last_minute_novi Italija

 Last minute:         Kalabrija  (kliknite za ponudu)
 Last minute:         Sicilija      (kliknite za ponudu)
* Za sve rezervacije do KRAJA SEZONE   BESPLATAN transfer Novi Sad- Aerodrom Nikola Tesla (Beograd)!

You are here:Fantast> Leto> Italija> Rimini Hoteli> Italija
Italija
nedelja, 26 april 2020 06:55

Kopenhagen, Doček Nove 2021

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Ovaj bajkoviti grad, kaldrmisanih ulica, sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnima. Pođite u pohode Andersenu i “Maloj sireni”, uživajte u pričama o hrabrim Vikinzima, i svakako se opustite uz dobro dansko pecivo, i još bolje pivo! Grad osnovan pre hiljadu godina, predstavlja najstariju modernu monarhiju Evrope. Bio je i ostao kraljevski, ponosit, lep, živopisan i gostoljubiv. Grad “København” (køber na danskom znači trgovac, a havn luka) postepeno se proširio severno od Slotsholmena, i to zahvaljujući novcu koji je dolazio od ribolova. Kristijan IV, kralj Danske koji je vladao od kraja 16. do polovine 17. veka, transformisao je Kopenhagen u modernu prestonicu. Odatle je kontrolisao veliki deo Skandinavije, a tokom njegove vladavine podignute su neke od građevina, koje i danas krase ovaj grad. Svakako utrošite malo vremena na obilazak Latinskog kvarta i Kristijanije, dva specifična dela grada koji će Vas sigurno impresionirati. Latinski kvart, sa svojim uskim ulicama, odvešće Vas do Univerziteta, Biblioteke i katedrale Von Frue Kirke, u neoklasičnom stilu iz 19. veka sa upečatljivim statuama Hrista i dvanaest apostola. Četvrt Kristijanija je nastala ‘70-ih godina kao hipi komuna, gde su beskućnici i mladi ljudi nemajući da plate visoke stanarine i poreze osnovali državu u državi sa sopstvenim pravilima i uređenjem. Danas ovde živi oko hiljadu stanovnika i svako može da zatraži stan. Ne plaćaju porez na zgradu i kuće, već samo na zemljište. Velkommen til København!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar)  BEOGRAD - KOPENHAGEN   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Direktan let ILI let sa jednim presedanjem u nekoj od veropskih metropola. Po dolasku u KOPENHAGEN, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar)     KOPENHAGEN   Doručak. Polazak u 9h gradskim prevozom u organizovano razgledanje grada. Našu priču o ovom gradu možda je najbolje da počnemo iz njegove luke, odnosno sa Langelinia doka - Promanade. Čudesno lepo šetalište sa možda najprepoznatljivijim simbolom Kopenhagena, skulpturom Male sirene inspirisane bajkom Hansa Kristijana Andersona. Tu se nalazi i impresivna fontana, kao i vojno, zvezdasto utvrđenje Kastelet. Potom, šetnja i razgledanje: svetski poznati park Tivoli sa velikim zabavnim parkom; Gradska kuća inspirisana italijanskim građevinama sa elementima srednjovekovne danske arhitekture; najduža pešačka zona na svetu – Stroeget; Nacionalni muzej; palata Kristijanborg izgrađena na mestu ranijih palata od kojih prva datira još iz 12. veka, danas je u njoj sedište danskog parlamenta; crkva Holmen; živopisna luka Njuhavn; palata Amalienborg, rezidencija kraljevske porodice koja je podignuta u 18. veku. Ispred Kraljevske palate nalazi se prepoznatljiva kraljevska garda. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, degustaciju čuvenog danskog peciva i naravno piva. Preporuka je da posetite Kraljevsku rezidenciju i Nacionalni muzej Danske. Individualni povratak u hotel. Odlazak na gradske trgove na DOČEK NOVE GODINE. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar)   MALME   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet vozom do Švedske i lepog grada MALMEA. Na ovom izletu će prava atrakcija biti prelazak preko mosta Eresund koji premošćava istoimeni prolaz-tesnac koji razdvaja Kopenhagen od Malmea. Ovaj most je pravo remek-delo graditeljstva, i u stvari predstavlja delom most, a delom podvodni tunel. Po dolasku u Malme, sledi organizovani obilazak istorijskog centra grada. Odlazak do glavnog gradskog trga Lila Torg u koji se ulivaju brojne male ulice koje čine glavnu trgovačku zonu grada. Obićićemo i crkvu Sv. Petra, potom staru tvrđavu, fantastični park Kungsparken, čuveni oblakoder Turning torso,... Slobodno vreme i povratak u Kopenhagen vozom. Slobodno vreme u Kopenhagenu za šetnju fantastičnim kvartom Kristijanija. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 2. januar)  ZAMKOVI DANSKE / ROSKILDE - FREDERIKSBORG – KRONBORG    Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa lokalnom agencijom i vodičem na engleskom jeziku. Prvo ćemo na ovoj divnoj turi posetiti stari kraljevski grad ROSKILDE. Ovaj gradić sa oko 50.000 stanovnika je veoma važan za istoriju Danske, jer je predstavljao prvobitnu kraljevsku prestonicu. Obilazak grada podrazumeva posetu znamenitoj Katedrali u kojoj ćemo videti fantastičnu kraljevsku kriptu u kojoj su sahranjeni gotovo svi danski kraljevi i kraljice. U ovom gradu ćemo posetiti i fantastični Muzej vikinških brodova. Vikinzi su temelji danskog stanovništva, a njihova slava već je dobro poznata celom svetu. Nakon obilaska muzeja, nastavak putovanja do divnog zamka FREDERIKSBORG u kojem se nalazi Kraljevska rezidencija koju ćemo posetiti. Dvorac je podignut za kralja Kristijana IV u ranom 17. veku na mestu starijeg srednjovekovnog zamka. Inspiracija tvorcima zamka bila je Italija, te dvorac postaje jedno od najvećih renesansnih zdanja u Skandinaviji. Po dolasku u ovaj bajkoviti zamak, počeće i naša bajkovita tura sa obilaskom dvorišta sa Neptunovom fontanom, divne Valdemar sobe sa slikama velikog Karla Bloha, kraljevske kapele, Velike sale, odnosno balske dvorane... Naravno, najlepši deo kompleksa jesu njegovi fantastični renesansni vrtovi. Nakon obilaska zamka sledi slobodno vreme u varošici za ručak. Nastavak putovanja i odlazak do znamenitog Hamletovog zamka KRONBORG. Kronborg je dvorac u blizini danskog grada Helsingor (po kojem je Šekspir nazvao dvorac Elsinore u Hamletu) na najdaljem vrhu ostrva Zelanda, na najužem delu prolaza Oresund koji deli Dansku od Švedske. Kako je ovaj prolaz u Baltičko more ovde širok tek 4 km, ovo mesto je imalo veliku stratešku važnost, a dvorac je izgrađen kao pomorska utvrda koja je kontrolisala trgovinu. Dvorac je vekovima bio jedan od najvažnijih renesansnih dvoraca u severnoj Evropi, zbog čega je upisan na UNESCO popis mesta svetske baštine. Poseta dvorcu i uživanje u njegovim fantastičnim dvoranama. Povratak u Kopenhagen. Slobodno vreme i noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) KOPENHAGEN - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ILI let preko jedne od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO

1. OKTOBRA 2020.

750 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE DO

1. NOVEMBRA 2020.

790 €

CENA ZA UPLATE DO

15. NOVEMBRA 2020.

850 €

umesto 200 € samo 180 €

CENA ZA UPLATE POSLE

15. NOVEMBRA 2020.

890 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Kopenhagen – Beograd (direktan let, ili let sa jednim presedanjem)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje / “švedski sto“) u hotelu sa 2* ili 3* u Kopenhagenu (šira zona centra grada, na liniji gradskog prevoza)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Kopenhagenu prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Transfer aerodrom Kopenhagen – hotel – aerodrom Kopenhagen
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Roskilde – Frederiksborg - Kronborg sa uključenim autobuskim prevozom, vodičem na engleskom jeziku i ulaznicom za navedene posete
 • Poludnevni izlet do Malmea sa uključenim prevozom vozom, i obilaskom prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Karte za gradski prevoz u Kopenhagenu
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Cabinn Metro“ 2**, Kopenhagen ili sličan https://www.cabinn.com/hoteller-danmark/cabinn-metro/

