Budimpešta, 2 noći, Jesenje putovanje

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:4 dana, Autobusom
 • Datum polaska:10.Sep, 15.Okt, 12.Nov, 26.Nov, 10.Dec
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hoteli 3* i 4*
 • Obilasci:Budimpešta, Sent Andreja, Campona
 • Cena:Od 85 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

0c57d580c89635ec467dfb3e26e69c42_L Budimpešta | Jesenje putovanje u Budimpeštu | Jesenja tura Budimpešta | Jesen u Pešti |
Преузмите прилоге:

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

10. – 13. SEPTEMBAR 2020. // 15. – 18. OKTOBAR 2020. //   12. – 15. NOVEMBAR 2020.

26. – 29. NOVEMBAR 2020. // 10. – 13. DECEMBAR 2020. – Božićne svećanosti

Čudan je ritam ovog grada…Oko sledi nemirne talase Dunava i nekako cela duša čoveka u tom trenu biva zagrejana… Grad čardaša, kraljica Dunava… Raskošna… Razigrana… A opet nekako mirna i boemska… Starostavne priče iz Zlatnog jelena koje su nam ostavili naši romantičari, govore o ovom gradu sa puno pijeteta… Budim i Pešta, dva grada spojena u jedan… Naizgled jedinstveni, ali kada se bolje pogledaju u mnogome se razlikuju… Ravničarska Pešta i brdoviti Budim… Raskošna arhitektura Pešte i srednjovekovne uličice Budima… Brzina velikog grada, i sporost boemskog Budima… Dan i noć… Kada neko nespojivo spoji, i to tako umešno, onda se iz toga rodi jedan od najlepših gradova koji je svet video! Zaplovite sa nama po lepom plavom Dunavu, zaigrajte uz čardaš, osmehnite se životu uz Tokajac… Budimpešta Vas očekuje! Poseban je doživljaj ovog grada u vreme Božićnih svečanosti, kada se širom Pešte i Budima organizuju divni Božićni marketi koji proslavljaju advent – najavljuju dolazak rođenja Isusa. Kuvano vino, male tezgice, božićni ukrasi... Sasvim posebna atmosfera!

Program putovanja:

1. DAN (ČETVRTAK)       Polazak iz Beograda u 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda. Iz Novog Sada u 01.00h (noć četvrtak na petak) sa parkinga kod Žel. Stanice/lokomotiva. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN (PETAK)       BUDIMPEŠTA  Dolazak u BUDIMPEŠTU u jutarnjim časovima. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje grada. Odlazimo na znameniti Trg Heroja u Pešti. Ovo je veličanstveni arhitektonski kompleks izgrađen krajem 19. veka kada je gad slavio veliki jubilej, 1000 godina od doseljavanja Mađara na prostore Panonske nizije. U centralnom delu trga nalazi se Milenijumski stub podno kojeg se nalazi 7 konjanika koji simbolišu 7 ugarskih plemena koja su predvođena knezom Arpadom došla na prostore Panonije. U dve polukružne galerije nalaze se skulpture najznačajnijih Mađara u istoriji. Trg opkoljavaju i divne palate muzeja, a iza samog prostora nalazi se fantastični Gradski park sa Vajdahunjadi zamkom (zamak Sibinjanin Janka), i termalnim kupatilima Sečenji. Razgledanje se dalje nastavlja vožnjom kroz prelepu Andraši aveniju. Na ovoj aveniji se nalaze raskošne palate, kao i Nacionalna Opera i Baletska akademija. Sasvim sigurno, jedno od najpoznatijih znamenja ovog grada je veličanstveni Parlament, jedna od najvećih zgrada ovog tipa u svetu. Nedaleko od Parlamenta nalazi se divna bazilika Sv. Stefana. Svi posetiovi ovog grada najviše uživaju u pogledu na Budim koji se pruža sa Dunavskog keja. Odavde imate i divan pogled na prelepe mostove koji čine jedan od najvoljenijih simbola Budimpešte. Mi ćemo u našoj panorami videti čuveni Lavlji most koji će nas povesti preko Dunava u romantičarski Budim. Budimska tvrđava je mesto koje nudi sasvim posebne ambijente, i svakako fantastične poglede ka Dunavu, mostovima i Pešti. Na njoj se nalazi Matijina crkva, spomenik Sv. Stefanu, Ribarski bastioni... Takođe, na tvrđavi se nalazi i monumentalna Kraljevska palata. Prekoputa tvrđave se nalazi brdo Gelert sa Citadelom. Sledi i nešto slobodnog vremena pre smeštaja u hotel (oko 15h). Nakon smeštaja sledi slobodno vreme za individulne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (SUBOTA)       BUDIMPEŠTA     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno, odlazak do tržnog centra „Campona“. Ovo je jedan od najvećih šoping centara Budimpešte, a poznat je po sjajnom Tropikarijumu. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa tumačenjem vodiča. Krstarenje Dunavom je prosto neizostavni deo posete Budimpešti. Vizura grada sa reke je potpuno drugačija nego sa kopna, i ako je još u večernjim satima, onda je to zaista fantastično i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nakon krstarenja (fakultativno) odlazak u čardu (mađarski nacionalni restoran) na večeru sa folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (NEDELJA)       BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA – NOVI SAD - BEOGRAD    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme, ili fakultativni polazak za SENTANDREJU. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Ovo je najsevernija varošica do koje su stigli Srbi u Velikoj seobi krajem 17. veka. Nastanivši se u njoj, veoma brzo su zahvaljujući trgovini uspeli da stečenim kapitalom podignu mnogobrojne crkve, te Sentadreja postaje i sedište episkopije SPC, što ostaje do danas. U njoj su boravili, i živeli mnogi umni Srbi, poput Ignjatovića, Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića, Laze Kostića... Svakako je za preporuku da posetite sjajan Muzej marcipana. Povratak u Budimpeštu. U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Dolazak u Novi Sad/Beograd na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

