tr?id=761434788560881&ev=PageView&noscript=1 anj

Sajt_baneri_-53 anj

logo_mob anj
0800 400 104    
��anj

Uvek poželimo za sebe nešto specijalno u novoj godini. Nadamo se da će nam nova godina biti sjajna ukoliko u nju uđemo na pravi način. Da li je to neki restoran? Ne, to je već viđeno nebrojeno puta! Pa šta bi to moglo onda biti? Pa naravno PUTOVANJE! A ima li boljeg načina da se uđe u novu godinu nego da to bude na putovanju po Azurnoj obali?!

Azurna obala je već više od 150 godina sinonim mondenskog turizma. Stecište bogatih i slavnih. Mesto gde se želje ispunjavaju, ili gde možete slobodno zagledani u zvezde skrojiti te vaše, posebne želje... Mesto gde ćete se i vi pomalo osetiti kao da pripadate nekom drugom svetu...

Kan je mesto koje svi mi povezujemo sa čuvenim filmskim festivalom. I zaista je Kan jedan bajkoviti film; i kada se održava festival, ali i svih drugih dana u godini. Palme na Kroazeti, čudesno lepe fasade luksuznih hotela, tajne koje se kriju ispod kupole hotela "Carlton", pljačka juvelirnice "Cartier"... I još mnoge priče koje ćete čuti o ovom gradu... Tu je svakako i nama zanimljiva ulica Srba - Rue des Serbes koja podseća na prijateljstvo između francuskog i srpskog naroda. Suket - stari deo Kana sa divnim malim uličicama, sjajni kafei i restorani... Kan je pravi delikates Azurne obale.

Nica je prestonica i kraljica Francuske rivijere, odnosno Azurne obale. Osnovali su je još stari Grci u zalivu Anđela i nadenuli joj ime po svojoj krilatoj boginji pobede Nike. Njene blagodeti otkriše krajem 19. veka engleske aristokrate, te po njima i promenada duga 7 km dobi ime Engleska promenada. Okićena je ova promenada raskošnim palatama i hotelima, a među svima njima ističe se hotel "Negresco" sa svojom pink kupolom. I ovaj hotel ima svoje tajne... Planina Baron sa vidikovcem, pijaca cveća, divne mediteranske uličice u starom gradu, trg Mesena sa velelepnim palatama, avenija Medisin sa trgovinama... Sve je to Nica. Otkrijte je na pravi način!

Antib nije toliko poznat, te iz tog razloga ga ljudi najviše vole. Ovo je mesto koje je obožavala Brižit Bardo. Ovo je mesto sa divnom marinom za jahte i izuzetnim starim gradom koji je prepun sećanja. 

Menton je divan grad udaljen svega nekoliko kilometara od italijanske granice. Neverovatan šarm prestonice citrusa; mesto čuvenog karnevala citrusa koji se održava svakog februara meseca. Njegove mediteranske ulice u starom gradu su neodoljive, kao i sjajne prodavnice suvenira i lokalnih proizvoda iz Provanse. 

Poseta Azurnoj obali bez obilaska fabrike parfema bi bila nepotpuna. Zato je tu maleno srednjovekovno selo Ez sa tri fabrike parfema u kojima se prave parfemi za vodeće svetske modne kuće. Naša preporuka je svakako fabrika parfema "Galimard" koja predstavlja i zvaničnu parfimeriju dinastije Grimaldi od Monaka. Specijalna tura vas očekuje na kojoj ćete se informisati o tehnologiji pravljenja parfema. Naravno, sa predznanjem stupate potom u prodajni deo parfimerije. U novu godinu sa potpuno novim mirisnim notama. 

Monako je malena Kneževina na nazubljenoj obali Mediterana. Mala ali ponosna, jer vekovima čuva svoju nezavisnost i njome vlada nastarija evropska dinastija iz kuće Grimaldijevih. Sinonim luksuza! Glavni grad Monako Vil se nalazi na steni koju nazivaju Rošer. Tu je snop divnih ulica, ali i jedan od najvećih Okeanografskih muzeja na svetu, potom divna katedrala Sv. Nikole u kojoj se održavaju ceremonije krunisanja kneževa, krštenja članova kneževske porodice, i gde se nalaze i porodične grobnice Grimaldijevih među kojima turisti najviše obilaze grob čuvene Grejs Keli, princeze od Monaka i holivudske dive. Naravno, u Monako Vilu se nalazi i Knežev dvor - Modagaška palata ispred kojeg se nalazi statua Malicije, osnivača dinastije Grimaldi. Dvor čuvaju gardisti koje nazivaju "papalini". Podno stene i glavnog grada Kneževine, nalazi se njen najveći grad, blistavi Monte Karlo. Na njegovom trgu Kazina nalazi se najčuvenija kockarnica na svetu "Monte Carlo", jedan od najboljih hotela na svetu, hotel "du Paris", kao i jedan od najekskluzivnijih kafea na svetu "Caffe du Paris". Tačno tu i treba dočekati ponoć! To je to pravo mesto na kojem pogledi treba da budu upereni ka nebu i zvezdama. Kao što je ova mala kneževina imala ludu sreću, da svakome nova godina donese barem polovinu takve sreće! 

Želite? Hajdemo!

Klik na link i prijavite se za specijalno novogodišnje putovanje sa dočekm u Monte Karlu: https://fantast.rs/nova-godina/francuska/monte-karlo-monako-nova-godina.html

Објављено у VESTI I MAGAZIN

Istra – tamo gde se sva čula bude

Istarsko poluostrvo predstavlja pravi mali dragulj Jadranske obale. Najvećim delom pripada Hrvatskoj, a manjim svojim delom pripada Sloveniji i Italiji. Obala Istre je nazubljena, stenovita, ali bez obzira na to, izuzetno atraktivna.

Život je uz obale Istre oduvek bio povezan sa morem. Moreplovci su u zagrljaju njenih uvala tražili utočište, ribari su celi svoj život proveli poštujući to beskrajno zagonetno prostranstvo, putnici su u lukama otkrivali nove ljubavi. I svi će se oni složiti oko jednog - lepota istarskog krajolika privolela je više od jednog putnika na ostanak i novi početak... Zaplovićemo zajedno uzduž modrih istarskih skuta.

