Madrid, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Madrid, Toledo, Segovija, El Eskorijal
 • Cena:Od 650 € Specijalna cena za prijave do 1.Oktobra!

Media

4efd1f24d64bd2b9e6fa859676953fc9_L Madrid Nova godina | Doček Nove godine u Madridu | Madrid doček 2021 avionom | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Prestonica Kraljevine Španije, divni Madrid, smešten na visoravni Mezeta u centralnom delu zemlje, glavni grad provincije Kastilje, grad sa oko 3 miliona stanovnika. Istorija na svakom koraku, divnim raskošnim fasadama, kaldrmi sećanja... Fascinantni parkovi, prizori, ambijenti, muzeji! I sunce, sunce, sunce... madrid je prava, raskošna kraljevska prestonica sa mnogobrojnim turističkim atrakcijama i bezbroj mesta za uživanje u sasvim jedinstvenoj, Španiji svojstvenoj, atmosferi. Prostrani trg Puerta del Sol – kapija sunca, na pravi način reprezentuje veličinu istorije madrida i Krsljevine Španije. Priče o Don Kihotu i njegovoj večitoj borbi sa vetrenjačama, Servantesu, Goji, kraljici Izabeli, Velaskezu... Na svakom koraku nasmejani i srdačni ljudi, sjajna gastronomska ponuda, odlični restorani, kafei... Grad koji nikada ne spava, grad u kojem se punim srcem uživa! ¡Bienvenido a Madrid!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar)   BEOGRAD - MADRID   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Let direktnom linijom ILI sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola. Po dolasku u MADRID, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar)     TOLEDO - SEGOVIJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do veličanstvenog Toleda i divne Segovije. TOLEDO je smešten nedaleko od Madrida u pokrajini Kastilja – La Manča i nekad je bio glavni grad Španije. Arhitektonski raskošan, sa fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja sa blagom španskog graditeljstva. Poznat je kao grad tri kulture - hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem veku delovala tada najpoznatija evropska prevoditeljska škola, te se zahvaljujući Toledu cela Evropa upoznala sa delima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greka, jer je u tom gradu poznati slikar živeo i stvarao. Po dolasku u Toledo sledi razgledanje u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María sa veličanstvenim portalom lavova – remek-delo gotske umetnosti iz 13. veka, samostan i crkva „San Juan de los Reyes“, tvrđava Alkazar, crkva Sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grekova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga „Santa Maria La Blanca“, trg Zokodover... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do divne SEGOVIJE. Romantični grad sa divnim ambijentima, uličicama, kafeima i zanatskim radnjicama, neće Vas ostaviti ravnodušnima. Smeštena je na stenovitom brežuljku, koji nudi divne poglede do u beskraj. Rimski Akvaduk, bajkoviti dvorac Alkazar, velelepna katedrala, brojne romaničke crkve i mistični samostani koji otkrivaju bogatu kulturnu baštinu ovog grada. Obilazak grada i poseta bajkovitom Alkazaru podignutom na stenovitom uzvišenju nad ušćem dve reke. Alkazar je, poput mnogih zamaka/utvrđenja u Španiji, prvobitno izgrađen kao arapska utvrda, a podignut je na ostacima rimskih. Prvi put je pomenut 1120. godine. U unutrašnjosti se nalazi Muzej srednjovekovne umetnosti sa izloženim oklopima vitezova, srednjovekovno oružje... Zbog svog značaja i lepote, UNESCO je zaštitio ovaj spomenik. Povratak u Madrid oko 19h. Izlet traje oko 11 sati. Slobodno vreme. DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima Madrida uz vatromet u ponoć. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar)   MADRID   Doručak. Polazak u 9h u organizovano razgledanje grada (pešice+metro). Obilazak: Kraljevska palata - službena rezidencija španskih kraljeva, trg Oriente i Kraljevski Teatar, trg de la Vila i Plaza Mayor - Puerta del Sol - “Sunčana vrata” - središnji gradski trg, Neptunova fontana, elegantni Paseo del Prado. Slobodno popodne za individualne aktivnosti, obilaske muzeja, kupovinu, ili samo uživanje u poznatim gradskim četvrtima kao što su „Malasaña“, „Huertas“ ili živahna „Chueca“. Svakako predlažemo odlazak u neki od slavnih muzeja: Uveče, moguć odlazak na „flamenco show“ – gitara i strast igre flamenka su neizostavni deo španske kulture. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 2. januar) EL ESKORIJAL   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet (9h-14h) sa posetom kompleksu EL ESKORIJAL. Ova najvažnija arhitektonska građevina španske renesanse, smeštena je nedaleko od Madrida u mestašcu San Lorenco. Španski kralj Filip II odlučio je da gradi ovu monumentalnu palatu u 16. veku. Ovo je istorijska rezidencija španskih kraljeva, svetovno i versko mesto. U okviru kompleksa nalaze se kraljevska palata, manastir, crkva, mauzolej, biblioteka, muzej. U mnogim objektima mogu se videti poznata dela umetnika, El Greka, Ticijana, Ribera, Đordana, Tintoreta, Veronezea, Velazkeza, Boša i skulpture Berninija i Čelinija. Obilazak kompleksa u pratnji vodiča. Povratak u Madrid i slobodno vreme za individualne aktivnosti i dodatna razgledanja madridskih avenija, „La Castellana“, „Gran Via“,... Možda poseta stadionu Santjago Bernabe (FK „Real Madrid“). Mogućnost posete nekom od sjajnih madridskih muzeja. Madrid je svetski poznat po tvz. “Umetničkom trouglu”, čije uglove čine slavni Prado (uz Luvr i Ermitaž najslavniji evropski muzej, u kojem je smeštena svetski poznata kraljevska zbirka španskog i evropskog slikarstva), potom Muzej „Thyssen-Bornemisza“ u palati Viljaermoza, slavna privatna kolekcija barona Tisena u kojoj se nalaze umetnička dela od Donatela, preko Monea i Gogena do Roja Lihtenštajna, i na kraju „Centro del Arte Reina Sofía“ - nekada gradska bolnica, slavni muzej moderne umetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Pikasova “Gvernika”. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) MADRID - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer aerodroma. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO

1. OKTOBRA 2020.

650 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE DO

1. NOVEMBRA 2020.

690 €

CENA ZA UPLATE DO

15. NOVEMBRA 2020.

750 €

umesto 160 € samo 140 €

CENA ZA UPLATE POSLE

15. NOVEMBRA 2020.

790 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Madrid – Beograd (direktan let ili let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ / samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Madridu (šira zona centra grada, na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Madrida prema programu, bez uključenih karti za metro
 • Transfer na relaciji aerodrom Madrid – hotel – aerodrom Madrid
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet Toledo – Segovija sa bus prevozom i uslugama vodiča na engleskom jeziku i uključenom ulaznicom za Alkazar zamak u Segoviji
 • Poludnevni izlet El Eskorijal sa bus prevozom i uslugama vodiča na engleskom jeziku i uključenom ulaznicom za kompleks

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 55 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu (Ulaznice za muzeje u Madridu Vam možemo obezbediti mi kupovinom preko interneta i time ćete izbeći redove i čekanje; ulaznice pojedinačno za muzeje u Madridu sa rezervacijom termina koštaju između 15€ i 20 €)
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 75 €
 • Flamenco Show – 40 € - obavezna prijava i uplata u agenciji
 • Fakultativne izlete za Toledo, Segoviju i kompleks El Eskorijal, prema programu – sem ukoliko ih niste uplatili u agenciji prema navedenoj ceni! Nije moguća prijava naknadno na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „GRAN LEGAZBI“ 3***, Madrid http://www.hotelgranlegazpi.com/en/ ili sličan

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, na liniji metroa. Standardan „budžet“ hotel sa skromni sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi konekciju, salon za posluženje doručka, aperitiv bar... Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom i TV Sat.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.