Tara i Višegrad, Krstarenje Drinom Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi
 • Datum polaska:8. Avgust, 22. Avgust, 12. Septembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Tara, Banjska stena, Mitrovac, Perućac, Višegrad
 • Cena:Od 6.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

fca8a73154a0e342929fad4b8fee860c_L Tara i Višegrad sa krstarenjem Drinom
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ

8. – 9. АВГУСТ 2020.
22. - 23. АВГУСТ 2020.
12. - 13. СЕПТЕМБАР 2020.

ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА – МАНАСТИР НИКОЉЕ – КРЕМНА – МИТРОВАЦ НА ТАРИ – БАЊСКА СТЕНА – БАЈИНА БАШТА – ПЕРУЋАЦ

КРСТАРЕЊЕ ЈЕЗЕРОМ И КАЊОНОМ ДРИНЕ - ВИШЕГРАД

Планина Тара је по многима наша најлепша планина. Највећи део масива се налази под заштитом државе, и налази се у склопу Националног парка са фантастичним шумским комплексом у чијем саставу се налази и Панчићева оморика, ендемо-реликтни четинар који расте само на планини Тари. Природне лепоте су невероватне, од чувене тепух ливаде, па све до Бањске стене где се налази најлепши видиковац у нашој земљи одакле „пуца“ поглед на Перућачко језеро, реку Дрину и Босну. Перућачко језеро већ годинама привлачи многобројне туристе. Поседује уређену плажу за купање, а највећа атракција овог језера је брод „Grizzly“ којим је омогућено крстарење језером кроз спектакуларни кањон реке Дрине до прелепог Вишеграда и чувене На Дрини ћуприје. Ово путовање смо посветили природи у којој ћете сасвим сигурно уживати. Придружите нам се!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 8. август / 22. август / 12. септембар)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сава центар). Путовање новим ауто-птем „Милош Велики“ ка Чачаку, и даље магистралом кроз фантастичну Овчарско-кабларску клисуру. Ту ћемо посетити манастир Никоље са староставном манастирском црквом Св. Николе, конаком кнеза Милоша и једном интересантном легендом... Настављамо, након предаха у манастиру, наш пут даље. Вожња преко Ужица уз панорамски осврт на остатке средњовековне тврђаве српског велможе Николе Алтомановића. Направићемо паузу за ручак на Златибору, односно на стајалишту „Код Лоја“. Настављамо путовање... Пролазак кроз чувено сеоце Кремна и крај куће пророка Тарабића... Одлазак до локалитета Митровац на планини Тара. Ту ћемо се прошетати до локалитета „Тепих ливада“ који је изузетно специфичан и представља тресетиште преко којег када газите као да Вам ноге упадају у најфинији вунени тепих. Одлазак до фантастичног видиковца Бањска стена који се налази на надморској висини од 1065 метара. Са видиковца поглед „пуца“ на прело Перућачко језеро, реку Дрину и босанске планине. Одлазак до Бајине Баште. Смештај у приватни смештај. Одмор. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 9. август / 23. август / 13. септембар)   Одјава из смештаја до 7.30 часова. Одлазак до Перућца. Обилазак чувене речице Врело, или како је у народу позната као река „Година“ због своје дужине ос свега 365 метара (најкраћа река у Европи). Слободно време на Перућачком језеру за купање, или опционо крстарење Перућачким језером кроз кањон реке Дрине до Вишеграда. Испловљавање брода је у 9 часова, а повратак брода је у 18.30 часова. Само крстарење до Вишеграда траје око 3,5 сата. На броду је доступно освежење. На пловидби дугачкој 52 км уживаћемо у лепоти природе, у стаништима биљних и животињских врста Националног парка Тара, ушћу реке Жепе у реку Дрину, проћи ћемо кроз најужи део кањона, кроз камп Стари Брод, поред мањих потока и речица, средњовековних утврђења... Долазак у Вишеград око 12.30 часова. По доласку следи обилазак „На Дрини ћуприје“, фантастичног каменог моста, задужбине Мехмеда-паше Соколовића. Потом следи обилазак Андрићграда и слободно време. У 14.50 часова укрцавање на брод и повратак у Перућац. По повратку, око 18.30 часова, следи полазак ка Београду и Новом Саду. Путовање преко Ужица, Чачка до Београда (долазак око поноћи) и Новог Сада (долазак око 1.30 часова иза поноћи). Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем, или мини-бусом у зависности од броја пријављених путника
 • 1 ноћење у приватном смештају у Бајиној Башти или околини (могућност смештаја у двокреветне собе, већином су са одвојеним лежајевима, свака соба има сопствено купатило)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича (Овчарско-кабларска клисура, манастир Никоље, Митровац, Тепих ливада, Бањска стена, Перућац)
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
  Доплата за смештај у једнокреветној соби износи 1.200 динара
 • Крстарење Перућац – Вишеград – Перућац са обиласком Вишеграда: 2.900 динара (обавезна пријава и уплата у агенцији) – НАПОМЕНА: у случају лошег времена, односно неповољних услова за пловидбу, крстарење неће бити могуће, као и у случају да за редован полазак предвиђен календаром нема довољан, минимални број путника пријављених за пловидбу! У том случају, у Вишеград ће се ићи комбијем, дакле копненим путем!

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај Одмор на Дрини“, Бајина Башта / Црвица   https://drina-reka.com/objekat/odmor-na-drini-smestaj-i-restoran/ или сличан!

Смештај је удаљен 3,5км од Бајине Баште. Налази се уз саму Дрину, у месту Црвица. Има јединствен поглед на реку Дрину са своје две терасе, ресторан и лепо уређене собе и апартмане (3 апартмана и 8 соба). Одмор на Дрини  поседује ресторан домаће кухиње, са рибљим специјалитетима, јелима по поруџбини, са роштиља, посластицама и великим избором пића. Укупно 160 места је распоређено на три дела у сали са сепареом и терасе које се налазе на самој реци у два нивоа и пружају предиван поглед и природну свежину. Све собе имају купатило са тоалетом, ТВ пријемник и велику заједничку терасу. Собе. На спрату је савремено опремљен део за смештај. Располаже са једном једнокреветном, пет двокреветних и две собе са француским плус једним лежајем.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.