Moskva - Varšava - Viljnus

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:10 dana, Autobus
 • Datum polaska:13. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:5 noćenja, Hoteli 3*
 • Obilasci:Varšava, Moskva, Kremlj, Viljnus
 • Cena:299 € Još jedna soba!

Media

Moskva - Varšava - Viljnus
Download attachments:

10 DANA AUTOBUSOM / 5 NOĆENJA

13. – 22. OKTOBAR 2017.

VARŠAVA – MOSKVA – VILJNUS

ORGANIZOVANI POLASCI IZ SVIH GRADOVA SRBIJE!

Neobično putovanje dugo 5000 kilometara sa posetom biserima istoka… Posetićemo poljsku prestonicu Varpšavu koja će svojom čudesnom arhitekturom oduševiti svakoga. Dalje nas očekuje prestonica Rusije, Moskva. Grad koji svojom lepotom sve ostavlja bez daha! Poslednjih godina izvršeno je veliko uređenje Moskve koja je zasijala u punom sjaju! Od moćnog srednjovekovnog utvrđenja Kremlja, preko Crvenog trga, kroz splet živopisnih ulica Kitaj Goroda, pa do hrama Hrista Spasitelja, nižu se raskošne građevine koje oslikavaju moć nekadašnje carske Rusije. U povratku nas očekuje Viljnus, prestonica Litvanije sa prostranim bulevarima i romantičnim istorijskim centrom grada.


Program putovanja:

1.dan (Petak, 13. Oktobar)           Polazak u popodnevnim časovima. Putovanje preko Mađarske, Slovačke. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan     VARŠAVA   Dolazak u VARŠAVU u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3.dan     VARŠAVA      Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada i pešački obilazak uz razgledanje istorijskog jezgra poljske prestonice: palata Belvedere – sedište predsednika Republike, Lazienki park – fantastičan kompleks koji je objedinio arhitektonske forme i parkovske celine (Šopenov memorijal, Amfiteatar, nekoliko plemićkih palata…)… Kraljevskim putem (nazvan tako jer se koristio za prolazak kraljeva) odlazak u srce grada i usputno razgledanje Univerziteta, monumenta Nikoli Koperniku, trg Zamkovi sa Kraljevskom palatom, tvrđava Barbakan… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ka Rusiji uz predlog da posetite Kopernikus naučni centar i da uživate u jedinstvenoj atmosferi oko Rineka. Polazak ka Moskvi oko 19h. Noćna vožnja preko Litvanije i Letonije…

4.dan     MOSKVA    Dolazak u MOSKVU u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

5.dan     MOSKVA      Doručak. Polazak u organizovano, panoramsko razgledanje grada sa obilaskom: Crveni trg, zidine Kremlja, crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj Teatar, hram Hrista Spasitelja, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonaja gora… Posetiće se i „VNDH“ park koji veliča narodno stvarateljstvo Sovjetskog Saveza u vreme Staljina. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.dan     MOSKVA     Doručak. Polazak u organizovano razgledanje grada metroom. Obilazak najlepših metro stanica grada Moskve koje su uređene poput galerijskih prostora. Odlazak do ulice Tverska koja se smatra za jednu od gradskih najelegantnijih zona, kao i do čuvene pešačke zone Arbat koja je prepuna suvenirnica, kafea, restorana… Slobodno vreme u Arbatu. Odlazak do Crvenog trga i eksterijerno razgledanje crkve Svetog Vasilija Blaženog, Lenjinovog mauzoleja, robne kuće „GUM“, Istorijskog muzeja… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz predlog šetnje kroz Aleksandrovski vrt kod Kremlja gde se nalazi Večna vatra i niz interesantnih monumenata. Takođe je predlog da u zoni Ohotni Rjad potražite neki lep restoran za ručak, ili da se prošetate prelepim uličicama Kitaj Goroda. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativno, odlazak na krstarenje rekom Moskvom sa večerom i uz sjajan pogled na grad sa reke. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan MOSKVA      Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Poseta kompleksu Kremlja uz organizovani obilazak sa lokalnim vodičem. Ulazak u kompleks kroz kapiju Troitskaja i prolazak kraj dve monumentalne palate, palate Arsenala i palate Kongresa. Odlazak do centralnog dela kompleksa gde se nalazi znameniti Car top i Car zvono – ogromne strukture koje reflektuju veličinu i snagu carske Rusije. Obilazak Saborskog trga na kojem se nalazi Patrijaršija – sedište Ruske pravoslavne crkve, Zvonik Ivana Velikog, Blagoveštenjska Saborna crkva, Uspenska Saborna crkva, Arhangelska Saborna crkva… Poseta crkvama u kojima se nalaze sjajne freske. U Arhangelskom Saboru se nalaze grobnice vladara Moskve i Rusije od 14. veka pa sve do trenutka kada je car Petar Veliki izmestio prestonicu iz Moskve u Petrovgrad. Nakon obilaska Saborskog trga, odlazak do Oružane palate. Poseta muzeju u palati koji sadrži veliki broj umetničkih dela, kao i carski nakit i Faberžeova jaja urađena u tehnici najpreciznijeg filigrana, od zlata i srebra sa dragim kamenjem. Nakon posete Kremlju sledi slobodno vreme do polaska ka Litvaniji. Noćna vožnja ka Litvaniji…

8.dan     VILJNUS     Dolazak u VILJNUS, Litvansku prestonicu u popodnevnim časovima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada uz obilazak Starog grada koji se zbog svog specifičnog ambijenta i raskošnih građevina nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.dan VILJNUS - …   Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada i slobodno vreme do polaska ka Srbiji. Noćna vožnja preko Poljske, Slovačke i Mađarske…

10.dan (Nedelja, 22. Oktobar)    Dolazak u popodnevnim satima. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Individualne troškove
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 10 € u din.protivvrednosti) – osiguranje se plaća isključivo u dinarima, isključivo pre putovanja i nije ga moguće plaćati na rate!
 • Karte za metro tokom obilaska Moskve – plaćaju se isključivo na licu mesta (cca 2 €)
 • FAKULTATIVNO krstarenje rekom Moskvom sa večerom na brodu – 40 €
 • FAKULTATIVNA poseta Kremlju sa uključenom ulaznicom za Oružanu palatu i Saborski trg sa crkvama i sa uključenim lokalnim vodičem – 45 € (neophodna je prijava u agenciji; plaćanje se obavlja na licu mesta našem predstavniku)

299 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Moskvi
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Viljnusu
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Varšavi
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, LOZNICE

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

BEZ DOPLATE ZA POLASKE IZ VALJEVA I ŠAPCA!

USLOVI PLAĆANJA

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL PARTNER 3***, VARŠAVA (http://www.partnerhotel.pl/) ili sličan

Hotel se nalazi u pregrađu Varšave sa odličnom saobraćajnom vezom sa centrom grada do kojeg se stiže za oko 15 minuta vožnje. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), info pult, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran,… Sobe su komforne i lepo uređene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon, centralni aklimatizacioni sistem.

HOTEL PANORAMA 3***, VILJNUS (http://panoramahotel.lt/?lang=en) ili sličan

Hotel se nalazi nedaleko od centra grada. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, info pult, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon.

HOTEL COSMOS 3***, MOSKVA (http://www.hotelcosmos.ru/) ili sličan

Ovaj legendarni i prepoznatljivi hotel lov+ciran je na Prospektu Mira, jednoj od glavnih moskovskih avenija, u blizini metro stanice (400m). Hotel je jedan od najvećih hotela u Rusiji i Evropi sa čak 1777 smeštajne jedinice. Između ostalih mnogobrojnih sadržaja, hotel poseduje nekoliko recepcija koje su otvorene 24 sata, WiFi, nekoliko restorana, nekoliko barova, fitnes centar, nekoliko banket sala, nekoliko konferencijskih dvorana… Smeštaj je predviđen u standard sobe kategorije 3*. Sve sobe su sa kupatilom (tuš-WC), WiFi, TV, telefon.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 10.05.2017.