Višegrad, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:31. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Andrićgrad
 • Obilasci:Drvengrad, Mokra Gora, Višegrad, Dobrun, Čačak
 • Cena:Od 5900 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

cbb9229ceeb530ae66f61f4da430b680_L Višegrad doček 2021 | Nova godina Andrićgrad | Mokra Gora Nova 2021 godina | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

31. DECEMBAR 2020. – 1. JANUAR 2021.

MOKRA GORA – DRVENGRAD – VIŠEGRAD – ČAČAK

Bosna. Koliko samo tuge u ovoj zemlji ima, ali i radosti života. Koliko samo minulih vekova... Dobrih ljudi, mirisa pržene kafe... Susreta istoka i zpada... Svega toga u ovoj našoj Bosni ima... A čega ima najviše? Sete! Svugde se ona uvila, i sve oko sebe povija... Možda ponajviše pesme govore o nekom narodu, a kada čujete sevdalinku, odmah osetite tu beskrajnu setu... A pesma je samo jedna koja odmah asocira na ovaj grad... „U lijepome starom gradu Višegradu...“ Videćemo taj čuveni Bikavac, divnu Drinu, fantastični, starostavni most – čuvenu na Drini ćupriju, posetićemo i Andrićgrad, uživaćemo u divnoj atmosferi... Malo ćemo dotaći i bajkovite zimske ambijente na Mokroj Gori u Drvengradu,... U povratku ćemo uživati u gradu Čačku. Uživaćete sasvim sigurno!

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak 31. decembar)   NOVI SAD – BEOGRAD – MOKRA GORA – DRVENGRAD - VIŠEGRAD   Polazak iz Novog Sada oko 7h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 8.30h (BAS – Autobuska stanica). Putovanje preko Čačka, i dalje Ovčarsko-kablarskom klisurom preko Požege i Užica. Jedna usputna pauza radi odmora. Odlazak na MOKRU GORU, jednu od najpoznatijih najsadržajnijih turističkih destinacija u Srbiji. Poseta DRVENGRADU, kompleksu našeg čuvenog reditelja Emira Kusturice. Priča o ostvarenju jednog sna uz obilazak male crkve brvnare, bioskopa,... Slobodno vreme za ručak i odmor. Nastavak putovanja nakon dvočasovne pauze. Ulazak na teritoriju Bosne na graničnom prelazu vardište i kraća vožnja do lepog starog grada VIŠEGRADA. Po dolasku, odlazak do čuvenog mosta, na Drini ćuprije. Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine, na mestu gde je put povezivao Bosnu sa Carigradom iznad reke Drine (tzv. „Carigradska džada“). Zadužbina je Mehmed-paše Sokolovića, velikog vezira. Sled istorijskih događaja vezanih za gradnju mosta, inspirisali su Ivu Andrića da napiše roman „Na Drini ćuprija“ za koji je dobio Nobelovu nagradu. Šetnja kamenim mostom do Šejtanove sofre i panoramski osvrt na brdo Bikavac i Andrićevu kuću u kojoj je književnik živeo neko vreme. Odlazak do Andrićgrada, specifičnog kompleksa koji je nastao, i nastaje još uvek od kamena, te ga mnogi nazivaju i Kamengrad. Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mešavina različitih epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područija. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posetioci će moći da se vrate u prošlost. Vizantijski dvorac, otomanski deo, male radnjice i suvenirnice, spomenici Petru Petroviću Njegošu i Ivi Andriću. Nakon obilaska sledi smeštaj u samom kompleksu Andrićgrada. Odmor. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u lokalni restoran na DOČEK NOVE GODINE. Noćenje.

2. dan (Petak 1. januar)   VIŠEGRAD – DOBRUN – ČAČAK – BEOGRAD/NOVI SAD     Kasniji doručak. Odjava iz smeštaja u 11h. Odlazak iz Viešgrada. Usptna poseta prelepom MANASTIRU DOBRUN. Posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. god. Nastavak putovanja preko Mokre Gore i dalje preko Užica i Ovčarsko-kablarske klisure do ČAČKA. Po dolasku sledi kraće upoznavanje sa gradom uz obilazak centra grada koji dominira prelepa crkva Vaznesenja Gospodnjeg, kao i niz lepih palata, među kojima i Gradska kuća. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja autoputem „Miloš Veliki“ do Beograda i dalje do Novog Sada. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

6.900 dinara

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

5.900 dinara

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u prenoćištu „Andrićgrad“ u Višegradu na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Drvengrada, Višegrada, manastira Dobrun i Čačka prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1200 dinara
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 4.500 dinara
 • Fakultativni doček nove godine u lokalnom restoranu uz muzički program i večeru – cena još nije poznata, ali će doček koštati oko 40 € - OBAVEZNA JE ODMAH PRIJAVA U AGENCIJI, plaćanje ide na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA:

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

PRENOĆIŠTE „Andrićgrad“ Višegrad http://www.andricgrad.com/explore/prenociste-andricgrad/

Prenoćište se nalazi u sklopu kompleksa Andrićgrada. Skroman smeštaj, ali sasvim pristojan. Objekat raspolaže sa malim recepcionim delom, salonom za posluženje doručka i smeštajnim kapacitetima sa ukupno 65 soba. Sobe su skromno opremljene, sve sa kupatilom.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs  (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.