Novi Sad, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:31. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hoteli 2* i 5*
 • Obilasci:Sremski Karlovci, Petrovaradinska tvrđava, Vezirac, Novi Sad
 • Cena:Od 6900 dinara Specijalna cena za rane prijave!

Media

a97d7fa78881dcd8a2cd9f825acc8b40_L Novi Sad doček Nove godine | Doček Nove 2021 u Novom Sadu | Nova godina u Novom Sadu | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

31. DECEMBAR 2020. – 1. JANUAR 2021.

SREMSKI KARLOVCI – PETROVARADIN – NOVI SAD

Novi Sad, grad koji svako u našoj zemlji voli, i u koji uvek može da se vraća... Želite da čujete neke sasvim posebne varoške priče? Želite da doživiti sjajne trenutke i da tako uđete u novu, srećniju, godinu? Ovo je putovanje za Vas! Sremski Karlovci, maleni, a toliko lepi. Ušuškani u njedrima Fruške Gore, sanjaju i pričaju svoje slavne priče. Da li ste znali da je baš na ovom mestu nastala Vojvodina? Čuli ste svi za Branka Radičevića, ali da li ste čuli priču o njegovim školskim danima u Karlovcima? Ovde, u ovom malom mestu, na samo jednom trgu su nastala raskošna zdanja, znate li kako? Potom nas put vodi ka Novome Sadu, kraj jedne čudnovate crkve Snežne Gospe koja čuva jednu sasvim fantastičnu priču o austro-turskom ratu. Posetićemo znamenitu Petrovaradinsku tvrđavu, sazdanu krajem 17. veka, na mestu na kojem je još u vreme rimskog limesa postojalo utvrđenje. Sa terase tvrđave uživaćemo u sasvim posebnom pogledu na varoš Novosadsku. Malo ćemo predahnuti uz naravno, sjajne krem-šnite koje se spravljaju po posebnom receptu. Posetićemo Novi Sad, prošetati se njegovim snenim ulicama i čuti zaista divne priče... Želite da otkrijete tajnu ikone Svetog Đorđa? Možda da čujete priču o crnogorskoj ambasadi? I još na desetinu malih, kratkih i nadasve interesantnih pričica...

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak 31. decembar)   UŽICE – ČAČAK – KRAGUJEVAC - BEOGRAD – SREMSKI KARLOVCI – PETROVARADIN – NOVI SAD   Polazak iz Užica u 7h (Gradski stadion), iz Čačka u 8h (Eko pumpa na magistrali, prekoputa Roda centra), iz Kragujevca u 9.30h (Nis petrol pumpa, Lepenički bulevar) i iz Beograda u 12h (Hram Svetog Save). Putnici iz Užica, Čačka i Kragujevca će u Beogradu imati pauzu od oko pola sata po dolasku na parking kod hrama Svetog Save. Iz Beograda sledi putovanje ka Novom Sadu. Usputni obilazak SREMSKIH KARLOVACA. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada: trg Branka Radičevića – fantastična arhitektonsko-ambijentalna celina sa raskošnim palatama: Bogoslovski seminar, Bogoslovija Svetog Arsenija – druga po starini u pravoslavnom svetu, Patrijaršijski dvor, Saborna crkva Sv. Nikolaja sa baroknom fasadom i dva zvonika – poseta crkvi uz razgledanje čudesno lepog ikonostasa. Potom sledi obilazak čuvene Karlovačke Gimnazije – najastarija gimnazija kod Srba, Gradske kuće, česme „kod 4 lava“,... Priča o sjajnom karlovačkom vinu i kuglofima uz mogućnost posete lokalnoj prodavnici. Slobodno vreme za kaficu u divnom građanskom kafeu „Bermet“. Nastavak putovanja uz panoramski osvrt na crkvu Snežne Gospe na lokalitetu Vezirac uz prezentovanje jedne sjajne legende. Sledi odlazak na PETROVARADINSKU TVRĐAVU. Šetnja do gornjeg platoa i upoznavanje sa istorijatom jedne od najmasivnijih vojnih tvrđava u Evropi. Razgledanje čuvene Sat kule i uživanje u panorami koja se pruža sa Terezijanskog platoa. Slobodno vreme uz preporuku da u kafeu probate fantastične krempite. Povratak u autobus, i potom sledi panoramsko razgledanje Podgrađa Petrovaradinske tvrđave – najlepša barokna ambijentalna celina u našoj zemlji. Prelazak preko Dunava, preko mosta Varadinska duga, i ulazak u NOVI SAD. Panoramsko razgledanje grada: palata Banovina – sedište pokrajinske vlasti, Srpsko narodno pozorište – najstarija teatarska institucija u Srbiji, Uspenska crkva, kuća Mileve Marić Ajnštajn, ulice Dositejeva i Jovana Cvijića uz naravno osvrt na jednog sasvim posebnog čoveka koji ih je opevao, Jevrejska ulica sa znamenitom Sinagogom... Smeštaj u odabrani objekat. Odmor i slobodno vreme. Uveče, individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE u neki od restorana (uz našu preporuku), ili na centralni gradski trg gde se tradicionalno priprema bogat muzički program sa vatrometom u ponoć. Noćenje.

