Kijev, Doček Nove 2021

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Avionom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:4 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Kijev, Kijevsko-Pečerska lavra, Pripjat, Černobil
 • Cena:Od 590 € Specijalna cena za prijave do 1.Oktobra!

Media

884d9f6e96cdb58d166d4e1b2c05b790_L Kijev Nova godina | Doček 2021 u Kijevu | Nova godina u Kijevu | - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

Poljani su bili najrazvijenije pleme među istočnoslovenskim plemenima. Legenda kaže da je njihov knez Kij sredinom prvog milenijuma osnovao ovaj grad, koji je zahvaljujući dobrom položaju postao jedan od najrazvijenijih. U narednom periodu nastavio je da se razvija i postao važna raskrsnica trgovačkih puteva, centar kulture, ekonomije i politike Kijevske Rusije. Ovaj grad se i smatra majkom Rusije. Tokom 11. veka, Kijev je bio najveći grad Evrope. Danas je to glavni grad Ukrajine sa oko 3 miliona stanovnika, političko, društveno, privredno i kulturno središte cele zemlje. Tokom Sovjetskog perioda, grad je u potpunosti preuređen, neki stari delovi grada su porušeni, izgrađena su brojna „beton naselja“, karakteristična za komunističke zemlje. No, niko nije mogao da naruši neviđenu lepotu njegovog istorijskog jezgra sa raskošnom arhitekturom, fantastičnim parkovima i neverovatno lepim crkvama. Kijev je pre 50 godina proglašen za najzeleniji grad na svetu sa svojih 56.000 hektara drveća i zelenila. I danas je ovaj grad poznat po svojim zelenim parkovima za duge šetnje, uživanje i opuštanje. Posetite Kijev i doživite pravu magiju istoka! Ласкаво просимо до Києва!

Program putovanja:

1. dan (SREDA 30. decembar)   BEOGRAD - KIJEV   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme, 2 sata pre planiranog poletanja aviona. Čekiranje i obavljanje carinskih formalnosti. Direktan let, ILI let sa jednim presedanjem u nekoj od evropskih metropola. Po dolasku u KIJEV, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

2. dan (ČETVRTAK 31. decembar)     KIJEVSKO-PEČERSKA LAVRA    Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet do najfascinantnije atrakcije grada Kijeva, znamenite Kijevsko-pečerske lavre. Kijevsko-pečerska lavra je pravoslavni manastir sagrađen pre više od 1000 godina, u 11. veku. Ovaj neverovatni kompleks manastira je zajedno sa crkvom Svete Sofije uvršten na UNESCO listu svetske kulturne baštine. Ogroman kompleks sadrži i veliki broj znamenitosti, brojne crkve, među kojima je najveća pomenuta, Svete Sofije sa blistavom fasadom i zlatnim kupolama, potom tu su veštačke pećine - isposnice, zvonik, riznice, biblioteka, monaške kelije,... Unutar kompleksa nalazi se i nekoliko muzeja, od kojih je najinteresantniji Muzej mikrominijatura koji ćemo i mi posetiti. U ovom muzeju ćete videti razne predmete koji ne prelaze dimenzije od svega par milimetara, poput broda, knjiga ili cipela za muve. Napomena: za posetu lavri morate biti pristojno obučeni, što podrazumeva dugačke rukave – i za žene suknje do poda i marama oko glave. Nakon posete kompleksu, šetnja do obale reke Dnjepar i ogromnog parka u kojem se nalazi jedan od najvećih spomenika na svetu. Impresivni spomenik Moja otadžbina podignut u čast herojima SSSR-a. Ovaj monumentalni čelični spomenik je visok 62 metara – a ukupna visina strukture zajedno sa bazom iznosi čak 102 metra. Ženska figura sa štitom i prelomljenim mačem koji krije jednu tajnu... Slobodno vreme za uživanje u parku u kojem se nalazi i fantastični Muzej Ukrajinskog patriotskog rata i mnoge druge atrakcije. Na samoj obali Dnjepra u divnim restoranima možete ručati i provesti ostatak dana. Uveče, odlazak na DOČEK NOVE GODINE na centralni gradski trg gde se tradicionalno priređuje bogat muzički program i vatromet u ponoć. Noćenje.

