tr?id=761434788560881&ev=PageView&noscript=1 Grka

Sajt_baneri_-53 Grka

logo_mob Grka
0800 400 104    

last_minute_novi Grka

 Last minute:  Grčka ostrva (kliknite za ponudu)  Specijal Grčka ostrva novo Grka 
 
Cenovnici sa popustom 25 - 45 % za rane uplate!
* Za sve rezervacije do 15. MAJA 2023. godine  BESPLATAN transfer Novi Sad- Aerodrom Nikola Tesla (Beograd)!
*Cena transfera Novi Sad-Aerodrom i Aerodrom-Novi Sad za FANTAST putnike: *Besplatno (Novi Sad-Aerodrom) i 20 € (Aerodrom-Novi Sad), za ostale putnike Transfer Novi Sad-Aerodrom 25 € i Aerodrom-Novi Sad 30 € po osobi.
Ви сте овде:Fantast> Leto 2023> Grčka ostrva 2023> Rodos 2023> Grka
Gr��ka

4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA
DIREKTAN LET BEOGRAD - VALENSIJA
Polazak, četvrtkom 06:15h / Povratak, nedeljom 20:40h
HOTEL XON `S 4 **** 
PROLEĆE & LETO 2023.

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije i predstavlja grad bogate istorije i sjajnih inovacija. Poznat je po futurističkoj arhitekturi čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave. Nazivaju je grad sunca zbog velikog broja sunčanih sati godišnje. Osnovali su je Rimljani u 2. veku pne pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, Aragona... Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. veka kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi koji su korišćeni za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Zahvaljujući trgovcima i bankarima Valensije koji su pozajmili novac kraljici Izabeli Španskoj, Kolumbo je krenuo na svoj put. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije sa divnim ambijentima, čudesnim remek-delima Kalatrave, sjajnim muzejima. Grad čuvene paelje, dobrog vina, i naravno sunca. Naša nacionalna aviokompanija „AirSerbia“ održava redovne, direktne letove između Beograda i Valensije. Za svega 2 sata i 50 minuta stižemo u ovaj prelepi grad i tada naša avantura počinje. Pridružite nam se, Valensija vas čeka. ¡Bienvenido a València!

Program putovanja:

1. dan (četvrtak) BEOGRAD – VALENSIJA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 4h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 06.15h. Po dolasku u Valensiju u 09.10h sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Najstariji deo grada je Stari grad („Ciutat Vella“). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i naravno Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet“. U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trg posvećem Bogorodici sa fontanom Turia. Još jedan trg vredi obići, to je Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u Starom gradu treba obići i znamenitu Tržnicu koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija. Uz Tržnicu se nalazi i palata Lonha – nekadašnja tržnica svile. Ova palata je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Transfer do hotela i smeštaj u sobe do 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.2. dan (petak) ALIKANTE & BENIDORM   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak (9h) na fakultativni izlet do divnog ALIKANTEA. Iznad ovog grada stražari moćna tvrđava Svete Barbare na visini od 166 metara. Pogled na grad sa nje je nezaboravan. Šetnja starom četvrti Santa Kruz koja je okićena belim kućama sa živopisnim motivima i brojnim tradicionalnim prodavnicama, neće vas ostaviti ravnodušnima.  Tu su još divna bazilika Sv. Marije iz 13. veka, Katedrala Alikantea sa velikom plavom kupolom, neobična ulica pečuraka ("Calle da las Setas")... Slobodno veme provedite na sjajnom šetalištu Esplanada Španije koje je ukrašeno sa 6,5 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme u gradu i potom, u 15h, sledi odlazak do mondenskog letovališta BENIDORM. Ovo mesto je glavno letovalište divne regije Kosta Blanka. Njegov stari grad je prosto neodoljiv. Slobodno vreme do 18h. Povratak u Valensiju do 20h. Noćenje.


3. dan (subota) MURSIJA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet ka regiji Mursije. Dolazak u MURSIJU oko podneva. Obilazak grada uz razgledanje: veličanstvena Katedrala sa zvonikom visokim 93 metra, Gradska kuća, čuveni Kazino iz 19. veka, Trg cveća (Plaza de las Flores) – najživopisnije mesto Mursije, palata Almudi, šetalište Glorijeta Španije... Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu ovog grada. Polazak ka Valensiji u 17h. Povratak u hotel oko 20h. Uveče, vam predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih tradicionalnih Flamenko klubova u Valensiji. Uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.

4. dan (nedelja) VALENSIJA –- BEOGRAD    Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (lutanje starim gradom; šoping...), ili polazak na poludnevni fakultativni izlet (10h). Odlazak do luke grada PORT SAPLAYA koja je čuvena po svojim živopisnim kućicama i vilama i divnim plažama. Nakon 1,5 sata slobodnog vremena, odlazak do GRADA UMETNOSTI I NAUKE. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futurističke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija“ (Opera); Hemisferik - jedinstvena prjekciona sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle - gradski vrt; Agora - sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Povratak u hotel do 18h i transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia“ za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd u 23.20h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + VALENCIA CITY TOUR

9. - 12. mart

20. – 23. april

18. – 21. maj

1. – 4. jun
21.-24. sep

19.-22. okt

29. jun – 2. jul

24. – 27. avgust

redovna cena 650 €  

snižena cena 4*

589 €

redovna cena 650 €  

snižena cena 4*

589 €

redovna cena 630 €  

snižena cena 4*

589 €

redovna cena 670 €  

snižena cena 4*

549 €

redovna cena 680 €  

snižena cena 4*

549 €

redovna cena 690 €  

snižena cena 4*

549 €

Cena aranžmana uključuje:

·  Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Valensija – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg

·  Transfer aerodrom Valensija – hotel – aerodrom Valensija

·  3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela sa 3* ili 4* u regiji Valensije

·  Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

·  Usluge vodiča – pratioca grupe

·  Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

§ Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu

§ Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)

§ Ostale nepomenute usluge

§ Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €

§ Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €

§ DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!

§ Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):

-    Poludnevni izlet sa obilaskom Port Saplaya i Grada umetnosti i nauke 40 €

-    Celodnevni izlet u Alikante i Benidorm prema programu 60 €

-    Celodnevni izlet Mursija 70 €

             

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2023.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2023.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS FAKULTATIVNIH IZLETA NA PROGRAMU „VALENSIJA, KALATRAVIN SAN“

Prijava za izlete je obavezna u agenciji, na licu mesta neće biti moguće dodatno prijavljivanje! Izleti se samo plaćaju na licu mesta, a ukoliko se na pojedini izlet ne prijavi minimum 15 osoba, izlet neće biti realizovan.

ALIKANTE I BENIDORM

Cena izleta po osobi iznosi 60 €

Polazak na izlet iz hotela u 09.00h

Do Alikantea vožnja traje 2 sata. Obilazak grada traje oko 1 sat, i oko 3 sata je planirano slobodno vreme. Od Alikantea do Benidroma vožnja traje oko pola sata. Slobodno vreme u Benidormu je oko 2,5 sata.

Povratak u hotel sa izleta je oko 20h

ALIKANTE je lučki grad osnovan još u vreme starih Grka. Nad njim stražari moćna tvrđava Santa Barbara podignuta na visini od 166 metara na planini Benakantil. Tvrđava je podignuta u 9. veku u vreme mavarske dominacije ovim prostorima. Na istom mestu se nalazilo i grčko-rimsko utvrđenje Leuke iz čijeg je imena izveden današnji naziv grada. Ovaj grad odiše pravim mediteranskim duhom. Njegova promenada Španije ukrašena sa 6,5 miliona mermernih pločica i divnom alejom palmi, spada u red najlepših šetališta Španije. Turisti prosto obožavaju da se prošetaju kroz ulicu pečuraka, odnosno ulicu Svetog Franje u kojoj se od 2013. godine nalaze čudnovate skulpture pečuraka. Najinteresantniji je kvart Santa Kruz (Sveti krst) u kojem se nalaze stare kuće iz vremena mavarske uprave. Kvart je izuzetno slikovit sa sjajnim vizurama i vidikovcima. U Alikanteu je ostavljeno dovoljno vremena za ručak, a preporučujemo lepe restorane koji se nalaze na početku gradske plaže „El Postiguet“.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=Zrp0cK0hXpA&ab_channel=ALLin4K

BENIDORM je najčuvenije letovalište španske turističke regije Kosta Blanka. Pored Marbelje, ovo je jedno od najpopularnijih letovališta na kontinentalnom delu Španije. Razvoj ovog letovališta počinje ’80tih godina prošlog veka kada se grade hotelski kompleksi i savremena turistička infrastruktura. Veoma brzo Benidorm je dobio visoke nebodere od čelika i stakla po kojima će postati poznat kao „španski Menhetn“. Koncertna dvorana „Hulio Iglesias“ je mesto na kojem se svake godine održava nacionalni festival za izbor španskog predstavnika na pesmi Evrovizije. Samo letovalište se sastoji od dva nova dela: zapadni i istočni Benidorm sa modernim hotelskim kompleksima, restoranima, šoping zonama, noćnim klubovima, i stari grad osnovan još u vreme starih Grka. Deo starog grada se nalazi na isturenom rtu Kanfal na kojem je napravljena i divna terasa koju nazivaju „balkon Mediterana“. Benidorm je pravi raj za šoping jer s eu njemu nalaze mnogobrojne prodavnice lokalnih brendova.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=J5AcrJLu-NQ&ab_channel=ALLin4K

MURSIJA

Cena izleta po osobi iznosi 70 €

Polazak na izlet iz hotela u 09.00h

Do Mursije vožnja traje oko 3 sata. Obilazak Mursije traje oko 1 sat, ostatak vremena je slobodan (oko 4 sata)

Povratak u hotel sa izleta je oko 20h

MURSIJA je glavni grad istoimene španske samoupravne zajednice (nešto slično pokrajini). U ovom gradu živi oko 450.000 stanovnika. Klima je izuzetna, sa malo padavina i veoma prijatnim temperaturama tokom proleća i jeseni. Grad je osnovan 825. godine od strane mavarskog kralja Abd el Rahmana II. Zbog svog položaja, na sredokraći veoma važnih trgovačkih puteva, grad se izuzetno razvijao i bio je poznat po svojim bogatim trgovcima. Mursija je tajna koju su Španci dugo čuvali za sebe i za nju nije čulo mnogo ljudi izvan zemlje. Najpoznatija znamenitost grada je zadivljujuća barokna katedrala koja se nalazi na trgu "Plaza del Cardenal Belluga". U njoj se nalazi grobnica kralja Alfonsa X, a kapelu porodice Veles (Capilla de los Velez) vredi posetiti zbog impresivne gotske arhitekture. Ovo je sasvim poseban grad koji svakog posetioca svojom atmosferom ostavlja bez daha.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=2f5vUXtPsOo&ab_channel=EarthExploreTV

PORT SAPLAYA I GRAD UMETNOSTI I NAUKE

Cena izleta po osobi iznosi 40 €

Polazak na izlet iz hotela u 10.00h

Do Port Saplaya vožnja traje oko pola sata. Po dolasku sledi 1,5 sat slobodnog vremena i potom odlazak do Grada umetnosti i nauke. Obilazak traje oko 40 minuta, ostatak vremena je slobodan (oko 4,5 sata)

