Kapadokija, tamo gde su snovi Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 4*
 • Obilasci:Goreme, Avanos, Pećinske crkve, kanjoni, tradicionalna sela
 • Cena:Od 599 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

a853f78eb53afa675574aff036afd48b_L Kapadokija, tamo gde su snovi
Преузмите прилоге:

NOVOGODIŠNJE PUTOVANJE U ZEMLJU MAGIJE

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA / HOTEL 4****

PUTOVANJE BEZ USLOVA ZA DRŽAVLJANE SRBIJE – NEMA TESTOVA, NEMA IZOLACIJE!!!
FANTAST COVID-19 GARANCIJA - 100% POVRAĆAJ UPLAĆENIH SREDSTAVA!

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Sumrak... Sunce polako zalazi na horizontu nadanja... Spušta se noć. Zagledah se u daljinu po kojoj počeše svici da pale svoje lampe, ali to nisu svici već neke starostavne pećine iz kojih ta magična svetlost dolazi... Vekovima su u ovom nestvarnom pejzažu ljudi dubili meke stene pokušavajući da stvore neke uslove za život. Nisu ni slutili da će te skromne kuće u pećinama postati turistička atrakcija kojoj gotovo da nema ravne u celom svetu! O da, divna i nestvarna Kapadokija! Sam pogled na bezbrojne fotografije na internetu budi u Vama ogromnu želju da to iskusite, i vidite! I zaista morate to sebi da učinite! A kada ćete ako ne sada?! Ova teška vremena u kojima se ničim izazvani nađosmo, vreme je da ostavimo iza nas, i da otvorimo puteve nekih novih nadanja... Pravo mesto za novogodišnju magiju je Kapadokija! Očekujemo Vas! Kapadokya'ya Hoşgeldiniz!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar)   BEOGRAD – ISTANBUL - KAJSERI   Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ dva sata ranije pre planiranog poletanja aviona za Istanbul (oko 7h). Prijava na let TK1082 kompanije „Turkish Airlines“. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 08.50h. Sletanje na međunarodni (novi) aerodrom u Istanbulu u 12.35h po lokalnom vremenu. Prijava za let TK2016 za Kajseri. Let je u 14.50h, a sletanje u 16.10h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 09.30h na celodnevni fakultativni izlet. Naravno, moramo prvo videti taj nadaleko čuveni pejzaž Kapadokije, te i odlazimo do doline Devrent, nedaleko od mestašca Zelve, gde ćemo videti „Pasabag“ – odnosno „bajkovite kamene dimnjake“ među kojima se zvuci vetra mešaju sa pesmama vila... Odlazak u Avanos na ručak. Ovaj mali živopisni grad je poznat po vekovnoj izradi keramike, o čemu svedoče arheološki nalazi koji dopiru čak do 3000. godine pre Hrista! Naravno, posetićemo i jednu pravu umetničku grnčarsku radionicu u kojoj ćem se upoznati sa tehnikom izrade grnčarije i umetničkim oslikavanjem. Neizostavna je i kupovina suvenira. Popodne ćemo posetiti čuveno mestašce Goreme koje predstavlja Muzej na otvorenom. Ovde se nalaze najlepši primerci Vizantijske umetnosti u Kapadokiji, skriveni u stenama u kojima su uklesane crkve sa freskama i slikama koje datiraju iz perioda od 10. veka do 13. veka. Odlazak do fantastičnog vidikovca Esentepe sa kojeg se kao na dlanu vidi cela Goreme dolina sa magičnim „kamenim dimnacima“ i karakterističnim kapadokijskim pejzažom. Na kraju ćemo videti i zamak Uchisar – visoku stenu, najvišu tačku Goreme regije. Povratak u hotel oko 17.30h. Odmor i sabiranje utisaka... Uveče, fakultativni odlazak na DOČEK NOVE GODINE u nacionalni restoran. Večera uz zanimljiv program. SREĆNA NOVA 2021. GODINA. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Predlažemo laganu u šetnju kroz divni Avanos, kraj njegovih bazara, sve do obale Crvene reke koju krasi divni kameni most... Popijte u nekoj čajdžinici odličan čaj od jabuke, probajte lokalne delikatese, uživajte u prvom danu nove godine... Noćenje.

4. dan (SUBOTA 2. januar) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9.30h na celodnevni fakultativni izlet. Ovaj put idemo na jug Kapadokije, i uživamo u celosti u njenim neverovatnim pejzažima... Odlazak do sjajnog podzemnog grada Derinkuju. Pećinske kuće, neverovatnost obrade kamena i prilagođavanje stenovitih formacija za život! Šetnja kanjonom Ihlara, čuda na korak od Anadolije, sve do seoca Belisirma, antičke Peristreme koja se naziva „Dolina neba“. Videćemo brojne crkve uklesane u kamene stene sa očuvanim freskopisom i divnim scenama iz Biblije. Ručak u lokalnom restoranu na reci. Odlazak do Selime, živopisnog seoca sa pećinskim kućama koje se nalaze na samom rubu kanjona... Scene kao iz serijala „Star Wars“. Povratak u hotel oko 17.30h. Odmor. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) KAJSERI - ISTANBUL - BEOGRAD   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma u Kajseriju i prijava za let TK2013 za Istanbul. Let je u 15.35h. Sletanje u Istanbul u 17.30h. Potom prijava za let TK1083 u 19.50h za Beograd. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 19.30h po našem vremenu. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + PRTLJAG + 4 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU SA 4*

HOTEL

REDOVNA CENA

CENA ZA RANE PRIJAVE

DO 1.12.2020.

BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 4****

649 €

599 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Istanbul – Kajseri– Istanbul - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
 • 4 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u navedenom hotelu (ili sličnom) lokalne kategorizacije 4* u regiji Avanosa
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Transfer do i od hotela, sa i do aerodroma u Nevšehiru
 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1.000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (PRIJAVA JE OBAVEZNA U AGENCIJI minimum 7 dana pre polaska na putovanje, a plaćanje se obavlja na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):

-    Fakultativni izlet dolina Devrent – Avanos – Goreme sa uključenim ulaznicama, transferom, vodičem na engleskom jeziku, prevodom na srpski, ručkom u lokalnom restoranu – 40 € po osobi

-    Fakultativni izlet Derinkuj – Ihlara – Belisirma – Selime sa uključenim ulaznicama, transferom, vodičem na engleskom jeziku, prevodom na srpski, ručkom u lokalnom restoranu – 50 € po osobi

-    Doček nove godine u nacionalnom restoranu sa ukljjčenom večerom i celovečernjim programom (folklorni šou, muzika uživo, egipatski semh šou, orijentalni ples, DJ). Sama večera se sastoji od mezetluka, toplog predjela, glavnog jela (piletina sa pilavom i neograničenom konzumacijom bezalkoholnih pića): 60 € po osobi

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 4**** http://www.bycappadociahotel.com/en ILI SLIČAN

Nov hotel koji je svoja vrata gostima otvorio 2018. godine. Hotel se nalazi 34 km od međunarodnog aerodroma u nevšehiru, i samo 500 metara od centra Avanosa, jednog od najživopisnijih gradića Kapadokije. Ukupno, hotel raspolaže sa 178 soba i 356 kreveta. Sadržaji hotela: recepcija otvorena 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, obezbeđen besplatni bežični WiFi internet, lobi-aperitiv bar, restoran za posluženje obroka („švedski sto“), Spa centar (tursko kupatilo i sauna), bazen na otvorenom,... Smeštaj naših gostiju je u standard sobama veličine 20 m² . Sve sobe sadrže kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV Cab., WiFi, klima uređaj, mini-bar, balkon.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.