You are here:Fantast> Nova Godina> Pariz, Doček Nove 2021

Pariz, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Pariz, Versaj, Luvr
 • Cena:Od 590 € Specijalna cena za prijave do 1.Oktobra!

Media

65ae5f02870b77a274705a8f9a06ab5b_L Pariz, Doček Nove 2021
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Prestonica Francuske, grad svetlosti, jedan od najromantičnijih gradova na svetu, i jedan od najlepših gradova na svetu! Da, to je Pariz! Grad prepun doživljaja sa neverovatnom kulturno-istorijskom baštinom koja ostavlja bez daha. Mnogi kažu da je potreban ceo život kako bi se ovaj grad upoznao. Ima u tome istine. Koliko god dana da ostanete u ovom gradu, faliće vam sasvim sigurno barem još jedan... Nije zahvalno opisivati ovaj grad. Da li krenuti od Ajfelove kule kao jednog od najprepoznatljivijih simbola ovog grada, ili od Monmartra sa beskrajnim krivudavim uličicama i divnom romantičnom atmosferom, ili možda od ostrva Site i veličanstvene katedrale Notr Dam... Sasvim sigurno sve to treba videti, i na pravi način doživeti. Grad ljubavi i svetlosti Vas čeka! Bienvenue à Paris!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar)   BEOGRAD - PARIZ   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let direktnom linijom ILI sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola. Po dolasku u PARIZ, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar)     PARIZ - VERSAJ   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet RER-om (železnica) do VERSAJA. Gradić plemića, nastao oko nekadašnjeg kraljevskog imanja. Poseta svetski slavnom Versajskom dvorcu, nekadašnjej kraljevskoj rezidenciji francuskih kraljeva. Versajski dvorac se prostire na površini od 11 hektara, i okružen je sa 815 hektara parkova. U dvorcu se nalazi 700 soba, oko 6000 umetničkih slika, 2.100 skulptura i 5.000 komada nameštaja i drugih umetničkih predmeta. Park dvorca Versaja prostire se na 815 hektara, od čega su 93 hektara vrtovi. Park sadrži 200.000 stabala drveća i 50-ak većih fontana. On obuhvata više objekata i lokacija kao što su: veliki i mali Trijanon, kraljičino selo, veliki i mali kanal, menažerija, oranžerija i Švajcarsko jezero. Za obilazak dvorca sa veličanstvenim parkovima potrebno je ne manje od 5 sati. Nakon obilaska, povratak u Pariz železnicom. Slobodno vreme u centralnoj zoni, Rue de Rivoli, šetnja Monparnasom, Luksemburškim parkovima... Uveče, fakultativno krstarenje Senom uz sasvim neponovljiv doživljaj grada svetlosti sa reke. DOČEK NOVE GODINE kod Ajfelove kule ili na Šanzelizeu uz spektakularni vatromet. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar)     PARIZ   Doručak. Polazak u 11h u organizovano razgledanje grada (pešice+metro). Odlazak do Pigala, jednog od najinteresantnijih delova grada. Šetnja do svetski slavnog kabare kluba „Mulen Ruž“, potom šetnja ka „brdašcu mučenika“, Monmartru. Odlazak do najvećeg znamenja Monmartra, bazilike Sveto Srce, odnosno kako je Parižani zovu bela golubica. Odlazak do obližnjeg trga Tertr, trg slikara sa divnim bistroima i restoranima. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj boemskoj atmosferi koju ovaj deo Pariza nudi. Preporuka je da se provozate malim turističkim vozićem iz kojeg ćete videti najinteresantnije delove Monmartra, čuveni vinograd, divne ulice... Odlazak metroom do trga Šarla de Gola, odnosno do čuvene Trijumfalne kapije koja predstavlja jedno od glavnih atrakcija Pariza. Šetnja jednom od najslavnijih i najlepših avenija na svetu, Šanzelize – odnosno Jelisejska polja. Usputno razgledanje veličanstvenih izložbenih prostora Mala palata i Velika palata. Dolazak na trg Konkord, jedan od najvećih trgova Evrope. Kroz parkove Tiljeri, odlazak do svetski slavnog Muzeja Luvr koji se nalazi u nekadašnjoj Kraljevskoj palati. Naravno, najprepoznatljiviji deo ovog kompleksa jeste ulazni deo u muzej u formi staklene piramide. Nakon predaha, nastavak šetnje do ostrva Site, mesta za koje se veruje da je bilo nukleus grada. Na ovom ostrvu nalazi se divni most „Pont Neuf“, potom palata Konsijeržeri, Sveta kapela i naravno svetski slavna katedrala Notr Dam – Bogorodičina crkva. Odlazak do Latinske četvrti i razgledanje veličanstvenog Univerziteta Sorbona. Sledi odlazak do Ajfelove kule i slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.    