Povratak u hotel sa izleta je oko 18h

PORT SAPLAYA je izuzetno živopisna rezidencijalna oblast Valensije na samoj obali Sredozemnog mora. Projekat izgradnje ekskluzivnog naselja na samoj plaži je započet 1970. godine, a završen je 1975. godine kada su se prvi stanovni uselili u ovaj specifični urbanistički kompleks. Kompleks je arhitektonski urađen tako da podseća na Vaneciju, odnosno arhitekturu sa venecijanskih ostrva Murano i Burano. Stambenu zonu prati marina za brodiće u vidu „cik-cak“ linije. Oko samog naselja nalaze se prelepe peščane plaže. Kolorit ovog naselja izuzetno prija oku i predstavlja pravi odmor za dušu.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=N8JoPn8CyNc&ab_channel=VUELADRONE

GRAD UMETNOSTI I NAUKE je fantastičan projekat grada Valensije koji je gotovo u potpunosti sproveo jedan od najvećih arhitekata današnjice Santjago Kalatrava. Zato i kažu da je ovaj grad ostvarenje sna velikog arhitekte. Čitav kompleks je nastao u isušenom koritu reke Turije. Projektovanje građevina Grada umetnosti i nauke započeto je 1996. godine. Glavni arhitekt je bio, naravno, Santijago Kalatrava, koji je i rođen u ovom gradu. Muzej okeanografije projektovao je Feliks Kandela. Središte je otvoreno za javnost 1998.god. U središtu kompleksa je Hemisfera, staklena zgrada površine 13.000 kvadratnih metara. Džinovski zabavni kompleks, zapanjuje posetioce najnovijim dostignućima arhitekture i tehnologije. Izgrađena u obliku oka, Hemisfera ima čak i pokretni “kapak”. Planetarijum, koji je u njoj smešten, obavezno treba posetiti zbog upečatljivog 3D putovanja kroz svemir i čuvene laserske predstave, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U kompleksu se nalazi i „L’Oceanogràfic“, okeanografski park na otvorenom, koji je sa svojih 42 miliona litara vode i 45.000 bića najveći akvarijum u Evropi. U blizini su i opera kraljice Sofije , veliki most sa pilarom visine 125 metara što je najviša građevina u Valensiji i „L’Àgora“, trg na kom se održavaju sportski događaji. Takođe, kompleks je nadopunjen i veličanstvenim Muzejom nauke „Princ Filip“. Već godinama unazad, Grad umetnosti i nauke predstavlja najveću atrakciju Valensije i njen simbol. Mi vam svakako preporučujemo da u slobodno vreme posetite neki od objekata u ovom kompleksu.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=umBRF5IYsJM&ab_channel=StudioM.Schulz

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL XON `S 4 ****  
https://www.xonshotels.com/en/hoteles/hotel-xons-valencia/
Smešten je u široj zoni centra grada. Na udaljenosti 300m od hotela nalazi se autobusko stajalište sa kojeg kreće nekoliko autobusa ka centru Valensije. Hotel Xon's nudi besplatan bežični internet i moderne sobe sa kablovskom televizijom. Poseduje otvoreni bazen i teretanu sa saunom. Elegantne, klimatizovane sobe hotela Xon's su udobne sa modernim dekor. Svaka ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola služi se u hotelskom restoranu. Gosti takođe mogu uživati u specijalitetima mediteranske i internacionalne kuhinje za večeru. Na raspolaganju je i bar na otvorenoj terasi. Tržni centar Bonaire nalazi se pored hotela Xon’s. Nasuprot hotela nalazi se klizalište, a trkačka staza Ricardo Tormo de Cheste udaljena je 10 minuta vožnje. Hotel može da organizuje iznajmljivanje automobila za goste i taksi vožnju po potrebi. Recepcija je na raspolaganju 24 sata.

Објављено у Evropske Ture
 
 

Monte Karlo je najveći grad Kneževine Monako, jedne od patuljastih evropskih država (Kneževina zaprema površinu od oko 2km² i u njoj živi oko 30.000 stanovnika). Grad se smestio ispod Pred-Alpa, na Azurnoj obali, svega 20-tak km od Nice i međunarodnog aerodroma. Monako je osnovan u vreme starih Grka koji su na francuskoj obali u 4 veku pne osnovali nekoliko svojih kolonija. Tokom 60-tih godina 20. veka kneževinom je počeo svoju vladavinu princ Renijer koji od velikog grčkog multimilionera i brodovlasnika Aristotela Onazisa nacionalizuje veliku imovinu u Monte Karlu, među kojom i čuvenu kockarnicu, i od tada Kneževina postaje mondensko mesto na kojem se svake godine okuplja svetski džet-set. Slavi Monaka doprinela je uveliko i princeza Grejs Keli, čuvena holivudska glumica koja se udala za princa Renijera. Danas je Monako pre svega u svetu poznat kao krajnje luksuzna i prestižna destinacija, mesto u kojem već više od pola veka radi najluksuznija i najpoznatija kockarnica na svetu nazvana „Monte Carlo“.
Tokom boravka u Monaku treba videti: rezidenciju Grimaldijevih, Katedralu Sv. Nikole – krunska crkva dinastije Grimaldi, Okeanografski muzej – najveći te vrste na svetu, Egzotične vrtove, Kazino „Monte Carlo“, kafe „Paris“ – jedan od najluksuznijih kafea na svetu, Hotel „Paris“ – jedan od najluksuznijih hotela u Evropi; itd. U okolini Monaka nalazi se Nica, luksuzno letovalište Antibi, maleno selo Eze sa fabrikama parfema, itd.


PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan: BEOGRAD- NICA –dolazak na aerodrom ''Nikola Tesla '' dva sata pre poletanja aviona u zavisnosti od izabranih datuma i reda letenja. Individualni transfer do u Monte Karla. Nakon obavljanja carinskih formalnosti i pasoške kontrole, individualni transfer do izabranog hotela (smeštaj u hotel je prema hotelskim pravilima posle 15.00h.) Smeštaj i boravak u izabranom hotelu prema izabranom broju dana. Boravak na destinaciji, slobodne aktivnosti.

Poslednji dan NICA –BEOGRAD Odjava iz hotela. Individualni transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Beograd. Završetak programa.

Brzo i lako rezervišite avio kartu za Nicu

Na sajtu www.avio.rs  mozete brzo, lako i besplatno rezervisati avio karte za sve pravce. Takodje možete se informisati o aktulenim popustima i promocijama na avio karte  ili da pogledate koje smo destinacije odabrali za vas.
Vise detalja za avio karte Beograd Nica ako mozete pronaci na www.avio.rs strani Beograd Nica aviokarte.
 

CENE SU PO OSOBI U EURIMA ZA SVAKODNEVNE POLASKE JAN/ DEC 2020

Broj Dana/broj nocenja

u 1/2 sobi po sezonama

Hotel

Low

Middle

high

4D/3ND

+ Extra dan

4D/3ND

+ Extra dan

4D/3ND

+ Extra dan

Hotel Novotel Monte Carlo 3***

223

+83

449

+148

561

+181

Hotel Ambassador Monaco 3***

294

+97

361

+123

481

+160

Columbus Monte-Carlo 3***

295

+98

422

+140

520

+172

Hotel Port Palace 4****

467

+155

519

+173

687

+228

Fairmont Monte Carlo 4****

507

+174

663

+221

885

+295

Le Meridien Beach Plaza 4****

396

+132

566

+187

736

+245

Monte-Carlo Bay Hotel & Resort 4****

360

+135

745

+248

1040

+346

Hotel Hermitage Monte-Carlo 5*****

669

+223

943

+314

1367

+451

Hotel Metropole Monte Carlo 5*****

729

+243

961

+320

1233

+410

Hotel de Paris Monte Carlo 5*****

994

+332

1116

+372

1426

+467

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Smeštaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak / “samoposluživanje“-„buffet“)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standard sobe sa kupatilom (tuš-WC) – u zavisnosti od kategorije hotela, varira i veličina i sadržaj sobe. Sobe sa 1/2+1 ležajem se sastoje od 2 redovna ležaja, ili jednog francuskog ležaja za dve osobe + trećeg, pomoćnog ležaja, koji je manjih dimenzija, te može bitnije ugroziti komfor treće osobe
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Avio kartu na relaciji Beograd- Nica - Beograd, sa aerodromskim taksama.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana
 • Individualne troškove
 • Fakultativni program
 • Transferi Aerodrom-hotel-aerodrom
 • CENA ARANŽMANA JE GARANTOVANA SAMO UKOLIKO SE PRILIKOM REZERVACIJE UPLATI 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA. 
  Preporučujemo Vam da osigurate aranžman od otkaza, a prema ponudi i pravilima osiguravajućih kuća, obzirom da su stvarni troškovi otkaza vrlo visoki (oko 90% od cene aranžmana).
   

Uz doplatu pre polaska na putovanje:

 • Mogućnost izbora različite dužine boravka kao i promene datuma putovanja, u odnosu na navedeni.
 • Različit izbor hotela u Monte Karlu u odnosu na navedeni.
 • Program je individualan.
 • Rezervacija hotela se vrši na upit.
 • Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.
 • Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 25 dana pre polaska na putovanje.
 • Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 3 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije.