Naziv Istra potiče od imena praistorijskog plemena / naroda Histri, koje je živelo u tom području. Rimljani Histre opisuju kao zloglasne gusare koji su znali iskoristiti činjenicu što su zbog brojnih plićaka istarske obale vrlo opasne za plovidbu. Rimljani su Istru osvojili tek nakon dva vojna pohoda - 178. i 177. godine pre Hrista. Zadnji otpor Histri su pružili u svom sedištu Nezakciju pored Pule. Prema Titu Liviju, poslednji branitelji, uključujući i poslednjeg kralja Epulona život su sebi oduzeli bacivši se sa zidina grada. Po tome događaju Nezakcij se često uspoređuje sa Masadom.

Vekovi su prolazili, i svi oni koji protutnjaše ovom zemljom ostaviše ponešto iza sebe... Ali, Bog je bio taj koji je ovoj zemlji dao toliko lepote. Jednim zamahom ruke po obali je razbacao dragulje, a u unutrašnjost, među brda, razbacao je bisere... Začinio je sve to sjajnom Malvazijom i maslinovim uljem. Pravi mali raj!

Kako je to Fantast osmislio?

Prvo idemo do Kvarnera i velikog lučkog grada Rijeke. Pravi grad za jutarnju kaficu. Na Italijanskom Fiume, na ikavici Rika, a na našoj ekavici Reka, a originalno Rijeka, predstavlja jedan od većih gradova Hrvatske u kojem živi negde oko 250.000 stanovnika, dok u aglomeraciji grada živi još oko 300.000 stanovnika koji gravitiraju ka ovom veoma važnom privrednom centru na Jadranskom moru. Grad se još u 19. veku zbog svog idealnog geografskog položaja i dubine mora u Riječkom zalivu, kao delu većeg Kvarnerskog zaliva Jadranskog mora, razvio u jednu od najvećih srednjoevropskih luka i moćno industrijsko središte. Danas je Rijeka najveća morska luka Hrvatske. Mi ćemo se prošetati divnim Korzom. U Korzu se Rijeka ogleda, iz Korza se Rijeka čita. S time će se složiti svako ko je bar jednom ispijao kafu na nekoj od terasa brojnih i živopisnih kafića nanizanih duž ove, po svemu neobične šetnice. Ko je bar jednom sedio na nekoj od klupica, baš u tu svrhu postavljenih na Korzu, kao i onaj koji je na najživopisniju gradsku ulicu gledao „s vrha“, iz nekog od Riječanima omiljenih sastajališta smeštenih na najvišim spratovima zgrada. Tu je nedaleko i Katedrala, i luka, i sve što poželite... Zato svi na Korzo!

Iz Rijeke, duž obale, uputićemo se do mondenske Opatije. Italijani ovaj grad zovu Abacija, odnosno u prevodu Opatija. U ovom danas mondenskom letovalištu živi oko 12.000 stanovnika. Opatija se nalazi u krajnjem severozapadnom delu Istre, pored obale riječkog zaliva Kvarnera i nedaleko od Rijeke. To je, pored Dubrovnika, najveći i najpoznatiji hrvatski primorski grad. Iznad nje se diže šumovita planina Učka. Ime Opatije potiče od benediktinske opatije, koja je ovde osnovana u 15. veku. Benediktinci su u ovom kraju imali nekoliko manastira, pa su 1506. godine podigli crkvicu i mali samostan za svog opata, kraj samog mora. Nazvali su je opatija Sv. Jakova, pa se mesto oko zdanja vekovima nazivalo Opatija Sv. Jakova kod Priluke. U 19. veku grade se mnogobrojni letnjikovci, vile i hoteli, a Opatija tada postaje jedno od omiljenih stecišta bečke gospode. Mi ćemo poput te gospode da se uputimo u špacirung duž Lungomare do vile Angiolina i sjajnog hotela Kvarner.

Potom sledi odlazak na krajnju destinaciju koju smo izabrali za naše grupe, divnu Pulu. Antički grad koji je poznat po velelepnoj Pulskoj Areni, ali i po ostacima hramova iz rimskog razdoblja. Okružićemo sam istorijski centar, divićemo se pričama iz Arene, videćemo mnogobrojne prodavnice vina i suvenira, udahnućemo duh prošlosti na Forumu kraj Avgustovog hrama... Za smeštaj smo odabrali hotel „Pula“ koji se nalazi u letovališnom delu grada Verudela. Star i dobro poznat hotel iz perioda bivše Jugoslavije. Naravno, renoviran i prilagođen zahtevima savremenog turiste. Dobra hrana, sjajna usluga i zaista pristojan smeštaj. A najveća vrednost ove lokacije je divna stazica kroz borovu šumicu do Gortanove uvale gde se smestila čarobna plaža.

Na celodnevnom izletu ćemo uživati u čarima unutrašnjosti Istre uz neizostavne priče o Velom Joži, div junaku Istre. Plovićemo kroz brdovite predele i uživati u prelepom pejzažu... Tako ćemo stići do Motovuna, srednjovekovnog grada na vrhu jednog brdašca. Okružen zidinama ovaj gradić kao da je ostao zamrznut u vremenu i prostoru... Ovde se sanjaju neki davni snovi... Ovde vreme sporo teče. Čokolada, vino, pogledi... Beskrajno romantično. Kao da ste u Toskani.

Iz Motovuna nas put vodi do divnog Poreča, čuvenog letovališta. Pored toga što ovaj grad ima svoje lepe kamenite plaže, mnogobrojne hotele, uvale, uske mediteranske uličice i neodoljivi šarm, Poreč ima i čuvenu baziliku Sv. Eufrazija koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Car Justinijan I je zaslužan za njenu izgradnju u 6. veku, a UNESCO ju je stavio pod svoju zaštitu zbog neverovatno lepih vizantijskih mozaika, po lepoti su rame uz rame sa onima u Raveni.

Na kraju ovog dana posetićemo Rovinj. To je svakako najčuveniji grad Istre, magnet koji privlači sve one koji Istri hode. Rimski Castrum Rubini odoleva vekovima i prkosi valovima mora koji se silovito razbijaju o njegovu obalu. Na vrhu kastruma je crkva Sv. Eufemije, simbol Rovinja. U crkvi se čuva kameni sarkofag sa moštima Sv. Eufemije koji je do Rovinja stigao na čudnovat način... Ulice ovog grada su prelepe, a kafei na stenama nestvarni. Zalazak sunca u Rovinju je nešto što se teško zaboravlja.

Na kraju našeg putešestvija su Brioni, sinonim luksuza. U vreme bivše Jugoslavije ovde je bio zabranjen pristup običnim smrtnicima, na Brione su mogli samo oni koje lično pozove maršal Tito. Iz malog lipog mesta Fažane, brodom do Velikog Brijuna. A onda vozićem oko celog ostva na foto-safari turu. Videćemo čuveni Zoo vrt, ali i Muzej posvećen boravku Tita na Brijunima. Maksimalno uživanje uz pokušaj da se vratimo u ona vremena i zamislimo Ričarda Bartona i Liz Tejlor među borovima Briona.