2. dan (Petak 1. januar)   NOVI SAD – KOVILJ – BEOGRAD – KRAGUJEVAC - ČAČAK - UŽICE     Kasniji doručak. Odjava iz smeštaja u 11h. Odlazak do centra Novog Sada u obilazak uz laganu šetnju. Trg Slobode – centralni novosadski trg opkoljen reprezentativnim zdanjima, poput divne Gradske kuće, rimokatoličke crkve Ime Marijino, hotel „Vojvodina“, spomenik Svetozaru Miletiću... Potom sledi šetnja glavnom pešačkom zonom grada, Zmaj Jovinom ulicom u čujem dnu se nalazi velelepno zdanje Vladičanskog dvora i spomenik čuvenom pesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju. Posetićemo Sabornu crkvu Sv. Georgija sa veličanstvenim ikonostasom, remek-delo paje Jovanovića. Potom ćemo videti zdanje Matice Srpske – najstarije i najuglednije srpske kulturne institucije. Na kraju ćemo se prošetati divnom Dunavskom ulicom sa lepim građanskim palatama iz 19. veka (Miletićeva kuća, palata Dunđerski,...). Slobodno vreme za uživanje u Dunavskom parku u kojem se svake godine tokom novogodišnjih i božićnih praznika formira tzv. „Čarobna šuma“ sa klizalištem i mali božičnim marketom. Slede preporuke za Vaš ručak, a potom odlazak iz Novog Sada u 17h. Povratak u Beograd oko 18.30h, Kragujevac oko 20.15h, Čačak oko 21.30h i Užie oko 22.30h. Kraj putovanja.

GARNI HOTEL „RIMSKI“ 2*

6.900 dinara

HOTEL „PARK“ 5*****

12.900 dinara

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u odabranom hotelu u Novom Sadu na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sremskih Karlovaca, Petrovaradinske tvrđave i Novog Sada prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nespomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – Garni hotel „Rimski“ 2000 dinara; hotel „Park“ 4000 dinara

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ IZNOSI:  1.000 dinara

USLOVI PLAĆANJA:

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

GARNI HOTEL „Rimski“ 2**, Novi Sad https://www.hotelrimski.com/index1.php?r=5814

Veoma skroman „budžet“ hotel na odličnoj lokaciji, u ulici Jovana Cvijića, kvart Salajka, na pešačkoj udaljenosti od centra Novog Sada. Mala recepcija, salon za posluženje doručka. Smeštaj je izuzetno skroman, sobe su male, sve sa kupatilom, centralni grejni sistem, TV.

HOTEL „Park“ 5*****, Novi Sad https://www.hotelparkns.com/

Jedan od najboljih gradskih hotela, i jedan od najvećih sa skoro 500 ležaja. Nalazi se u lepom delu grada, uz sam Futoški park, u blizini Sajma, i oko 2 km od strogog centra grada. Hotel poseduje dosta sadržaja, veliki lobi sa elegantnim dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, info pult, menjačnicu, 2 amfiteatra, 7 sala i bordova, 2 restorana, 2 bara, bal dvorana, 2 diskoteke, wellness centar, zatvoreni bazen, parking... Sobe su „standard“ kategorije, sve sa kupatilom sa tuš-WC i fenom za kosu, klima uređaj, mini-bar, TV Cab., centralni grejni sistem.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.