USLOVI OTKAZA UGOVORA O PUTOVANJU:

Avio karte su bez mogućnosti povraćaja ( non refundable ) 
      Hotelski smeštaj : do 30 dana pre polaska 25 % iznosa , 29 – 22. Dana 30 % iznosa , 21 – 15.dana 40 % iznosa , 14 – 10 dana pre poslaska 55% iznosa, 9 – 3 dana pre polaska 80 % iznosa , 2 dana pre polaska 85 % iznosa.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je nedelju dana pre puta.
 • Plaćanje i doplate u zemlji putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate
 • Cena avio karte koju je putnik platio zasniva se na odredjenim tarifama i odnosi se na prevoz koji je naveden na Avio Karti, a obračunava se prema Tarifama avio kompanija.
 • Plaćanje avio karti vrši se prema kursu koji odredi agent a koji ne sme biti veći od prodajnog kursa Banca Intesa. Putna karta izdata uz posebnu tarifu može biti upotrebljena isključivo pod uslovima odredjenim za tu tarifu. Bilo kakva promena smera ili datuma poletanja može značiti promenu tarife. Rok za izdavanje avio karte zavisi od same tarife avio karte.
 • Putnik je obavezan, osim tarife, da plati sve takse i nadoknade koje su važeće u avio prevozu
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Ukoliko je način plaćanja avio karte u gotovini u našim poslovnicama/uplatnim mestima plaćanje se vrši u lokalnoj valuti. Plaćanje avio karte putnik vrši u celosti na dan izdavanja karte, gotovinom, platnom karticom ili preko računa I nije moguće plaćanje na odloženo.
 • Ukoliko je plaćanje preko ili na račun valuta plaćanja je dinar, euro ili američki dolar.
 • Dozvoljeni prtljag koji se predaje može biti maksimum do 23kg i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion. Ručni prtljag po   svojim dimenzijama može biti dug maksimalno 55 cm, širok maksimalno 40 cm i dubok maksimalno 20 cm, dok njihov zbir maksimalno iznosi 115 cm. Putnik sme imati uz sebe samo jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine 5 kg, ukoliko to nije drukčije odredjeno unutrašnjim propisima prevoznika.
 • Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost preko 100 ml. (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje)
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja     prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Fantast Tourist
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije uobavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od putovanja i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnicima državljanima Republike Srbije, sa novim putnim ispravama - biometrijskim pasošima preporučuje se, da se upoznaju o uslovima ulaska i boravka u zemljama šengenskog prostora (www.europa.rs ).
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemalja šengenskog prostora, i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja boravka
 • Za ulazak u zemlje Evropske Unije neophodno je da putna isparava važi minimum 6 meseci od završetka planiranog putovanja.
 • Preporučujemo putnicima da kupe međunarodno putno osiguranje (može se kupiti u agenciji ) za ulazak u zemlje EU. Putnik sam snosi odgovornost ako u slučaju nepribavljenog putnog osiguranja bude sprečen da uđu na teritoriju zemlje u koju putuje
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći ležaj može biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja u zavisnosti od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, Ili ležaj manjih dimenzija od standardnih.
 • Dopunski sadržaji smeštajnih objekta zavise od opremljenosti samog objekta I dostupnosti određenih sadržaja I moguće ih je doplatiti na recepciji hotela. (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Hoteli odgovaraju službenoj kategorizaciji po nomenklaturi turističke organizacije zemlje u koju putujete.
 • Cene i raspoloživost hotela su urađeni po trenutnom stanju „on-line“ sistema i podložni su promenama
 • Ulazak u smeštajne objekte , prema hotelskim pravilima, je posle 15.ooh 

USLOVI PLAĆANJA :

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% od ukupne cene aranžmana se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.
 • Platnim i kreditn.im karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju 50% od ukup.ne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak na 12 mesečnih rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.
  U cenu je uračunat PDV 20%

 Broj evidencije programa - 39 
Cenovnik broj 1 od 15.03.2020.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu Putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 2 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8,Novi Sad. Licenca tipa OTP broj 269/2020,kat A 40,od 04.02.2020.

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000015948 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.
                         

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Novotel Monte Carlo 3*** - u srcu Kneževine Monako, na nekoliko minuta hoda od železničke stanice, Trga Place du Casino i Kongresnog centra Grimaldi Forum. Ponuda uključuje fitnes salu, hamam, saunu i sezonski bazen na otvorenom sa ležaljkama za sunčanje. Hotel je renoviran 2019. godine. Sve sobe i suite jedinice su klimatizovane i sadrže radni sto, sopstveno kupatilo, a iz pojedinih soba se pruža pogled na bazen i vrt. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Hotel nudi nekoliko opcija za doručak, uključujući američki doručak na bazi švedskog stola, poslugu u sobi i brzi doručak poslužen u baru. Ugostiteljski objekat Azzurra izlazi na vrt i u njemu se služe mediteranski specijaliteti, a u baru u okviru objekta lagani obroci za ručak i večeru. Kazino Monte Karlo se nalazi na 600 metara od hotela Novotel, a marina Herkules na 10 minuta hoda. Stari grad u Monaku udaljen je 20 minuta hoda. https://all.accor.com/hotel/5275/index.en.shtml

Hotel Ambassador Monaco 3*** - ovaj elegantni hotel nudi sobe sa besplatnim bežičnim internetom i mini-barom. Sve sobe su klimatizovane I imaju TV sa kablovskim kanalima. Pojedine sobe imaju deo za sedenje. Sve sobe imaju prozore od poda do plafona koji nude dovoljno prirodnog svetla. Hotel ima piceriju koja služi tradicionalna italijanska jela. U hotelskom baru gosti mogu uživati u piću. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog jutra. Nalazi se na 1 km od Kneževskog dvora i na 3 minuta od kazina Monte-Karlo. Železnička stanica u Monaku se nalazi na 4 minuta vožnje od hotela a luka Herkul je na 850 metara. https://www.ambassadormonaco.com/fr/

Columbus Monte-Carlo 3*** - u potpunosti je renoviran 2018. i nudi sezonski bazen na otvorenom sa ležaljkama, okružen palmama. Iz objekta se pruža pogled na Sredozemno more, planinu i ružičnjak princeze Grejs od Monaka. Sve sobe su zvučno izolovane i poseduju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Svaka soba sadrži aparat za kafu. Hotel poseduje i luksuzno uređene suite jedinice. U hotelu se svakog jutra služi doručak. Hotelski restoran Tavolo specijalizovan je za mediteransku kuhinju i otvoren je tokom celog dana. Kneževska palata u Monaku udaljena je 1,5 km od hotela, a Železnička stanica Monako nalazi se na 10 minuta vožnje. U okviru objekta je dostupan privatni parking. Nica je udaljena 29 km od hotela. https://www.columbushotels.com/

Hotel Port Palace 4**** - Butik hotel Port sa 4 zvezdice nudi pogled na luku Hercule. Objekat je smešten u centru čuvene F1 staze Velike nagrade Monaka i izložbenog prostora Monaco Yacht Show. Gosti mogu da se opuste u hotelskom spa centru sa hamamom. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Svaka soba obuhvata sopstveni ormar za presvlačenje i sopstveno kupatilo sa bade-mantilima i papučama. U restoranu La Marée se služe specijaliteti od sveže ribe i plodova mora, a gosti mogu da uživaju u obrocima na terasi sa pogledom na marinu. Veliki broj luksuznih prodavnica Monaka smeštenih u okolini su idealne za šoping, a čuveni kazino Monte Karlo je udaljen samo 6 minuta hoda. Do Železničke stanice u Monaku se pešice stiže za 5 minuta. Privatni parking u okviru objekta može besplatno da se koristi, a WiFi je dostupan u celom hotelu. https://portpalace.net/

Fairmont Monte Carlo 4**** - smešten je između Sredozemnog mora i Kazina Monte Karlo, ima krovnu terasu sa pogledom na stazu Formule 1 Circuit de Monaco. Ponuda ovog hotela uključuje bazen na otvorenom, 4 restorana i bara, tržni centar, kazino, frizerski salon, fitnes centar i spa centar. Gostima su na raspolaganju paket za plažu i besplatna usluga organizovanog prevoza do 3 obližnje plaže u Monaku, gde su obezbeđeni specijalni popusti za goste. Svaka soba i suite jedinica je klimatizovana i ima radni sto, kuvalo, interaktivni TV, sopstveni balkon i sopstveno mermerno kupatilo. Gosti mogu da izaberu sobu sa pogledom na more, vrt ili stazu Formule 1 Circuit de Monaco. Restoran Nobu, Salon i bar Saphir 24 Bistro, restoran Nikki Beach, restoran Horizon Deck i bar Champagne sve su restorani sa različitim internacionalnim kuhinjama koje ovaj hotel nudi. Aerodrom Nica - Azurna obala udaljen je 27 km. Privatni parking u okviru objekta može da se koristi uz doplatu. https://www.fairmont.com/monte-carlo/

Le Meridien Beach Plaza 4**** - U ponudi ima privatnu plažu, bazen na otvorenom i bazen u zatvorenom, kao i brojne restorane i barove koji rade non-stop iz kojih se pruža panoramski pogled. Sve sobe poseduju klima-uređaj i sopstveno kupatilo, flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Hotelski fitnes centar savremeno je opremljen, a na usluzi je i hotelska sauna. Nacionalni muzej Monaka udaljen je 7 minuta hoda od hotela, a Opera se nalazi na 20 minuta hoda. Kongresni centar Grimaldi Forum udaljen je 2 minuta hoda. Hotel je udaljen 35 km od Aerodroma Azurna obala (Cote d’Azur). https://www.marriott.com/hotels/travel/mcmmd-le-meridien-beach-plaza/?SWAQ=958C

Monte-Carlo Bay Hotel & Resort 4**** - nalazi se na poluostrvu Larvoto, na samo 120 metara od francuske granice. Kompleks je smešten na obali mora i okružen vrtovima površine 4 hektara. Poseduje 4 restorana, kazino, spa centar površine 900 m² i lagunu sa vodopadima i hidromasažnim kadama. Sve klimatizovane i uređene sobe nude flat-screen TV sa video-igrama i balkon ili terasu sa pogledom na okolinu. U hotelu možete odabrati doručak na bazi švedskog stola, kontinentalni doručak ili američki doručak. Vežbanja u teretani, bilijar, tretman u spa centru, dečiji klub koji radi tokom letnjih meseci su pogodnosti ovog hotela. Hotel sa sopstvenim heliodromom udaljen je 30 minuta vožnje automobilom ili 7 minuta vožnje helikopterom od Aerodroma Nica. Nalazi se na 8 minuta vožnje automobilom od Železničke stanice Monako-Monte Karlo. Hotel poseduje i pristanište za čamce. https://www.montecarlosbm.com/en/hotel-monaco/monte-carlo-bay-hotel-resort?

Hotel Hermitage Monte-Carlo 5***** - Luksuzni hotel sa 5 zvezdica nalazi se na samo 200 metara od kasina Monte Karlo, uređen je u bel-epok stilu i smešten u palati koja je na listi istorijskih spomenika Monaka. Hotel poseduje zimsku baštu, a na raspolaganju je i spa centar površine 7.000 m². Sve sobe hotela Hermitage su pojedinačno uređene, klimatizovane i sadrže mini-bar, flat-screen TV i stilski nameštaj. Svaka soba pruža pogled na grad, vrt ili more. U baru Crystal sa kožnim foteljama služe se vina visokog kvaliteta i žestoka pića. Restoran Vistamar obuhvata terasu sa pogledom na luku i nudi gastronomsku hranu, a u baru Limùn dostupna su sveže pripremljena peciva. Ponuda hotela takođe obuhvata tretmane morskom vodom, saunu i fitnes centar sa panoramskim pogledom na more. Besplatan bežični internet dostupan je u foajeu hotela. Aerodrom Nica se nalazi na 40 minuta vožnje od hotela, a usluga prevoza helikopterom je dostupna na zahtev. Hotel takođe nudi besplatnu uslugu prevoza do privatne plaže. https://www.montecarlosbm.com/en/hotel-monaco/hotel-hermitage-monte-carlo