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada, oko 7 km od istorijskog centra Kopenhagena i oko 600 metara od metro stanice. Stnadardni „budžet“ hotel sa sasvim solidnim nivoom usluga. Poseduje mali lobi, recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka („švedski sto“), WiFi konekciju. Hotel je dosta velik i poseduje 708 soba različite kategorije i strukture. Smeštaj je predviđen u „economy – standard“ sobama koje su veoma male, izuzetno skromne. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i TV.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

subota, 25 april 2020 10:34

Snovi Toskane, Doček Nove 2021

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

29. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

BARBERINO – KJANĆANO – SIJENA – MONTALČINO – ELBA - FIRENCA

Večita inspiracija, divna Toskana. Verujemo da ste već bili u njoj, ali ona je toliko lepa i sadržajna, da evo već četvrti program naše agencije, posvećen je ovoj italijanskoj pokrajini. Zatalasane doline sa čempresima po kojima pogledi lutaju, usnuli mali srednjovekovni gradovi, miris pekorino sira, kapljice najkvalitetnijih crvenih vina na usnama, povetarac u kosi... I pogledi, pogledi koji sežu do u beskraj... Predstavljamo Vam jedan takav program, opušten, hedonistički nastrojen, stvoren za kompletno uživanje... Pored neverovatno lepih predela koje ćete videti, čućete fantastične priče, stihove koji će se prožimati, kazivanja koja će Vas zamisliti... Priče o dinastiji Mediči, njihovim vladarima koji su promenili svet. O Mikelanđelu, Leonardu, Čeliniju... Sve to začinjeno čudesnim melodijama divnih italijanskih kancona... Ako želite romantične trenutke kojima ćete ispratiti stari, i dočekati novu godinu, onda je ovo putovanje za Vas!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 29. decembar)   Polazak iz Beograda oko 16.30h (BAS – Autobuska stanica), i iz Novog Sada oko 18h (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 30. decembar)   BARBERINO – KJANĆANO TERME   Dolazak u BARBERINO u prepodnevnim satima. Poseta „Outlet“ šoping centru. Slobodno vreme za šoping u trajanju od 2,5 sata. Nastavak putovanja kraj živopisnih oblasti Toskanskih Apenina i divnih zatalasanih dolina (Muđelo, Kjanti, Valdikjana). Dolazak u toskansku banju KJANĆANO TERME u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u orijentacionu šetnju banjom do starog grada KJANĆANA. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite supermarket, za večeru u divnim restoranima, za degustaciju lokalnih proizvoda. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 31. decembar)   ELBA - SIJENA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 10h. Putovanje do male toskanske luke Pjombino odakle ćemo isploviti ka magičnom ostrvu ELBA i gradiću PORTOFERAJO. Portoferajo je omiljeno mesto za ljubitelje istorije, budući da je u utvrđenju na ovom mestu boravio u izgnanstvu Napoleon Bonaparta nakon što je prvi put prognan 1814. godine. Još uvek postoje njegove vile “Vila dei Mulini” i “Vila San Marino”. Slikovite i neodoljive mediteranske uličice, miris mora i parfema „Aqua dell’Elba“, pogledi... Pravo mesto za poslednji dan u godini! Slobodno vreme za uživanje do 17h (oko 3 sata boravka). Povratak na kopno i odlazak u magičnu SIJENU... Pada noć, jer dani su zimi kratki, ali noću je ovaj grad čaroban... I u njemu ćemo provesti poslednje sate stare, i dočekaćemo novu, 2021. godinu. Možda ste već bili u Sijeni, a možda Vam je prvi put?! Svakako, čućete neke neverovatne priče o ovom gradu koji je bio u srednjem veku jedan od najmoćnijih gradova-država u Evropi, čiji stanovnici su u svim krstaškim pohodima nosili perjanicu bitke, o strasti Sijeneza, neverovatnom poštovanju konja, tradiciji... Priče o kontradama će Vas ostaviti bez reči! Prošetaćemo se ulicama stare Sijene i naravno pogledati čudesno lepu katedralu Uspenja Presvete Bogorodice, potom ćemo iz uskih mračnih ulica stupiti na neverovatnu srednjovekovnu scenu – trg Kampo, jedan od najčudesnijih trgova na svetu! Čućete priču o slavnom festivalu Palio, o jednom izjelici i izvoru radosti... Prošetaćemo se do trga Salimbeni na kojem posluje najstarija banka na svetu... Potom ćemo uživati u novogodišnjoj atmosferi i zajedno sa sijenezima DOČEKATI NOVU GODINU. U 1h ćemo krenuti ka Kjanćanu. Povratak oko 3h ujutro u hotel. Noćenje.

4. dan (Petak 1. januar)  DOLINA ORČIJA - MONTALČINO   Kasniji doručak. Slobodno vreme ili polazak oko 12h na fakultativni izlet. Kraće putovanje do najlepše doline u Toskani, doline reke Orčija (Val d’Orcia). Ova dolina je zajedno sa svim naseljenim mestima u njoj stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Brojna mala mestašca koja su nastajala iz srednjovekovnih utvrđenja, na sredokraći puteva, zatalasane doline, čempresi, starostavni borgovi i kameni zamkovi... Poseta jednom od najlepših mesta u ovoj dolini, vinskom gradu MONTALČINO koji je svetski poznat po proizvodnji skupocenog i vrhunskog vina „Brunello di Montalcino“. Šetnja kamenim ulicama kraj kamenih palata koje su ispisivale istoriju ovog mesta. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenom ambijentu i fantastičnim pogledima sa terasa koji se pružaju na dolinu Orčija. Povratak u Kjanćano u hotel do 19h. Odmor. Noćenje.

5. dan (Subota 2. januar) FIRENCA   Doručak i odjava iz hotela do 9h. Putovanje do jednog od 5 najlepših gradova na svetu, FIRENCE. Po dolasku (oko 11h) sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata. Naš obilazak grada započećemo sa trga Svetog krsta na kojem se nalazi jedna od najveličanstvenijih franjevačkih crkvi na svetu, bazilika Santa Kroće. Ovu baziliku nazivaju i „Fjorentinski Panteon“ jer se u njoj nalaze grobnice najvećih od najvećih fjorentinaca (Mikelanđelo, Galilej, Rosini, Makijaveli...). Odlazak do trga San Firence i upoznavanje sa najstarijom crkvom u Firenci, Badija, kao i sa nekadašnjim zloglasnim zatvorom Barđelo. Naravno, videćete i divnu renesansnu palatu Gondi koja krije jednu zanimljivost... Potom sledi raskošni Gospodski trg (Piazza della Signoria) sa Starom palatom, nekadašnjim središtemo moći Republike Firence. Na samom trgu nalaze se brojne skulpture, remek-dela renesansne umetnosti: Mikelanđelov „David“, Donatelova „Judita“, Amanatijev „Neptun“, Đanbolonjina „Otmica Sabinjanki“, Čelinijev „Persej“,... Atrijumom jedne od najčuvenijih i najznačajnijih galerija na svetu, galerije Ufici, odlazak do obale reke Arno i obilazak znamenitog i čudnovatog Starog mosta. Na kraju ćemo obići fantastični trg Duomo sa neverovatnom katedralom Cvetne Bogorodice, Krstionicom i Đotovim zvonikom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 16h je planirana fakultativna poseta galeriji Ufici sa organizovanim razgledanjem postavke i uslugama lokalnog vodiča. U galeriji se nalazi na stotine vrhunskih remek-dela najvećih umetnika Italije. Najpoznatije su renesansne sobe sa delima Botičelija i Leonarda da Vinčija. Polazak ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

189 €

SPECIJALA CENA KOJA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

169 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 85 € samo 70 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Celodnevni izlet ostrvo Elba – Sijena – doček nove godine
 • Izlet Montalčino

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u Kjanćano Termama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Kjanćana i Firence prema programu putovanja
 • usluge/pratnju lokalnog vodiča u Firenci
 • posetu „outlet“ šoping centru Barberino
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za hotele sa 3* u Kjanćanu iznosi 2 € po osobi i noćenju; ukupno 6 € za sva tri noćenja po osobi – plaćanje na recepciji hotela
 • Poseta galeriji Ufici u Firenci sa ulaznicom i vođenom turom – 35 € (nije uključeno u paket izleta; obavezna je prijava u agenciji! Minimum potreban za realizaciju je 20 prijavljenih putnika)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Celodnevni izlet ostrvo Elba – Sijena – doček nove godine – 60 €
 • Izlet Montalčino – 25 €

DOPLATA ZA POLASKE VAN NOVOG SADA I BEOGRADA:

NIŠ – 30 €   //   UŽICE, POJATE, ĆUPRIJA, PARAĆIN, JAGODINA – 25 €   //   ČAČAK, KRAGUJEVAC, POŽAREVAC, SMEDEREVO – 20 €

NAPOMENA: ograničen broj i isključivo na upit! Polasci su sa stajališta na autoputu, sem za Užice (Gradski stadion), Niš (Dis), Čačak (Eko pumpa na magistrali), Kragujevac (Nis petrol-Lepenički bulevar)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Ave“ 3***, Kjanćiano Terme http://www.hotelave.it/index.php?hotel_eng ili sličan

Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 1 km, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

subota, 25 april 2020 08:41

Rivijere, Azurna obala, Doček Nove 2021

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

SERAVALE - SANREMO – KAN – NICA – EZE - MONAKO – MONTE KARLO

Ima li lepšeg načina da ispratite staru, i dočekate novu godinu na divnim evropskim rivijerama?! Mnogi kažu da je ovo najlepši komad evropske zemlje kojem je Bog darivao sve lepote... Rivijera cveća u Italiji sa svojom prestonicom slavnim Sanremom, gradom koji je čuven po festivalu italijanske pesme koji je predstavljao uzor prilikom organizacije Eurosonga. Azurna obala sa svojim sjsjnim biserima... Još jedan festivalski grad, Kan, otmen i elegantan, glamurozan sa jedne strane, a sa druge romantičan. Kneževina Monako, jedna od najbogatijih država sveta, prestižna destinacija sa najstarijom evropskom vladarskom porodicom na čelu. Tokom novogodišnjih praznika apsolutno nije čudno što će Vam se učiniti da ste pred čuvenom Kockarnicom videli nekog slavnog – poznatog. Provesti delom veče pod svetlima Monte Karla, znači upiti njegovu atmosferu i osetiti njegov puls u potpunosti. I naravno, divna Nica, prestonica Francuske rivijere, odnosno Azurne obale. Grad smešten u Zalivu Anđela – baš prigodno ime za ovaj anđeoski lep grad. Živeli!

Program putovanja:

1. dan (Sreda 30. Decembar) Polazak iz Beograda oko 16.30h (BAS – Autobuska stanica), i Novog Sada oko 18h (Žel.stanica/lokomotiva). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 30. Decembar)   SERAVALE - SANREMO Jutarnja vožnja preko pokrajina Furlanija, Veneto, Lombardija. Usputna poseta Outlet šoping centru SERAVALE koji je najveći tog tipa u Italiji. Slobodno vreme za šoping oko 2,5 sata. Nastavak putovanja preko živopisnih predela Rivijere cveća do magičnog SANREMA. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. U dogovoreno vreme, sastanak sa vodičem i kraća šetnja gradom uz razgledanje znamenite Ruske crkve, divne palate gradskog Kazina, i šetnju Korzom Mateoti – „korzo zvezda“ do palate „Ariston“ u kojoj se održava čuveni festival italijanske „kancone“. Priprema za „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima Sanrema. Noćenje.

3. dan (Petak 1. januar)     KAN – EZE – MONAKO – MONTE KARLO     Kasniji doručak. Slobodno vreme, ili polazak u 11h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do mondenskog KANA. Po dolasku (oko 12.30h), sledi obilazak grada uz razgledanje: palata Filmskog festivala oko koje se nalaze zvezde slavnih, šetalište Kroazet, Srpska ulica, hotel „Carlton“... Slobodno vreme za šetnju starim gradom - Suk, i za obaveznu posetu najživljoj ulici Kana, „Rue Meynadie“. U 15.30h odlazak do srednjovekovnog seoca EZE i poseta fabrici parfema “Galimard”. Obilazak muzeja uz prezentaciju tehnologije izrade parfema, razgledanje laboratorije i poseta prodajnom salonu. Odlazak oko 18h u obližnju KNEŽEVINU MONAKO. Po dolasku sledi kraći obilazak glavnog grada Kneževine, Monako Vila uz razgledanje: Katedrala Sv. Nikole sa grobnicama dinastije Grimaldi, Kneževska palata. Nastavak razgledanja uz vožnju stazom Formule 1 do MONTE KARLA. Obilazak trga Kazina sa čuvenom Kockarnicom “Monte Carlo”, hotelom “Paris” i kafeom “Paris”. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 22h i povratak u hotel oko 23h. Noćenje.

4. dan (Subota 2. januar)   SANREMO – NICA   Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Slobodno vreme u Sanremu, ili polazak na celodnevni, fakultativni izlet do NICE. Po dolasku, oko 10h u prestoni grad Azurne obale, sledi organizovano razgledanje grada (oko 1 sat): Engleska promenada – čuveno šetalište uz Zaliv Anđela, Hotel „Negresco“ – jedan od najluksuznijih hotela Evrope sa prepoznatljivom pink kupolom, trg Mesena – glavni gradski trg okružen raskošnim palatama „Belle Epoque“,… Šetnja starim „italijanskim“ kvartom grada do katedrale St. Reparate i čuvene pijace cveća… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 20h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske...

5. dan (Nedelja 3. Januar) Dolazak u Novi Sad / Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

169 €

SPECIJALNA CENA KOJA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

149 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 60 € samo 50 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Celodnevni izlet Kan – Eze – Monako prema programu
 • Celodnevni izlet do Nice prema programu

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u Sanremu na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak-samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sanrema prema programu
 • posetu „Outlet“ šoping centru Seravale
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5€ u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 45€
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90€
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2€ po osobi i noćenju; ukupno 4€ po osobi za 2 noćenja – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Kan – Eze - Monako – 35 €
 • Nica – 25 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL “Belvedere” 3***, Sanremo http://www.hotelbelvederesanremo.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centru Sanrema, na pešačkoj distanci od glavnih gradskih znamenja. Skroman “budžet” objekat sa izuzetno niskim nivoom usluga i sadržajima. Poseduje mali lobi sa recepcijom koja je otvorena 24 sata, aperitiv bar I salon za posluženje doručka (doručak je skroman i jednoličan). Sobe poseduju kupatilo (tuš-WC bez kabine, samo odvod), TV Cab., centralni grejni sistem.  

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / HOTEL U CENTRU GRADA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

PLOVDIV – VELIKO TRNOVO – RUSE – ARBANASI - SOFIJA

Zemlja sa kojom se graničimo, a o kojoj toliko malo znamo... Imamo nekako rezervisan stav kada je u pitanju ova divna balkanska zemlja. No, ona je zaista zemlja ispunjena čudesima, a posle Italije i Grčke, Bugarska je zemlja sa najvećim brojem zaštićenih spomenika kulture... Na svakom koraku u ovoj zemlji je istorija. Izuzetno su ponosni Bugari na svoju bogatu istoriju, vreme vojevanja, vreme carstva i moći... Na njenom tlu egzistovale su stare civilizacije, od Grčke preko Rima pa do Vizantije i Turaka. I svi su oni ostavili ponešto iza sebe. Najkarakterističnija balkanska arhitektura je upravo zastupljena ponajviše u Bugarskoj, naravno u sprezi sa orijentalnim elementima koji daju ovakvim formama zaista čudesan izgled. Naše putešestvije vodi od grada Plovdiva koji je 2019. godine zajedno sa italijanskim gradom Matera bio prestonica evropske kulture. Stari grad je neodoljiv. Kaldrma sećanja, raskošne palate balkanskog, poluorijentalnog, stila, dah minulih vremena... Od Plovdiva nas put vodi ka nekadašnjoj carskoj prestonici Velikom Trnovu. U ovom gradu sa izuzetno živopisnim ambijentom nalaze se ostaci carske rezidencije, a podno nje kompleks prelepih pravoslavnih crkvi. U jednoj od njih, crkvi Svetih 40 mučenika, počivale su mošti prvog srpskog svetitelja Svetog Save. Na kraju putešestvija posetićemo bugarsku prestonicu, magičnu Sofiju kojom dominira velelepni hram Sv. Aleksandra Nevskog. Šetnja gradom upotpuniće naše utiske o Bugarskoj i zaokružiće čudesne priče koje ćete imati prilike da čujete na ovom putovanju.

Program putovanja:

1. dan (Sreda 30. decembar) Polazak iz Novog Sada oko 22.30h (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda oko ponoći (BAS - Autobuska stanica). Potom sledi putovanje autoputem preko Batočine, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Pojata, Niša, Pirota. Noćna vožnja uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Četvrtak 31. decembar)   PLOVDIV – VELIKO TRNOVO   Dolazak u PLOVDIV u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Kapana, istorijski deo grada, Džumaja džamija, sagrađene u 15. veku na obodu brežuljka Taksim tepe i predstavlja jednu od dve preostale džamije u gradu, ostaci rimskog stadiona iz antičkog Filipopolisa, veličanstveni antički teatar, još jedan zaostatak Filipopolisa, i jedan od najznačajnijih atrakcija današnjeg Plovdiva, pravoslavna crkva Sv. Marine Velikomučenice, plovdivska Mitropolija, crkva Uspenja Sv. Bogorodice, Hisar kapija, muzej-kuća Atanasa Krasteva, ostaci tvrđave iz doba Justinijanove vladavine... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (1,5 sat). Nastavak putovanja do VELIKOG TRNOVA. Po dolasku u popodnevnim satima, smeštaj u hotel. Odmor. Uveče, priprema za DOČEK NOVE GODINE. Individualni odlazak u neki od brojnih klubova, restorana, ili na trg ispred Gradske kuće gde se tradicionalno priređuje doček nove godine uz bogat muzički program i vatromet u ponoć. Noćenje.

