Palermo, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Palermo, Ćefalu, Montelepre, Bagerija, Monreale
 • Cena:Od 650 € Specijalna cena za prijave do 1.Oktobra!

Media

7e408619b804333fe3c3aa491f931796_L Sicilija doček Nove godine | Doček Nove godine na Siciliji | Doček 2021 godine Sicilija avionom | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Sicilijanska prestonica Palermo predstavlja pravi biser juga Italije. Smešten na severnoj obali Sicilije, na sredokraći mediteranskih puteva, Palermo predstavlja mešavinu kultura koje su vekovima vladale Sicilijom, i koje su iza sebe ostavile tragove u vidu materijalne baštine. Iz trgovačkih kolonija stare Grčke razvila su se brojna sicilijanska naselja, te tako nastaje i grad Palermo, izuzetno važno trgovačko središte u prirodno zaštićenoj luci koja se od pamtiveka naziva „Zlatna školjka“. U zaleđu grada nižu se brdašca, a sam grad leži u jednoj polukružnoj primorskoj ravnici koja nalikuje na školjku po kojoj i zaliv dobi ime. Potom na Siciliju dođoše Rimljani i ostaviše brojne tragove, forume, javna kupatila, hramove, amfiteatre. Nakon pada Zapadnog Rimskog carstva dolazi do istorijskog vakuma i kraće vladavine Gota, Vizanta, Saracena... U ranom srednjem veku na poziv pape, na Siciliju dolaze Normani, i upravo oni ovde na jugu Italije prave moćnu kraljevinu. Grade se velelepni gradovi, raskošne palate i katedrale. Potom Sicilijom i jugom Italije vladaju Aragonci, Anžujci... Svi oni ostaviše iza sebe neviđeno arhitektonsko blago, uticaj na sicilijanski jezik, gastronomiju, običaje, muziku, folklor... Palermo je mešavina apsolutne bede i raskošne lepote. Njegova luka i danas donosi najveće prihode, a turizam predstavlja jednu od najvažnijih privrednih grana. Idealno mesto za turiste koji bi želeli ne samo da istraže grad, već i da obiđu dobar deo Sicilije. Zato pakujte kofere i pravac Palermo! Benvenuti a Palermo!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar)   BEOGRAD - PALERMO    Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let sa presedanjem u Rimu. Po dolasku u PALERMO, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar) BAGERIJA - ĆEFALU Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet vozom. Odlazak do malog mestašca BAGERIJA u kojem se nalazi znamenita Vila Pelagonija koja je korišćena za snimanje nekoliko popularnih filmova među kojima su „Sicilijanac“ i kultni film „Kum“. Vila je podignuta početkom 18. veka u razvijenom raskošnom baroknom stilu karakterističnom za Siciliju. Najinteresantnje su skulpture monstruma sa ljudskim licima koje dekorišu park vile i samu fasadu. Zbog njih, ova vila je dobila i svoj nadimak „Vila monstruma“. Od 1885. godine vila se nalazi u privatnom vlasništvu, i delom je otvorena za javnost. Nakon posete ovoj čudesnoj vili, nastavak puta vozom do divnog letovališta i grada ĆEFALU. Ovaj grad je fascinanantan! Smešten na uzvišici sa koje se u nekim delovima okomito spuštaju stene u more. Scenografski položaj. U centru grada nalazi se prelepa Normanska Katedrala sa čudesnim mozaicima koji se nalaze pod zaštitom UNESCO. Slobodno vreme i povratak u Palermo vozom. Uveče, DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima grada. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar)   PALERMO   Doručak. Polazak u pešaki obilazak grada uz razgledanje istorijskog jezgra. Prošetaćemo se najlepšim ulicama grada, Korzo Vitorio Emanuele – glavna osa grada, Via Makueda i raskošna Via Roma, trgovačko središte grada. Ove tri ulice se seku u jednoj tački koja je poznata kao „Quatro Canti“ – četiri kvarta. Lepe barokne palate krase ovu tačku sa skulpturama koje simbolički reperezentuju godišnja doba. Nedaleko se nalazi prelepa fontana Pretoria sa brojnim skulpturama i interesantnom legendom koja priča o tome kako su je stanovnici grada nazvali „fontana srama“. Odmah pored, na jednoj maloj lepoj pjaci, nalaze se dve fantastične crkve. Crkva San Kataldo iz 12. veka sa prepoznatljive tri crvene male kupole, i crkva „Santa Maria dell’ Amiraglio“ sa prepoznatljivom vizantijskom strukturom. Obe crkve se nalaze pod zaštitom UNESCO. U crkvi Admirala nalaze se fantastični mozaici iz normanskog perioda i vladavine kralja Rožera II. Nastavak šetnje i odlazak do fantastičnog teatra Masimo, jednog od najleših pozorišta i operskih kuća Evrope. Mali predah za kaficu, te nastavak šetnje do velelepne i impresivne Katedrale izgrađene u periodu normanske dominacije, ukrašene sa fantastičnim mozaicima, potom kraljevskom kriptom Normana, i neverovatno lepom fasadom arapsko-normanskog stila sa korekturama koje su izvedene tokom 17. i 18. veka u stilu baroka. Nedaleko od Katedrale nalazi se Kraljevska, Normanska palata u kojoj se nalazi čuvena kapela Palatina sa fantastičnim mozaicima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u sjajnom ambijentu Palerma. Preporučujemo da se uživite u atmosferu španskih kvartova i čuvene pijace Vučirija. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 2. januar) MONTELEPRE - MONEALE    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet međugradskim autobusom. Putovanje ka brdovitoj unutrašnjosti Sicilije uz uživanje u sjajnom pogledu. Poseta srednjovekovnom seocu MONTELEPRE. Smatra se da su osnove naselja nastale tokom vladavine normanskog kralja Rožera II. Ovde je vreme stalo! Iza svakog ugla kao da će da izrone filmadžije, jer je sve nekako poznato... barem onima koji su gledali Kuma ili Sicilijanca. Upravo za ovog drugog, Montelepre je čvrsto vezan. Salvatore Đulijano je rođen u ovom mestu, i sahranjen je u lokalnoj crkvi. Heroj, ili bandit?! Zavisi iz kog ugla gledate... Povratak u Palermo i slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet gradskim autobusom do divnog kraljevskog grada MONREALE koji u svemu odiše lepotom i elegancijom. Poseta znamenitoj Normanskoj Katedrali sa fantastičnim mozaicima, opet pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme i povratak u Palermo. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) PALERMO - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Let preko Rima. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO

1. OKTOBRA 2020.

650 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE DO

1. NOVEMBRA 2020.

690 €

CENA ZA UPLATE DO

15. NOVEMBRA 2020.

750 €

umesto 100 € samo 80 €

CENA ZA UPLATE POSLE

15. NOVEMBRA 2020.

790 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Palermo – Beograd (let sa jednim presedanjem u Rimu)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - „buffet“/samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Palermu (centar grada)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Palerma prema programu
 • Transfer aerodrom Palermo – hotel – aerodrom Palermo
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Bagerija – Ćefalu sa uključenim voznim kartama i ulaznicom za Vilu Pelagonija
 • Poludnevni izlet do Montelepre bez uključenih karti za autobus (na licu mesta se plaćaju, cca 8 € povratna karta)
 • Poludnevni izlet do Monrealea sa uključenom ulaznicom za Katedralu, bez uključenih karti za gradski autobus (na licu mesta, oko 6 € povratna karta)

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Athenaeum“ 3***, Palermo ili sličan http://www.albergoathenaeum.it/index.php/en/  

Hotel se nalazi u centru grada, nedaleko od Univerziteta, stanice gradskog prevoza i Normanske palate (1 km). Standardan „budžet“ hotel sa standardizovanom skromnom uslugom. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi konekciju (slaba, često ne radi), restoran za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“/samoposluživanje; skroman i jednoličan). Poseduje 80 soba, sve sa kupatilom (tuš-WC), klima uređajem, TV Cab., mini-barom.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.