Torino (3 noćenja), Doček Nove 2021

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:29. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 2**
 • Obilasci:Torino, Ženeva, Šamoni, Ivrea, Susa, Stupiniđi, La Venaria Reale, Milano
 • Cena:Od 175 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

9a9a2e30a04da58e167330127d494192_L Doček Nove Godine Torino | Putovanje u Torino na Doček Nove Godine | Doček Nove Godine u Torinu |
Преузмите прилоге:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

29. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

IVREA – SUSA – STUPINIĐI – ŠAMONI – ŽENEVA – LA VENARIA REALE – ŠOPING CENTAR

Raskošna arhitektura „stare dame“ Torina nalikuje na san nekog starog majstora koji je želeo da stvori svoje remek-delo… I u tome je uspeo… Ta raskoš i dolikuje nekadašnjoj kraljevskoj prestonici dinastije Savoja koja je iz ovog grada moći uspela da ostvari san svih Italijana, a to je ujedinjenje u jednu zemlju… Reka Po koja protiče kroz Torino daje ovom gradu poseban šarm, a ukus i miris čuvenih đandujota i čokolade, čine poseban doživljaj… Uveče je u ovom gradu posebno zanimljivo… Tada se sa visokih venaca Alpa spuštaju planinske struje koje gradu daruju čist vazduh sa mirisima alpskih udolina i vrhova… Izlet za Ženevu je poseban doživljaj! Put vodi kroz alpsku pokrajinu Val d'Aosta, a pejzaži nazubljenih Alpa izgledaju nestvarno… Prolazak kroz tunel Mon Blan, ispod istoimenog, najvišeg alpskog masiva, nikoga neće ostaviti ravnodušnim… Poseta ekskluzivnom Šamoniju će ukrasiti ovaj sjajan izlet… A onda, odjednom, pred očima će se ukazati kristalna voda prelepog Ženevskog jezera i otmena Ženeva u kojoj izgleda da je baš sve skrojeno za uživanje… Tako je već vekovima, jer u ovaj grad dolazi svetski džet-set zbog prestiža. Sasvim poseban i jedinstven je i izlet za gradić Susa koji se ušuškao u uskoj dolini podno moćnih alpskih masiva, a potom i lepota baroknog zdanja dvorca Stupiniđi, i naravno neizostavni prednovogodišnji šoping. Za kraj smo ostavili nestvarni kraljevski kompleks dinastije Savoja, La Venaria Reale.

Program putovanja:

1. dan (Utorak 29. decembar)   Polazak iz Beograda (BAS – Autobuska stanica) oko 16.30h, i iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) oko 18h. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 30. decembar)   IVREA - TORINO Dolazak u IVREU u podnevnim satima. Sledi kraći, organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Kastelo sa znamenitim zamkom iz 14. veka, Biskupska palata, Katedrala, Korzo kralja Umberta – divno šetalište kraj reke Dora Baltea, Korzo Kavur, monument bitke „Oranž“, Stari most... Slobodno vreme 2 sata. Odlazak do regije TORINA i smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 31. decembar)   SUSA – STUPINIĐI     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet u 9h. Vožnja živopisnom dolinom Susa koja se nalazi podno moćnog alpskog masiva. Poseta srednjovekovnom gradu SUSA kojeg su osnovali Gali, a koji je bio glavna rimska postaja u Alpima – „najstariji alpski grad“. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Avgustov luk, zamak markize Adelaide, Porta Savoia, Porta Paradiso, Katedrala. Slobodno vreme za uživanje u divnom ambijentu grada (2 sata). Odlazak do torinskog naselja STUPINIĐI i kraći obilazak prelepog dvorca Stupiniđi koji predstavlja remek-delo barokne arhitekture (UNESCO). Nakon kraće foto pauze kod palate, odlazak u obližnji ŠOPING CENTAR „Mondo Juve“ (https://www.mondojuve.it/it/negozi). Slobodno vreme za šoping (3 sata). Povratak u hotel do 20h. Fakultativni odlazak na DOČEK NOVE GODINE koji se tradicionalno organizuje na centralnom gradskom trgu Torina, Piazza Castello. (polazak iz hotela u 21h/povratak u hotel do 1h). Noćenje.