3. dan (Petak 1. januar)   VELIKO TRNOVO - RUSE    Doručak od 9h. Polazak u prganizovano razgledanje Trnova u 11h. Razgledanje: Memorijal Asenovih – posvećen prvoj bugarskoj vladarskoj carskoj dinastiji, Stari grad sa originalnom orijentalnom arhitekturom i tradicionalnim balkanskim kućama, brdo Carevića sa tvrđavom Carevac – nekadašnje središte moći srednjovekovne bugarske carevine, crkva 40 Svetih mučenika u kojoj su bile pohranjene mošti Sv. Save,... Slobodno vreme u Trnovu, ili polazak na poludnevni izlet u 15h do lepog grada na obali Dunava, RUSE. Usputni obilazak fantastičnog kamenog Belenskog mosta na reci Jantri. Most sa divnim kamenim lukovima je konstruisan u drugoj polovini 19. veka po naredbi turskog Midat paše. Most je dug 276 metra, i širok 6 metara sa 6 kamenih lukova koji premošćavaju reku Jantru. Odlazak u Ruse. Grad Ruse sačuvao je gradsko jezgro sa kraja 19. i početka 20. veka sa više crkava i mnogo kuća, zdanja u „neo-stilovima“. Prošetaćemo se lepom pešačkom zonom grada, pogledaćemo impozantni Spomenik slobodi i šarenu Sabornu crkvu. Slobodno vreme za predah i povratak u hotel do 20h. Noćenje.

4. dan (Subota 2. Januar)   VELIKO TRNOVO – ARBANASI - SOFIJA – ... Doručak. Napuštanje hotela do 9h. Slobodno vreme, ili dvočasovna fakultativna poseta kompleksu Carevac. Tvrđava Carevec u Velikom Trnovu obuhvata ogromnu ulaznu kapiju, utvrđenu Kraljevsku palatu, Dvoranu za krunisanje kraljeva, Kraljevu crkvu, kraljevske odaje i Baldvinovu Kulu. Nakon posete kompleksu, sledi tročasovni fakultativni izlet do seoca ARBANASI. Naselje je osnovano u 15. veku kao plemićko, bojarsko naselje. Predstavlja tipično srednjovekovno selo sa očuvanom arhitekturom. Poseta manastiru Svetog Nikole u kojem se nalazi kapela Svetog Ilije sa čudesno lepim freskama Hrista, Arhanđela i Bogorodice. Sledi vožnja ka SOFIJI. Po dolasku sledi upoznavanje sa gradom uz panoramski obilazak i razgledanje: Nacionalni stadion „Vasil Levski“, spomenik Vasilu Levskom – nacionalni heroj i borac za slobodu, Palata Kulture, Orlov most, veličanstvena Saborna crkva Aleksandra Nevskog – jedno od najprepoznatljivijih obeležja Sofije, Nacionalna Opera, Patrijaršija, ruska crkva Sv. Nikolaja, Predsedništvo, crkva Svetog ĐorđaRotonda, crkva Svete Nedelje sa moštima srpskog kralja Milutina,... Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada, šetnju, degustaciju bugarskih nacionalnih specijaliteta u nekom od nacionalnih restorana, šoping... Polazak ka Srbiji oko 22h. Noćna vožnja preko Niša...

5. dan (Nedelja 3. januar)   Povratak u Beograd/Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

109 €

SPECIJALNA CENA KOJA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

99 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 55 € samo 45 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Poludnevni izlet do grada Ruse
 • Posetu kompleksu Carevac u Trnovu
 • Izlet do srednjovekovnog sela Arbanasi

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u Velikom Trnovu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Plovdiva, Trnova i Sofije prema programu
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 4 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Poludnevni izlet do grada Ruse prema programu – 25 €
 • Poseta kompleksu Carevac sa ulugama vodiča i ulaznicom – 15 €
 • Izlet do seoca Arbanasi sa obilaskom prema programu – 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

Hotel „INTERHOTEL“ 3***, Veliko Trnovo http://www.interhotelvt.bg/en/ ili sličan

Hotel se nalazi u blizini centra Velikog Trnova, na samoj obali reke Jantre, i neposrednoj blizini lepog Stambolskog mosta, memorijala Asenovih i Starog grada. Oko samog hotela nalazi se niz sadržaja; marketi, barovi, restorani. Sam hotel je standardne „budžet“ kategorije, iz vremena komunizma. Poseduje restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi... Sobe su komforne „standard-economy“ kategorije. Sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon...

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

nedelja, 12 april 2020 13:57

Kopenhagen, Avionom, Specijal!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / SPECIJAL GRUPNI POLAZAK!

30. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

Ovaj bajkoviti grad, kaldrmisanih ulica, sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnima. Pođite u pohode Andersenu i “Maloj sireni”, uživajte u pričama o hrabrim Vikinzima, i svakako se opustite uz dobro dansko pecivo, i još bolje pivo! Grad osnovan pre hiljadu godina, predstavlja najstariju modernu monarhiju Evrope. Bio je i ostao kraljevski, ponosit, lep, živopisan i gostoljubiv. Grad “København” (køber na danskom znači trgovac, a havn luka) postepeno se proširio severno od Slotsholmena, i to zahvaljujući novcu koji je dolazio od ribolova. Kristijan IV, kralj Danske koji je vladao od kraja 16. do polovine 17. veka, transformisao je Kopenhagen u modernu prestonicu. Odatle je kontrolisao veliki deo Skandinavije, a tokom njegove vladavine podignute su neke od građevina, koje i danas krase ovaj grad. Svakako utrošite malo vremena na obilazak Latinskog kvarta i Kristijanije, dva specifična dela grada koji će Vas sigurno impresionirati. Latinski kvart, sa svojim uskim ulicama, odvešće Vas do Univerziteta, Biblioteke i katedrale Von Frue Kirke, u neoklasičnom stilu iz 19. veka sa upečatljivim statuama Hrista i dvanaest apostola. Četvrt Kristijanija je nastala ‘70-ih godina kao hipi komuna, gde su beskućnici i mladi ljudi nemajući da plate visoke stanarine i poreze osnovali državu u državi sa sopstvenim pravilima i uređenjem. Danas ovde živi oko hiljadu stanovnika i svako može da zatraži stan. Ne plaćaju porez na zgradu i kuće, već samo na zemljište. Velkommen til København!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. septembar / 11. novembar)   BEOGRAD - KOPENHAGEN   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Direktan let ILI let sa jednim presedanjem u nekoj od veropskih metropola. Po dolasku u KOPENHAGEN, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 1. oktobar / 12. novembar)     KOPENHAGEN   Doručak. Polazak u 9h gradskim prevozom u organizovano razgledanje grada. Našu priču o ovom gradu možda je najbolje da počnemo iz njegove luke, odnosno sa Langelinia doka - Promanade. Čudesno lepo šetalište sa možda najprepoznatljivijim simbolom Kopenhagena, skulpturom Male sirene inspirisane bajkom Hansa Kristijana Andersona. Tu se nalazi i impresivna fontana, kao i vojno, zvezdasto utvrđenje Kastelet. Potom, šetnja i razgledanje: svetski poznati park Tivoli sa velikim zabavnim parkom; Gradska kuća inspirisana italijanskim građevinama sa elementima srednjovekovne danske arhitekture; najduža pešačka zona na svetu – Stroeget; Nacionalni muzej; palata Kristijanborg izgrađena na mestu ranijih palata od kojih prva datira još iz 12. veka, danas je u njoj sedište danskog parlamenta; crkva Holmen; živopisna luka Njuhavn; palata Amalienborg, rezidencija kraljevske porodice koja je podignuta u 18. veku. Ispred Kraljevske palate nalazi se prepoznatljiva kraljevska garda. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, degustaciju čuvenog danskog peciva i naravno piva. Preporuka je da posetite Kraljevsku rezidenciju i Nacionalni muzej Danske. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 2. oktobar / 13. novembar)         ZAMKOVI DANSKE / ROSKILDE - FREDERIKSBORG – KRONBORG    Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa lokalnom agencijom i vodičem na engleskom jeziku. Prvo ćemo na ovoj divnoj turi posetiti stari kraljevski grad ROSKILDE. Ovaj gradić sa oko 50.000 stanovnika je veoma važan za istoriju Danske, jer je predstavljao prvobitnu kraljevsku prestonicu. Obilazak grada podrazumeva posetu znamenitoj Katedrali u kojoj ćemo videti fantastičnu kraljevsku kriptu u kojoj su sahranjeni gotovo svi danski kraljevi i kraljice. U ovom gradu ćemo posetiti i fantastični Muzej vikinških brodova. Vikinzi su temelji danskog stanovništva, a njihova slava već je dobro poznata celom svetu. Nakon obilaska muzeja, nastavak putovanja do divnog zamka FREDERIKSBORG u kojem se nalazi Kraljevska rezidencija koju ćemo posetiti. Dvorac je podignut za kralja Kristijana IV u ranom 17. veku na mestu starijeg srednjovekovnog zamka. Inspiracija tvorcima zamka bila je Italija, te dvorac postaje jedno od najvećih renesansnih zdanja u Skandinaviji. Po dolasku u ovaj bajkoviti zamak, počeće i naša bajkovita tura sa obilaskom dvorišta sa Neptunovom fontanom, divne Valdemar sobe sa slikama velikog Karla Bloha, kraljevske kapele, Velike sale, odnosno balske dvorane... Naravno, najlepši deo kompleksa jesu njegovi fantastični renesansni vrtovi. Nakon obilaska zamka sledi slobodno vreme u varošici za ručak. Nastavak putovanja i odlazak do znamenitog Hamletovog zamka KRONBORG. Kronborg je dvorac u blizini danskog grada Helsingor (po kojem je Šekspir nazvao dvorac Elsinore u Hamletu) na najdaljem vrhu ostrva Zelanda, na najužem delu prolaza Oresund koji deli Dansku od Švedske. Kako je ovaj prolaz u Baltičko more ovde širok tek 4 km, ovo mesto je imalo veliku stratešku važnost, a dvorac je izgrađen kao pomorska utvrda koja je kontrolisala trgovinu. Dvorac je vekovima bio jedan od najvažnijih renesansnih dvoraca u severnoj Evropi, zbog čega je upisan na UNESCO popis mesta svetske baštine. Poseta dvorcu i uživanje u njegovim fantastičnim dvoranama. Povratak u Kopenhagen. Slobodno vreme i noćenje.

