Snovi Toskane, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:29. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Sijena, ostrvo Elba, Montalčino, Firenca
 • Cena:Od 169 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

392e91d1068bd943ecc6295ad59d0e99_L Doček Nove godine u Toskani | Nova godina u Sijeni | Nova 2021 godina Sijena | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

29. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

BARBERINO – KJANĆANO – SIJENA – MONTALČINO – ELBA - FIRENCA

Večita inspiracija, divna Toskana. Verujemo da ste već bili u njoj, ali ona je toliko lepa i sadržajna, da evo već četvrti program naše agencije, posvećen je ovoj italijanskoj pokrajini. Zatalasane doline sa čempresima po kojima pogledi lutaju, usnuli mali srednjovekovni gradovi, miris pekorino sira, kapljice najkvalitetnijih crvenih vina na usnama, povetarac u kosi... I pogledi, pogledi koji sežu do u beskraj... Predstavljamo Vam jedan takav program, opušten, hedonistički nastrojen, stvoren za kompletno uživanje... Pored neverovatno lepih predela koje ćete videti, čućete fantastične priče, stihove koji će se prožimati, kazivanja koja će Vas zamisliti... Priče o dinastiji Mediči, njihovim vladarima koji su promenili svet. O Mikelanđelu, Leonardu, Čeliniju... Sve to začinjeno čudesnim melodijama divnih italijanskih kancona... Ako želite romantične trenutke kojima ćete ispratiti stari, i dočekati novu godinu, onda je ovo putovanje za Vas!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 29. decembar)   Polazak iz Beograda oko 16.30h (BAS – Autobuska stanica), i iz Novog Sada oko 18h (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 30. decembar)   BARBERINO – KJANĆANO TERME   Dolazak u BARBERINO u prepodnevnim satima. Poseta „Outlet“ šoping centru. Slobodno vreme za šoping u trajanju od 2,5 sata. Nastavak putovanja kraj živopisnih oblasti Toskanskih Apenina i divnih zatalasanih dolina (Muđelo, Kjanti, Valdikjana). Dolazak u toskansku banju KJANĆANO TERME u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u orijentacionu šetnju banjom do starog grada KJANĆANA. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite supermarket, za večeru u divnim restoranima, za degustaciju lokalnih proizvoda. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 31. decembar)   ELBA - SIJENA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 10h. Putovanje do male toskanske luke Pjombino odakle ćemo isploviti ka magičnom ostrvu ELBA i gradiću PORTOFERAJO. Portoferajo je omiljeno mesto za ljubitelje istorije, budući da je u utvrđenju na ovom mestu boravio u izgnanstvu Napoleon Bonaparta nakon što je prvi put prognan 1814. godine. Još uvek postoje njegove vile “Vila dei Mulini” i “Vila San Marino”. Slikovite i neodoljive mediteranske uličice, miris mora i parfema „Aqua dell’Elba“, pogledi... Pravo mesto za poslednji dan u godini! Slobodno vreme za uživanje do 17h (oko 3 sata boravka). Povratak na kopno i odlazak u magičnu SIJENU... Pada noć, jer dani su zimi kratki, ali noću je ovaj grad čaroban... I u njemu ćemo provesti poslednje sate stare, i dočekaćemo novu, 2021. godinu. Možda ste već bili u Sijeni, a možda Vam je prvi put?! Svakako, čućete neke neverovatne priče o ovom gradu koji je bio u srednjem veku jedan od najmoćnijih gradova-država u Evropi, čiji stanovnici su u svim krstaškim pohodima nosili perjanicu bitke, o strasti Sijeneza, neverovatnom poštovanju konja, tradiciji... Priče o kontradama će Vas ostaviti bez reči! Prošetaćemo se ulicama stare Sijene i naravno pogledati čudesno lepu katedralu Uspenja Presvete Bogorodice, potom ćemo iz uskih mračnih ulica stupiti na neverovatnu srednjovekovnu scenu – trg Kampo, jedan od najčudesnijih trgova na svetu! Čućete priču o slavnom festivalu Palio, o jednom izjelici i izvoru radosti... Prošetaćemo se do trga Salimbeni na kojem posluje najstarija banka na svetu... Potom ćemo uživati u novogodišnjoj atmosferi i zajedno sa sijenezima DOČEKATI NOVU GODINU. U 1h ćemo krenuti ka Kjanćanu. Povratak oko 3h ujutro u hotel. Noćenje.

4. dan (Petak 1. januar)  DOLINA ORČIJA - MONTALČINO   Kasniji doručak. Slobodno vreme ili polazak oko 12h na fakultativni izlet. Kraće putovanje do najlepše doline u Toskani, doline reke Orčija (Val d’Orcia). Ova dolina je zajedno sa svim naseljenim mestima u njoj stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Brojna mala mestašca koja su nastajala iz srednjovekovnih utvrđenja, na sredokraći puteva, zatalasane doline, čempresi, starostavni borgovi i kameni zamkovi... Poseta jednom od najlepših mesta u ovoj dolini, vinskom gradu MONTALČINO koji je svetski poznat po proizvodnji skupocenog i vrhunskog vina „Brunello di Montalcino“. Šetnja kamenim ulicama kraj kamenih palata koje su ispisivale istoriju ovog mesta. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenom ambijentu i fantastičnim pogledima sa terasa koji se pružaju na dolinu Orčija. Povratak u Kjanćano u hotel do 19h. Odmor. Noćenje.

5. dan (Subota 2. januar) FIRENCA   Doručak i odjava iz hotela do 9h. Putovanje do jednog od 5 najlepših gradova na svetu, FIRENCE. Po dolasku (oko 11h) sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata. Naš obilazak grada započećemo sa trga Svetog krsta na kojem se nalazi jedna od najveličanstvenijih franjevačkih crkvi na svetu, bazilika Santa Kroće. Ovu baziliku nazivaju i „Fjorentinski Panteon“ jer se u njoj nalaze grobnice najvećih od najvećih fjorentinaca (Mikelanđelo, Galilej, Rosini, Makijaveli...). Odlazak do trga San Firence i upoznavanje sa najstarijom crkvom u Firenci, Badija, kao i sa nekadašnjim zloglasnim zatvorom Barđelo. Naravno, videćete i divnu renesansnu palatu Gondi koja krije jednu zanimljivost... Potom sledi raskošni Gospodski trg (Piazza della Signoria) sa Starom palatom, nekadašnjim središtemo moći Republike Firence. Na samom trgu nalaze se brojne skulpture, remek-dela renesansne umetnosti: Mikelanđelov „David“, Donatelova „Judita“, Amanatijev „Neptun“, Đanbolonjina „Otmica Sabinjanki“, Čelinijev „Persej“,... Atrijumom jedne od najčuvenijih i najznačajnijih galerija na svetu, galerije Ufici, odlazak do obale reke Arno i obilazak znamenitog i čudnovatog Starog mosta. Na kraju ćemo obići fantastični trg Duomo sa neverovatnom katedralom Cvetne Bogorodice, Krstionicom i Đotovim zvonikom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 16h je planirana fakultativna poseta galeriji Ufici sa organizovanim razgledanjem postavke i uslugama lokalnog vodiča. U galeriji se nalazi na stotine vrhunskih remek-dela najvećih umetnika Italije. Najpoznatije su renesansne sobe sa delima Botičelija i Leonarda da Vinčija. Polazak ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

189 €

SPECIJALA CENA KOJA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

169 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 85 € samo 70 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Celodnevni izlet ostrvo Elba – Sijena – doček nove godine
 • Izlet Montalčino

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u Kjanćano Termama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Kjanćana i Firence prema programu putovanja
 • usluge/pratnju lokalnog vodiča u Firenci
 • posetu „outlet“ šoping centru Barberino
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za hotele sa 3* u Kjanćanu iznosi 2 € po osobi i noćenju; ukupno 6 € za sva tri noćenja po osobi – plaćanje na recepciji hotela
 • Poseta galeriji Ufici u Firenci sa ulaznicom i vođenom turom – 35 € (nije uključeno u paket izleta; obavezna je prijava u agenciji! Minimum potreban za realizaciju je 20 prijavljenih putnika)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Celodnevni izlet ostrvo Elba – Sijena – doček nove godine – 60 €
 • Izlet Montalčino – 25 €

DOPLATA ZA POLASKE VAN NOVOG SADA I BEOGRADA:

NIŠ – 30 €   //   UŽICE, POJATE, ĆUPRIJA, PARAĆIN, JAGODINA – 25 €   //   ČAČAK, KRAGUJEVAC, POŽAREVAC, SMEDEREVO – 20 €

NAPOMENA: ograničen broj i isključivo na upit! Polasci su sa stajališta na autoputu, sem za Užice (Gradski stadion), Niš (Dis), Čačak (Eko pumpa na magistrali), Kragujevac (Nis petrol-Lepenički bulevar)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Ave“ 3***, Kjanćiano Terme http://www.hotelave.it/index.php?hotel_eng ili sličan

Hotel je pozicioniran u centru banje. U neposrednoj blizini hotela nalaze se restorani, barovi, marketi, suvenirnice…. Od starog grada hotel je udaljen oko 1 km, a od banjskih termi oko 1,5 km. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i TV salonom, dva restorana za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, malu teretanu i saunu, fitnes centar, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon. Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.