Hotel Metropole Monte Carlo 5***** - nalazi se u četvrti Kare d'Or u Monaku, na manje od 100 metara od luksuznih butika i Trga kazina. Ovaj hotel je uređen u stilu koji predstavlja kombinaciju klasične i moderne arhitekture, a poseduje 125 soba i suite jedinica koje je uredio dizajner enterijera Žak Garsija. Smeštajni objekat je osvojio 1. mesto u kategoriji „Najbolji hotel u Francuskoj i Monaku” na takmičenju 2018. godine po izboru čitalaca časopisa „Condé Nast”, kao i 3. mesto u kategoriji „Najbolji hotel u Evropi”. Klimatizovane sobe sadrže elegantno mermerno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Hotel poseduje 3 restorana u kojima se služe jela koja priprema glavni kuvar dobitnik Mišelinove zvezdice. Spa centar House of Givenchy u hotelu Metropole Monte-Carlo je prvi centar te vrste u Monaku. Gosti mogu da uživaju u prostoru na otvorenom gde se nalaze grejani bazen sa morskom vodom, vrtovi, bar i kućica pored bazena. Na raspolaganju je i hotelski parking. Teren za golf Monte-Carlo udaljen je 2 km od hotela. Aerodrom Azurna Obala u Nici nalazi se na 19 km. https://www.metropole.com/en/home

Hotel de Paris Monte Carlo 5***** - smešten je u zgradi iz 1864. godine, pored kazina Monako u Monte Karlu. U ponudi ima vinski podrum. Na raspolaganju su takođe piano bar u američkom stilu i 2 restorana sa pogledom na čuveni Trg Kazino. Sve sobe i suite jedinice uređene su jedinstveno i elegantno i imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima i video igrama, opremljene su klima-uređajem, mini-barom i stilskim nameštajem. Restoran "Louis XV-Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris" ima 3 Mišelinove zvezdice. Gosti dobijaju propusnicu koja im omogućava besplatno korišćenje ili popuste na korišćenje objekata u vlasništvu kompanije Société des Bains de Mer. Propusnica uključuje besplatan ulaz u spa centar Thermes Marins Monte-Carlo koji se prostire na 7,000 m². Hotel je udaljen 4 minuta vožnje od Železničke stanice Monako-Monte Karlo. Do Aerodroma Nica možete stići za 30 minuta vožnje automobilom ili za 7 minuta helikopterom. Tokom sezone, dostupna vam je besplatna usluga prevoza do privatne plaže. https://www.montecarlosbm.com/en/hotel-monaco/hotel-paris-monte-carlo

Објављено у Zapadna Evropa

 

Bukurešt je glavni grad i industrijski i trgovinski centar Rumunije, nalazi se na jugoistoku zemlje, na reci Dmbovici (Vlaška).

Grad se prvi put pominje 1459, a postao je prestonica Rumunije 1862. Od tada je prošao kroz niz promena, i postao centar rumunskih medija, kulture i umetničke scene. Ekonomski, Bukurešt je daleko najnapredniji grad u Rumuniji, i jedan je od važnih industrijskih i saobraćajnih centara regiona. U ovom gradu se nalazi širok spektar obrazovnih institucija.

Reka Dmbovici deli Bukurešt na dva dela, a grad je adminstrativno podeljen na šest delova, dok okolni ruralni deo čini sedmi. Grad je udaljen 265 km od Crnog mora i 65 kilometara od Dunava.

Bukurešt je poznat i kao Balkanski Pariz; kroz grad prolaze dva velika bulevara, a veliki deo zgrada izgradili su strane arhitekte, najčešće Francuzi i Italijani. Rumunske arhitekte razvili su stil sličan francuskom, a razlog tome je što se većina imućnijih Rumuna pre dolaska komunizma školovala u Francuskoj.

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan: BEOGRAD-BUKUREŠT –dolazak na aerodrom ''Nikola Tesla '' dva sata pre poletanja aviona u zavisnosti od izabranih datuma i reda letenja. Dolazak u Bukurešt. Nakon obavljanja carinskih formalnosti i pasoške kontrole, individualni transfer do izabranog hotel ( smeštaj u hotel je prema hotelskim pravilima posle 15.00h.) Smeštaj i boravak u izabranom hotelu prema izabranom broju dana. Boravak na destinaciji, slobodne aktivnosti.

Poslednji dan: BUKUREŠT –BEOGRAD Odjava iz hotela. Individualni transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Beograd. Završetak programa.

Brzo i lako rezervišite avio kartu za Bukurešt

 

 

 

Na sajtu www.avio.rs  mozete brzo, lako i besplatno rezervisati avio karte za sve pravce. Takodje možete se informisati o aktulenim popustima i promocijama na avio karte  ili da pogledate koje smo destinacije odabrali za vas.
Vise detalja za avio karte Beograd Bukurešt tako mozete pronaci na www.avio.rs strani Beograd Bukurešt aviokarte.

 

CENE SU PO OSOBI U EURIMA ZA SVAKODNEVNE POLASKE  JAN/ DEC 2020

Broj Dana/broj nocenja

u 1/2 sobi po sezonama

Hotel

Low

Middle

high

4D/3ND

+ Extra dan

4D/3ND

+ Extra dan

4D/3ND

+ Extra dan

Hotel Eos 2**

54

+18

67

+22

85

+28

City Hotel Bucharest 2**

74

+24

79

+26

119

+39

Lina Hotel 3***

71

+23

77

+25

98

+32

Hotel Est 3***

85

+28

95

+32

193

+64

Hotel Tranzzit 3***

74

+24

93

+31

93

+31

Hotel Graffiti 3***

97

+32

109

+36

151

+50

Phoenicia Express Hotel 4****

97

+32

97

+32

149

+49

Hotel Avis 4****

103

+35

109

+36

114

+38

Expocenter Hotel 4****

108

+36

114

+38

123

+41

Premier Palace Hotel & Spa 5*****

151

+50

175

+58

416

+138

Grand Hotel Continental 5*****

233

+77

248

+83

279

+93

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Smeštaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak / “samoposluživanje“-„buffet“)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standard sobe sa kupatilom (tuš-WC) – u zavisnosti od kategorije hotela, varira i veličina i sadržaj sobe. Sobe sa 1/2+1 ležajem se sastoje od 2 redovna ležaja, ili jednog francuskog ležaja za dve osobe + trećeg, pomoćnog ležaja, koji je manjih dimenzija, te može bitnije ugroziti komfor treće osobe
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Avio kartu na relaciji Beograd- Bukurešt- Beograd,sa aerodromski taksama.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana
 • Individualne troškove
 • Fakultativni program
 • Transferi Aerodrom-hotel-aerodrom
 • CENA ARANŽMANA JE GARANTOVANA SAMO UKOLIKO SE PRILIKOM REZERVACIJE UPLATI 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA.
 • Preporučujemo Vam da osigurate aranžman od otkaza, a prema ponudi i pravilima osiguravajućih kuća, obzirom da su stvarni troškovi otkaza vrlo visoki (oko 90% od cene aranžmana).

Uz doplatu pre polaska na putovanje:

 • Mogućnost izbora različite dužine boravka kao i promene datuma putovanja, u odnosu na navedeni.
 • Različit izbor hotela u Bukureštu u odnosu na navedeni.
 • Program je individualan.
 • Rezervacija hotela se vrši na upit.
 • Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.
 • Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 25 dana pre polaska na putovanje.
 • Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 3 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije.

USLOVI OTKAZA UGOVORA O PUTOVANJU:

Avio karte su bez mogućnosti povraćaja ( non refundable )

Hotelski smeštaj : do 30 dana pre polaska 25 % iznosa , 29 – 22. Dana 30 % iznosa , 21 – 15.dana 40 % iznosa , 14 – 10 dana pre poslaska 55% iznosa, 9 – 3 dana pre polaska 80 % iznosa , 2 dana pre polaska 85 % iznosa. 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je nedelju dana pre puta.
 • Plaćanje i doplate u zemlji putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate
 • Cena avio karte koju je putnik platio zasniva se na odredjenim tarifama i odnosi se na prevoz koji je naveden na Avio Karti, a obračunava se prema Tarifama avio kompanija.
 • Plaćanje avio karti vrši se prema kursu koji odredi agent a koji ne sme biti veći od prodajnog kursa Banca Intesa. Putna karta izdata uz posebnu tarifu može biti upotrebljena isključivo pod uslovima odredjenim za tu tarifu. Bilo kakva promena smera ili datuma poletanja može značiti promenu tarife. Rok za izdavanje avio karte zavisi od same tarife avio karte.
 • Putnik je obavezan, osim tarife, da plati sve takse i nadoknade koje su važeće u avio prevozu
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Ukoliko je način plaćanja avio karte u gotovini u našim poslovnicama/uplatnim mestima plaćanje se vrši u lokalnoj valuti. Plaćanje avio karte putnik vrši u celosti na dan izdavanja karte, gotovinom, platnom karticom ili preko računa I nije moguće plaćanje  na odloženo.
 • Ukoliko je plaćanje preko ili na račun valuta plaćanja je dinar, euro ili američki dolar.
 • Dozvoljeni prtljag koji se predaje može biti maksimum do 23kg i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion. Ručni prtljag po   svojim dimenzijama može biti dug maksimalno 55 cm, širok maksimalno 40 cm i dubok maksimalno 20 cm, dok njihov zbir maksimalno iznosi 115 cm. Putnik sme imati uz sebe samo jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine 5 kg, ukoliko to nije drukčije odredjeno unutrašnjim propisima prevoznika.
 • Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost preko 100 ml. (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje)
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog  broja     prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Fantast Tourist
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije uobavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od putovanja i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnicima državljanima Republike Srbije, sa novim putnim ispravama - biometrijskim pasošima preporučuje se, da se upoznaju o uslovima ulaska i boravka u zemljama šengenskog prostora (www.europa.rs ).
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemalja šengenskog prostora, i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja boravka
 • Za ulazak u zemlje Evropske Unije neophodno je da putna isparava važi minimum 6 meseci od završetka planiranog putovanja.
 • Preporučujemo putnicima da kupe međunarodno putno osiguranje (može se kupiti u agenciji ) za ulazak u zemlje EU. Putnik sam snosi odgovornost ako u slučaju nepribavljenog putnog osiguranja bude sprečen da uđu na teritoriju zemlje u koju putuje
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći ležaj može biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja u zavisnosti od mogućnosti smeštajnih objekata,  može biti sofa na razvlačenje, Ili ležaj manjih dimenzija od standardnih.
 •  Dopunski sadržaji smeštajnih objekta zavise od opremljenosti samog objekta I dostupnosti određenih sadržaja I moguće ih je doplatiti na recepciji hotela. (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Hoteli  odgovaraju službenoj kategorizaciji po nomenklaturi turističke organizacije zemlje u koju putujete.
 • Cene i raspoloživost hotela su urađeni po trenutnom stanju „on-line“ sistema i podložni su promenama
 • Ulazak u  smeštajne objekte , prema hotelskim pravilima, je posle 15.ooh

USLOVI PLAĆANJA:

 • PLAĆANJE SEVRŠIU DINARSKOJPROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% od ukupne cene aranžmana se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.
 • Platnim i kreditn.im karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  50% od ukup.ne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak na 12 mesečnih rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
 • Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.
  U cenu je uračunat PDV 20%

Broj  evidencije programa - 27 
Cenovnik broj 1 od 09.03.2020.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu Putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
Aranžman je rađen na bazi minimum 2 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8,Novi Sad. Licenca tipa OTP broj 269/2020,kat A 40,od 04.02.2020.