4. dan (SUBOTA 3. oktobar / 14. novembar) MALME   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet vozom do Švedske i lepog grada MALMEA. Na ovom izletu će prava atrakcija biti prelazak preko mosta Eresund koji premošćava istoimeni prolaz-tesnac koji razdvaja Kopenhagen od Malmea. Ovaj most je pravo remek-delo graditeljstva, i u stvari predstavlja delom most, a delom podvodni tunel. Po dolasku u Malme, sledi organizovani obilazak istorijskog centra grada. Odlazak do glavnog gradskog trga Lila Torg u koji se ulivaju brojne male ulice koje čine glavnu trgovačku zonu grada. Obićićemo i crkvu Sv. Petra, potom staru tvrđavu, fantastični park Kungsparken, čuveni oblakoder Turning torso,... Slobodno vreme i povratak u Kopenhagen vozom. Slobodno vreme u Kopenhagenu za šetnju fantastičnim kvartom Kristijanija. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 4. oktobar / 15. novembar) KOPENHAGEN - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ILI let preko jedne od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

750 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD

1.JUNA DO 1. JULA 2020.

790 €

CENA ZA UPLATE OD

1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

850 €

umesto 200 € samo 180 €

CENA ZA UPLATE POSLE

1. AVGUSTA 2020.

890 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Kopenhagen – Beograd (direktan let, ili let sa jednim presedanjem)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje / “švedski sto“) u hotelu sa 2* ili 3* u Kopenhagenu (šira zona centra grada, na liniji gradskog prevoza)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Kopenhagenu prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Transfer aerodrom Kopenhagen – hotel – aerodrom Kopenhagen
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Roskilde – Frederiksborg - Kronborg sa uključenim autobuskim prevozom, vodičem na engleskom jeziku i ulaznicom za navedene posete
 • Poludnevni izlet do Malmea sa uključenim prevozom vozom, i obilaskom prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Karte za gradski prevoz u Kopenhagenu
 • Gradske turističke takse – plaćaju se na licu mesta na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Cabinn Metro“ 2**, Kopenhagen ili sličan https://www.cabinn.com/hoteller-danmark/cabinn-metro/

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada, oko 7 km od istorijskog centra Kopenhagena i oko 600 metara od metro stanice. Stnadardni „budžet“ hotel sa sasvim solidnim nivoom usluga. Poseduje mali lobi, recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka („švedski sto“), WiFi konekciju. Hotel je dosta velik i poseduje 708 soba različite kategorije i strukture. Smeštaj je predviđen u „economy – standard“ sobama koje su veoma male, izuzetno skromne. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i TV.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

subota, 21 mart 2020 09:18

Novo! Abruco&Marke, Duo Fantastico

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

27. OKTOBAR – 1. NOVEMBAR 2020.

L’AKVILA – ĆIVITELA – ASKOLI PIĆENO – TOD’S OUTLET – PEZARO – URBINO - RIMINI

Kako ste već i navikli, od nas, samo inovacije! Evo jednog takvog, novog i sjajnog programa koji objedinjuje dve nama potpuno nepoznate italijanske pokrajine, Abruco i Marke. Obe zahvataju najvećim delom masiv Apenina i svojom istočnom stranom izlaze na Jadransko more. I na samom moru, i u primorskoj ravnici, ali posebno u planinskom zaleđu, nalazi se niz veoma interesantnih mesta koja smo obuhvatili ovim programom. Divna mala luka Peskara sa tipičnim mediteranskim šarmom, prestonica Abruca, L’Akvila, neodoljiva Ćivitela sa čudesnom fortecom, slatki mali Askoli sa svojim maslinama i biskupskom raskoši, čudesni gradić Pezaro u pokrajini Marke, potom Urbino grad pod zaštitom UNESCO-a i na kraju Rimini sa svojim čudesima... Vino je neizostavno na ovakvim putovanjima, te ćemo degustirati vina naše Marine Cvetić i čuti njenu čudesnu životnu priču... Tura za prave hedoniste!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 27. oktobar)   Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda (BAS - Autobuska stanica) u ranim popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 28. oktobar)      TOD’S OUTLET - PESKARA     Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija,... Putovanje ka pokrajini Abruco. Usputna poseta jednom od najinteresantnijih „outlet“ centara Italije – „OUTLET TOD’S“ – izgrađen u formi raskošnog resorta, izuzetno zanimljiv i za videti, a ljubiteljima cipela, ovo će biti pravo otkrovenje (https://www.tods.com/ww-en/home.html). Nastavak putovanja do PESKARE. Smeštaj u regiji grada. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 29. oktobar)   L’AKVILA – ĆIVITELA - ASKOLI    Doručak. Slobodno vreme, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti pokrajina Abruco i Marke. Odlazak do glavnog grada Abruca, srednjovekovne L’AKVILE. Ovaj grad je zaklonjen moćnim vencima Apenina, nalazi se u jednoj dolini, a u zaleđu grada se nalazi oblast Gran Saso, najviša oblast Apeninskog masiva. Po dolasku, oko 10.30h, sledi kraće organizovano razgledanje grada uz obilazak: čudesna fontana 99 čeljusti, fontana iluminosa, trg Duomo sa Katedralom, Polukružna palata – „Palazzo dell’Emiciclo“,... Slobodno vreme. Nastavak putovanja kroz fantastične predele Nacionalnog parka „Gran Sasso“ uz panoramu najvišeg vrha Apenina, Korno (2912m). Odlazak do malene varošice ĆIVITELA DEL TRONTO u kojoj se nalazi masivna Forteca – srednjovekovna trvđava koja predstavlja najveću atrakciju pokrajine Abruco. Tvrđava se nalazi, kao i samo naselje, na nadmorskoj visini od 600 metara, na izuzetno važnom strateškom mestu, gde vekovima ponosno stražari nad vojnim i trgovačkim putevima. Nastavak putovanja do malenog ASKOLIJA. Askoli Pićeno je varošica u pokrajini Marke i iznad svega je poznata po svom specijalitetu, masline punjene mesom „Olive all'ascolana“. Prošetaćemo se do glavnog gradskog trga Piazza del Popolo. Sve na ovom trgu vraća u davna vremena srednjeg veka... Povratak u hotel do 22h. Noćenje.

4. dan (Petak 30. oktobar)   VINARIJA „MASCIARELLI“ – URBINO - RIMINI  Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Slobodno vreme, ili fakultativni tročasovni izlet do vinorodnog regiona Abruca i čudesne VINARIJE „MASCIARELLI. Ovde se proizvodi vrhunsko crveno vino „Montepulciano d’Abruzzo“ sa brendom vlasnice Marine Cvetić, naše gore list. Degustacija vina. Nastavak putovanja ka pokrajini Marke. Odlazak do fantastičnog srednjovekovnog grada URBINO koji pripada redu najživopisnijih malih gradova Italije. Tokom srednjeg veka ovo mesto je bilo sedište moćnog Vojvodstva, saveznika Republike Firence. Zbog izuzetno očuvanog renesansnog jezgra, Urbino se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon dolaska u Urbino, sledi obilazak grada uz razgledanje: Duždeva palata – nekadašnje sedište moći Vojvode od Urbina, rodna kuća Rafaela Sancija. Pričom o Rafaelu približićemo njegov život i dela zbog kojih je prozvan „bogom umetnosti“. Sledi slobodno vreme za uživanje u divnom Urbinu i predlog da posetite muzej unutar Duždeve palate u kojem se između ostalog nalazi i Rafaelov portret „Mutavi“. Nastavak putovanja do RIMINIJA. Smeštaj u hotel u večernjim satima (oko 22h). Noćenje.

5. dan (Subota 31. oktobar)   RIMINI - PEZARO    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet vozom iz Riminija do divnog malog gradića PEZARO u pokrajini Marke. Nakon tročasovnog boravka i ručka u nekom od sjajnih restorana, vraćamo se u Rimini. Rimini nije samo letovalište, to je i stari grad, prepun istorije... Malateste, Avgust, Gaj Julije Cezar, Federiko Felini... Svi oni su vezani za Rimini, i mi ćemo hoditi njihovim stopama... Potom sledi slobodno vreme za uživanje u zaista lepoj atmosferi grada. Polazak ka Srbiji oko 19h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske...

6. dan (Nedelja 1. novembar) Povratak u podnevnim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

*SPECIJALNA CENA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

199 €

179 €

umesto 85 € samo 65 €

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Peskare
 • 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u Riminiju
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Poseta „Outlet Tod’s“ prema programu
 • Obilazak Urbina prema programu putovanja
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča

Cena paketa izleta obuhvata:

 • Celodnevni izlet L’Akvila-Ćivitela-Askoli prema programu
 • Tročasovni izlet do vinarije „Masciarelli“
 • Tročasovni izlet vozom do Pezara i obilazak Riminija

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, sem navedenih
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi 2 € dnevno po osobi (ukupno cca 6€ za sva tri noćenja) – plaća se na recepciji hotela!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Celodnevni izlet L’Akvila-Ćivitela-Askoli prema programu – 35 €
 • Tročasovni izlet do vinarije „Masciarelli“ – 25 €
 • Tročasovni izlet vozom do Pezara i obilazak Riminija – 25 €
       

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „BED&BUSINESS“ 3***, regija Peskare https://www.bedbusiness.it/ ili sličan

Hotel se nalazi oko 10 km od centra Peskare. Predstavlja skroman „udžet“ hotel. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka („samoposluživanje – buffet“; skroman i jednoličan doručak, kako je to i uobičajeno u Italiji za ovu kategoriju hotela), WiFi konekciju... Sobe su skromno opremljene, sve sa kupatilom (tuš-WC), centralnim grejnim sistemom, TV.

HOTEL „TAMANCO“ 3***, Rimini http://www.hoteltamanco.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u zoni Rivazzura, oko 200 metara od plaže i glavne trgovačke zone. Standardan „budžet“ hotel sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe su skromne, sve sa kupatilom (tuš-WC), centralnim grejnim sistemom, TV Cab.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

petak, 20 mart 2020 09:28

Novo! Rafaelo&Felini Tour

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

20. – 25. OKTOBAR 2020.

RIMINI – PARMA – FIRENCA – URBINO - BOLONJA

Nakon što je Italija prošle, 2019. godine, proslavila jubilej 500 godina od smrti Leonarda da Vinčija, i ove godine ima dva velika jubileja za proslavu. 100 godina od rođenja velikog Federika Felinija i 500 godina od smrti čuvenog Rafaela Santija (Sancija). Italija je zaista nepresušna destinacija koja u svakom trenutku i svakome, nudi brojna uzbuđenja. Ovo je jedno takvo putovanje, posebno osmišljeno sa posebnom pričom i osvrtom na život i delo dvojice velikana. Svakako, priča će biti šira, posetićemo zaista prelepa mesta u pokrajinama Marke, Emilija Romanja i Toskana, i čuti dosta toga. Videćemo divni Rimini, najveće letovalište Italije i rodno mesto Federika Felinija, potom ćemo posetiti maleni gradić Urbino, rodno mesto slavnog Rafaela, i nekadašnju prestonicu moćnog vojvodstva. Zatim ćemo posetiti Firencu, grad, rasadnik lepote, rodno mesto humanizma i renesanse. U tom gradu susretaćemo se konstantno sa velikanima svetske književnosti i umetnosti. Posetićemo i divni emilijanski grad Parmu, koja je ove, 2020. godina, evropska prestonica kulture. Putovanje za prave ljubitelje umetnosti!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 20. oktobar)   Polazak iz Subotice oko 16h, potom sledi polazak iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda (BAS – Autobuska stanica). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 21. oktobar)    BOLONJA - RIMINI   Jutarnja vožnja preko oblasti Venecija-Đulija i Veneto ka Emiliji... Poseta BOLONJI, prestonici pokrajine Emilija Romanja, gradu u kojem se nalazi sedište najstarijeg univerziteta u Evropi (1088. godina). Po dolasku u istorijski centar grada, sledi obilazak uz razgledanje: palata kralja Enca sa svojom interesantnom pričom o nesrećnom sardskom kralju Encu, Neptunova fontana – remek-delo slavnog ĐanBolonje, tornjevi Garisenda i Azineli – simbol grada u kojem je nekada bilo preko 100 sličnih tornjeva, Venecijanska palata, kompleks Santo Stefano, odnosno kako ga nazivaju „sedam crkvi“ sa posetom i obilaskom glavne crkve sa interesantnom skulpturom „La Pieta“, potom obilazak crkve Sv. Groba i Pilatovog dvorišta. Odlazak do glavnog gradskog trga, Piazza Maggiore (Veliki/Glavni trg). Na ovom trgu se nalazi palata Arkiđinazio – nekadašnje središte slavnog Bolonjskog univerziteta, sada istorijskog objekta sa interesantnim pričama i jednim malim muzejom, odnosno čuvenom Salom za anatomiju (fakultativna poseta). Takođe, posetićemo i veličanstvenu baziliku San Petronio u kojoj se nalazi 10 kapela, od kojih su pojedine izuzetno interesantne pa i kontraverzne. U samoj Bazilici, nalazi se i najveći sunčani sat na svetu, „La Meridiana“. Slobodno vreme u trajanju od oko 1,5 sat. Nastavak putovanja do RIMINIJA. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 22. oktobar)   RIMINI – PARMA   Doručak. Polazak u 9h na celodnevni izlet. Odlazak do istorijskog centra RIMINIJA. Lagana šetnja uz razgledanje Avgustovog luka, trga Tri mučenika, hrama Malatesta, zamak Sismondo... Tokom turističkog obilaska, poseban segment biće posvećen čudesnom Federiku Feliniju, njegovom životu i delu. Prošetaćemo se Korzom u kojem je sniman čuveni „Amarkord“, potom videti bioskom „Fulgor“ u kojem je nekoliko Felinijevih filmova prikazano premijerno, prošetaćemo se do rodne kuće Felinija i prelepog Grand Hotela u kojem je ovaj veliki umetnik boravio. Takođe, videćemo i palatu „Centro Studi Federico Fellini“, kao i park Federika Felinija u kojem se nalazi spomenik „Fellinia“ u vidu ogromnog foto aparata... Fakultativna poseta Gradskom muzeju u kojem se nalaze čuveni spisi „Libro dei Sogni“ – „Knjiga snova“ – snovi Felinija koji su poslužili kao inspiracija za njegove filmove. Sledi potom fakultativni odlazak do PARME. Vožnja preko Bolonje, kraj Ređo Emilije uz osvrt (panoramski) na Kalatravinu Železničku stanicu. Po dolasku u Parmu, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Katedrala i čudesna Krstionica, Kraljevski teatar, Palata guvernatora, monument Đuzepeu Garibaldiju,... Slobodno vreme za uživanje u divnoj Parmi, i naravno za degustaciju čuvenih prehrambenih proizvoda koji dolaze iz ovog grada: parmezan, parmska šunka, balzamiko... Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan (Petak 23. oktobar) RIMINI – URBINO - GRADARA  Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet ka pokrajini Marke. Odlazak do malenog i izuzetno živopisnog grada URBINO smeštenog u scenografskom prirodnom okruženju. Tokom srednjeg veka ovo mesto je bilo sedište moćnog Vojvodstva, saveznika Republike Firence. Zbog izuzetno sačuvanog renesansnog jezgra, Urbino se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon dolaska u Urbino, sledi obilazak grada uz razgledanje: Duždeva palata – nekadašnje sedište moći Vojvode od Urbina. Poseta muzeju unutar palate u kojem se između ostalog nalazi i Rafaelov portret „Mutavi“. Takođe, posetićemo i rodnu kuću Rafaela Sancija, često nazivan i Santi. Pričom o Rafaelu približićemo njegov život i dela zbog kojih je prozvan „bogom umetnosti“. Sledi slobodno vreme za uživanje u divnom Urbinu. Odlazak do prelepog malog mestašca GRADARA u kojem se nalazi srednjovekovni zamak iz 12. veka, jedan od najočuvanijih u Italiji. Povratak u Rimini, slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (Subota 24. oktobar) RIMINI – FIRENCA - ...  Doručak. Odjava iz hotela i polazak do 8.30h. Odlazak u FIRENCU (dolazak oko 11.30h). Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada u trajanju od oko 2 sata: Bazilika Svetog Krsta (Santa Croce) – fjorentinski Panteon, trg San Firence sa palatom Gondi, trg Sinjorija – svojevrsna galerija na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse (Kozimo, David, Judita, Neptun, Persej...), Stara palata (Vecchio), Galerija Ufici – jedna od najznačajnijih galerija na svetu, Stari most (Ponte Vecchio), palata Piti – rezidencija Medičijevih, Katedrala Cvetne Bogorodice – jedna od najvećih crkvi na svetu sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, Krstionica... Poseta Galeriji Ufici sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Pored mnoštva remek-dela velikana umetnosti (Leonardo, Botičeli...), u Uficiju se nalazi i nekoliko dela Rafaela Sancija (Portret Vojvode od Urbina; portret pape Lava X;...). Takođe, u Galeriji Palatina koja se nalazi u palati Piti, nalazi se nekoliko remek-dela Rafaela Sancija. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 22h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (Nedelja 25. oktobar)  Povratak u podnevnim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

