Ви сте овде:Fantast> JESEN> SRBIJA> Krstarenje Đerdapom

Krstarenje Dunavom, Đerdap

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:26. Septembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Smederevo, Ram, Golubac, Donji Milanovac, Vrelo Mlave
 • Cena:Od 6.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

90b4833e2a2a9de7adfae3577b2a52be_L Krstarenje Đerdapom
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ, 1 НОЋЕЊЕ

26. - 27. СЕПТЕМБАР 2020.

СМЕДЕРЕВО – РАМ – ГОЛУБАЦ – ДОЊИ МИЛАНОВАЦ – КРСТАРЕЊЕ ЂЕРДАПСКОМ КЛИСУРОМ – ВРЕЛО МЛАВЕ

Ђердапска клисура коју је извајао моћни Дунав пре више милиона година представља једну од најспектакуларнијих клисура на свету! Заиста је тако! Цела је сачињена од лепоте... Таква раскош се ретко где може видети... И када на њу баците поглед са копна изгледа импресивно, а тек када то урадите са реке, онда је утисак комплетан. Ово је управо такво путовање на којем ћемо утиске са копна употпунити утисицима са лепог плавог Дунава. И видећемо величанствене казане, и наравно уклесану главу дакијског бога Децебала, чувену „Tabula Traina“, и још много шта још... Просто ће нам погледи лутати од лепоте до лепоте... Видећемо и дивне тврђаве на Дунаву, и недавно обновљену Рамску тврђаву, и такође, недавно обновљену Голубачку тврђаву, али и староставну Смедеревску тврђаву, последње уточиште средњовековне српске државе... На крају нашег путешествија посетићемо мало и Хомоље, а тамо, у том чудесном крају магије, видећемо магични извор реке Млаве који ће нам сасвим сигурно употпунити комплетан утисак са путовања.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 26. септембар)   Полазак из Новог Сада у 6.30 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8 часова (Сава центар). Путовање до Смедерева. По доласку, следи шетња центром града, и посета знаменитој Смедеревској тврђави коју је подигао деспот Ђурађ Бранковић. Ова тврђава је била последњи бастион слободе, пре пада у турске руке. Уживање у фантастичном погледу који се пружа са бедема на Дунав. Наставак путовања до следећег дунавског горостаса, Рамске тврђаве. Обилазак утврђења из 12. века које је било део система утврде над Дунавом, веома важан стражар у низу утврђења која су подизана на овим просторима још од времена Римљана. Одлазак до прелепог Голубачког града. Тврђава је у потпуности реконструисана и данас представља једно од најпосећенијих места у нашој земљи. Сам поглед са кеја на обали реке Дунав на ово масивно здање које се степеничасто са окомитих стена спушта ка реци Дунаву, је фасцинантан! Посета утврђењу уз обилазак бастиона – кула, и сјајне историјске поставке. Слободно време за предах и ручак у неком од дивних ресторана на обали Дунава. Потом наше путовање настављамо, и одмах код Голупца улазимо у прелепу Ђердапску клисуру. Преда нама ће се указати моћно стење и шири и ужи процепи које је Дунав вековима пробијао стварајући невероватне призоре... Видећемо Велики и Мали казан – чудесно лепа проширења у клисури, потом на румунској страни у стени уклесану огрому главу дакијског бога Децебала, и још многе лепоте... Заслужено, морамо и да одморимо, те у регији Доњег Милановца ћемо се сместити и коначно предахнути. Следи нам починак.

2. дан путовања (недеља 27. септембар)   Одјава из смештаја до 8.30 часова, те у зависности од термина који будемо добили, крећемо ка Текији одакле ћемо испловити бродићем на незаборавно крстарење Ђердапском клисуром. Оно што видесмо са копна, сада ће се указати пред нама у некој сасвим другачијој перспективи. На крстарењу ћемо видети дивне пределе, чувену таблу римског императора Трајана који је у овом сектору Ђердапа изградио пут и мост, саслушаћемо причу о Децебалу, Хајдучкој воденици, и дивном манастиру Мраконија који се налази са румунске стране клисуре... Заиста, потпун ужитак! Након крстарења остављамо Ђердап иза нас и ходимо ка мистичном и прелепом Хомољу... Биће свакако приче и о влашкој магији, али и о осталим специфичностима Хомоља. Посетићемо код Жагубице чудесно лепо врело реке Млаве. Предахнућемо и удахнућемо диван ваздух пре него што кренемо назад нашим кућама... Повратак у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем, на наведеној релацији
 • 1 ноћење у приватном смештају у регији Доњег Милановца – Текија - Мајданпека (смештај у двокреветне собе, већином су са одвојеним лежајевима, свака соба има сопствено купатило)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби износи 1.500 динара
 • Доручак
 • Доплате на лицу места: улазнице за Смедеревску тврђаву, Рамску тврђаву и Голубачку тврђаву (око 1.000 динара по особи)
 • Крстарење Ђердапском клисуром – пријава и уплата обавезна у агенцији пре путовања у износу од 2.000 динара по особи

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај у регији Милановац-Текија-Мајданпек

Смештај је обезбеђен у приватном смештају са ограниченим нивоом комфора. Свака соба има своје купатило. Тачан назив објекта, као и локацију, објавићемо 5 дана пре поласка на путовање.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 8 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.