Moskva, Avionom, Specijal!

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30.Septembar i 11.Novembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Moskva, Kremlj, Novodevič, Baljšoj Teatar, Krstarenje Moskvom
 • Cena:Od 550 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

661d42fdef7183d32020b709dcb07dbd_L Moskva | Putovanje u Moskvu avionom | Moskva Specijal putovanje | - Letovanje | Fantast | Avio Karte

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

Moskva, neverovatna prestonica Rusije. Grad sa preko 13 miliona stanovnika koji živi svaki svoj tren ponosito i stameno. Njena istorija je burna, uskovitlana... Pesme o njoj su nežne, prepune melodije sete i nadanja... Sve njene uspomene su neverovatne... Stati na Crveni trg, pogled upreti ka zidinama Kremlja, ili ka raskošnoj palati GUM-a, Istorijskog muzeja, Lenjinovog Mauzoleja, ili na šarene kupole Svetog Vasilija Blaženog... I u tom trenutku ćete osetiti neizrecivu setu... Sačekajte predvečerje i na usnama će Vam se pojaviti melodija Podmoskovskih večeri... Pogledajte ka Baljšoj teatru, Lomonosovu, hramu Hrista Spasitelja... Jedno je sigurno! Kada se nađete u ovom gradu pogledi će Vam lutati, srce lupati, a lepote Moskve će Vam pomutiti um... Ona je zanosna i sasvim neverovatna! Prava dama među gradovima, prava Ana Karenjina i Ljudmila, Kaljinuška, Rjabinuška... Blistava! Добро пожаловать в Mоскву!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar)   BEOGRAD - MOSKVA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let direktnom linijom ILI sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola. Po dolasku u MOSKVU, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)     MOSKVA   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (pešice+metro). Obilazak Moskve jednostavno mora početi sa Crvenog trga, fokusne turističke, ali i istorijske tačke grada. Na ovom trgu nalazi se Kremlin, srednjovekovno utrvđenje sa moćnim i impresivnim zidinama unutar kojih se nalazi neverovatno blago. Potom, na ovom trgu se nalazi i jedno od najpoznatijih znamenja Moskve, prelepa crkva Sv. Vasilija Blaženog sa svojim koloritnim kupolama – zaštitni znak Moskva. Tu je i raskošna palata robne kuće GUM unutar koje se nalaze brojne divne prodavnice, pravi raj za šoping. Sa druge strane trga nalazi se prepoznatljiva crvena palata Istorijskog muzeja. Svakako, veliki broj turista posećuje i Lenjinov mauzolej koji se nalazi gotovo na samom ulasku u Kremlj. Malo ćemo predahnuti, pa potom krenuti dalje, ka svetski slavnom Baljšoj teatru. Divna palata za jednu od najpoznatijih pozorišnih i baletskih trupa na svetu. Videćemo i zgradu Ljubljanka, sedište KGB-a, i nekada zloglasni zatvor u vreme Sovjetske ere. Šetnja živopisnim uličicama Kitaj Goroda koje vrve od ljudi. Tu su brojni restorani, barovi, suvenirnice... Pravo vreme i mesto da se ruča. Probajte blinki, kavijar, obavezno boršč... Popodne ćemo obići najlepše metro stanice Moskve po kojima je ovaj grad čuven u svetu, a nakon toga ćemo posetiti veličanstveni Hram Hrista Spasitelja, najveću pravoslavnu crkvu na svetu. Dan ćemo završiti u glavnoj pešačkoj zoni Arbat. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar) MOSKVA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet sa posetom Kremlju. Moskva je nastala i razvijala se oko utvrđenog sedišta vladara, na početku oblasnog kneza, a po premeštanju prestonice u Moskvu, postaje i sedište vladara ruske države. Dakle, od samog nastanka grada, Kremlj je igrao najvažniju ulogu i predstavljao nukleus iz kojeg se kasnije razvila Moskva. Kompleks Kremlja, pored Predsedničke palate, obuhvata čak četiri katedralne – saborne crkve, četiri velelepne palate, a okružen je impresivnim zidinama sa Kremaljskim kulama – bastionima. Naša poseta uključuje obilazak saborskog kompleksa sa crkvama, čuveno Car zvono – najveće zvono na svetu, Car top – najveći top na svetu, potom ćemo posetiti Oružanu palatu sa sjajnim eksponatima, među kojima su i čuvena Faberžeova jaja. Slobodno vreme za individualna razgledanja kompleksa. Za popodne Vam preporučujemo posetu čuvenoj Tretjakovski galeriji sa čuvenim zbirkama slika ruskih umetnika 18. i 19. veka, kao i jedinstvene kolekcije ikona. U njoj je sakupljena najbogatija kolekcija ruske umetnosti od ikona iz 11. veka do slika i skulptura savremenog doba. Danas su muzejske zbirke smeštene u dve zgrade: umetnost starih majstora u jednoj, a savremena umetnost 20. veka u drugoj (Nova Tretjakovski galerija), čineći tako ovaj muzej jednom od najznačajnijih atrakcija Moskve. Uveče, fakultativno krstarenje rekom Moskvom sa večerom. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) MOSKVA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativno razgledanje grada. Odlazak do veličanstvenog parka VDNK koji je izgrađen u doba SSSR-a, a čine ga impresivni paviljoni, neverovatne fontane... Tu se nalazi i Muzej kosmonautike. Potom sledi odlazak do Novodevičjeg manastira, velikog i divnog kompleksa u kojem dominira Saborna crkva Smolenske Bogorodice. Kompleks je podignut u 16. veku od strane kneza Vasilija III, oca Ivana Groznog. Pored manastira nalazi se Novodevičje groblje na kojem su sahranjeni mnogobrojni viđeni Rusi, Gogolj, Čehov, Bulgakov, Majakovski, Šostakovič, Jeljcin, Hruščov... Popodne nam je rezervisano za Muzej Borodinske bitke koji ćemo posetiti. Ovde se nalazi specijalno izrađena panorama koja prikazuje istorijsku, slavnu Borodinsku bitku koja je vođena između Rusa i Napoleona. Na kraju ćemo obići i znameniti Univerzitet Lomonosov, jednu od najcenjenijih visokoobrazovnih institucija na svetu. Sam lokalitet Vrapčijih gora je zaista divan, i sa velikog platoa ispred Univerziteta, pruža se fantastičan pogled na celu Moskvu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče postoji mogućnost odlaska na predstavu u Baljšoj teatar. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) MOSKVA - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom gradskim prevozom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

