Zlatiborske zore i Uvac Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombijem
 • Datum polaska:22. Avgust, 19. Septembar, 17. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Zlakusa, Stopića pećina, Gostilje, El Paso, Uvac
 • Cena:Od 5.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

3a1e4051c6dc0354aa01044731f9b4b5_L Zlatibor i Uvac, 1 noćenje
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / ЈЕДНО НОЋЕЊЕ / КОМБИ ТУРА – МАЛА ГРУПА!

22. – 23. АВГУСТ   /   19. – 20. СЕПТЕМБАР

ЗЛАКУСА – ПОТПЕЋКА ПЕЋИНА - РОЖАНСТВО - СТОПИЋА ПЕЋИНА – ВОДОПАД ГОСТИЉЕ – КАУБОЈСКИ ГРАД „ЕЛ ПАСО“ – КОКИН БРОД – КРСТАРЕЊЕ РЕКОМ УВАЦ

Бег у природу је заиста лек за душу! Тада човек заборави на све, и препушта се лепотама које га окружују... А лепота је заиста у оку посматрача! Златибор је неописива лепота са благим, заталасаним брежуљцима, зеленилом којим се око напаја, шумама, речицама, жуборима... На овој српској лепотици заборавља се на време... Стопића пећина, једна од најчудноватијих у нашој земљи са већ чувеним бигреним кадама, потом водопад у селу Гостиље чији жубор као да живот буди, сеоце Рожанство са својим легендама и причама, најновија туристичка атракција Златибора каубојски град „Ел Пасо“ – контраверзни етно-парк који је речицом подељен на два дела. Први део је тематски везан за „дивљи запад“, а други је везан за традиционално златиборско село... Можда се не уклапа у неке наше замисли, али је заиста атрактиван! И на крају, круна овог путовања је река Увац. Спектакуларни меандри и белоглави супови који крстаре над њима... Путовање на којем ћете заиста уживати! МАЛА ГРУПА ПУТНИКА, МАКСИМУМ 8 ОСОБА – тиме је обезбеђен максималан комфор, и сјајно дружење! Придружите нам се!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 22. август / 19. септембар)   Полазак из Новог Сада у 6 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 7.30 часова (Сава центар). Путовање новим ауто-птем „Милош Велики“ ка Чачаку и даље магистралом кроз фантастичну Овчарско-кабларску клисуру. Прву паузу ћемо направити на језеру Међувршје у Овчарско-кабларској клисури (око 2 сата вожње од Београда). Након паузе, наш пут се наставља кроз клисуру, и потом даље преко Пожеге до једног сасвим лепог сеоца Злакусе. Већ довољно познато широј јавности по производњи врхунске грнчарије, те ћемо управо посетити етно-комплекс Терзића авлија где ћемо се упознати са овим староставним занатом. У оквиру комплекса налази се и једна интересантна етно-кућа, као и реконструкција старе школе. У бару овог комплекса, мало ћемо предахнути. Потом, настављамо до оближње Потпећке пећине. Њен потковичасти улаз се налази на стрмој кречњачкој литици, у подножју Дрежничке градине, и представља највиши пећински улаз у Србији. Након посете овој атракцији, настављамо пут ка Златибору. Одлазак до сеоца Рожанство где ћемо мало одморити и где ћете чути заниљиве легенде о његовом имену. Из Рожанства нас пут води до оближње Стопића пећине. Ово је тзв. речна пећина кроз коју протиче Трнавски поток. Дуга је око 1,7 км, а туристички део пећине је изузетно атрактиван са бигреним кадама које су јединствене у нашој земљи. Недалеко од Стопића пећине, у лепом малом селу Гостиље, налази се дивни водопад Гостиље. На Гостиљској реци, испред ушћа у реку Катушницу, вода се обрушава са 20 метара високе кречњачке литице, формирајући изузетно атрактиван водопад. Време је да након оволико узбуђења, коначно предахнемо. Након предаха, сместићемо се приватни смештај на Златибору, ван туристичког центра. Након предаха и опуштања у смештају, предлажемо да одемо до самог туристичког центра и да тамо уживамо у слободном времену, да вечерамо, пре него што се вратимо у наш смештај где ћемо заноћити.

2. дан путовања (недеља 23. август / 20. септембар)   Златиборске зоре су чувене, те онима који не желе просто ништа да пропусте, препоручујемо рано устајање, потом да скувају кафицу, и са њом да крену у шетњицу до неког згодног места на којем ће пуним плућима удахнути Златибор. Доручак је заједнички, домаћински, сви га спремамо од онога што претходни дан „набрасмо“ на Златиборској пијаци и неком маркету. Одјава из смештаја до 9 часова. Следи слободно време за индивидуалне активности у туристичком центру Златибора, или полазак на факултативни излет који ће обухватити посету најновијој туристичкој атракцији на Златибору „Ел Пасо“ комплекс са каубојским и српским селом, а потом и одлазак до Кокиног брода на двочасовно крстарење реком Увац и уживање у фантастичним пределима кањона реке увац, меандрима, и ако среће буде било, и лету белоглавог супа... Повратак на Златибор. Слободно време до 17 часова, те полазак ка Београду и Новом Саду. Повратак у Београд око 22 часа, и у Нови Сад око 23.30 часова. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење у приватном смештају у на Златибору (најам, без оброка; у питању је викендица или брвнара са 4 спаваће собе, свака соба има француски лежај за двоје, и могућност додатног лежаја у две собе)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Улазнице за локалитете – плаћају се на лицу места, и збирно њихова цена износи око 800 динара (Терзића авлија, Потпећка пећина, Стопића пећина, водопад Гостиље)
 • Факултативни излет „Ел Пасо“ + крстарење Увцем (потребно минимум 4 особе за реализацију; обавезна пријава и уплата у агенцији приликом резервације аранжмана) – 2.900 динара
 • Доплата за једнокреветну собу – 1.800 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално три месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај – обезбеђен је смештај на Златибору, ван туристичког центра, у регији Гајева, око 5 км од самог туристичког центра, или у околини. Ради се о најму брвнаре/викендице за целу групу путника са 4 спаваће собе (све собе поседују француски лежај за две особе). Собе су у поткровљу објекта, са косинама! У приземном делу се налази заједнички боравак са потпуно опремљеном кухињом.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.