Za salašom želja da me mine, Palić Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:28. Novembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Jelen Salaš
 • Obilasci:Kelebija, Subotica, Palić, Ludaš, Fantast
 • Cena:Od 6.900 dinara Specijalna cena za rane prijave!

Медије

5d2b4fdbd6b8e540590bc5947653dbbe_L Hej Salaši, Palić i Subotica
Преузмите прилоге:

2 ДАНА КОМБИ ТУРА / 1 НОЋЕЊЕ

28. – 29. НОВЕМБАР 2020.

КЕЛЕБИЈА – СУБОТИЦА – ЛУДОШКО ЈЕЗЕРО – ПАЛИЋ ЗАМАК ФАНТАСТ

Војводина је од давнина била предео посебне лепоте и сентимента. Предео на коме се живи у складу са природом. Некада је била мост између Оријента и Европе, a данас премошћава Балкан и Средњу Европу. Управо ово је учинило да се некада негостољубив, мочварни простор људским радом култивише и претвори у земљу 'леба, сунцокрета и винограда, земљу птица, трске, река и дрвених чамаца, земљу ветрењача, коња, салаша и тамбуре. Војводина је овим мотивим инспирисала сликаре и песнике па су се њени предели пронашли у скикама Шумановића и Коњовића, у песмама Мике Антића и Звонка Богдана. Путешествије започињемо обиласком ергеле коња Келебија. Племенита раса коња Липицанера броји преко 60 грла на овом прелепом имању. Имаћемо прилику да видимо коње који јуре из задовољства и да се труцкамо на фијакерима. У нашем насевернијем граду упознаћемо се на несвакидашњим културним наслеђем изграђеним у стилу чувене мађарске сецесије, а када падне ноћ у опуштеној атмосфери, са добром храном и квалитетним винима забавити уз бегеш, прим и бас прим тамбуре. Сутрадан идемо у разгледање два језера, Лудошког - чија лепота се огледа у његовој нетакнутој природи, и Палићког где човек читав један век својим радом и умећем улепшава језерску обалу и прави од ње место уживања и доколице. За крај нас чека посета величанственој винарији Звонко Богдан усидреној у мору својих винограда на источној обали Палићког језера.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)  Полазак из Београда у 8 часова (Сава центар), и из Новог Сада у 9.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање на север Бачке ка селу Келебија. Обилазак комплекса „Мајур“ који обухвата површину од преко 20 хектара, и који се састоји од ресторана, хотелског објекта, и дивне ергеле Келебија. Комплексом доминирају објекти грађени у панонском стилу око којих се простиру травњаци, цветне леје и дуги дрвореди. У пространим падоцима видећемо расне липицанере који се узгајају и тренирају за запрежне спортове и дресурно јахање. Посетићемо Музеј кочија. Храбрији могу да се опробају у јахању, а хедонисти да се провозају кочијама кроз ергелу. Након обиласка следи кратка вожња до Суботице - града који има 200 имена, кроз историју дуго времена на граници регија и држава. Започињемо обилазак бајковите архитектуре центра града: Фрањевачке цркве Светог Миховила, Градске куће, палате Микше Деметера, Синагоге, Гимназије, Катедрале Свете Терезије Авилске, Градског трга са Плавом фонтаном, Народног позоришта, Рајхлове палате и православног храма Светог Вазнесења. Након шетње одлазак до Палића и смештај на дивном Јелен салашу... Одмор и уживање у сјајном амбијенту салаша. Увече, опционо, одлазак на један од салаша у близини на вечеру. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Доручак од 7.30 часова. Одјава са салаша до 9 часова. Одлазак до специјалног природног резервата Лудошко језеро. Необичног изгледа и лепоте, језеро представља мозаик отворених водених површина и високих тршћака који су дом великом броју птица. Следи обилазак језера у складу са његовим статусом заштите, пешице са водичем-чуваром источном стазом дугом 2 километра. Шетаћемо несвакидашњим, умирујућим равничарским пејзажем са плавим воденим огледалима у раму од трске и шаши, окружени птицама. Посетићемо оближњу ексклузивну винарију „Звонко Богдан“. Обилазак винарије уз дегустацију вина са песка и закуску. Пут нас даље води до прелепог замка Фантаст укројеног у војвођанску равницу по жељи свог некадашњег власника Богдана Дунђерског. Бела кула замка изгледа потпуно као из бајки, а ергела коња подсећа на славу овог имања у време Дунђерских. Најинтересантнији део имања је капела у којој је сахрањен Богдан Дунђерски са веома вредним иконостасом који је радио његов пријатељ Урош Предић. Повратак у Нови Сад и Београд у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз туристичким удобним комбијем на наведеној релацији
 • 1 ноћење са доручком (континентални-класичан начин услуживања) на Јелен салашу на Палићу
 • смештај у двокреветне собе уз могућност (на упит) смештаја у двокреветне собе са додатним трећим лежајем (собе су већином са француским лежајем за двоје)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича (без улазница)
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 3.000 динара
 • Опционе, додатне услуге које нису обухваћене ценом аранжмана – СВЕ СЕ ПЛАЋА НА ЛИЦУ МЕСТА!

-     Посета комплексу „Мајур“ у Келебији са улазницом, обиласком ергеле и Музеја кочија: око 500 динара

-     Улазнице потребне у Суботици (Градска кућа и Синагога): око 400 динара

-     Вечеру на неком од салаша на северу Бачке: око 2.000 динара

-     Такса за Лудошко језеро око 200 динара

-     Посета винарији „Звонко Богдан“ са дегустацијом вина и малом закуском око 1.500 динара

-     Улазница за замак Фантаст око 200 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ЈЕЛЕН САЛАШ, Палић http://jelensalas.com/

Удаљен 1.5 км од Палићког језера, окружен шумом и равницом, налази се ресторан домаће кухиње и преноћиште „Јелен салаш“, који се простире на површини од 8000 квадратних метара, са укупно 8 засебних објеката. Бесплатан бежични интернет и бесплатан паркинг на улици такође су у понуди. Све климатизоване смештајне јединице садрже намештај од дрвета, ТВ са кабловским каналима и радни сто. Оне такође укључују сопствена купатила са кадом или тушем. Традиционална српска и интернационална јела служе се у пространом ресторану, који поседује и терасу. Избор локалних пића очекује Вас у бару.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.