3. dan (PETAK 1. januar)   KIJEV   Doručak. Polazak u pešaki obilazak grada uz razgledanje istorijskog jezgra. Odlazak metroom do Volodimirski gore odakle ćemo se provozati funikularom do vrha brda na kojem se smestio fantastični manastir Svetog Mihajla. Manastirski kompleks je izgrađen u 12. veku na vrhuncu moći Kijevske Rusije. Prepoznatljiv je po svojoj plavoj fasadi i zlatnim kupolama. Odlazak do glavnog gradskog trga, Majdan Nezavisnosti sa visokim stubom na kojem se nalazi boginja pobede. Na ovom trgu se odigrala tzv. „narandžasta revolucija“ protiv vlasti i dominacije Rusije, te je na mestu pogibije 130 boraca za demokratiju kasnije podignut i memorijal kraj cvetnog sata. Na trgu se nalazi i park sa velikom muzičkom fontanom koju treba videti tokom večernjih sati. Takođe, tu se nalazi Nacionalna muzička akademija „Čajkovski“, i neobični hotel „Ukraina“. Sa trga odlazimo u glavnu gradsku ulicu, elegantni Hreščatik sa brojnim raskošnim palatama, trgovinama, kafeima, restoranima, ekskluzivnim radnjama... Predah, pa odlazak do Panoramske uličice kja je poznata i kao ulica skulptura, odnosno najveselija ulica u gradu. Nijedna osoba nije prošla kroz nju bez osmeha na licu. Ulicu je sagradio arhitekta Avram Miletski osamdesetih godina prošlog veka, a skulpture koje su postavljene naknadno, 2009. godine, doprinele su njenoj lepoti. Potom ostatak dana provodimo u najlepšoj kijevskoj ulici Andrejevski spust koja spaja Gornji grad sa Donjim gradom, poznatijim kao Podil. „Kijevski Monmartr“, romantičarska, boemska četvrt grada sa lepim građanskim kućama, divnom atmosferom, nekoliko muzeja, među kojima je sasvim sigurno najpoznatiji Muzej Bulgakova, potom divnom crkvom Svetog Andreje, zamkom Ričarda Lavljeg srca... Pravo mesto za uživanje. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (SUBOTA 2. januar) ČERNOBIL - PRIPJAT    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na specijalni celodnevni izlet do Černobila. Ovaj grad je uništen u eksploziji nuklearne elektrane. Nakon dvočasovne vožnje autobusom, prolazak specijalne „ček-poit“ zone provere radioaktivnosti i ulazak u turistima dozvoljenu zonu. Na ovom mestu se vidi sva strahota nuklearne katastrofe. Proći će se i kroz tzv. „crvenu šumu“, nekada bujnu šumu čije je drveće pod uticajem radijacije naglo pocrvenelo. Potom poseta gradiću Pripjat koji je pre katastrofe brojao oko 15.000 stanovnika, sa sada je „grad duhova“. Povratak u Kijev. Noćenje.

5. dan (NEDELJA 3. januar) KIJEV - BEOGRAD   Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na aerodrom ugovorenim transferom. Čekiranje za let ka Beogradu. Direktan let, ILI let sa jednim presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO

1. OKTOBRA 2020.

590 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE DO

1. NOVEMBRA 2020.

650 €

CENA ZA UPLATE DO

15. NOVEMBRA 2020.

690 €

umesto 150 € samo 130 €

CENA ZA UPLATE POSLE

15. NOVEMBRA 2020.

750 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Kijev – Beograd (direktan let ili let sa jednim presedanjem)
 • Sve aerodromske takse
 • Taksa za izdavanje avio karte (TSC)
 • Kabinski prtljag težine do 8kg
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - „buffet“/samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Kijevu (centar grada)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Obilazak Kijeva prema programu bez uključenih karti za metro i funikular (plaćanje na licu mesta)
 • Transfer aerodrom Kijev – hotel – aerodrom Kijev
 • Organizacione troškove

Navedena cena paketa, obuhvata sledeće izlete:

 • Poludnevni izlet sa obilaskom Kijevsko-pečorske lavre sa uključenom ulaznicom za kompleks, uslugama lokalnog vodiča na engleskom jeziku i ulaznicom za Muzej mikrominijatura
 • Celodnevni izlet sa obilaskom Černobila i Pripjata sa uključenim autobuskim prevozom i uslugama vodiča na engleskom jeziku

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Redovan prtljag težine do 23 kg – doplaćuje se u iznosu od 60 €
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 5 € u din u protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • Karte za gradski prevoz u Kijevu
 • Fakultativne izlete predviđene programom, sem ukoliko isti nisu uplaćeni u agenciji kao „paket izleta“. Nije moguća naknadna prijava na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnicima koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Express“ 3***, Kijev ili sličan https://expresskiev.com.ua/en/  

Hotel se nalazi u centru grada, nedaleko od Botaničke bašte i Vladimirske Saborne crkve. Na pešačkoj distanci od Hreščatik trgovačke zone, i nedaleko od stanice metroa. Veliki hotel sa standardizovanom uslugom. Poseduje 144 smeštajne jedinice različite kategorije, sale za konferencije, lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, restoran za posluženje doručka, menjačnicu, info pult, aperitiv bar, WiFi konekciju. Smeštaj je u „standard economy“ sobama koje nisu toliko velike, i skromno su opremljene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Cab.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.