Datum polaska:26. Oktobar i 30. Novembar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Trst, Vićenca, Padova, Venecija
 • Cena:99 €

Media

Fantast Tourist Vicenca
Vićenca - Izložba Van Goga
Download attachments:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA      

26. - 30. OKTOBAR 2017.    &    30. NOVEMBAR – 4. DECEMBAR

TRST – PALMANOVA - LIDO DI JEZOLO – VIĆENCA – PADOVA - VENECIJA

Vodimo Vas na sever Italije, poznat u istoriji po mestima koja su označavala rasadnik lepote i umetnosti… Nakon pada Rimskog carstva stvorio se vakuum u vremenu i prostoru… Na teritoriju današnje severne Italije dođoše Langobardi, germansko pleme, koje je zagospodarilo velikim prostorom severno od reke Po. Skopiše Langobardi savez sa papskom državom po ne napadanju, primiše i Hrišćanstvo, a kada su se osilili, pozva papa tada najmoćnijeg evropskog vladara, Franačkog kralja Karla Velikog, da ga oslobodi pošasti. I Karlo Veliki učini to i stvori na prostoru severne Italije niz malih franačkih kneževina koje su se odmah, nakon smrti Karla Velikog, osamostalile, i počele da egzistuju potom dugo vekova kao nezavine komune, gradovi-države. Svaka od tih patuljastih država stvarala je svoje stilove, bogatila se zahvaljujući trgovini i svom položaju na sredokraći evropskih puteva. Tokom perioda renesanse, gradovi postaju sedište umetničkih pokreta, tada se njihova arhitektura značajno menja, poznati umetnici oslikavaju velelepne crkve, bazilike i katedrale, a bogate vladarske porodice nisu žalile zlato da ih daruju. Danas, ovi gradovi umetnosti, privlače milione turista koji u svakom od ovih gradova pronalazi nešto za sebe… Vićenca je jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Italije i to pre svega zahvaljujući velikom arhitekti Paladiju koji je iza sebe ostavio nebrojeno raskošnih palata, vila i bazilika… Budući da se nalazi u senci mnogo poznatijih i posećenijih gradova u neposrednoj okolini (Verona, Venecija), Vićenca nije toliko turistički posećena, što znaju njeni turistički poslanici, te se često baš u njoj organizuju izložbe, sajmovi, manifestacije… Tako je i sa putujućom izložbom slika slavnog i velikog Vinsenta Van Goga… Toliko toga je poznato o ovom umetniku, a opet ima dosta toga nedorečenog… Kada stanete ispred neke od njegovih slika, tek tada možete da spoznate to magnovenje u kojem je Van Gog živeo i koje ga je prožimalo dok je stvarao… Program smo obogatili i posetama Padovi, slavnomuniverzitetskom gradu, i naravno Veneciji. I bez obzira što ste verovatno već bili u Veneciji, ona je svakako poseban grad koji svaki put nudi sasvim nove užitke…

Program putovanja:

1. DAN  (četvrtak, 26. Oktobar / 30. Novembar)   Polazak iz Novog Sada kod „Lokomotive“ u 20h, i iz Beograda u 21.30h („Buvljak“). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN        TRST – PALMANOVA - LIDO DI JEZOLO     Dolazak u TRST u jutarnjim satima. Po dolasku sledi obilazak grada: Ponte Rosso – nekada slavno trgovište, srspka crkva Sv. Spiridona, trg Berze, trg Ujedinjenja Italije sa Gradskom kućom i Prefekturom,… Kraće slobodno vreme i odlazak do prelepog zamka Miramare koji je predstavljao rezidenciju austrijskog nadvojvode Maksimilijana. Nastavak putovanja do PALMANOVE i poseta poznatom „outlet“ šoping centru. Slobodno vreme. Odlazak u letovalište LIDO DI JEZOLO i smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN       VIĆENCA - PADOVA                Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet ka oblasti Veneto. Odlazak do magične VIĆENCE, grada obeleženog arhitekturom slavnog graditelja Paladija. Po dolasku sledi šetnja i razgledanje istorijskog centra grada: Teatro Olimpiko, Korzo Paladio, trg Sinjorija, trg Erbe, Katedrala, bazilika Paladijana,… Slobodno vreme za individualnu posetu izložbi slika Vinsenta Van Goga koja se održava u bazilici Paladijana. Odlazak u PADOVU. Po dolasku sledi obilazak uz razgledanje: trg Prato della Valle, bazilika San Antonio u kojoj se nalaze mošti Sv. Antuna, jednog od najpoštovanijih svetaca rimokatoličke crkve (sarkofag sa moštima je rad velikog Donatela), spomenik Gatamelati – rad slavnog Donatela,… Slobodno vreme i povratak u Lido. Noćenje.

4. DAN     VENECIJA     Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska ka Srbiji ili polazak na fakultativni izlet do VENECIJE. Transfer brodom iz luke Punta Sabioni do istorijskog centra grada. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz razgledanje: Duždeva palata, Most uzdaha, trg Sv. Marka sa bazilikom Sv. Marka, Zvonik, Astronomski sat, most Rialto… Slobodno vreme do povratka u Lido. U 17h polazak iz Venecije, pa potom iz Lida ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…

5. DAN (ponedeljak, 30. Oktobar / 4. Decembar)   Dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska turistička taksa u Lido di Jezolu: cca 2 € ukupno za sva 4 noćenja, po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)

-      Izlet za Vićencu i Padovu (bez ulaznice za izložbu Van Goga – cca još 12 €) – 15 €

-      Izlet za Veneciju sa uključenim brodskim transferom – 15 €

 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 35 €

99 €

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom (turistička klasa, visokopodni ili dubledecker u zavisnosti od broja putnika; kompletna oprema, a/v, a/c)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Lido di Jezolu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Obilasci prema programu
 • organizacione troškove

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije pre putovanja, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

Hotel 3***, Lido di Jezolo

Ime i tačna lokacija hotela će biti poznata dve nedelje pre početka putovanja, i biće istaknuti na internet stranici organizatora putovanja!

Hoteli predviđeni za smeštaj naše grupe su standardne, „budžet“ kategorije sa 3*. Svi imaju skroman sadržaj i nivo usluga. Poseduju recepciju otvorenu 24 sata, mali lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka („samoposluživanje“/doručak je skroman, slab, i jednoličan). Sobe su sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, centralni aklimatizaciono-grejni sistem.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 10.05.2017.