Važi do popune akcijskih mesta!

MILLENNIUM 3*

99 €

85 €

HELIA HOTEL 4*

129 €

95 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u odabranom hotelu u Budimpešti
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 4 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 € u hotelu sa 3* / 50 € u hotelu sa 4* (isključivo na upit)
 • Fakultativni program (plaćanje isključivo na licu mesta; minimalan broj potreban za realizaciju izleta je 25):
  • Krstarenje Dunavom (1 sat uz razgledanje prema programu) – 15 €
  • Večera na čardi sa folklornim programom – 25 €
  • Odlazak do tržnog centra „Campona“ (bez posete Tropikarijumu) – 5 € (ulaznica za Tropikarijum oko 9 €-na licu mesta)
  • Izlet za Sent Andreju sa obilascima prema programu – 10 €

NE POSTOJI UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ!

dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 € na cenu aranžmana; dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana

       

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel MILLENNIUM 3* www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium/

Nalazi se sa peštanske strane, na liniji gradskog prevoza - metroa. Hotel ima aperitiv bar, restoran u kom se služi doručak po principu švedskog stola - samoposluživanje. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sa TWC, TV, mini bar, telefonom...

DANUBIUS HOTELI 4* https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest

Hoteli iz lanca „Danubius“ u Budimpešti zauzimaju viđeniju poziciju u kvalitetu pružanja usluga. U ovoj grupaciji se u Budimpešti nalazi 10 hotela, od čega je 6 sa 4*. Poseduju standardni sadržaj, a locirani su neki bliže gradskom centru, neki malo dalje, ali uglavnom svi su na liniji gradskog prevoza (metro, tramvaj). Odlični hoteli sa veoma dobrim sadržajima: WiFi konekcija, kongresne sale, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka („švedski sto“), aperitiv bar. Sobe su aklimatizovane, komforne, sve sa modernim kupatilima, fenom za kosu, mini-barom, TV Sat., sefom. Tačno ime hotela iz ove grupacije u kojem će naše grupe biti smeštene će biti poznato 10 dana pre polaska na putovanje.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (maj-avgust 2020.) (odluka broj 77/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. decembra 2020. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE
PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (sep-dec 2020.) (odluka broj 78/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. maja 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.