LINK ZA PROGRAM PUTOVANJA

Објављено у VESTI I MAGAZIN

MILANO – Moda, zabava, raskoš i hedonizam

Milano je zaista prava metropola, alfa grad kako ga još nazivaju, jedan od ekonomski najmoćnijih gradova Evrope. Antički Mediolanum, odnovan još u vreme Kelta, kada se našao u rimskim rukama, postaje izuzetno važan grad na sredokraći evropskih puteva. U ovom gradu je car Konstantin 314 godine proklamovao Milanski edikt kojim je Hrišćanstvo priznato kao ravnopravna religija Rimske imperije. Tokom srednjeg veka, u vreme kada su na prostoru fanašnje severne Italije postojale mnogobrojne nezavisne komune, jedna od takvih je bio i Milano. Pod upravom prvo dinastije Viskonti, a potom i Sforca, Milano se razvio u vojvodstvo i jednu od najmoćnijih država tadašnje Evrope. Tokom vladavine Sforca u Milanu boravi veliki renesansni umetnik Leonardo da Vinči koji u gradu ostavlja svoj „Codicus Atlanticus“ i čuvenu fresku „Tajna večera“.

Danas Milano ljudi prepoznaju po dizajnu i stilu. Modni stil, novi arhitektonski pokret i životni stil. Šta je sa hedonistima? Za njih je Milano pravi raj. Fantastična kuhinja izrodila je mnoge lokalne specijalitete na koje su Milanezi posebno ponosni.

Šetnja Milanom...

Da bi ste upoznali ovaj grad ne treba vam puno vremena jer njegove atrakcije su skoncentrisane na relativno malom prostoru. Naravno, oni koji su zaljubljenici istorije i umetnosti, u ovom gradu mogu istraživati danima, ali jednom prosečnom turisti je jedan do dva dana u ovom gradu i više nego dovoljan.

Našu šetnju ćemo započeti od znamenitog srednjovekovnog zamka Sforca koji je podignut tokom vladavine dinastije Viskonti u drugoj polovini 14. veka. Značajno je dograđen u vreme vladavine dinastije Sforca po kojoj danas nosi ime. Bio je sedište milanskih vojvoda vekovima. Masivno zdanje sa moćnim zidinama i bastionima zaista deluje impresivno. Prostorije u kojima je boravio veliki vojvoda su oslikavali Bramante i Leonardo. Danas je u ovom zdanju čak 6 muzeja, a turisti najviše vole da posete muzej u kojem se nalazi izložena Mikelanđelova poslednja skulptura „Rondadini Pieta“.

Dalje nas put vodi do kvarta Brera u kojem se nalazi veličanstvena palata Brera u kojoj je smeštena jedna od najpoznatijih galerija na svetu, Pinakoteka Brera. U galeriji su izložena umetnička dela velikog formata među kojima se ističu remek dela velikih umetnika kao što su Hajes, Karavađo, Rafaelo, Boćoni, Pelica da Volpedo i Modiljani. U Breri su izložena jedna od najčuvenijih remek dela u istoriji svetske umetnosti: “Govor Svetog Marka na trgu u Aleksandriji u Egiptu” delo Đentile Belinija i Đovani Belinija, “Pietá ” delo Đovani Belinija, “Venčanje device” delo Rafaela, “Večera u Emausu” delo Karavađa, “Devica sa detetom, anđelima i svecima” delo Pijera dela Franćeske, “Poljubac” od Frnaćeska Hajesa, “Pronalaženje tela Svetog Marka” delo Tintoretija.

Iz Brere odlazimo do „Teatro della Scala“, odnosno jedne od najčuvenijih opera na svetu na čijoj sceni su nastupali, i dan danas nastupaju, neki od najviđenijih operskih izvođača na svetu. Opera Skala osnovana je polovinom 18. veka od strane austrijske carice Marije Terezije. Njena spoljašnjost nije toliko privlačna, ali je zato barokna unutrašnjost impresivna. Svakako je preporuka da posetite Muzej unutar Skale koji će vas oduševiti. Auditorijum može da primi 2000 gledalaca, a operska scena svojim dimenzijama spada u red najvećih u svetu. Lođe su raspoređene u šest nivoa i predstavljaju remek-delo barokne umetnosti.

Prekoputa Skale nalazi se mali trg sa spomenikom Leonardu da Vinčiju iza kojeg se nalazi Gradska kuća Milana smeštena u divnoj renesansnoj palati Marino. Pored palate nalazi se prolaz koji vas uvodi unutar najstarijeg tržnog centra u Evropi, Galerija Vitorio Emanuele II. Raskošno zdanje „belle epoque“ sa staklenim krovom i veličanstvenom staklenom kupolom, izgrađeno je 1877. godine u čast ujedinjenja Italije, te je i dobilo ime po tadašnjem kralju Italije, Vitoriju Emanuelu II. U galeriji su smeštene radnje svetskih modnih kuća i mnogobrojni barovi i restorani koji upotpunjuju sadržaj. Ukoliko posetioci obrate pažnju mogu videti mozaike ispod kupole koji predstavljaju grb porodice Savoja. Tu se nalaze i somboli koji oslikavaju glavne gradove Italije: vučica predstavlja Rim, bik grad Torino, ljiljani označavaju Firencu dok bela zastava sa crvenim krstom simbolizuje Milano. Turiste najviše privlači grb grada Torina za kojeg je vezana jedna lepa legenda...

Iz Galerije nas put vodi na trg Duomo na kojem se nalazi veličanstvena katedrala, jedna od najvećih crkvi na svetu. Remek-delo gotske umetnosti sa čipkastom fasadom i preko 1000 skulptura na njoj, zaista vas ne može ostaviti ravnodušnima. Građena je od kraja 14. veka pa do sredine 19. veka. Katedrala je duga 158 metara, široka 93 metra i visoka 106,5 metara. Druga je po veličini gotska crkva na svetu, i peta po veličini crkva na svetu. Kruniše je pozlaćena statua Bogorodice kojoj je i posvećena crkva. Godišnje je poseti oko 5 miliona ljudi.

Slobodno vreme u Milanu...