*SPECIJALNA CENA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

189 €

169 €

umesto 120 € samo 100 €

Cena paketa izleta obuhvata:

 • Poludnevni izlet sa obilaskom Parme prema programu putovanja
 • Celodnevni izlet Urbino – Gradara prema programu
 • Paket ulaznica: Duždeva palata u Urbinu, Rafaelova kuća u Urbinu, Zamak Gradara, Gradski muzej u Riminiju, Sala za anatomiju u Bolonji i galerija Ufici u Firenci sa uslugama lokalnog vodiča na srpskom jeziku

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u Riminiju
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Bolonje, Riminija i Firence prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Pratnju lokalnog vodiča u Firenci

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, sem navedenih
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi cca 1,5 € dnevno po osobi (ukupno cca 4,5€ za sva trinoćenja) – plaća se na recepciji hotela!
 • Doplata za polazak iz Subotice: 20 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Poludnevni izlet sa obilaskom Parme – 25 €
 • Celodnevni izlet Urbino – Gradara – 25 €
 • Paket navedenih ulaznica – 70 €
       

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i nema uvećanja, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „TAMANCO“ 3***, Rimini http://www.hoteltamanco.com/ ili sličan
Hotel se nalazi u delu Riminija, Miramare. Udaljen je od istorijskog centra grada oko 6 km, i povezan je sa centrom grada sa redovnom autobuskom linijom. Nalazi se svega 50 metara od plaže i trgovačke zone Riminija sa brojnim restoranima i barovima. Hotel je standardne „budžet“ kategorije sa skromnim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka („samoposluživanje – buffet“; skroman i jednoličan doručak, kako je to i uobičajeno u Italiji za ovu kategoriju hotela), aperitiv bar, WiFi u javnim delovima objekta. Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV Cable, centralni grejni sistem.


SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / N O V O !

23. – 27. SEPTEMBAR 2020.

28. OKTOBAR – 1. NOVEMBAR 2020.

10. – 14. NOVEMBAR 2020.

JEZERO IZEO (Sulcano, ostrvo Monte Izola ) - JEZERO KOMO (Leko, Komo) – JEZERO MAĐORE (Lokarno) – JEZERO LUGANO (Lugano) + MILANO & MILANO DIFFERENTE

Jezerska Italija je položena na severu u podalpskom delu Italije, podno moćnog alpskog masiva sa kojeg su se pre više miliona godina spuštali ogromni lednici krčeći sebi put i stvarajući karakterističan pejzaž… Nakon ledenog doba, prilikom otopljavanja, lednici se otopiše, a na njihovom mestu nastadoše kristalna lednička jezera Italije… Vekovima su se na obalama ovih jezera osnivala mala ribarska naselja koja se pojavom turizma pretvaraju redom u mondenske turističke centre… Obale italijanskih jezera od kraja 19. veka zauzeše bogati engleski i ruski plemići, a nakon Drugog svetskog rata, na ove obale dođoše i predstavnici svetskog džet-seta i mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta mode, filma, muzike… Ali ono što najviše opčinjava na ovim jezerima jeste sklad prirode i urbanih mesta. Zaleđe Alpa, scenografski pogledi, sjajna gastronomija, svetlucanje kristalne površine pod zracima sunca… Mešanje vazdušnih masa sa mora koje donose mirise, i vazdušnih masa sa Alpa koje donose svežinu… Zaista neponovljivi doživljaji. Sjajno putovanje za sećanje!

Program putovanja:

1. dan (Sreda 23. septembar / 28. oktobar / Utorak 10. novembar)   Polazak iz Beograda/Novog Sada u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (Četvrtak 24. septembar / 29. oktobar / Sreda 11. novembar)     JEZERO IZEO – JEZERO KOMO - MILANO Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije. Dolazak na JEZERO IZEO u prepodnevnim satima. Odlazak do mestašca SULCANO na obali prelepog jezera Izeo. Po dolasku sledi kraće slobodno vreme. Potom sledi polazak na fakultativni izlet do ostrva MONTE IZOLA. Odlazak feribotom i poseta ribarskom mestašcu PESKJERA MARALJO kojim dominira crkva posvećena Sv. Mihajlu. Slobodno vreme 1 sat i povratak u Sulcano. Nastavak putovanja ka JEZERU KOMO. Odlazak u gradić LEKO. Po dolasku, sledi razgledanje jednog od najživopisnijih gradića na obali jezera Komo: Bazilika Sv. Nikole sa veličanstvenim zvonikom visokim 96 m, trgovi Manconi i Garibaldi, toranj Viskontea,… Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka regiji MILANO. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.

3. dan (Petak 25. septembar / 30. oktobar / Četvrtak 12. novembar)   JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO – JEZERO MAĐORE   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet ka jezerskoj oblasti. Odlazak do obližnjeg JEZERA KOMO gde ćemo posetiti gradić KOMO. Po dolasku, sledi kraća organizovana šetnja uz razgledanje hrama Alesandra Volte, najslavnijeg stanovnika Koma, potom sledi obilazak trga Duoma sa lepom Katedralom iz 14. veka,… Sledi slobodno vreme u trajanu od oko 3 sata koje možete iskoristiti da malo prokrstarite jezerom Komo ili da se uspnete funikularom do malenog mestašca BRUNATE koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 500 metara i odakle se pruža nestvaran pogled na jezero Komo Nastavak putovanja ka Švajcarskoj i poseta LUGANU, gradu koji je smešten na obali istoimenog jezera. Kraći obilazak grada i slobodno vreme 2 sata. Nastavak putovanja do LOKARNA, gradića u Švajcarskoj koji je smešten na obali JEZERA MAĐORE. Lokarno je pre svega poznat po svojoj sjajnoj submediteranskoj klimi, o čemu najbolje govore aleje palmi i limuna u ovom gradiću… Glavno znamenje ovog grada je prelepi trg Grande i srednjovekovni zamak Viskonteo. Slobodno vreme 2 sata. Povratak u hotel do 23h. Noćenje.