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000015948 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

 

OPIS SMEŠTAJA:

 
Hotel Eos 2** - na 3 km od starog gradskog jezgra Bukurešta, hotel nudi bar i besplatan bežični internet. Stanice metroa Jankuluj i Obor udaljene su 500 metara. U blizini se nalaze i druge stanice gradskog prevoza. Sobe su klimatizovane i imaju TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo. Recepcija radi 24 sata dnevno. U okviru objekta takođe se nalaze ostava za prtljag, prodavnice i terasa. U blizini je dostupan i besplatan javni parking. Restoran se nalazi na samo 30 metara, a stadion Nacionalna arena na 1,8 km od hotela. Do tržnog centra Veranda ima 700 metara. Trg Ujedinjenja i Univerzitetski trg udaljeni su manje od 3 km. https://www.hoteleos.ro/

City Hotel Bucharest 2** - nalazi u stambenoj četvrti, na 2 minuta od tržnog centra Plaza Romania. Gostima je na raspolaganju smeštaj sa besplatnom WiFi mrežom. Sve sobe su klimatizovane i sadrže klasičan nameštaj, TV sa nacionalnim i internacionalnim kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo. Usluge peglanja i pranja veša su dostupne uz doplatu. Gosti mogu da koriste besplatan parking. Doručak na bazi švedskog stola je na raspolaganju uz doplatu. Tržni centar AFI Palace Cotroceni se nalazi na 5 minuta vožnje automobilom od hotela City Bucharest. Centar Bukurešta je udaljen oko 20 minuta vožnje automobilom. http://www.cityhotelbucuresti.ro/

Lina Hotel 3*** - nudi sobe sa besplatnim WiFi-jem. Poseduje klimatizovani salon. Sobe hotela Lina sadrže mini-bar, plazma TV i klima-uređaj. Sobe obuhvataju sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Nalazi se na samo 20 minuta hoda od Stadiona Dinamo i 4 km od Palate Parlamenta. Brojne prodavnice, kafei i barovi nalaze se u blizini Trga pobede, udaljenog 3 km. http://hotel-lina.ro/

Hotel Est 3*** - nalazi se u istočnom delu Bukurešta, u blizini glavnih atrakcija Bukurešta, uključujući parkove, trgovačke zone i noćni život.

Klimatizovane sobe sadrže satelitsku televiziju i sopstveno kupatilo. Lokacija hotela je centralna i idealna kako za poslovne goste, tako i za goste koji borave turistički. Hotel je smešten na obali reke Dambovice, a grad obiluje znamenitostima koje možete da obiđete tokom svog boravka, poput Palate Parlamenta i Nacionalnog muzeja savremene umetnosti. https://hotelest.ro/?lang=en

Hotel Tranzzit 3*** - smešten je u blizini severne železničke stanice, u boemskoj četvrti, prepunom istorije i arhitektonskih spomenika. Hotel je udaljen oko 10 minuta vožnje od centra grada, nudeći svojim gostima mogućnost brzog dolaska do svih važnih turističkih znamenitosti. Hotel nudi smeštaj u 14 svetlih, velikih soba, modernog nameštaja i opremljenih savremenim umetničkim delima. Služi se francuski doručkak. https://tranzzit.ro/en/

Hotel Graffiti 3*** - nalazi se pored stadiona Dinamo i na 400 metara od stanice metroa Stefan cel Mare. Nudi klimatizovane sobe i terasu. Sve smeštajne jedinice imaju besplatan WiFi, LCD TV sa kablovskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom. Sadržaji hotela Graffiti uključuju hotelski bar, poslugu u sobi i dečje igralište. Severna železnička stanica je udaljena 4 km, a Aerodrom Henri Koanda 15 km od hotela. https://graffiti-hotel-bucuresti-hotel-floreasca-hotel-bucuresti.business.site/

Phoenicia Express Hotel 4**** - na samo 6 km od Međunarodnog aerodroma Henri Koanda. U prostranim smeštajnim jedinicama sa drvenim detaljima gosti će se osećati kao u sopstvenoj kući. Bežični internet se može besplatno koristiti. Sobe su klimatizovane i imaju TV sa kablovskim kanalima. Kupatilo sadrži bade-mantil, papuče i besplatan toaletni pribor. Impresivan izbor velnes sadržaja može se besplatno koristiti. Spa centar hotela Phoenicia Express sadrži bazen, saunu i teretanu. Gosti se takođe mogu opustiti uz masaže, koje se dodatno naplaćuju. Ponuda hotela Phoenicia obuhvata i 5 konferencijskih sala, ukupnog kapaciteta od 400 mesta. Korišćenje sala se dodatno naplaćuje. Na raspolaganju je i aerodromski prevoz uz doplatu. U restoranima Byblos i Kasttane služe se internacionalna jela iz celog sveta. Gostima je takođe na raspolaganju moderan i elegantan bar u foajeu. Izložbeni centar Romexpo nalazi se na 10,5 km od ovog hotela. Do parka Herăstrău može se stići kolima za oko 15 minuta. Parking u okviru ovog objekta može se besplatno koristiti. https://www.phoeniciahotels.ro/ro/

Hotel Avis 4**** - udaljen je 7 minuta vožnje od međunaradog areodroma Henri Koanda, Hotel se takođe nalazi na 5 minuta vožnje od centra RomEkpo, što ga čini savršenom lokacijom za poslovne putnike. Na raspolaganju vam je i sala za konferencije sa 50 mesta. Sobe u hotelu sadrže klima-uređaj, besplatan bežični internet, minibar, TV ravnog ekrana sa kablovskim kanalima, međunarodnu telefonsku liniju i sef. Kupatila sadrže tuš, fen za sušenje kose i besplatne toaletne portepštine. Ukusna internacionalna kuhinja služi se u restoranu hotela. Do centra Bukurešta se može doći za 10 minuta automobilom. Autobusi sa i do aerodroma dostupni su uz prethodnu rezervaciju uz nadoplatu. https://www.avishotel.ro/

Expocenter Hotel 4**** - nalazi u severnom delu Bukurešta, na samo 5 minuta vožnje od izložbenog centra RomExpo i nudi besplatan privatni parking u okviru objekta i smeštajne jedinice sa besplatnim bežičnim internetom i pogledom na grad. Gostima je u okviru hotela na raspolaganju besplatan fitnes klub sa hidromasažnom kadom, suvom saunom i velikom fitnes salom. Sve sobe su prostrane i sadrže klima-uređaj, pribor za pripremu čaja i kafe I TV sa kablovskim kanalima. Pojedine smeštajne jedinice poseduju prostor za sedenje. Sopstvena kupatila su opremljena bade-mantilima, papučama i besplatnim priborom za higijenu. U hotelskom restoranu Cosmopolitan možete da uživate u internacionalnoj hrani, a u restoranu Hora se služe rumunski specijaliteti. Recepcija hotela radi non-stop. Hotel sadrži 3 potpuno opremljene konferencijske sale I 3 velike sale za organizovanje raznovsnih događaja. Centar grada se nalazi na manje od 5 km od hotela, a usluga iznajmljivanja automobila je dostupna u okviru objekta. Aerodrom Henri Koanda je udaljen 20 minuta vožnje, a usluga aerodromskog prevoza je na raspolaganju uz doplatu.

https://www.expocenter.ro/

Premier Palace Hotel & Spa 5***** - nalazi se puta Stadiona Genča, hotel nudi smeštaj sa besplatnim pristupom spa centru koji uključuje zatvoreni bazen, hidromasažni bazen i fitnes centar. Sauna je dostupna uz doplatu. Hotel poseduje jedan od najvećih spa centara u Evropi. Klimatizovane sobe poseduju elegantan nameštaj, besplatan bežični internet, TV sa kablovskim kanalima, mini-bar i kupatilo sa ekološkim kozmetičkim i toaletnim priborom. Na raspolaganju je usluga konsijerža. Privatni parking u okviru objekta može besplatno da se koristi. U restoranu hotela, uređenom u stilu secesije, služe se jela internacionalne kuhinje sa menija. U baru, na 1. spratu, možete da uživate u klavirskoj muzici uživo. Vinski bar i salon Sky, smešten na najvišem spratu hotela, gostima nudi širok izbor francuskih i italijanskih vina. Doručak za poneti je takođe na raspolaganju za goste. Centar Bukurešta je udaljen 6 km. Tržni centar Plaza (Plaza Mall) udaljen je svega 10 minuta hoda od hotela, a Tržni centar AFI Palas 15 minuta hoda. Usluga aerodromskog prevoza dostupna je na zahtev. https://www.premierpalace.ro/

Grand Hotel Continental 5***** - nalazi se u srcu Bukurešta, na Bulevaru Pobede, na samo nekoliko koraka od Nacionalnog muzeja umetnosti i u blizini koncertne dvorane Rumunski ateneum, stanice metroa Universitate i poslovne četvrti. Elegantno uređene sobe i apartmani tipa "Suite" nude besplatan bežični internet, prostor za sedenje, zastakljenu tuš kabinu i kadu. Iz soba i apartmana pruža se pogled na Bulevar Pobede, najpoznatiji bulevar u Bukureštu. Hotel poseduje 2 izvrsna restorana u kojima se služe razna jela balkanske, rumunske i internacionalne kuhinje. U elegantnom lobiju se nalazi prefinjeni klub Victoria. U spa centru Eden uz doplatu su dostupne masaže, dok saunu, teretanu i hidromasažnu kadu možete koristiti besplatno. Aerodrom Henri Koanda udaljen je 25 minuta vožnje. https://grand-hotel-continental-bucuresti.continentalhotels.ro/en/
 

OPIS DESTINACIJE :

 
ZOVU GA PARIZ ISTOKA

Poznat po širokim bulevarima sa tri trake, predivnim gradevinama stila Belle Époque i dobrom glasu grada sa sjajnim provodom, zbog čega je 90'-tih dobio nadimak “Mali Pariz”, Bukurešt, glavni grad i najveći grad Rumunije je danas užurbana metropola. Legenda kaže da je Bukurešt, na obalama reke Dombovite, osnovao pastir Bucur, čije ime u bukvalnom prevodu znači “zadovoljstvo”. Navodno da su muzika frule koju je pastir svirao zanela ljude, a njegovo ukusno grozđe iz obližnjih vinograda osvojilo lokalne trgovce, koji su grad nazvali po pastiru.

PUTOVANJE U BUKUREŠT

Bukurešt je gravni grad Rumunije, smešten na obalama reke Dambovite, koja se spaja sa rekom Arges, pritokom Dunava. Nekoliko jezera se prostire gradom, a malo veštačko jezero Cismigiu, koga okružuje vrt Cismigiu se nalazi u samom centru Bukuresta. Pored jezera i parka Cismigiu, Bukurešt ima nekoliko drugih velikih vrtova, među kojima su Herastrau Park i Botanička basta.