4. dan (SUBOTA 2. januar) PARIZ   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poseta znamenitom Muzeju Luvr (fakultativno). Muzej Luvr se nalazi u Palati Luvr koja je začeta izgradnjom tvrđave u kasnom 12. veku u vreme vladavine Filipa II. Ova građevina je više puta proširivana i tako se formirala Palata Luvr koja je služila kao francuski dvor. Palata Luvr ima 3 krila: Rišelje, Viši i Denon u kojima je raspoređena stalna postavka muzeja. Iz centralnog lobija, ispod piramide, ulazi se u navedena krila muzeja, i tada počinje avantura. Ovaj muzej sadrži jednu od najbogatijih umetničkih zbirki na svetu. U njemu se nalazi više od 38.000 umetničkih dela izloženih na 72.735 m². Sa preko 8 miliona posetilaca, Luvr je najposećeniji muzej na svetu. Najpoznatije umetničko delo izloženo u Luvru je sasvim sigurno Leonardova „Mona Liza“. Popodne je slobodno za individualne aktivnosti uz predlog da se poseti Muzej Orsej u kojem se nalazi najveća kolekcija na svetu savremene umetnosti (Gogen, Sezan, Pikaso, Dali, Van Gog...). Uveče, fakultativni odlazak na kabare šou u fantastičnom „Mulen Ružu“. Spektakl koji ćete pamtiti ceo život! Noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) PARIZ - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom gradskim prevozom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO

1. OKTOBRA 2020.

590 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE DO

1. NOVEMBRA 2020.

650 €

CENA ZA UPLATE DO

15. NOVEMBRA 2020.

690 €

umesto 100 € samo 80 €

CENA ZA UPLATE POSLE

15. NOVEMBRA 2020.

750 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Pariz – Beograd (direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ / samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Parizu (šira zona centra grada, na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Pariza prema programu, bez uključenih karti za metro
 • Transfer aerodrom Pariz – hotel – aerodrom Pariz
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Izlet do Versaja (bez karti za gradski prevoz i železnicu) sa ulaznicom za Versajski dvorac i parkove, i audio-vodičem
 • Poseta Muzeju Luvr sa uključenom ulaznicom, bez usluga turističkog vodiča
 • Krstarenje Senom

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 65 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Kabare šou u „Mulen Ružu“ – 150 € - obavezna prijava i uplata u agenciji (večernji termin od 23h; program traje oko 1,5 sat)
 • Karte za metro tokom razgledanja Pariza
 • Fakultativne izlete za Versaj, Luvr i krstarenje Senom, prema programu – sem ukoliko ih niste uplatili u agenciji prema navedenoj ceni! Nije moguća prijava naknadno na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Comfort Paris Porte D'Ivry“ 3***, Pariz ili sličan  https://www.choicehotels.com/fr-fr/france/ivry-sur-seine/comfort-inn-hotels/fr532?mc=blgobeeunbnxx&pmf=bleu

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, na liniji metroa. Standardan „budžet“ hotel sa skromni sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“ – slab i jednoličan kako je to i uobičajeno u Francuskoj u „budžet“ hotelima), aperitiv bar... Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom i TV Sat.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Napomene u vezi programa NG

PLAĆANJE NOVOGODIŠNJIH  ARANŽMANA 2020 (odluka broj 117/2019):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20 MAJA 2020. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju