Madrid, Avionom, Specijal!

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Septembar, 11. Novembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja sa doručkom, Hotel 3***
 • Obilasci:Madrid, Toledo, Segovija, El Eskorijal
 • Cena:Od 650 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

cda06e7b2efc9178ca890c94aabbfddc_L Madrid | Putovanje Madrid avionom | Madrid avio prevoz | Madrid Specijal, avionom |

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

MADRID – EL ESKORIJAL – LA MANČA - TOLEDO

Prestonica Kraljevine Španije, divni Madrid, smešten na visoravni Mezeta u centralnom delu zemlje, glavni grad provincije Kastilje, grad sa oko 3 miliona stanovnika. Istorija na svakom koraku, na divnim raskošnim fasadama i kaldrmi sećanja... Fascinantni parkovi, prizori, ambijenti, muzeji! I sunce, sunce, sunce... Madrid je prava, raskošna kraljevska prestonica sa mnogobrojnim turističkim atrakcijama i bezbroj mesta za uživanje u sasvim jedinstvenoj, Španiji svojstvenoj, atmosferi. Prostrani trg Puerta del Sol – kapija sunca, na pravi način reprezentuje veličinu istorije Madrida i Kraljevine Španije. Priče o Don Kihotu i njegovoj večitoj borbi sa vetrenjačama, Servantesu, Goji, kraljici Izabeli, Velaskezu... Na svakom koraku nasmejani i srdačni ljudi, sjajna gastronomska ponuda, odlični restorani, kafei... Grad koji nikada ne spava, grad u kojem se punim srcem uživa! ¡Bienvenido a Madrid!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar)   BEOGRAD - MADRID   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let direktnom linijom ILI sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola. Po dolasku u MADRID, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)     MADRID   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (pešice+metro). Obilazak: Kraljevska palata - službena rezidencija španskih kraljeva, trg Oriente i Kraljevski Teatar, trg de la Vila i Plaza Mayor - Puerta del Sol - “Sunčana vrata” - središnji gradski trg, Neptunova fontana, elegantni Paseo del Prado. Slobodno popodne za individualne aktivnosti, obilaske muzeja, kupovinu, ili samo uživanje u poznatim gradskim četvrtima kao što su „Malasaña“, „Huertas“ ili živahna „Chueca“. Svakako predlažemo odlazak u neki od slavnih muzeja: Madrid je svetski poznat po tvz. “Umetničkom trouglu”, čije uglove čine slavni Prado (uz Luvr i Ermitaž najslavniji evropski muzej, u kojem je smeštena svetski poznata kraljevska zbirka španskog i evropskog slikarstva), potom Muzej „Thyssen-Bornemisza“ u palati Viljaermoza, slavna privatna kolekcija barona Tisena u kojoj se nalaze umetnička dela od Donatela, preko Monea i Gogena do Roja Lihtenštajna, i na kraju „Centro del Arte Reina Sofía“ - nekada gradska bolnica, slavni muzej moderne umetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Pipuerkasova “Gvernika”. Uveče, moguć odlazak na „flamenco show“ – gitara i strast igre flamenka su neizostavni deo španske kulture. Noćenje.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar)         TOLEDO - SEGOVIJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do veličanstvenog Toleda i divne Segovije. TOLEDO je smešten nedaleko od Madrida u pokrajini Kastilja – La Manča i nekad je bio glavni grad Španije. Arhitektonski raskošan, sa fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja sa blagom španskog graditeljstva. Poznat je kao grad tri kulture - hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem veku delovala tada najpoznatija evropska prevoditeljska škola, te se zahvaljujući Toledu cela Evropa upoznala sa delima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greka, jer je u tom gradu poznati slikar živeo i stvarao. Po dolasku u Toledo sledi razgledanje u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María sa veličanstvenim portalom lavova – remek-delo gotske umetnosti iz 13. veka, samostan i crkva „San Juan de los Reyes“, tvrđava Alkazar, crkva Sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grekova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga „Santa Maria La Blanca“, trg Zokodover... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do divne SEGOVIJE. Romantični grad sa divnim ambijentima, uličicama, kafeima i zanatskim radnjicama, neće Vas ostaviti ravnodušnima. Smeštena je na stenovitom brežuljku, koji nudi divne poglede do u beskraj. Rimski Akvaduk, bajkoviti dvorac Alkazar, velelepna katedrala, brojne romaničke crkve i mistični samostani koji otkrivaju bogatu kulturnu baštinu ovog grada. Obilazak grada i poseta bajkovitom Alkazaru podignutom na stenovitom uzvišenju nad ušćem dve reke. Alkazar je, poput mnogih zamaka/utvrđenja u Španiji, prvobitno izgrađen kao arapska utvrda, a podignut je na ostacima rimskih. Prvi put je pomenut 1120. godine. U unutrašnjosti se nalazi Muzej srednjovekovne umetnosti sa izloženim oklopima vitezova, srednjovekovno oružje... Zbog svog značaja i lepote, UNESCO je zaštitio ovaj spomenik. Povratak u Madrid oko 19h. Izlet traje oko 11 sati. Slobodno vreme.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) EL ESKORIJAL   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet (9h-14h) sa posetom kompleksu EL ESKORIJAL. Ova najvažnija arhitektonska građevina španske renesanse, smeštena je nedaleko od Madrida u mestašcu San Lorenco. Španski kralj Filip II odlučio je da gradi ovu monumentalnu palatu u 16. veku. Ovo je istorijska rezidencija španskih kraljeva, svetovno i versko mesto. U okviru kompleksa nalaze se kraljevska palata, manastir, crkva, mauzolej, biblioteka, muzej. U mnogim objektima mogu se videti poznata dela umetnika, El Greka, Ticijana, Ribera, Đordana, Tintoreta, Veronezea, Velazkeza, Boša i skulpture Berninija i Čelinija. Obilazak kompleksa u pratnji vodiča. Povratak u Madrid i slobodno vreme za individualne aktivnosti i dodatna razgledanja madridskih avenija, „La Castellana“, „Gran Via“,... Možda poseta stadionu Santjago Bernabe (FK „Real Madrid“). Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) MADRID - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

650 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD 1.JUNA DO 1. JULA 2020.

690 €

CENA ZA UPLATE OD 1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

750 €

umesto 160 € samo 140 €

CENA ZA UPLATE POSLE 1. AVGUSTA 2020.

790 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Madrid – Beograd (direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ / samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Madridu (šira zona centra grada, na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Madrida prema programu, bez uključenih karti za metro
 • Transfer na relaciji aerodrom Madrid – hotel – aerodrom Madrid
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Toledo – Segovija sa bus prevozom i uslugama vodiča na engleskom jeziku i uključenom ulaznicom za Alkazar zamak u Segoviji
 • Poludnevni izlet El Eskorijal sa bus prevozom i uslugama vodiča na engleskom jeziku i uključenom ulaznicom za kompleks

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 55 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu (Ulaznice za muzeje u Madridu Vam možemo obezbediti mi kupovinom preko interneta i time ćete izbeći redove i čekanje; ulaznice pojedinačno za muzeje u Madridu sa rezervacijom termina koštaju između 15€ i 20 €)
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 75 €
 • Flamenco Show – 40 € - obavezna prijava i uplata u agenciji
 • Fakultativne izlete za Toledo, Segoviju i kompleks El Eskorijal, prema programu – sem ukoliko ih niste uplatili u agenciji prema navedenoj ceni! Nije moguća prijava naknadno na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „GRAN LEGAZBI“ 3***, Madrid http://www.hotelgranlegazpi.com/en/ ili sličan

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, na liniji metroa. Standardan „budžet“ hotel sa skromni sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi konekciju, salon za posluženje doručka, aperitiv bar... Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom i TV Sat.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (maj-avgust 2020.) (odluka broj 77/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. decembra 2020. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE
PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (sep-dec 2020.) (odluka broj 78/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. maja 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.