ŠTA VIDETI U BUKUREŠTU

Grad ima nekolicinu lepih građevina, široke bulevare, prostrane parkove i odlična mesta za provod. Avio karta Beograd – Bukurešt će Vam omogućiti da brzo i jeftino stignete u Bukurešt.

Athenaeum - Zdanje Athenaeuma je sagrađeno 1888. u neoklasičnom stilu, na inicijativu grupe rumunskih intelektualaca, a danas je ono jedan od simbola Bukurešta. U Atheaneumu je sedište filharmonije “George Enescu”. U ovom izuzetno akustičnom zdanju su nastupali brojni svetski muzičari.

Kuća slobodne štampe - Impresivnu građevinu Casa Scanteii, koja stoji nekako preteći na ulazu u Bukurešt. U njoj bile smeštene sve štamparije i novinske kuće Bukurešta, a ovu funkciju ima i danas.

Trijumfalni luk - Originalno sagrađen od drveta, 1922. godine, u slavu rumunskih vojnika koji su se borili u Prvom svetskom ratu, Trijumfalni luk Bukurešta koji danas vidimo, sagrađen od Deva granita, potiče iz 1936. godine. Unutrašnje stepenice omogućavaju posetiocima da se popnu do vrha Trijumfalnog luka, odakle se pruža izvanredan pogled na grad.

Bulevar Pobede - najstariji i verovatno najlepši bulevar u gradu. Sagrađen 1692. godine kao veza između Starog kneževog dvora i Palate Mogosoaia, Bulevar Pobede je originalno bio popločan hrastovim gredama. Ulica je dobila ime Calea Victoriei 1878. godine, posle rumunskog rata za nezavisnost. Šetajući Bulevarom pobede, od Palate pobede do Palate nacionalnog ujedinjenja, omogućava upoznavanje nekih od najveličanstvenijih građevina Bukurešta, kao što su Cantacuzino palace, istorijski Trg revolucije, Dom vojske, Muzej narodne istorije…

Palata Cantacuzino - Za Grigora Cantacuzina se veruje da je 1899. godine bio jedan od najbogatijih državljana Rumunije. Kao premijer, želeo je da sagradi najelegantiju građevinu u Bukureštu. Palata Cantacuzino je sagrađena u eklektičkom francuskom arhitektonskom stilu, između 1898. i 1900. godine po projektima arhitekte Iona Berindei. Kombinacijom elemenata neoklasicističke arhitekture, ovu palatu krase terase od kovanog gvožđa, visoki lučni zidovi i visoka kapija – sa elegantnim vratima od kovanog gvožđa, koje povezuju dva lava.

Trg Revolucije - stekao je svetsku popularnost kada su svetski mediji preneli poslednje trenutke moći Nikolaja Čaušeskua, 21. decembra 1989. godine. Ovde, na balkonu nekadašnjeg sedišta Komunističke partije je zurio u neverici, dok je njegov narod ispod njega tražio da se povuče sa vlasti. Značaj trga Revolucije potiče iz mnogo ranijeg vremena od dramatičnih događaja revolucije 1989. godine. Na udaljenoj strani trga stoji nekadašnja Kraljevska palata, u kojoj je danas Narodni muzej, kao i veličanstveni istorijski hotel Athenee palace. Na južnom kraju trga možete posetiti malenu, ali lepu pravoslavnu crkvu Kretzulescu.

Četvrt Lipscani - jedinstveni šarm Bukurešta možete verovatno najbolje upoznati u četvri poznatoj kao Lipscani, koja obuhvata mešavinu ulica između Calea Victoriei, Bulevara Bratianu, Bulevara Regina Elisabeta i reke Dambovite. Nekada glamurozni stambeni deo, stari centar je danas preuređen u bogat kraj. Početkom 1400. godine je većina trgovaca i zanatlija – Rumuna, Austrijanaca, Grka, Bugara, Srba, Jermena i Jevreja otvorila svoje radnje u ovom delu grada. Uskoro je ovaj kraj dobio ime Lipsca ili Leiptzig. Ostale ulice su dobile nazive po raznim zanatima i esnafima, kao što su Blanari – krznari, Covaci – kovači, Gabroveni – nožari i Cavafii Vechi – obućari. Mešavina nacija i kultura je omogućila mešavinu arhitektonskih stilova, od baroka, preko neoklasike do art nouva. Danas je kvart Lipscani mesto brojnih galerija, antikvarnica i kafića. Možete šetati uzanim kaldrmisanim ulicama, tokom lepog dana i zamišljati vlasnike radnjica blizu svojih radnji, koji pozivaju na kupovinu njihovih proizvoda, cenkajući se oko konačnih cena. Nemojte zaboraviti da svratite do pravougaonog dvorišta Hanul cu Tei, između ulice Strada Lipscani i Strada Blanari, gde se nalazi mnoštvo umetničkih prodavnica i antikvarnica.

Stari Knežev dvor i crkva - u središtu istorijskog dela Bukurešta se nalaze ostaci Starog Kneževog dvora (Curtea Veche), koga je u 15. veku sagradio Vlad Tepes, poznat kao Drakula. Po lokalnoj priči, Vlad je držao zatvorenike u tamnici, koja je počinjala ispod Kneževog dvora, a pružala se ispod grada. Od svega toga je danas ostalo par zidova, lukova, grobova i korintski stub. Stari dvorski muzej je osnovan 1972. godine, kada su arheološkim istraživanjem otkriveni svedoci najranijih stanovnika Bukurešta – ostaci tvrđave, kao i dačka keramika i rimski novčići. Najstariji dokumenat koji potvrđuje poreklo imena grada Bukurešta, izdat 20. septembra 1459. godine i potpisan od strane kneza Vlada Tepeša, je pronađen ovde. Pored dvora je Stara dvorska crkva (Biserica Curtea Veche), iz 1559. godine, koju smatraju najstarijom u Bukureštu. Tokom dva veka je crkva služila za krunisanje rumunskih kraljevića. Očuvane su neke originalne freske iz 16. veka.

Parlament - monumentalna palata Parlamenta Rumunije, ranije poznata kao Narodna palata, koju je sagradio komunistički vođa Nikolaje Čaušesku, predstavlja, posle Pentagona, drugu po veličini upravnu zgradu na svetu. Po Ginisovom rekordu, palata Parlamenta u Bukureštu je najveća građanska upravna zgrada, kao i najskuplja administrativna građevina, koja je sagrađena velikim naporima. Palata je projektovana i gotovo završena tokom Čaušeskuove vladavine kao sedište političke i upravne moći. Parlament je gradilo 20000 radnika i 700 arhitekata. Sastoji se iz 12 spratova, 1100 prostorija, hodnika dužine 100 metara i četiri podzemna nivoa, sa ogromnim bunkerom za zaštitu od nuklearnog napada. Zgrada Parlamenta je izgrađena isključivo od rumunskog materijala i odiše kvalitetom koji su izveli najbolji umetnici Rumunije. Razgledanje Parlamenta obuhvata mali deo vrhunski uređenih prostorija, velikih sala i odeljenja, koje je koristio Senat, kada nije zasedao. Unutrašnjost je luksuzni prikaz kristalnih lustera, mozaika, hrastove lamperije, mermera, zlatnog lišća, vitraža na prozorima i podova prekrivenih raskošnim tepisima.

Bukurešt ima još mnogo građevina koje ga čine “Parizom istoka”, koje će Vas sigurno fascinirati, ali preporučujemo da odvojite malo vremena da uživate u pivu ispod prekrasnih obojenih trezora Caru 'cu Bere, najpoznatije pivare u Starom gradu. Možda je to turistička zamka, ali teško je odoleti zabavi i živoj muzici i gledati lokalno stanovništvo u tradicionalnoj nošnji.

AVIO KARTA BEOGRAD - BUKUREŠT

Avio karta Beograd – Bukurešt može da se kupi već po ceni od oko 115 eura. Avio karta Beograd – Bukurešt može da se uzme i sa uslugom direktnog leta (bez presedanja), a ovakvu vrstu karata nude Airserbia i Tarom. Cena ovakve avio karte Beograd – Bukurešt iznosi od 150 eura. Avio karta Beograd – Bukurešt je na raspolaganju svih sedam dana u nedelji, sa presedanjem. Najpovoljniju avio kartu Beograd – Bukurešt nudi Aegean airlines. Ukoliko samostalno pretražujete ponude, oznaka aerodroma je BUH, a Bukurešt pišete: Bucharest.

Međunarodni aerodrom Henri Koanda nalazi se u gradiću Otopeniju 16,5km severno od centra Bukurešta. Godišnje ovim aerodrom prođe oko 4,5 miliona putnika. Tokom Drugog svetskog rata ovaj aerodrom su koristile snage Trećeg rajha i sve do 1965. godine korišćen je kao vojni aerodrom, dok je u civilne svrhe tada služio aerodrom Banease. Henri Koanda je bio veoma uspešan i slavan rumunski pronalazač fizičar, pionir aerodinamike. Bukurešt ima više aerodroma (tri velika) a najveći i najvažniji je Henri Koanda, nekada poznat kao Otopeni. Aerodrom je sa centrom povezan linijom prigradske železnice. Linije sa oznakama 780 i 783 saobraćaju do željezničke stanice ili do centra. Linija 783 saobraća i tokom noći (u intervalu od 40 minuta).

Želimo Vam mnogo lepih trenutaka u ovom fascinantnom gradu.

Објављено у Srednja Evropa
 

Palermo je regionalni centar Sicilije, najvećeg ostrva Mediterana. Osnovan je još u 8. veku p.n.e. od strane Feničana. Potom, Siciliju i grad naseljavaju Grci, Rimljani, Arapi, Normani,... Dugo je bio pod napolitanskom krunom kao glavni grad Kraljevine Južna Italija. Godine 1860. Sicilija i čitava Južna Italija postaje deo novoformirane Kraljevine Italije. Danas je Palermo grad u kojem živi oko 800.000 stanovnika i jedan je od najlepših italijanskih gradova. Karakterišu ga sasvim neobični ambijenti, mešoviti arhitektonski stilovi i izuzetno temperamentno stanovništvo.Tokom boravka u Palermu treba videti: Katedrlu iz 12. veka, Porta Nuova – ostaci nekadašnjeg srednjovekovnog zida koji je opasivao grad, palatu Normana – nekadašnje sedište kralja Južne Italije, Teatro Masimo, kvart grada zvan Kvatro Kanti – deo grada oko istoimenog trga koji predstavlja svojevrsno raskršće grada, brojne botaničke bašte sa suptropskim i tropskim biljem, fontanu Pretoria, itd...

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan: BEOGRAD-PALERMO –dolazak na aerodrom ''Nikola Tesla '' dva sata pre poletanja aviona u zavisnosti od izabranih datuma i reda letenja. Dolazak u Palermo. Nakon obavljanja carinskih formalnosti i pasoške kontrole, individualni transfer do izabranog hotela (smeštaj u hotel je prema hotelskim pravilima posle 15.00h.) Smeštaj i boravak u izabranom hotelu prema izabranom broju dana. Boravak na destinaciji, slobodne aktivnosti.

Poslednji dan:PALERMO –BEOGRAD Odjava iz hotela. Individualni transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Beograd.  Završetak programa.

Brzo i lako rezervišite avio kartu za PalermoNa sajtu www.avio.rs  mozete brzo, lako i besplatno rezervisati avio karte za sve pravce. Takodje možete se informisati o aktulenim popustima i promocijama na avio karte  ili da pogledate koje smo destinacije odabrali za vas.
Vise detalja za avio karte Beograd Palermo  tako mozete pronaci na www.avio.rs strani Beograd Palermo aviokarte.

 

CENE SU PO OSOBI U EURIMA ZA SVAKODNEVNE POLASKE JAN/ DEC 2020

 

Broj Dana/broj nocenja

u 1/2 sobi po sezonama

Hotel

Low

Middle

high

4D/3ND

+ Extra dan

4D/3ND

+ Extra dan

4D/3ND

+ Extra dan

Ai Vicerè 2**

99

+32

105

+35

124

+41

Hotel Europa 3***

69

+23

83

+28

92

+31

B&B Ai Tintori 3***

81

+27

99

+33

137

+44

Al Galileo Siciliano 3***

83

+28

83

+28

154

+51

Albergo Athenaeum 3***

84

+28

93

+31

109

+36

San Paolo Palace Hotel 4****

116

+38

122

+41

138

+46

Astoria Palace Hotel 4****

95

+31

129

+43

206

+69

Ibis Styles Palermo Cristal 4****

99

+33

115

+38

144

+48

Hotel Vecchio Borgo 4****

99

+33

158

+52

297

+99

Hotel Garibaldi 4****

103

+35

144

+48

299

+100

B&B La Bella Balla-rò 5*****

139

+46

145

+48

303

+100

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Smeštaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak / “samoposluživanje“-„buffet“)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standard sobe sa kupatilom (tuš-WC) – u zavisnosti od kategorije hotela, varira i veličina i sadržaj sobe. Sobe sa 1/2+1 ležajem se sastoje od 2 redovna ležaja, ili jednog francuskog ležaja za dve osobe + trećeg, pomoćnog ležaja, koji je manjih dimenzija, te može bitnije ugroziti komfor treće osobe
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Avio kartu na relaciji Beograd- Palermo - Beograd, sa aerodromskim taksama.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana
 • Individualne troškove
 • Fakultativni program
 • Transferi Aerodrom-hotel-aerodrom

 • CENA ARANŽMANA JE GARANTOVANA SAMO UKOLIKO SE PRILIKOM REZERVACIJE UPLATI 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA.
 • Preporučujemo Vam da osigurate aranžman od otkaza, a prema ponudi i pravilima osiguravajućih kuća, obzirom da su stvarni troškovi otkaza vrlo visoki (oko 90% od cene aranžmana).

Uz doplatu pre polaska na putovanje:

 • Mogućnost izbora različite dužine boravka kao i promene datuma putovanja, u odnosu na navedeni.
 • Različit izbor hotela u Palermu u odnosu na navedeni.
 • Program je individualan.
 • Rezervacija hotela se vrši na upit.
 • Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.
 • Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 25 dana pre polaska na putovanje.
 • Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 3 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije.

USLOVI OTKAZA UGOVORA O PUTOVANJU:

  Avio karte su bez mogućnosti povraćaja ( non refundable )

Hotelski smeštaj : do 30 dana pre polaska 25 % iznosa , 29 – 22. Dana 30 % iznosa , 21 – 15.dana 40 % iznosa , 14 – 10 dana pre poslaska 55% iznosa, 9 – 3 dana pre polaska 80 % iznosa 2 dana pre polaska 85 % iznosa.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je nedelju dana pre puta.
 • Plaćanje i doplate u zemlji putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate
 • Cena avio karte koju je putnik platio zasniva se na odredjenim tarifama i odnosi se na prevoz koji je naveden na Avio Karti, a obračunava se prema Tarifama avio kompanija.
 • Plaćanje avio karti vrši se prema kursu koji odredi agent a koji ne sme biti veći od prodajnog kursa Banca Intesa. Putna karta izdata uz posebnu tarifu može biti upotrebljena isključivo pod uslovima odredjenim za tu tarifu. Bilo kakva promena smera ili datuma poletanja može značiti promenu tarife. Rok za izdavanje avio karte zavisi od same tarife avio karte.
 • Putnik je obavezan, osim tarife, da plati sve takse i nadoknade koje su važeće u avio prevozu
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Ukoliko je način plaćanja avio karte u gotovini u našim poslovnicama/uplatnim mestima plaćanje se vrši u lokalnoj valuti. Plaćanje avio karte putnik vrši u celosti na dan izdavanja karte, gotovinom, platnom karticom ili preko računa I nije moguće plaćanje na odloženo.
 • Ukoliko je plaćanje preko ili na račun valuta plaćanja je dinar, euro ili američki dolar.
 • Dozvoljeni prtljag koji se predaje može biti maksimum do 23kg i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion. Ručni prtljag po   svojim dimenzijama može biti dug maksimalno 55 cm, širok maksimalno 40 cm i dubok maksimalno 20 cm, dok njihov zbir maksimalno iznosi 115 cm. Putnik sme imati uz sebe samo jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine 5 kg, ukoliko to nije drukčije odredjeno unutrašnjim propisima prevoznika.
 • Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost preko 100 ml. (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje)
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja     prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Fantast Tourist
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije uobavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od putovanja i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnicima državljanima Republike Srbije, sa novim putnim ispravama - biometrijskim pasošima preporučuje se, da se upoznaju o uslovima ulaska i boravka u zemljama šengenskog prostora (www.europa.rs ).
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemalja šengenskog prostora, i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja boravka
 • Za ulazak u zemlje Evropske Unije neophodno je da putna isparava važi minimum 6 meseci od završetka planiranog putovanja.
 • Preporučujemo putnicima da kupe međunarodno putno osiguranje (može se kupiti u agenciji ) za ulazak u zemlje EU. Putnik sam snosi odgovornost ako u slučaju nepribavljenog putnog osiguranja bude sprečen da uđu na teritoriju zemlje u koju putuje
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći ležaj može biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja u zavisnosti od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, Ili ležaj manjih dimenzija od standardnih.
 • Dopunski sadržaji smeštajnih objekta zavise od opremljenosti samog objekta I dostupnosti određenih sadržaja I moguće ih je doplatiti na recepciji hotela. (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Hoteli odgovaraju službenoj kategorizaciji po nomenklaturi turističke organizacije zemlje u koju putujete.
 • Cene i raspoloživost hotela su urađeni po trenutnom stanju „on-line“ sistema i podložni su promenama
 • Ulazak u smeštajne objekte , prema hotelskim pravilima, je posle 15.ooh

USLOVI PLAĆANJA


PLA
ĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% od ukupne cene aranžmana se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.
 • Platnim i kreditn.im karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju 50% od ukup.ne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak na 12 mesečnih rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.
 • Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
  U cenu je uračunat PDV 20%

Broj evidencije programa - 43

Cenovnik broj 1 od 16.03.2020.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 7 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu Putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Aranžman je rađen na bazi minimum 2 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8,Novi Sad. Licenca tipa OTP broj 269/2020,kat A 40,od 04.02.2020.

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000015948 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

OPIS SMEŠTAJA

Ai Vicerè 2** - nalazi se u centru grada, na 10 minuta hoda od luke Palermo. Ovaj pansion sa uslugom doručka nudi moderne sobe sa balkonom i besplatnim bežičnim internetom. Svakog dana se služi doručak koji obuhvata sveže voće, jogurt i žitarice. Slane namirnice su na raspolaganju na zahtev besplatno. Sve sobe smeštene su na prvom spratu u zgradi sa početka 20. veka. Gledaju na dvorište. Svaka soba je klimatizovana i sadrži LCD TV. Na samo 200 metara od zgrade smeštajnog objekta staju autobusi koji saobraćaju do Železničke stanice Palermo, udaljene 3 km. Pozorište Politeama udaljeno je 10 minuta šetnje od pansiona. https://www.bedandbreakfast-palermo.com/en/ 

Hotel Europa 3*** - na samo 500 metara od Trga Kastelnuovo. Sve sobe su klimatizovane i imaju TV. Hotel poseduje malu konferencijsku salu kapaciteta do 30 osoba. U foajeu je na raspolaganju internet punkt. Piće možete popiti u američkom baru, a u tradicionalnim sicilijanskim jelima možete uživati u malom restoranu, koji je rezervisan isključivo za goste hotela. Hotel Europa se nalazi u neposrednoj blizini luke, železničke stanice i terminala za autobuse koji saobraćaju do aerodroma. https://www.hoteleuropapalermo.it/ 

B&B Ai Tintori 3*** - Smešten u 400 metara od pijace Vucciria i na 2 km od luke Palermo, nudi smeštaj modernog stila sa balkonom. Nudi besplatan bežični pristup internetu širom. Klimatizovane sobe poseduju TV sa ravnim ekranom, prostor za sedenje i minibar. Sopstveno kupatilo uključuje ogrtače, fen za kosu i besplatne toaletne potrepštine. Svakodnevno se poslužuje slatki italijanski doručak, dok su slane namirnice dostupne na zahtev. Zajednička kuhinja dostupna je na zahtev. Objekat je smešten na 1,5 km od železničke stanice u Palermu Centrale, a aerodrom u Palermu je na 30 minuta vožnje. https://www.aitintori.it/ 

Al Galileo Siciliano 3*** - Smešten je u centru Palerma, na samo 10 minuta hoda od železničke stanice Palermo Centrale. Nudi odličnu lokaciju i sobe sa sopstvenim kupatilom. Sve sobe su uređene u rustičnom stilu, sa nameštajem od tamnog drveta, krevetima od kovanog gvožđa i nekim od njih izloženi stropovima od drvenih greda. Svaka poseduje klima-uređaj, TV ravnog ekrana i radni sto. Neke sobe takođe imaju privatni balkon. Doručak u pansionu služi se u zajedničkoj trpezariji i bogat je buffet. Nudi slatke i slane proizvode, uključujući svježe voće, peciva i sicilijanske specijalitete. Opcije bez glutena dostupne su na zahtev. Osoblje je na raspolaganju da organizuje transfer do glavnih mesta i da daje turističke informacije. Za istraživanje okolnih područja dostupni su besplatni bicikli. Aerodrom Palermo je udaljen 30 minuta vožnje. Katedrala Palermo udaljena je 2 km od prenoćišta. http://www.algalileosiciliano.it/ 

Albergo Athenaeum 3*** - nalazi se u centru Palerma, 15 minuta hoda od Železničke stanice Palermo i istorijskog centra. Sadrži prostrane sobe i restoran. Sve sobe uređene su u svetlim tonovima i imaju klima-uređaj i TV. Restoran u sklopu objekta specijalizovan je za jela italijanske, međunarodne i sicilijanske kuhinje. Hotel Athenaeum udaljen je 700 metara od Univerziteta u Palermu i manje od 5 minuta vožnje od izlaza na državnu cestu E90. http://www.albergoathenaeum.it/index.php/en/ 

San Paolo Palace Hotel 4**** - nalazi se tik izvan centra i gleda na zaliv Palerma. Ovaj hotel sa 4 zvezdice sadrži 2 restorana i panoramsku terasu na krovu sa bazenom i fitnes centrom. Sobe hotela San Paolo Palace imaju klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Besplatan WiFi dostupan je u celoj zgradi. U oba restorana služe se italijanska i sicilijanska kuhinja u otmenom ambijentu. Jedan se nalazi na 14. spratu i ima fantastičan pogled na more. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel nudi besplatan veliki parking. http://www.sanpaolopalace.it/servizi.html 

Astoria Palace Hotel 4**** - smešten u Palermu, na 5 minuta vožnje od Luke Palermo i na 8 km od plaža u Mondelu. U ponudi ima elegantan restoran, bar na krovu i moderne sobe sa Mediaset Premium kanalima i besplatnim WiFi internetom. Svaka soba u hotelu Astoria ima klima-uređaj, mini-bar i parket, kao i potpuno opremljeno sopstveno kupatilo. Gosti hotela mogu da uživaju u doručku na bazi švedskog stola, koji obuhvata sveže voće, jaja i kroasane. U restoranu Il Cedro se za ručak i večeru služe obroci od 3 jela, koji uključuju specijalitete sicilijanske kuhinje i jela internacionalne kuhinje. Pozorište Politeama je udaljeno 1,5 km od hotela, a do Katedrale u Palermu stiže se za 10 minuta vožnje. https://www.ghshotels.it/astoria 

Ibis Styles Palermo Cristal 4**** - smešten u istorijskom centru Palerma, nudi tradicionalni restoran i bar. Sadrži prostrane klimatizovane sobe i besplatni WiFi u celom periodu. Sobe u ovom hotelu sa 4 zvezdice poseduju satelitsku LCD televiziju i mini-bar. Kupatilo uključuje besplatne toaletne potrepštine i fen za kosu. Svakog jutra u objektu se poslužuje kontinentalni doručak sa švedskim stolom. A la carte restoran specijalizovan je za regionalnu i mediteransku kuhinju i nudi širok izbor jela koristeći sveže sezonske sastojke. Gosti mogu uživati u koktelu ili obroku na otvorenom po lepom vremenu. Ibis Stile Palermo Cristal nalazi se na 10 minuta hoda od luke u koju polaze trajekti za Napulj i Kaljari. Železnička stanica Palermo Centrale udaljena je 1,5 km, a autobusi sa aerodroma dostupni su. https://all.accor.com/hotel/B2H7/index.en.shtml? 

Hotel Vecchio Borgo 4**** - Hotel Vecchio Borgo nudi besplatan WiFi i recepciju koja radi non-stop. Pozorište Politema u Palermu nalazi se na samo 100 metara. Sobe imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Sobe hotela Vecchio Borgo opremljene su klima-uređajem i elegantnim parketom. Pojedine sobe imaju balkon i besplatan toaletni pribor. Svakog dana se služi bogat doručak sa lokalnom, domaće spremljenom hranom. Pored hotela se nalazi pijaca na otvorenom Borgo Vekijo. Luka Palermo udaljena je 10 minuta hoda. https://www.hotelvecchioborgo.it/ 

Hotel Garibaldi 4**** - nalazi se tačno prekoputa čuvenog pozorišta Politeama u Palermu i nudi elegantne sobe sa klima-uređajem i TV-om sa satelitskim kanalima. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama. Sve moderno uređene sobe poseduju sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom i fenom za kosu. Pojedine sobe sadrže pribor za pripremu čaja i kafe. Svakog jutra se služi raznovrstan doručak na bazi švedskog stola, koji uključuje svežu kafu, čaj i toplu čokoladu. Kasnije se možete opustiti i uživati uz koktel u ultra-modernom Američkom baru (American bar). Hotel Garibaldi nalazi se u centru Palerma, na 20 minuta hoda od Katedrale u Palermu. https://www.ghshotels.it/garibaldi 

B&B La Bella Balla-rò 5***** - Smešten u 1,4 km od pretorije Fontana i 2,5 km od katedrale Palermo, hotel sadrži klimatizovane smeštajne jedinice sa pogledom na grad i besplatnim bežičnim internetom u koje sadrže TV ravnog ekrana i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, besplatnim toaletnim potrepštinama i bideom. Usluga noćenje sa doručkom nudi a la carte ili italijanski doručak. Trusitičke atrakcije u blizini smeštaja su Crkva Gesu, Via Makueda i Ballaro Palermo. Najbliži aerodrom je Falcone-Borsellino 32 km od hotela B&B La Bella Balla-ro. Nudi se I usluga prevoza do aerodroma. https://www.labellaballaro.com/en-us 

OPIS DESTINACIJE


SICILIJA, MAGIJA ŽIVOTA

PALERMO

Oduševljavali su Vas ambijenti iz starih italijanskih filmova? Voleli biste da doživite “pravu Italiju”, sa prepoznatljivim mirisima, začinima, ljudima i morem? Onda je prava destinacija za Vas Sicilija! Palermo, kao glavni i najveći grad je odlična polazna tačka za upoznavanje sa ovim magičnim ostrvom.

PUTOVANJE NA SICILIJU

Sicilija, najveće ostrvo Mediterana, nalazi se između Italije i Tunisa. Ako pogledate kartu sveta, uočićete da biste Siciliju, da je to moguće, uspeli da “uglavite” uz obalu Tunisa, jer tamo je nekada davno upravo i pripadala. Ovo nije samo puko nagađanje, svedočanstvo da je tle ovog ostrva nekada bilo pripojeno Africi jesu ostaci slonova i žirafa koji su pronađeni na Siciliji! Nekada, Afrika, a danas jedno od najlepših ostrva Sredozemlja! Ostrvo koje zapljuskuje nekoliko mora, koje je priroda bogato počastila, a razni narodi koji su je naseljavali u izuzetno burnoj istoriji, od osnivača Kartaginjana, preko Grka, Rimljana, Vizantijaca, Arapa, Normana, Habsburga, Burbona…, ostavili su iza sebe vrlo lepe građevine…

PALERMO

Ako volite gradsku vrevu i privlači vas bogat noćni život, Palermo je pravi izbor za Vas, jer ovo je peti po veličini grad Italije. Ono što ga čini specifičnim jesu uske ulice, koje završavaju na prostranim trgovima, veliki broj prodavnica, restorana, kafića… i naravno, Sicilijanci, temperamentni, a opet ljubazni i fini!

Obavezno posetite čuvenu Normansku katedralu, remek delo arhitekture, stil koji teško da ćete pronaći na kontinentalnom delu Italije. Centar Palerma je podeljen na četiri kvarta, a samo srce tih kvartova se nalazi na raskrsnici ulica Via Roma i Via Vittorio Emanuele. Odatle ako krenete na jednu stranudospećete do mora i luke, na drugu stranu ćete dospeti dočuvenog Teatro Massimo, ako krenete pak drugim pravcem, stići ćete do „Normanskepalate“ i Duoma… Gde god da krenete, uživaćete u bojama i mirisima, a možete i da se osvežite jednim gelatom, sladoledom, koga Sicilijanci prisvajaju kao svoj recept, ili granitom, ledenim pićem… U Palermu možete i da šopingujete, od pijace Ballaro, preko lokalnih suvenirnica, do butika u Via Ruggero Settimo, Via della Liberta, Via Roma i Via Maqueda.

Uveče je vrlo živopisno i naravno bučno… Obilje kafića i klubova garantuje dobar provod. Obavezno prošetajte doVia Chiavettieri ili do trga Vucciria, a možete i da svratite u neki od kafića i barova oko Teatra Massimo. Za đuskanje je preporuka diskoteka na plaži “IL Moro”(Via Monsignor Pottino 3), s tim da ovaj klub nije u samom gradu, tako da ne računate na šetnju do tamo…

Ukoliko se odlučite da Vaše putovanje u Palermo bude tokom letnjih meseci, bitno je da znate da grad nema plaže. Ima ih u okolini, do pojedinih, kao što je Mondello, vozi i gradski bus… Ako se odlučite da odete malo dalje, obavezno posetite plažu San Vito lo Capo ili idite do gradića Ćefalu, prelepog primorskog mesta u kojem možete i da se okupate i sunčate na prelepoj plaži, ali i da bazate po radnjicama i kafićima. Od Palerma do Ćefalua možete da idete i lokalnim vozom (pogledajte karte na sajtu: http://www.trenitalia.com/trenitalia.html)

NE PROPUSTITE MONREALE

Na nekoliko kilometara od centra grada, nalazi se mestašce na uzvišenju, pod nazivom Monreale. Do njega možete stići gradskim busom. Sačuvana arhitektura srednjovekovnih gradova nije ono zbog čega Vam preporučujem obilazak ovog mesta, nego prelepa katedrala! Duomo di Monrealeje najimpozantnija građevina normanske arhitekture na svetu. Sagradio je Vilijam Guglielmo II di Sicilia, kao deo kraljevskog kompleksa. Na ukrašavanju katedrale su radili italijanski i vizantijski umetnici, pa je ona u stvari mešavina stilova koji su prepoznatljivi kod katoličkih, ali i kod pravoslavnih crkava. Pa tako baza crkve izgleda poput većine italijanskih, a spoljne apside podsećaju dalekoistočne hramove. Unutrašnjost je najimpozantnija od svega, jer su zidovi pokriveni mozaicima rađenim u vizantijskom stilu. Najvažniji mozaik nalazi se iznad oltara i predstavlja Hrista Pantokratora. Jedina crkva koja je imala veće mozaike je carigradska Sveta Sofija.

AVIO KARTA BEOGRAD – PALERMO

Avio karta Beograd – Palermo može da se rezerviše po ceni od oko 230 eura. Avio karta Beograd – Palermo ne može da se bukira kao direktan let, osim u slučaju čarter prevoza, ali je Palermo, kao i svi drugi gradovi Italije odlično povezan sa Rimom, te će avio karta Beograd- Palermo imati i presedanje u Rimu. Napomena: kada kupujete avio kartu da rezervišete let koji ima oko tri sata razmaka između sletanja u Rim i poletanja za Palermo, jer Fiumicino je vrlo haotičan i velik aerodrom.

Avio karta Beograd – Palermo je „proizvod“ koji nudi avio kompanija Al Italia, a ako sami pretražujete ponude, kod aerodroma Palermo je PMO. Aerodrom Palermo nosi naziv Falcone Borsellino. Kompanija koja vrši transfer do centra, udaljenog čak 35km od aerodorma, je Prestia e Comande Bus. Saobraća na svakih pola sata tokom dana, a noću nema bus transfera. Prvi bus polazi sa aerodorma ka gradu u 6.30h, a iz grada (sa stanice) u 5h. Cena prevoza je oko 6 eura. Najbrža, ali i najskuplja varijanta transfera sa aerodroma do grada jeste taksi...

Buon viaggio e buon divertimento!

Објављено у Južna Evropa