Saranda, Albanija, Letovanje

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:10 dana, Autobusom
 • Datum polaska:25. Septembar
 • Noćenja i smeštaj:7 noćenja, Apartmani, Hotelu
 • Obilasci:Kroja, Saranda, Plavo oko, Đirokastra, Tirana, Butrint
 • Cena:Od 139 € Još samo 6 mesta!

Медије

69f8abbbe5955ea97c2cf682f9eedec1_L Saranda, Letovanje, Albanija
Преузмите прилоге:

LETOVANJE U NAJVEