Švajcarska, Hajdi Alpska tura, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:29. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3 ***
 • Obilasci:Bregenc, Inzbruk, Zemlja Hajdi, Davos
 • Cena:Od 189 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

e3286d4b3c277d45a2b15daf7d5d9e4e_L Švajcarska tura | Nova godina u Švajcarskoj | Hajdi, Alpska tura | Doček u zemlji Hajdi | Nova 2021 godina Alpska tura | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

29. DECEMBAR 2020. – 2. JANUAR 2021.

BREGENC - MAJNFELD/ZEMLJA HAJDI – DAVOS –LINDAU - INZBRUK

Po prvi put u našoj zemlji, opet inovacija iz Fantasta! Fantastična „Heidiland Tour“, odnosno Alpska tura sa najekskluzivnijim mestima Švajcarskog alpskog masiva. Priča o devojčici Hajdi počela je davne 1880. godine, a napisala ju je Johana Špiri. Da podsetimo, reč je o romanu o događajima u životu petogodišnje devojčice u zaštiti svoga dede, u švajcarskim Alpima. Tu su i njeni prijatelji Petar i Klara, i velike avanture. Svakako, ovo je najpoznatije književno delo Švajcarske. Ekranizovana takođe, i svako ko je imao prilike da pogleda film, poželeo je da se nađe u zemlji devojčice Hajdi. To je zemlja bajki, i verovali ili ne, postoji! Maleno seoce Majnfeld poznato je kao Hajdino selo, i u svemu ocrtava tu magiju... Alpi svuda oko Vas. Snežni vrhovi, neverovatni prizori! Drevni gradovi, trgovački putevi, razbacane kolibe, kravice na beskrajnim pašnjacima... I svuda okolo odjekuje „oleleihuuuu“... Razneženi pričom o Hajdi i divnim Majnfeldom, krećemo put svetski poznatog i ekskluzivnog zimskog centara, Davosu. Luksuz na svakom koraku, baš kako i dolikuje jednoj od najbogatijih zemalja na svetu. U dolasku posetićemo divni Bregenc na obali Bodenskog jezera, a u povratku posetićemo prestonicu Tirola, divni barokni grad Inzbruk. Savršena tura za sve ljubitelje neobičnih putovanja!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 29. decembar)   Polazak iz Beograda oko 16.30h (BAS – Autobuska stanica), i iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) oko 18h. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Sreda 30. decembar)   BREGENC - FRIDRIHSHAFEN       Dolazak u BREGENC u podnevnim satima. Po dolasku u Bregenc, sledi obilazak grada uz razgledanje Gornjeg grada, ili starog grada sa prepoznatljivom baroknom arhitekturom i divnim tornjem Svetog Martina. Potom sledi odlazak do novijeg, Donjeg grada i razgledanje: betonski porše, najuža kuća Evrope, mlečna pečurka, luka grada na jezeru,... Slobodno vreme (2 sata) za šetnju, šoping, uživanje u kafeima i elegantnim restoranima. Odlazak o obližnji FRIDRIHSHAFEN, grad u Nemačkoj na obali Bodenskog/Kontanc jezera. Smeštaj u hotel do 16h. Odmor. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 31. decembar)   MAJNFELD – DAVOS - LINDAU Doručak. Slobodno vreme, ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet. Kraće putovanje do MAJNFELDA, odnosno do ZEMLJE HAJDI. Seoce sa autentičnim alpskim kolibama, razbacanim u zelenilu livada, sa zaleđem Alpa... Nestvaran, i zaista bajkoviti prizor. Tu je i Hajdina kuća, fontana... Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu. Nastavak putovanja do mondenskog zimskog centra DAVOSA. Davos se nalazi u oblasti veoma visokih Graubindenskih Alpa, na približno 1.560 metara nadmorske visine, pa je to jedan od najviših gradova u celoj Evropi. Grad je smešten u vrhu doline Zertig, koja se pruža pravcem sever - jug, što je uslovilo i pravac pružanja grada. Gradićem dominira toranj Protestantske crkve Svetog Jovana. Takođe, u Davosu ćemo videti i veliki, savremeni Kongresni centar u kojem se svake godine održava Svetski ekonomski forum (WEF). Slobodno vreme. Povratak u hotel do 20h. U 21.30h fakultativni polazak na DOČEK NOVE GODINE na ulicama i trgovima lepog nemačkog grada LINDAU, takođe lociranog na obali Bodenskog jezera. Povratak u hotel do 01h. Noćenje.

4. dan (Petak 1. januar)   INZBRUK   Kasniji doručak. Odlazak iz hotela u 11h. Putovanje do INZBRUKA, prestonice austrijske savezne pokrajine Tirol. Dolazak oko 14h. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada: Kuća sa zlatnim krovom, Katedrala, Rezidencija,... Slobodno vreme za uživanje u divnoj baroknoj celini. Polazak ka Srbiji u 17h. Putovanje preko Slovenije i Hrvatske. Noćna vožnja.

5. dan (Subota 2. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

199 €

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

189 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 65 € samo 55 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Izlet Majnfeld - Davos prema programu
 • Transfer do grada Lindau za doček nove godine

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa minimum 2* u regiji Bodenskog jezera na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Bregenca i Inzbruka prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 65 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2,5 € po osobi i noćenju; dakle ukupno 5 € po osobi za oba noćenja – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet Majnfeld - Davos prema programu – 50 €
 • Transfer do grada Lindau za doček nove godine – 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Ibis Friedrichshafen Airport Messe “ 2**, Fridrihshafen  

https://all.accor.com/hotel/7012/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps

Hotel se nalazi u sklopu kompleksa međunarodnog aerodroma „Bodensee“, te u tom kompleksu se nalaze i sadržaji pogodni za turiste (market, bar, restoran), taksi stajalište, i naravno autobusko stajalište sa gradskim autobusom kao direktnom vezom sa centrom lepog malog grada Fridrihshafena. Standardan „budžet“ hotel sa standardizovanim sadržajem koji je tipičan za hotele iz lanca „Ibis“. Recepcija otvorena 24 sata, mali bar, salon za posluženje doručka, WiFi. Sobe skromne, male, ali veoma pristojne. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, centralni grejni sistem i TV Cab.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.