Slobodno vreme provedite u šopingu, a najbolja zona za to je odmah iza Katedrale. Korzo Vitorija Emanuela je idealna destinacija za kupovinu. U poprečnim uličicama potražite predah u nekom od lepih kafea i naravno sjajnih restorana. Milano je poznat po svom vrhunskom rižotu sa šafranom, ali i po specijalitetu „Cotoletta Milanese“ (Bečka šnicla) i sjajnom „Osobucco“ (specijalitet od juneće podkolenice). Ljubiteljima visoke mode, svakako je za preporuku ekskluzivna ulica Via Montenapoleone sa vrhunskim svetskim modnim brendovima.

Čime upotpuniti dan u Milanu?

Posetite Pinakoteku Brera svakako. Želja vam je da vidite svetski slavnu Leonardovu fresku „Tajna večera“? Onda je potrebno da „on-line“ i nekoliko meseci pre planiranog puta kupite vašu ulaznicu za samostan Santa Maria delle Grazie u kojem se nalazi pomenuta freska.

Ako želite nešto drugačije, onda je tu svakako Fantastov specijalni program koji se realizuje u popodnevnim satima i zove se „Milano differente“. Tokom 2 sata videćete sasvim drugačiji Milano. Porta Nuova distrikt sa čudesima savremene arhitekture, među kojima se izdvaja UniCredit toranj, najviša zgrada Italije, kao i „Bosco Verticale“, čuveni koncept suživota sa prirodom. Drugi deo programa je takođe sasvim drugačiji Milano, jer vas vodimo u Kanalsku oblast grada – Naviljo. Poznata boemska četvrt na kanalima sa divnom atmosferom i sjajnim restoranima i kafeima.

Milano sa Fantastom je prosto fantastičan!

Link za program putovanja DIVNA JEZERA ITALIJE I ŠVAJCARSKE

Објављено у VESTI I MAGAZIN

4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA
DIREKTAN LET BEOGRAD - VALENSIJA
Polazak, četvrtkom 06:15h / Povratak, nedeljom 20:40h
HOTEL XON `S 4 **** 
PROLEĆE & LETO 2023.

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije i predstavlja grad bogate istorije i sjajnih inovacija. Poznat je po futurističkoj arhitekturi čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave. Nazivaju je grad sunca zbog velikog broja sunčanih sati godišnje. Osnovali su je Rimljani u 2. veku pne pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, Aragona... Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. veka kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi koji su korišćeni za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Zahvaljujući trgovcima i bankarima Valensije koji su pozajmili novac kraljici Izabeli Španskoj, Kolumbo je krenuo na svoj put. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije sa divnim ambijentima, čudesnim remek-delima Kalatrave, sjajnim muzejima. Grad čuvene paelje, dobrog vina, i naravno sunca. Naša nacionalna aviokompanija „AirSerbia“ održava redovne, direktne letove između Beograda i Valensije. Za svega 2 sata i 50 minuta stižemo u ovaj prelepi grad i tada naša avantura počinje. Pridružite nam se, Valensija vas čeka. ¡Bienvenido a València!

Program putovanja:

1. dan (četvrtak) BEOGRAD – VALENSIJA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 4h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 06.15h. Po dolasku u Valensiju u 09.10h sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Najstariji deo grada je Stari grad („Ciutat Vella“). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i naravno Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet“. U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trg posvećem Bogorodici sa fontanom Turia. Još jedan trg vredi obići, to je Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u Starom gradu treba obići i znamenitu Tržnicu koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija. Uz Tržnicu se nalazi i palata Lonha – nekadašnja tržnica svile. Ova palata je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Transfer do hotela i smeštaj u sobe do 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.2. dan (petak) ALIKANTE & BENIDORM   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak (9h) na fakultativni izlet do divnog ALIKANTEA. Iznad ovog grada stražari moćna tvrđava Svete Barbare na visini od 166 metara. Pogled na grad sa nje je nezaboravan. Šetnja starom četvrti Santa Kruz koja je okićena belim kućama sa živopisnim motivima i brojnim tradicionalnim prodavnicama, neće vas ostaviti ravnodušnima.  Tu su još divna bazilika Sv. Marije iz 13. veka, Katedrala Alikantea sa velikom plavom kupolom, neobična ulica pečuraka ("Calle da las Setas")... Slobodno veme provedite na sjajnom šetalištu Esplanada Španije koje je ukrašeno sa 6,5 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme u gradu i potom, u 15h, sledi odlazak do mondenskog letovališta BENIDORM. Ovo mesto je glavno letovalište divne regije Kosta Blanka. Njegov stari grad je prosto neodoljiv. Slobodno vreme do 18h. Povratak u Valensiju do 20h. Noćenje.


3. dan (subota) MURSIJA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet ka regiji Mursije. Dolazak u MURSIJU oko podneva. Obilazak grada uz razgledanje: veličanstvena Katedrala sa zvonikom visokim 93 metra, Gradska kuća, čuveni Kazino iz 19. veka, Trg cveća (Plaza de las Flores) – najživopisnije mesto Mursije, palata Almudi, šetalište Glorijeta Španije... Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu ovog grada. Polazak ka Valensiji u 17h. Povratak u hotel oko 20h. Uveče, vam predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih tradicionalnih Flamenko klubova u Valensiji. Uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.

4. dan (nedelja) VALENSIJA –- BEOGRAD    Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (lutanje starim gradom; šoping...), ili polazak na poludnevni fakultativni izlet (10h). Odlazak do luke grada PORT SAPLAYA koja je čuvena po svojim živopisnim kućicama i vilama i divnim plažama. Nakon 1,5 sata slobodnog vremena, odlazak do GRADA UMETNOSTI I NAUKE. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futurističke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija“ (Opera); Hemisferik - jedinstvena prjekciona sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle - gradski vrt; Agora - sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Povratak u hotel do 18h i transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia“ za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd u 23.20h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + VALENCIA CITY TOUR

9. - 12. mart

20. – 23. april

18. – 21. maj

1. – 4. jun
21.-24. sep

19.-22. okt

29. jun – 2. jul

24. – 27. avgust

redovna cena 650 €  

snižena cena 4*

589 €

redovna cena 650 €  

snižena cena 4*

589 €

redovna cena 630 €  

snižena cena 4*

589 €

redovna cena 670 €  

snižena cena 4*

549 €

redovna cena 680 €  

snižena cena 4*

549 €

redovna cena 690 €  

snižena cena 4*

549 €

Cena aranžmana uključuje:

·  Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Valensija – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg

·  Transfer aerodrom Valensija – hotel – aerodrom Valensija

·  3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela sa 3* ili 4* u regiji Valensije

·  Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

·  Usluge vodiča – pratioca grupe

·  Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

§ Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu

§ Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)

§ Ostale nepomenute usluge

§ Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €

§ Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €

§ DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!

§ Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):

-    Poludnevni izlet sa obilaskom Port Saplaya i Grada umetnosti i nauke 40 €

-    Celodnevni izlet u Alikante i Benidorm prema programu 60 €

-    Celodnevni izlet Mursija 70 €

             

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2023.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2023.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS FAKULTATIVNIH IZLETA NA PROGRAMU „VALENSIJA, KALATRAVIN SAN“

Prijava za izlete je obavezna u agenciji, na licu mesta neće biti moguće dodatno prijavljivanje! Izleti se samo plaćaju na licu mesta, a ukoliko se na pojedini izlet ne prijavi minimum 15 osoba, izlet neće biti realizovan.

ALIKANTE I BENIDORM

Cena izleta po osobi iznosi 60 €

Polazak na izlet iz hotela u 09.00h

Do Alikantea vožnja traje 2 sata. Obilazak grada traje oko 1 sat, i oko 3 sata je planirano slobodno vreme. Od Alikantea do Benidroma vožnja traje oko pola sata. Slobodno vreme u Benidormu je oko 2,5 sata.

Povratak u hotel sa izleta je oko 20h

ALIKANTE je lučki grad osnovan još u vreme starih Grka. Nad njim stražari moćna tvrđava Santa Barbara podignuta na visini od 166 metara na planini Benakantil. Tvrđava je podignuta u 9. veku u vreme mavarske dominacije ovim prostorima. Na istom mestu se nalazilo i grčko-rimsko utvrđenje Leuke iz čijeg je imena izveden današnji naziv grada. Ovaj grad odiše pravim mediteranskim duhom. Njegova promenada Španije ukrašena sa 6,5 miliona mermernih pločica i divnom alejom palmi, spada u red najlepših šetališta Španije. Turisti prosto obožavaju da se prošetaju kroz ulicu pečuraka, odnosno ulicu Svetog Franje u kojoj se od 2013. godine nalaze čudnovate skulpture pečuraka. Najinteresantniji je kvart Santa Kruz (Sveti krst) u kojem se nalaze stare kuće iz vremena mavarske uprave. Kvart je izuzetno slikovit sa sjajnim vizurama i vidikovcima. U Alikanteu je ostavljeno dovoljno vremena za ručak, a preporučujemo lepe restorane koji se nalaze na početku gradske plaže „El Postiguet“.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=Zrp0cK0hXpA&ab_channel=ALLin4K

BENIDORM je najčuvenije letovalište španske turističke regije Kosta Blanka. Pored Marbelje, ovo je jedno od najpopularnijih letovališta na kontinentalnom delu Španije. Razvoj ovog letovališta počinje ’80tih godina prošlog veka kada se grade hotelski kompleksi i savremena turistička infrastruktura. Veoma brzo Benidorm je dobio visoke nebodere od čelika i stakla po kojima će postati poznat kao „španski Menhetn“. Koncertna dvorana „Hulio Iglesias“ je mesto na kojem se svake godine održava nacionalni festival za izbor španskog predstavnika na pesmi Evrovizije. Samo letovalište se sastoji od dva nova dela: zapadni i istočni Benidorm sa modernim hotelskim kompleksima, restoranima, šoping zonama, noćnim klubovima, i stari grad osnovan još u vreme starih Grka. Deo starog grada se nalazi na isturenom rtu Kanfal na kojem je napravljena i divna terasa koju nazivaju „balkon Mediterana“. Benidorm je pravi raj za šoping jer s eu njemu nalaze mnogobrojne prodavnice lokalnih brendova.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=J5AcrJLu-NQ&ab_channel=ALLin4K

MURSIJA

Cena izleta po osobi iznosi 70 €

Polazak na izlet iz hotela u 09.00h

Do Mursije vožnja traje oko 3 sata. Obilazak Mursije traje oko 1 sat, ostatak vremena je slobodan (oko 4 sata)

Povratak u hotel sa izleta je oko 20h

MURSIJA je glavni grad istoimene španske samoupravne zajednice (nešto slično pokrajini). U ovom gradu živi oko 450.000 stanovnika. Klima je izuzetna, sa malo padavina i veoma prijatnim temperaturama tokom proleća i jeseni. Grad je osnovan 825. godine od strane mavarskog kralja Abd el Rahmana II. Zbog svog položaja, na sredokraći veoma važnih trgovačkih puteva, grad se izuzetno razvijao i bio je poznat po svojim bogatim trgovcima. Mursija je tajna koju su Španci dugo čuvali za sebe i za nju nije čulo mnogo ljudi izvan zemlje. Najpoznatija znamenitost grada je zadivljujuća barokna katedrala koja se nalazi na trgu "Plaza del Cardenal Belluga". U njoj se nalazi grobnica kralja Alfonsa X, a kapelu porodice Veles (Capilla de los Velez) vredi posetiti zbog impresivne gotske arhitekture. Ovo je sasvim poseban grad koji svakog posetioca svojom atmosferom ostavlja bez daha.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=2f5vUXtPsOo&ab_channel=EarthExploreTV

PORT SAPLAYA I GRAD UMETNOSTI I NAUKE

Cena izleta po osobi iznosi 40 €

Polazak na izlet iz hotela u 10.00h

Do Port Saplaya vožnja traje oko pola sata. Po dolasku sledi 1,5 sat slobodnog vremena i potom odlazak do Grada umetnosti i nauke. Obilazak traje oko 40 minuta, ostatak vremena je slobodan (oko 4,5 sata)

Povratak u hotel sa izleta je oko 18h

PORT SAPLAYA je izuzetno živopisna rezidencijalna oblast Valensije na samoj obali Sredozemnog mora. Projekat izgradnje ekskluzivnog naselja na samoj plaži je započet 1970. godine, a završen je 1975. godine kada su se prvi stanovni uselili u ovaj specifični urbanistički kompleks. Kompleks je arhitektonski urađen tako da podseća na Vaneciju, odnosno arhitekturu sa venecijanskih ostrva Murano i Burano. Stambenu zonu prati marina za brodiće u vidu „cik-cak“ linije. Oko samog naselja nalaze se prelepe peščane plaže. Kolorit ovog naselja izuzetno prija oku i predstavlja pravi odmor za dušu.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=N8JoPn8CyNc&ab_channel=VUELADRONE