4. dan (Subota 26. septembar / 31. oktobar / Petak 13. novembar)   MILANO     Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, Pontičela – most za koji se veruje da ga je konstruisao slavni Leonardo da Vinči, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Tokom boravka u Milanu biće organizovan i opcioni (fakultativni) program „Milano differente“ – „drugačiji Milano“, koji obuhvata obilazak modernog distrikta Porta Nuova sa remek-delima savremene arhitekture („UniCredit Tower“ – najviša zgrada Italije, „Bosco Verticale“ – čuveni koncept suživota sa prirodom, „Diamante“ – još jedan interesantan projekat), a u drugom delu programa posetiće se Kanalska oblast Milana poznata po restoranima i divnim kafeima. Polazak ka Srbiji oko 20h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (Nedelja 27. septembar / 1. novembar / Subota 14. novembar)   Povratak u Novi Sad/Beograd u podnevnim časovima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

129 €

99 €

umesto 75 €

samo 60 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Milana
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sulcana, Leka i Milana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Ova cena uključuje i sledeće izlete:

 • Izlet do ostrva Monte Izola na jezeru Izeo sa uključenim feribotskim kartama
 • Izlet do jezera Komo, Lugano i Mađore sa navedenim obilascima

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Fakultativni program „Milano differente“ – 15 € (nije uključen u ponuđeni paket izleta; prijava i uplata na licu mesta!) – program uključuje posetu distriktu Porta Nuova u trajanju od oko 1,5 sat sa slobodnim vremenom + posetu distriktu Kanalske oblasti + karte za metro
 • GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Milanu sa 3* iznosi 4 € po noćenju i osobi – UKUPAN IZNOS TAKSI 8 €PLAĆANJE NA LICU MESTA!

http://www.albergatorimilano.it/it/associazioni/categoria/albergatori/istituzionale/attivita/ids/idsmilano.html

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Ostrvo Monte Izola na jezeru Izeo – 25€
 • Izlet Komo-Lugano-Lokarno – 50€

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10. ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA :

HOTEL „Nuova Italia“ 3*** - Gozzano (NO) http://hotelnuovaitalia.weebly.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u mestašcu Gocano u oblasti grada Novare i široj zoni grada Milana od kojeg je udaljen 76 km. Standardni „budžet“ hotel sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima hotela, lobi, salon za posluženje doručka (slab i jednoličan kontinentalni „buffet“), aperitiv bar. Sobe su skromno opremljene, sve sa kupatilom (tuš-WC), centralnim grejnim sistemom i TV Cable.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

petak, 13 mart 2020 13:52

Bugarska jesenja tura

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

28. OKTOBAR – 1. NOVEMBAR 2020.

11. – 15. NOVEMBAR 2020.

PLOVDIV – DOLINA RUŽA / KAZANLAK - VELIKO TRNOVO - SOFIJA

Zemlja sa kojom se graničimo, a o kojoj toliko malo znamo... Imamo nekako rezervisan stav kada je u pitanju ova divna balkanska zemlja. No, ona je zaista zemlja ispunjena čudesima, a posle Italije i Grčke, Bugarska je zemlja sa najvećim brojem zaštićenih spomenika kulture... Na svakom koraku u ovoj zemlji je istorija. Izuzetno su ponosni Bugari na svoju bogatu istoriju, vreme vojevanja, vreme carstva i moći... Na njenom tlu egzistovale su stare civilizacije, od Grčke preko Rima pa do Vizantije i Turaka. I svi su oni ostavili ponešto iza sebe. Najkarakterističnija balkanska arhitektura je upravo zastupljena ponajviše u Bugarskoj, naravno u sprezi sa orijentalnim elementima koji daju ovakvim formama zaista čudesan izgled. Naše putešestvije vodi od grada Plovdiva koji je 2019. godine zajedno sa italijanskim gradom Matera bio prestonica evropske kulture. Stari grad je neodoljiv. Kaldrma sećanja, raskošne palate balkanskog, poluorijentalnog, stila, dah minulih vremena... Od Plovdiva nas put vodi ka Staroj planini i čuvenoj Dolini ruža i njenom centru gradiću Kazanlak. Ruža je zaštitini simbol Bugarske. Već vekovima se proizvodi skupoceno ružino ulje, a berba ružinih latica predstavlja jedan od najživopisnijih festivala u Bugarskoj. Kruna našeg putešestvija biće poseta nekadašnjoj carskoj prestonici Velikom Trnovu. U ovom gradu sa izuzetno živopisnim ambijentom nalaze se ostaci carske rezidencije, a podno nje kompleks prelepih pravoslavnih crkvi. U jednoj od njih, crkvi Svetih 40 mučenika, počivale su mošti prvog srpskog svetitelja Svetog Save. Na kraju putešestvija posetićemo bugarsku prestonicu, magičnu Sofiju kojom dominira velelepni hram Sv. Aleksandra Nevskog. Šetnja gradom upotpuniće naše utiske o Bugarskoj i zaokružiće čudesne priče koje ćete imati prilike da čujete na ovom putovanju.

Program putovanja:

1. dan (SREDA 28. oktobar / 11. novembar)   Polazak iz Novog Sada oko 22.30h (Žel.stanica/lokomotiva), iz Beograda oko ponoći (BAS Autobuska stanica), potom sledi putovanje autoputem preko Batočine, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Pojata, Niša, Pirota. Noćna vožnja uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (ČETVRTAK 29. oktobar / 12. novembar)     PLOVDIV – KAZANLAK – VELIKO TRNOVO     Dolazak u PLOVDIV u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Kapana, istorijski deo grada, Džumaja džamija, sagrađene u 15. veku na obodu brežuljka Taksim tepe i predstavlja jednu od dve preostale džamije u gradu, ostaci rimskog stadiona iz antičkog Filipopolisa, veličanstveni antički teatar, još jedan zaostatak Filipopolisa i jedan od najznačajnijih atrakcija današnjeg Plovdiva, pravoslavna crkva Sv. Marine Velikomučenice, plovdivska Mitropolija, crkva Uspenja Sv. Bogorodice, Hisar kapija, muzej-kuća Atanasa Krasteva, ostaci tvrđave iz doba Justinijanove vladavine... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja ka Staroj planini, odnosno čudesnoj Dolini ruža. Poseta gradu KAZANLAKU, prestonici ruža. Po dolasku sledi kraći obilazak grada i slobodno vreme. Nastavak putovanja ka VELIKOM TRNOVU. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 30. oktobar / 13. novembar)     VELIKO TRNOVO – SOFIJA Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Organizovani obilazak grada uz razgledanje: Stari grad sa originalnom orijentalnom arhitekturom i tradicionalnim balkanskim kućama, brdo Carevića sa tvrđavom Carevac – nekadašnje središte moći srednjovekovne bugarske carevine, crkva 40 Svetih mučenika u kojoj su bile pohranjene mošti Sv. Save,... Slobodno vreme za posetu kompleksu Carevac. Tvrđava Carevec u Velikom Trnovu obuhvata ogromnu ulaznu kapiju, utvrđenu Kraljevsku palatu, Dvoranu za krunisanje kraljeva, Kraljevu crkvu, kraljevske odaje i Baldvinovu Kulu. Polazak ka Sofiji u 16h. Dolazak u SOFIJU oko 19h. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 31. oktobar / 14. novembar)   SOFIJA – BEOGRAD/NOVI SAD     Doručak. Odlazak iz hotela u 9h. Organizovani obilazak grada uz razgledanje: Rotonda Sv. Đorđa, koja je deo velikog arheološkog kompleksa sa retkim rimskim arhitektonskim karakteristikama, Bazilika Sv. Sofije koja je inspirisala grb grada, Saborna crkva Aleksandra Nevskog čije su veličanstvene ikone i freske poznate u celom svetu, Crkva Svete Nedelje u kojoj se nalazi grob srpskog kralja Milutina, Džamija Banja Baši iz 15. veka,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju i uživanje u sjajnom ambijentu bugarske prestonice. Polazak ka Srbiji u 18h. Noćna vožnja preko Niša i dalje ka Beogradu i Novom Sadu.

5. dan (NEDELJA 1. novembar / 15. novembar) Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

119 €

99 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni – klasični način posluživanja) u hotelu sa 3*** u Velikom Trnovu
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni – klasični način posluživanja) u hotelu sa 3*** u Sofiji
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • razgledanja prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može dobiti u agenciji po ceni od oko 500 dinara po osobi
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 40 €, isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 70 €
 • gradska turistička taksa u iznosu od 6 € - plaća se na licu mesta, na recepciji hotela

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „INTERHOTEL“ 3***, Veliko Trnovo ili sličan http://www.interhotelvt.bg/en/

Hotel se nalazi u blizini centra Velikog Trnova. Poseduje restoran, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon... Standardan „budžet“ hotel iz perioda komunizma!


HOTEL „HEMUS“ 3***, Sofija ili sličan http://www.hemushotels.com/lang-en.htm

Hotel se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, nedaleko od istorijskog centra grada, i na liniji metroa. U neposrednoj blizini hotela ima mnoštvo sadržaja, barova, restorana, marketa... Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje skroman nivo usluga i sadržaja. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, besplatan WiFi, salon lepote i frizerski salon,... Sobe su komforne, sve sa kupatilima (tuš-WC) i standard kategorije, sa centralnim grejnim sistemom, TV.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Strana 1 od 30