Rim, Doček Nove 2021

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Rim, Roma Imperiale, Barokni Rim, Vatikan
 • Cena:Od 550 € Specijalna cena za prijave do 1.Oktobra!

Медије

8d68cb12760dc7aef1c4cd5054a689ea_L Rim doček Nove godine | Doček nove 2021 godine u Rimu | Rim doček 2021 godine avionom |
Преузмите прилоге:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Prestonica Italije, i nekadašnja prestonica najmoćnije imperije na svetu, grad Rim, nudi bezbroj mogućnosti svima onima koji ga posete. Od beskrajnih šetnji i uživanju u njegovim trgovima i fontanama, preko neverovatnih muzeja i lokaliteta koji su vredni pažnje, pa sve do odličnog noćnog života u čuvenom kvartu Trastevere. Teško je opisivati Panteon pre Koloseuma, Forume pre rimskih crkvi... Još teže je rečima opisati ovaj grad. On je zaista večan! Njegova duga istorija ostavila je iza sebe bezbroj spomenika koji milionima turista iz celog sveta pričaju svoju priču... Svi oni koji ga jednom posete, obavezno požele da mu se vrate. Malo je jedan život da se ovaj grad sagleda. Zato i postoji verovanje da kada bacate novčić u čuvenu fontanu Di Trevi, to činite jer je jedna od Vaših želja i želja za ponovni povratak u Rim.

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar) BEOGRAD - RIM    Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Direktan let za Rim („Fiumicino“). Po dolasku u RIM, sledi transfer „shuttle“ autobusom do rimske železničke stanice „Termini“ i odlazak u hotel. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar)   RIM IMPERIALE   Doručak. Polazak u organizovano razgledanje grada metroom. Odlazak do crkve Santa Maria in Cosmedin. U ovoj crkvi nalaze se čuvena „La bocca della verita“ („Usta istine“) – antička mermerna maska, uzidana u zid portika rimske crkve. Potom odlazimo do obližnjeg Cirkus Maksimusa. Cirkus Maksimus je bio veliki rimski hipodrom, trkalište za trke dvokolica, dužine preko 600 metara, postavljen na dugoj padini brda Palatina i mogao je da primi preko 150.000 gledalaca. Šetajući se pored Cirkus Maksimusa moći ćemo dobrim delom sagledati ostatke drevnog Rima na brdašcu Palatin, nekada rezidencijalnom delu, po verovanju mesto na kojem je nastao Rim i gde se nalazi grob njegovog osnivača Romula. Dalje će nas put odvesti do Konstantinove kapije i čudesnog Koloseuma. Konstantinova kapija predstavlja slavoluk cara Konstantina Velikog koji slavi njegove pobede, i predstavlja uzor za mnoge potonje slavoluke koji su širom Evrope podignuti. Naravno, Vaše poglede će sve vreme sa ovog mesta „krasti“ kolosalni Koloseum, jedan od najvećih spomenika antičkog sveta – jedno od svetskih čudesa! Od trenutka kada je nastao kao Flavijevski amfiteatar, postao je simbol grada i taj status je zadržao do danas, 2000 godina nakon izgradnje. Borbe gladijatora, stradanje Hrišćana, zveri, masa koja kliče, „hleba i igara“... U blizini se nalazi i crkva Svetog Petra u lancima. U ovoj crkvi nalazi se grob pape Julija II sa čuvenom Mikelanđelovom statuom „Mojsije“. Sledi fakultativna poseta Koloseumu i Rimskim Forumima. Forum je zapavo trg koji je predstavljao centar javnog života u svakom gradu drevnog Rima. Ovaj trg se nalazio između dva od sedam čuvenih brda Rima, Palatin i Kampidoljo (Kapitol). Tokom naše šetnje centralnom ulicom foruma, „Via Sacra“, moći ćemo da vidimo ostatke brojnih hramova, kurija, kupatila, bazilika,... Tu je i divni Titusov slavoluk, ali i mesto na kojem je ubijen Gaj Julije Cezar. Odlazak potom do Kapitola, brdašca koje je predstavljalo deo Foruma, na kojem su se delile lovorike, i dočekivali generali iz pobedničkih pohoda. Tokom srednjeg veka, trg je preuredio slavni Mikelanđelo Buonaroti dodavši mu veličanstvene kordonate i statue Dioskurija. Danas se na njemu nalazi Gradska kuća Rima i čuveni Kapitolski muzeji. Podno trga se nalazi trg Venecije sa monumentom Vitoriju Emanuelu. Odlazak do još jednog čuda imperijalnog Rima, slavnog Panteona. Hrama nad hramovima, posvećenog svim božanstvima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima Rima. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar) BAROKNI RIM & VATIKAN   Doručak. Polazak u 11h u organizovano razgledanje grada (gradski prevoz). Odlazak do veličanstvene fontane Di Trevi, jednog od najvoljenijih simbola grada. Svoju famu, osim očiglednoj lepoti, Trevi duguje i legendi o bacanju novčića za povratak u Rim. Nakon par desetina fotografija, i neizostavnog bacanja novčića, nastavićemo šetnju do trga Navona, jednom od najvoljenijih mesta večnog grada. Navona je prepoznatljiva po svojim divnim fontanama, od kojih je najpoznatija fontana „4 reke“, remek-delo slavnog arhitekte Berninija. Naspram nje nalazi se crkva Sv. Agneze, remek-delo slavnoh Borominija, poznata po svojoj konkavnoj fasadi. Na ovom trgu ćemo predahnuti i popiti u nekom od divnih kafea espreso. Dalje šetamo Korzom i ekskluzivnom ulicom Kondoti do veličanstvenog Španskog trga i njegovih divnih stepenica. Ovo je najvoljeniji trg Rima sa malom fontanicom u dnu („Barcaccia“; remek-delo Berninija) i čuvenim stepenicama koje su podeljene u tri rampe i koje vode naviše ka malom platou i simpatičnoj crkvi „Trinita dei Monti“. Nešto malo dalje je još jedan lep trg, trg Naroda, odnosno „Piazza del Popolo“ sa veličanstvenim egipatskim obeliskom postavljenog u centar kružnog trga. Nedaleko od trga naroda je i najlepša zelena oaza grada Rima, park „Villa Borghese“. Odlazak preko Anđeoskog mosta do Anđeoske tvrđave koja je nastala na temeljima Hadrijanovog mauzoleja. Kraća šetnja do najmanje države na svetu, Vatikana. Tu ćemo se naći na veličanstvenom trgu Svetog Petra sa Berninijevim kolonadama, bazilikom Svetog Petra i Papskom palatom. Sam trg i baziliku je dizajnirao čuveni arhitekta Bernini koji oko trga postavlja kolonade u tri reda koja nalikuju Hristovim rukama koje grle vernike. Ispred same bazilike nalaze se dve kolosalne statue, Sv. Petra i Sv. Pavla. Bazilika je izgrađena na mestu za koje se veruje da je mesto na kojem je sahranjen Sveti Petar nakon stradanja. Predstavlja kolosalni objekat koji može da primi oko 25.000 vernika i koji je ukrašen bezbrojnim umetničkim delima među kojima se posebno ističe skulptoralna kompozicija „la Pieta“, rad slavnog Mikelanđela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da se prošetate do prelepog trga Cveća (Campo dei Fiori), a za veče se preporučuje odlazak u boemski kvart Rima, Trastevere. Noćenje.  