GRAD UMETNOSTI I NAUKE je fantastičan projekat grada Valensije koji je gotovo u potpunosti sproveo jedan od najvećih arhitekata današnjice Santjago Kalatrava. Zato i kažu da je ovaj grad ostvarenje sna velikog arhitekte. Čitav kompleks je nastao u isušenom koritu reke Turije. Projektovanje građevina Grada umetnosti i nauke započeto je 1996. godine. Glavni arhitekt je bio, naravno, Santijago Kalatrava, koji je i rođen u ovom gradu. Muzej okeanografije projektovao je Feliks Kandela. Središte je otvoreno za javnost 1998.god. U središtu kompleksa je Hemisfera, staklena zgrada površine 13.000 kvadratnih metara. Džinovski zabavni kompleks, zapanjuje posetioce najnovijim dostignućima arhitekture i tehnologije. Izgrađena u obliku oka, Hemisfera ima čak i pokretni “kapak”. Planetarijum, koji je u njoj smešten, obavezno treba posetiti zbog upečatljivog 3D putovanja kroz svemir i čuvene laserske predstave, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U kompleksu se nalazi i „L’Oceanogràfic“, okeanografski park na otvorenom, koji je sa svojih 42 miliona litara vode i 45.000 bića najveći akvarijum u Evropi. U blizini su i opera kraljice Sofije , veliki most sa pilarom visine 125 metara što je najviša građevina u Valensiji i „L’Àgora“, trg na kom se održavaju sportski događaji. Takođe, kompleks je nadopunjen i veličanstvenim Muzejom nauke „Princ Filip“. Već godinama unazad, Grad umetnosti i nauke predstavlja najveću atrakciju Valensije i njen simbol. Mi vam svakako preporučujemo da u slobodno vreme posetite neki od objekata u ovom kompleksu.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=umBRF5IYsJM&ab_channel=StudioM.Schulz

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL XON `S 4 ****  
https://www.xonshotels.com/en/hoteles/hotel-xons-valencia/
Smešten je u široj zoni centra grada. Na udaljenosti 300m od hotela nalazi se autobusko stajalište sa kojeg kreće nekoliko autobusa ka centru Valensije. Hotel Xon's nudi besplatan bežični internet i moderne sobe sa kablovskom televizijom. Poseduje otvoreni bazen i teretanu sa saunom. Elegantne, klimatizovane sobe hotela Xon's su udobne sa modernim dekor. Svaka ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola služi se u hotelskom restoranu. Gosti takođe mogu uživati u specijalitetima mediteranske i internacionalne kuhinje za večeru. Na raspolaganju je i bar na otvorenoj terasi. Tržni centar Bonaire nalazi se pored hotela Xon’s. Nasuprot hotela nalazi se klizalište, a trkačka staza Ricardo Tormo de Cheste udaljena je 10 minuta vožnje. Hotel može da organizuje iznajmljivanje automobila za goste i taksi vožnju po potrebi. Recepcija je na raspolaganju 24 sata.

Објављено у Evropske Ture
 

 POPUST - 100€ NA SVE CENE U TABELI (*za uplate do 28.feb)

{slider CENOVNIK}

 pdf- anj PREUZMITE CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA     

{slider PROGRAM PUTOVANJA}

{slider ARANŽMAN OBUHVATA / NEOBUHVATA}{slider NAČIN PLAĆANJA}

{slider NAPOMENE}

{/sliders}     

Објављено у Maldivi
 

 POPUST - 100€ NA SVE CENE U TABELI (*za uplate do 28.feb)

{slider CENOVNIK}

 pdf- anj PREUZMITE CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA     

{slider PROGRAM PUTOVANJA}

{slider ARANŽMAN OBUHVATA / NEOBUHVATA}{slider NAČIN PLAĆANJA}

{slider NAPOMENE}

{/sliders}     

Објављено у Maldivi
 

 POPUST - 100€ NA SVE CENE U TABELI (*za uplate do 28.feb)

{slider CENOVNIK}

 pdf- anj PREUZMITE CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA     

{slider PROGRAM PUTOVANJA}

{slider ARANŽMAN OBUHVATA / NEOBUHVATA}{slider NAČIN PLAĆANJA}

{slider NAPOMENE}

{/sliders}     

Објављено у Maldivi
 

4 DANA AVIONOM  /  3 NOĆENJA

DIREKTAN LET BEOGRAD – ANKARA

POLASCI SA ANADOLU JET (Turkish Airlines)

POLASCI četvrtkom / POVRATAK nedeljom

Usidrite vaš san, jer ime Ankare upravo označava sidro, a mnogi su sidrili svoje snove u ovom drevnom gradu, danas savremenoj prestonici Turske. Direktnim letom Anadolija nam nikada nije bila bliža. Odlučismo da u ovu kombinaciju sa Ankarom ubacimo i neverovatnu Kapadokiju. A tamo u Kapadokiji, svakakvih čudesa ima. Neverovatni pejzaži, podzemni starostavni gradovi, gradovi muzeji, zalasci sunca koji ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim... Drevna kultura, istorija na svakom koraku. Od Avanosa, grada keramike, preko varošice Goreme – muzeja na otvorenom, pa sve do Doline neba i kamenih dimnjaka... Pogledi jednostavno neće znati kuda da zalutaju, misli se neće moći usredsrediti, dodiri će osmehe pokretati... Putovanje za sva čula! Pridružite nam se.

Program putovanja:

1. dan (četvrtak) BEOGRAD – ANKARA - KAPADOKIJA    Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 08.00h na šalteru 705. Prijava na let kompanije „Turkish Airlines“ za Ankaru. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 10.00h za Ankaru. Po dolasku u Ankaru u 13.55h (lokalno vreme), sledi transfer ka Kapadokiji. Vožnja od oko 4 sata sa jednom usputnom pauzom. Dolazak u regiju Nevšehir i smeštaj u hotel. Odmor. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

2. dan (petak) DEVRENT – AVANOS - GOREME   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 09.30h na celodnevni fakultativni izlet. Naravno, moramo prvo videti taj nadaleko čuveni pejzaž Kapadokije, te i odlazimo do doline Devrent, nedaleko od mestašca Zelve, gde ćemo videti „Pasabag“ – odnosno „bajkovite kamene dimnjake“ među kojima se zvuci vetra mešaju sa pesmama vila... Odlazak u Avanos. Ovaj mali živopisni grad je poznat po vekovnoj izradi keramike, o čemu svedoče arheološki nalazi koji dopiru čak do 3000. godine pre Hrista! Naravno, posetićemo i jednu pravu umetničku grnčarsku radionicu u kojoj ćem se upoznati sa tehnikom izrade grnčarije i umetničkim oslikavanjem. Neizostavna je i kupovina suvenira. Popodne ćemo posetiti čuveno mestašce Goreme koje predstavlja Muzej na otvorenom. Ovde se nalaze najlepši primerci Vizantijske umetnosti u Kapadokiji, skriveni u stenama u kojima su uklesane crkve sa freskama i slikama koje datiraju iz perioda od 10. veka do 13. veka. Odlazak do fantastičnog vidikovca Esentepe sa kojeg se kao na dlanu vidi cela Goreme dolina sa magičnim „kamenim dimnacima“ i karakterističnim kapadokijskim pejzažom. Na kraju ćemo videti i zamak Uchisar – visoku stenu, najvišu tačku Goreme regije. Povratak u hotel oko 18h. Odmor i sabiranje utisaka... Opciona večera u hotelu. Noćenje.