550 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD

1.JUNA DO 1. JULA 2020.

590 €

CENA ZA UPLATE OD

1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

650 €

umesto 120 € samo 100 €

CENA ZA UPLATE POSLE

1. AVGUSTA 2020.

690 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Moskva – Beograd (direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“/samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Moskvi (šira zona centra grada, na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Moskve prema programu, bez uključenih karti za metro
 • Transfer aerodrom Moskva-hotel-aerodrom Moskva
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Obilazak Kremlja sa vodičem i ulaznicama za Saborski kompleks i Oružanu palatu
 • Krstarenje rekom Moskvom sa večerom
 • Obilazak VDNK parka, Novodevičji manastir, Muzej Borodinske bitke i Lomonosov, prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 65 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • Karte za metro tokom razgledanja Moskve
 • Predstava u Boljšoj teatru – može se rezervisati u agenciji (cena zavisi od predstave/repertoara i kreće se od oko 25 € do 50 €)
 • Gradske turističke takse – plaćaju se na licu mesta na recepciji hotela
 • Fakultativni program obilaska Kremlja, krstarenje Moskvom sa večerom i obilazak Moskve (Novodevičji manastir, Lomonosov, Muzej Borodinske bitke) ukoliko nije uplaćen u agenciji pre putovanja. Naknadna prijava nije moguća!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „City Comfort“ 3***, Moskva ili sličan http://city-comfort.ru/?lang=en

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, na liniji metroa. Standardan „budžet“ hotel sa skromni sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“), aperitiv bar... Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom i TV Sat.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.