Albanija, Doček Nove 2021.

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 4*
 • Obilasci:Skadar, Lješ, Drač, Tirana, Berat, Kroja
 • Cena:Od 89 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

97941f8009bab516492647e74e62ef54_L Doček Nove godine u Draču | Drač doček 2021 godine | Doček u Draču, Albanija | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

SKADAR – TIRANA – DRAČ – LJEŠ – KROJA - BERAT

Albanija, zemlja tajni... Predrasude? O da, i te kakve! No, svaki čovek otvorenog uma, ne dozvoljava sebi da ima predrasude! Sud o nekome, ili nečemu, treba dati samo, i isključivo, iz sopstvenog iskustva! A ovo malo ljudi koji su pravi putnici, koji su kada se pojavio program za Albaniju, odmah krenuli u avanturu, svi oni imaju samo reči hvale za ovu destinaciju! Ništa čovek ne očekuje, a dobije mnogo! Očekuje ruševine, prljavštinu i siromaštvo na svakom koraku, a dobije uživanje u divnim fasadama, čistim ulicama i nasmejanim ljudima! Ne verujete?! Morate da odete i vidite! Biće to mnogo lepše iskustvo nego sva pisanja o ovoj destinaciji. Ponosni i starostavni grad Skadar sa svojom velelepnom tvrđavom priča neke svoje davnašnje priče... Drač mirisna luka sa kaldrmom sećanja, palmama i lepim šetalištima kraj mora... Tirana, prestonica Albanije sa nekim svojim vizijama... Berat, grad „1000 prozora“ sa uspomenama iz srednjeg veka, ali i iz Otomanskog perioda... Lješ, malena varošica sa izuzetno značajnim mauzolejom čuvenog i velikog Skenderbega, i na kraju divna, kamena Kroja sa svojom starom čaršijom i sjajnom tvrđavom. Pravo putovanje za ispraćaj stare, i doček nove godine; godine nekih novih nadanja... Mirësevini në Shqipëri!

Program putovanja:

1. dan (Sreda 30. decembar)   Polazak iz Novog Sada oko 19h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 20.30h (Autobuska stanica BAS). Putovanje ka Čačku novim autoputem „Miloš Veliki“. Noćna vožnja preko Čačka, Požege, Užica, Zlatibora i Crne Gore uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (Četvrtak 31. decembar)   SKADAR – LJEŠ - DRAČ   Dolazak u SKADAR u prepodnevnim satima (oko 8h). Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i fakultativna poseta tvrđavi Rozafa (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 15 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obećanja. Legenda o tvrđavi je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi „Zidanje Skadra na Bojani“. Nastavak putovanja najkasnije u 12h ka LJEŠU. Po dolasku, sledi fakultativna poseta interesantnom Skenderbegovom Mauzoleju smeštenom u nekadašnjem pravoslavnom manastiru Svetog Nikole. Zadržavanje u Lješu oko 1,5 sat. Nastavak puta ka Draču. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Opciona večera u hotelu. Individualni odlazak do centra Drača, ili u Tiranu na DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima. Noćenje.

3. dan (Petak 1. januar)  BERAT - DRAČ   Kasniji doručak. Slobodno vreme ili polazak oko 11h na fakultativni izlet. Odlazak do grada BERATA. Po dolasku, sledi upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture. Grad se razvio iz srednjovekovnog utvrđenja, a njegova arhitektura prati konfiguraciju terena i potiče iz perioda vladavine Otomanske imperije. Živopisne kuće kada se gledaju iz donjeg dela grada nalikuju na košnicu, a po isijavanju sunca na brojnim prozorima, grad je dobio ime „grad 1000 prozora“. Slobodno vreme u trajanju od oko 1,5 sat. Odlazak do centra DRAČA, najvažnije i najveće albanske luke. Obilazak grada uz razgledanje: Venecijanska kula, ostaci zidina, stara čaršija, džamija, ostaci grčko-rimskog teatra i foruma... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do oko 19h. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

4. dan (Subota 2. januar) TIRANA - KROJA   Doručak i odjava iz hotela do 8.30h. Odlazak do TIRANE. Po dolasku, sledi panoramski obilazak grada uz razgledanje: trg Skenderbega, palata Nacionalnog muzeja, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. za šetnju, ili odličan šoping u tržnom centru Toptani (http://www.toptani.com.al/en/). Polazak u 13h iz Tirane. Odlazak do srednjovekovnog grada KROJA. Fakultativni obilazak stare čaršije koja potiče iz osmanskog vremena sa drevnim dućanima, i poseta sjajnom Muzeju Skenderbega koji se nalazi u sklopu Krojske tvrđave. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Crne Gore, i dalje preko Zlatibora, Užica, Čačka, ka Beogradu i Novom Sadu.

5. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

109 €

SPECIJALA CENA KOJA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

89 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 60 € samo 50 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Ulaznica i obilazak tvrđave Rozafa u Skadru
 • Ulaznica za Mauzolej Skenderbega u Lješu sa uslugama lokalnog vodiča
 • Izlet Berat – Drač prema programu
 • Obilazak Kroje sa posetom Muzeju Skenderbega i uslugama lokalnog vodiča

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 4**** u Draču na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Skadra i Tirane prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 4 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za hotele sa 3* 2 € po osobi i noćenju; ukupno 4 € za oba noćenja po osobi – plaćanje na recepciji hotela
 • opcione večere u hotelu u Draču („švedski sto“): 20 € za obe večere; obavezna prijava u agenciji

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Poseta tvrđavi Rozafa u Skadru – 10 €
 • Poseta Mauzoleju Skenderbega u Lješu – 5 €
 • Izlet Berat – Drač prema programu – 30 €
 • Obilazak Kroje sa posetom Muzeju Skenderbega – 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „ALBANIAN STAR“ 4****, Drač https://harmoniahotelsgroup.com/albanian-star1/ ili sličan

Hotel je pozicioniran u dračkom letovalištu, na samoj obali mora, i oko 15 km od istorijskog centra Drača. Odličan hotel sa vrlo dobrim nivoom usluga i sadržajima: recepcija otvorena 24 sata, aperitiv bar, letnja terasa, sopstvena plaža, bazen na otvorenom, sale za seminare, WiFi konekcija, restoran za posluženje obroka („buffet“ / „švedski sto“)... Sobe su komforne, sve sadrže kupatilo sa tuš-WC, Tv sat., WiFi konekcija, mini-bar, centralni grejni sistem, klima uređaj.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.