3. dan (subota) DERINKUJU – IHLARA – BELISIRMA - ANKARA    Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na poludnevni fakultativni izlet. Ovaj put idemo na jug Kapadokije, i uživamo u celosti u njenim neverovatnim pejzažima... Odlazak do sjajnog podzemnog grada Derinkuju. Pećinske kuće, neverovatnost obrade kamena i prilagođavanje stenovitih formacija za život! Šetnja kanjonom Ihlara, čuda na korak od Anadolije, sve do seoca Belisirma, antičke Peristreme koja se naziva „Dolina neba“. Videćemo brojne crkve uklesane u kamene stene sa očuvanim freskopisom i divnim scenama iz Biblije. Popodne polazak ka Ankari. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

4. dan (nedelja) ANKARA - BEOGRAD    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Stvari ostavljamo naravno u hotelu u delu koji je predviđen za to, jer imamo sasvim dovoljno vremena da još malo uživamo u Ankari. Slobodno vreme, ili fakultativni obilazak Ankare. Svakako, naše upoznavanje sa ovim divnim gradom treba započeti sa njegove stare tvrđave. Tvrđava se nalazi na uzvišenju te je vidljiva iz svih delova grada. Površina utvrđenja je neverovatnih 43 km². Unutrašnjost datira iz 7. veka, a čitavu strukturu opkoljavaju 14 metara visoki i moćni zidovi. Kompleks sadrži i Aladinovu džamiju, remek-delo seldžučke arhitekture. Nakon predaha i uživanja u neverovatnom pogledu na grad sa utvrđenja, odlazimo do najveće atrakcije grada. Posetićemo Anitkabir, Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka. Ova impozantna građevina od mermera podignuta je u čast tvorca savremene turske države – oca Turaka – Ataturka. Impresivni Anitkabir se sastoji od četiri dela: Centralnog trga, Počasne dvorane (gde počiva Kemal Ataturk), Puta lavova i Parka mira. Na Centralnom trgu se nalazi 373 ćilima, a sam trg može da primi preko 15.000 ljudi. U Počasnoj dvorani, nalazi se grobnica koja je smeštena ispod sarkofaga koji teži 40 tona. U parku se nalazi više od 50.000 stabala drveća koji ulepšavaju kompleks. U okviru Anitkabira se nalazi i 10 kula koji su simetrično raspoređani i simbolišu ideale Turske Republike. Svaka kula sadrži Ataturkove citate. Nakon obilaska Mauzoleja, odlazimo u centar grada. Pogledaćemo monumentalnu Kodža tepe džamiju koja je građena između 1967. i 1987. godine. Arhitektonski inovativna, ogromna sa prostorom za čak 24.000 vernika, ova džamija danas predstavlja jedan od najmarkantnijih simbola Ankare. Lutaćemo još malo uličicama starog grada upijajući atmosferu.  Oko 15 časova krećemo organizovanim transferom ka međunarodnom aerodromu. Prijavljujemo se za let ka Beogradu. Let za Beograd u 18.05h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 18.05h po našem vremenu. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

ANADOLU JET

13. – 16. april
11. – 14. maj

ANADOLU JET

29. jun – 2. jul
24. – 27. avgust

ANADOLU JET

21. – 24. septembar

HOTELI 3*, KAPADOKIJA 2 NOĆENJA  + ANKARA 1 NOĆENJE

redovna cena 449€

snižena cena 399 €

redovna cena 499€

snižena cena 449 €

redovna cena 529€

snižena cena 479 €

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA PO POLASKU!

Cena aranžmana uključuje:

·  Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Ankara – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg

·  2 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa 3*sup. u regiji Nevšehir

·  1 noćenje sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa 3* u Ankari

·  Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

·  Usluge vodiča – pratioca grupe

·  Transfere u Turskoj

·  Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

§ Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu

§ Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 700 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 1400 dinara)

§ Ostale nepomenute usluge

§ Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €

§ Doplatu za dve večere u hotelu u Kapadokiji – 20 € (prijava je obavezna u agenciji)

§ DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!

§ Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):

-    Obilazak Ankare prema programu sa lokalnim vodičem i uključenim ulaznicama za tvrđavu i Mauzolej 40 €

-    Celodnevni izlet u Kapadokiju prema programu 50 €

-    Poludnevni izlet u Kapadokiju 35 €

-    Poludnevni izlet u Bejpazari 35 € (samo za letove AirSerbia)

NAPOMENA: u zavisnosti od perioda godine i vremenskih uslova, tokom celodnevnig izleta za Kapadokiju će biti ponuđen (fakultativno) atraktivni program panoramske vožnje vazdušnim balonom. 1 sat vožnje košta 120 € - 170 € (Zavisi od ponude i potražnje na dnevnom nivou, cene su više ukoliko predhodnog dana vetar nije dozvolio poletanje balona pa je "duplirana potražnja" itd.. - cenu određuje ino partner LMN), Prosečna cena 150€ (*do 27/05 nije prelazila ovaj iznos!

 • Prevoz autobusom do mesta prijavljivanja. Prijavljivanje za let
 • Prevoz do mesta uzletanja
 • Let u trajanju 1 sat
 • Povratak autobusom u hotel na doručak
 • “Service fee” lokallne agencije LMN tour

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2023.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2023.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Taşsaray“ 3*sup, Kapadokija  https://www.tassarayhotel.com/AffiliateH ili sličan

Hotel se nalazi u mestašcu Urgup u regiji Nevšehir. Divan hotel izgrađen od kamenal, sa udobnošću koju možete očekivati od hotela standardne kategorije 3*, iako zvaničnom kategorizacijom ovaj objekat ima 4*. Poseduje restoran, WiFi konekciju, aperitiv bar,... Sobe su komforne, i sve poseduju kupatilo (tuš-wc), grejanje, Tv...


HOTEL GURKENT 3***sup., Ankara http://en.gurkenthotel.com/  ili sličan

Hotel se nalazi u centru grada, oko 2 km od istorijskog centra. Nalazi se u lepom okruženju i u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza – direktna linija metroa do centra grada. Takođe, u blizini hotela nalaze se brojne prodavnice, kafei, restorani. Hotel je zvanično kategorisan sa 4*, ali ga mi nudimo kao hotel sa 3* superior. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, konferencijske dvorane, salu za proslave, WiFi konekciju... Sobe su komforne i lepo uređene. Sve sobe sadrže kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem, mini-bar.


Објављено у Evropske Ture

Ankara se nalazi na severozapadu Turske, 200 km od crnomorske obale i 450 km od Istanbula. Zauzima centralni položaj u Anadoliji, istorijskoj provinciji Turske.

Istorijski centar Ankare smestio se na stenovitom brdu visokom 150 m, na levoj obali reke Ankara, pritoke Sakarje. U vizantijskom periodu je bila poznata kao Ankira („sidro“). Ime Angora je korišćeno do 1930. godine. Nakon proglašenja Republike Turske 1923. Ankara postaje glavni grad umesto Istanbula. Od 1919. godine Angora je sedište narodne vlade Mustafe Kemal-paše Ataturka koji je poveo rat za oslobađanje turskih teritorija. 1923. godine Kemal paša je proglasio Angoru za glavni grad Turske, a 1930. godine Angora je promijenila ime u Ankara.

Grad se sastoji od starog, severnog dela, koji je sačuvao srednjovekovno-istočnjački izgled, i od modernog južnog dela koji je podignut uglavnom nakon 1923. godine.

Hodnici vremena ovog grada su dugi milenijumima. Još od drugog milenijuma pre naše ere kada je ova oblast bila pod upravom Frigije. Aleksandar Veliki osvojio je Ankaru - 333. p. n. e., u 3. veku p. n. e. grad je bio prestolnica Tektosaga jednog galatskog plemena. Od 25. p. n. e. za vreme vladavine cara Avgusta Ankara je postala deo Rimskog carstva. Za vreme vizantijske vladavine, Ankara je bila meta napada Persijanaca i Arapa. Oko 1073. Ankara je pala u ruke Seldžuka, ali ju je krstaš Rejmond Tuluški - 1101. ponovo vratio pod hrišćansku vlast. Vizantija ipak nije mogla dugo da održi svoju vlast, tako da je Ankara  postala kamen spoticanja između Seldžuka i njihovih rivala među turskim graničnim klanovima, a nakon 1143. između samih seldžučkih prinčeva. Nakon osnivanja Osmanskog carstva Ankara je počela da stagnira kao periferni grad carstva. Mongolski vladar Timur zauzeo je Ankaru 1354, ali ju je već 1403. preoteo Orhan drugi sultan Osmanske dinastije. Nakon tog je ostala u osmanskim rukama, u kasnijim vekovima, grad je ponovno postao važan, kao trgovački centar na karavanskom putu za istok. Nakon Prvog svetskog rata - lider mladoturaka Mustafa Kemal Ataturk, odabrao je Ankaru za sedište svog štaba 1919. iz kog je organizovao borbu kako protiv grčkih intervencionističkih snaga, tako i protiv sultana i njegove vlade u Istanbulu. Nakon osnivanja Republike Turske - 1923. Ankara je proglašena glavnim gradom nove države.

Usidreni san, jedan od naziva koji se vezuju za ovaj grad, itekako ima svoj smisao. Snove su svoje sidrili na ovom mestu mnogi, a možda najznačajniji je bio Mustafa Kemal-paša kojeg su nazivali Ataturk – „Otac Turaka“. Jednu zaostalu imperiju pretvorio je u modernu državu, a njene stavnike je otgao od čeljusti Islama i postavio postulate za demokratizaciju čitavog društva. Ankara je otelotvorenje njegovog sna i simbol nove Turske. Zbog toga je izabrana kao mesto na kojem će Ataturk večno počivati. U veličanstvenom Mauzoleju nalazi se mermerni sarkofag težak 40 tona u kojem večno počiva otac savremene Turske.

Arhitektura Ankare je ogledalo njene duge prošlosti. Iz vremena rimske vladavine ostali su ostatci termi, Julijanov stub i Avgustov hram podignut 25. p. n. e. - 20. p. n. e.. Iz vizantijskih vremena ostali su delovi tvrđave na brdu iznad grada. Najstarija džamija u gradu je Aladinova džamija, iz doba Seldžuka (12. vek) sa jednim minaretom. Građevine iz osmanskog perioda su brojne, od njih vredi spomenuti džamiju Nadži Bajram (1427–1428), kao i Bezistan Mahmud Paše i Kuršumli han, dve građevine iz 15. veka koje su danas preuređene u Muzej anadolijskih civilizacija. U njemu se čuva svetski poznata Hetitska kolekcija. Vredan je i Etnografski muzej sa svojom zbirkom umetnosti i folklora turskog naroda. Etnografski muzej se nalazi preko puta zgrade opere u distriktu Ulus. Anitkabir — mauzolej Ataturka, oca moderne turske države se nalazi se na uzvišenju iznad grada. U sklopu mauzoleja, izgrađenog 1953. nalazi se i muzej sa voštanom figurom Kemala Ataturka, njegovim spisima, pismima, ličnim stvarima i fotografijama koje prate njegov život. Centralni trg Anitkabira je prekriven sa stotinama ćilima i može da primi preko 15.000 ljudi. Tu je i prelepi park sa desetinama hiljada sadnica. Naspram stare Ankare je savremena prestonica čiji je „land-mark“ sasvim sigurno Atakula, toranj visok 125 metara otvoren 1985. godine. Svakako treba videti i grandioznu Kodža Tepe džamiju koja je građena celih 20 godina od 1967. – 1987. godine i koja može da primi 24.000 vernika.

Mi volimo da kažemo da je Ankara grad za svih pet čula. Treba pored pogleda i divnih priča, uključuti i čulo ukusa. A ovaj grad je pravi mali gastronomski raj. Morate probati preukusni Iskender kebab, a mi znamo i gde. Takođe, ljubiteljima slatkiša, moramo preporučiti mlečne dezerte koji nalikuju na puding, kazandibi, tavuk göğsü i sl.

Tokom turske večeri predstavićemo vam i tradicionalne ukuse Ankare, ali i folklor Anadolije i drugih delova Turske. Sigurni smo da ćete maksimalno uživati.

Fantast vas svakog meseca vodi direktnom avionskom linijom iz Beograda za Ankaru. Doživite ovaj grad na pravi način i pronađite vaše mesto da usidrite san.
Објављено у VESTI I MAGAZIN
Strana 1 od 173