Solun, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:30. decembra
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Solun, Melnik, Sandanski, Ser
 • Cena:Od 109 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

3ace6bf0e9f997c400b3dbdca66b498f_L Solun Nova godina | Doček 2021 u Solunu | Novogodišnje putovanje u Solun | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

SOLUN – SER – SANDANSKI - MELNIK

Solun je veličanstven i inspirativni grad, drugi po veličini u Grčkoj i glavni grad provincije Makedonija, nejveće regije u Grčkoj. Jedinstvenost je reč koja najbolje opisuje Solun. Po svojoj lepoti dosta odskače od ostalih grčkih gradova. Atmosfera u gradu je istovremeno živa i opuštena, prava mediteranska. Solun je grad gde su se susrele tri najveće evropske religije i gde su dugo živeli u harmoniji Grci, Turci i Jevreji. Solun je poznat po svom bogatom noćnom životu i kvalitetnom provodu. Solun nudi brojna mesta za izlaske i sa uživanjem ćete posećivati živopisne i jedinstvene lokale kojih je ovaj grad pun. Prava destinacija za sve ljubitelje mirisa mora, istorije, šopinga, dobre hrane i pića. Ne bi Fantast bio Fantast kada opet ne bi nešto inovirao, te naravno i ovaj program smo sazdali da bude malo drugačiji. Naime, prvi dan nove 2021. godine provešćemo na divnom izletu u Bugarsku, gradiće koji još uvek nekako nisu otkriveni našim turistima, a koji predstavljaju prave turističke bisere. Na kraju ćemo posetiti i starostavni grad Ser koji je vezan i za našu nacionalnu istoriju. Pridružite nam se i uživajte u mirisu Mediterana!

Program putovanja:

1. dan (Sreda 30. decembar)   Polazak iz Novog Sada oko 20.30h (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda oko 22h (BAS – Autobuska stanica). Putovanje preko Niša i dalje preko Severne Makedonije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Četvrtak 31. decembar)   SOLUN   Dolazak u SOLUN u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Ignjacija – deo nekadašnjeg slavnog rimskog puta koji danas preseca istorijski centar grada, Rotonda – bazilika Svetog Đorđa, Galerijev slavoluk, Bela kula, crkva Svetog Dimitrija – svetac zaštitinik Soluna, Aristotelov trg,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel u regiji grada Soluna posle 17h. Odmor. Priprema za „najluđu noć“. Individualni odlazak do Aristotelovog trga na DOČEK NOVE GODINE uz zabavno-muzički program i vatromet. Noćenje.

3. dan (Petak 1. januar)   SOLUN – MELNIK - SANDANSKI   Kasniji doručak. Slobodno vreme u Solunu, ili u 11h polazak na celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka Bugarskoj, i poseta malom srednjovekovnom gradu MELNIK. Okružen jedinstvenim i veličanstvenim peščanim piramidama, Melnik je očuvao atmosferu tradicionalnog načina života i kulture Bugarske, koga krase živopisne kuće pokrivene crepom, uzane kamene uličice, vinarije i kafanice. Jedinstvenoj atmosferi Melnika doprinosi reka Melnik koja protiče glavnom ulicom. Melnik je 1968. godine zvanično proglašen arhitektonskim rezervatom, čijih 96 građevina pripadaju spomenicima kulture Bugarske. Grad Melnik je najmanji grad Bugarske, ali izuzetno zanimljiv, te ga smatraju najlepšim gradom orijentalnog stila na Balkanu. Pored divne atmosfere, grad Melnik nudi i odlično vino i lokalne prehrambene proizvode. Odlazak u susedni banjski centar SANDANSKI. Slobodno vreme i uživanje u divnom banjskom parku. Povratak u Solun u hotel do 23h. Noćenje.

4. dan (Subota 2. januar)   SOLUN – SER - ... Doručak. Odlazak iz hotela u 10h. Odlazak u šoping centar „Cosmos“, sasvim sigurno najpopularniji u gradu (https://mediterraneancosmos.gr/). Slobodno vreme za šoping, 3 sata. Odlazak iz Soluna i poseta lepom malom srednjovekovnom gradu SER. Stari grad Ser bio je poznat još u starorimskom dobu, a tokom Vizantijske uprave doživljava pravi procvat, jer se nalazio na granici Vizantije i Bugarske. Godine 1345. grad postaje deo Dušanovog carstva, i u njemu je donešen čuveni Dušanov zakonik. Po dolasku u grad sledi upoznavanje sa bogatom istorijom ovog mesta uz šetnju i razgledanje znamenitosti: Mehmed-begova džamija, nekadašnji otomaski Bezistan, danas Arheološki muzej, Saborna, katedralna crkva Svetih Teodora... Slobodno vreme za uživanje u specifičnoj atmosferi grada. Polzaka ka Srbiji u 18h. Putovanje preko Severne Makedonije. Noćna vožnja.

5. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

119 €

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

109 €

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3* u regiji grada Soluna na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Soluna i Sera prema programu putovanja
 • poseta tržnom centru „Cosmos“
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju; dakle ukupno 4 € po osobi za oba noćenja – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela
 • Celodnevni fakultativni Izlet Melnik - Sandanski prema programu – 25 € - prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju izleta je 25 osoba

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Perinthos“ 3***, Solun https://www.perinthoshotel.gr/ ili sličan

Hotel se nalazi oko 18 km od centra Soluna, u predgrađu Agios Anastasios. U blizini hotela nalazi se nekoliko malih restorana, kao i nekoliko trgovina i robnih kuća. Hotel je standardne „budžet“ kategorije. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka... Sobe su komforne, standard kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, centralno grejanje, TV Sat.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.