4. dan (SUBOTA 2. januar) VATIKANSKI MUZEJI & ĆINEĆITA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima sa lokalnim vodičem i obilaskom veličanstvene postavke. Neviđeno umetničko blago, a sama tura obilaska obuhvata posete Rafaelovim sobama i veličanstvenoj Sikstinskoj kapeli u kojoj se nalazi fantastična Mikelanđelova freska „Strašni sud“. Popodne, fakultativni odlazak do najvećih filmskih studija Evrope, fenomenalni filmski grad „Cinecitta“. Studiji pokrivaju površinu od preko 400.000 m² i predstavljaju pravi mali raj sa postavkom koja posetioce vodi kroz najslavnije filmove italijanske kinematografije, ali i holivudske kinematografije, jer su brojni filmovi ove produkcije upravo snimani u ovim studijima. Velikani filma, poput Federika Felinija, Serđa Leonea, Frensisa Forda Kopole, Mela Gibsona, Bernarda Bertolučija, Skorsezea, Beninjija... snimali su na ovom mestu. Doživljaj koji ćete pamtiti! Slobodno vreme za uživanje u večnom gradu. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) RIM - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO

1. OKTOBRA 2020.

550 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE DO

1. NOVEMBRA 2020.

590 €

CENA ZA UPLATE DO

15. NOVEMBRA 2020.

650 €

umesto 160 € samo 120 €

CENA ZA UPLATE POSLE

15. NOVEMBRA 2020.

690 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Rim – Beograd
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentlani „buffet“/samoposluživanje) u hotelu sa 3* u centru Rimu (zona Železničke stanice Termini)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Rima prema programu, bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Karte za „shuttle“ bus aerodrom-Termini-aerodrom
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Obilazak Koloseuma i Rimskih foruma prema programu sa uključenim uslugama vodiča i ulaznicama
 • Poseta vatikanskim muzejima sa uključenim uslugama vodiča (English Tour), slušalicama i ulaznicom
 • Poseta filmskim studijima „Cinecitta“ sa uslugama vodiča i ulaznicom

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Karte za gradski prevoz u Rimu
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Center 1&2“ 3***, Rim ili sličan http://www.hc1.it/

Hotel se nalazi u blizini železničke stanice „Termini“, i nedaleko od centra Rima (najbliža metro stanica Manzoni – 750 m; Piazza della Republica – 2 km;...). Standardan „budžet“ hotel sa skromnim sadržajima i nivoom usluga. Poseduje malu recepciju, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (slab i jednoličan doručak; „buffet“ – samoposluživanje), WiFi konekcija (slaba i jedva radi). Sobe su lepo uređene, komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), centralnim grejnim sistemom, TV Cab.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.