4. dan (Petak 1. januar)   MON BLAN – ŠAMONI - ŽENEVA    Kasniji doručak. U 11h polazak na fakultativni izlet ka živopisnim predelima Alpa… Putovanje preko Aoste i kroz tunel Mon Blan koji spaja Italiju sa Francuskom. Nakon prolaska tunela odvojićemo se do čuvenog i ekskluzivnog francuskog ski centra ŠAMONI. Po dolasku, oko 14h, sledi slobodno vreme (1,5 sat) za uživanje u jedinstvenom ambijentu sa pogledom na masiv Mon Blan. Nastavak putovanja oko 15.30h preko Francuske ka Švajcarskoj. Dolazak u ŽENEVU oko 16.30h. Panoramski obilazak grada uz razgledanje: Jezerska promenada sa luksuznim hotelima, spomenik austrijskoj carici Elizabeti, Engleski vrt sa Cvetnim satom, kompleks Ujedinjenih Nacija sa „slomljenom stolicom“, monument Brunsvik… Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate kroz najstariji deo Ženeve u kojem se nalazi prelepa gotska katedrala Sv. Petra. Polazak iz Ženeve ka Torinu u 20h. Dolazak u hotel oko 23h. Noćenje.

5. dan (Subota 2. januar) TORINO – LA VENARIA REALE   Doručak. Odjava iz hotela u 10h i odlazak do centra Torina. Panoramski obilazak grada: dvorac Valentin – nekadašnji letnjikovac dinastije Savoja, Borgo Mediovale – replika srednjovekovnog sela,... Pešački obilazak istorijskog centra grada: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuke: šetnja i šoping elegantnom Via Po ulicom; čašica napitka „Bićerin“ u nekom od sjajnih istorijskih kafea; poseta fantastičnom Egipatskom muzeju; pijaca na trgu Republike... U 14h polazak na fakultativni izlet vozom do kraljevskog imanja LA VENARIA REALE. Dvorac je podignut sredinom 17. veka i predstavljao je letnjikovac dinastije Savoja. Kompleks je kreiran u baroknom duhu sa veličanstvenim vrtovima (nisu otvoreni za posetu tokom zimskog perioda!). Danas je ovaj kompleks pod zaštitom UNESCO-a i pored palate u Kaserti, predstavlja najreprezentativniji dvorac Italije („Italijanski Versaj“). Poseta dvorcu i povratak u Torino do 18h. Polazak u 21h ka Srbiji. Noćna vožnja preko severne Italije, Slovenije i dalje preko Hrvatske...

6. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

195 €

SPECIJALNA CENA KOJA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

175 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 90 € samo 75 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Celodnevni izlet Susa - Stupiniđi (bez ulaznice za dvorac) - šoping centar
 • Celodnevni izlet Mon Blan – Šamoni – Ženeva
 • Transfer autobusom za doček nove godine u Torinu

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 2** u regiji grada Torina na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Ivree i Torina prema programu
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6€ u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 60€
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100€
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 3€ po osobi i noćenju; ukupno 9€ po osobi za 3 noćenja – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela
 • Fakultativni program La Venaria Reale prema programu – 40€ (cena uključuje prevoz vozom Torino-Venaria-Torino i ulaznicu za dvorac) – minimum za realizaciju ovog programa je 15 prijavljenih putnika! OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI – plaćanje na licu mesta! Ovaj program nije sadržan u ponuđen paket izleta!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Celodnevni izlet Susa – Stupiniđi - šoping centar – 30 €
 • Celodnevni izlet Mon Blan – Šamoni - Ženeva – 50 €
 • Transfer autobusom za doček nove godine u Torinu – 10 €

DOPLATA ZA POLASKE VAN NOVOG SADA I BEOGRADA:

NIŠ – 30 €   //   UŽICE, POJATE, ĆUPRIJA, PARAĆIN, JAGODINA – 25 €   //   ČAČAK, KRAGUJEVAC, POŽAREVAC, SMEDEREVO – 20 €

NAPOMENA: ograničen broj i isključivo na upit! Polasci su sa stajališta na autoputu, sem za Užice (Gradski stadion), Niš (Dis), Čačak (Eko pumpa na magistrali), Kragujevac (Nis petrol-Lepenički bulevar)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

Hotel „EUROMOTEL“ 2**, Nikelino/Torino http://www.euromotel.it/ita/hotel-torino-wifi-gratuito.html ili sličan

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni Torina, na liniji gradskog prevoza (autobus broj 14 + voz kojim je obezbeđena direktna veza između hotela i centra grada – železnička stanica Porta Nuova). Od istorijskog centra grada hotel je udaljen 9 km. Hotel je smešten u lepom gradskom naselju Nikelino koje je poznato po srednjovekovnom kraljevskom lovačkom dvorcu dinastije Savoj (udaljena od hotela 3 km). U blizini hotela nalazi se nekoliko marketa, barova, restorana... Hotel je izuzetno skroman, tipičan „budžet“ hotel. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (kontinentalni doručak, samoposluživanje; skroman i jednoličan), WiFi konekciju (slaba i gotovo da ne radi)... Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.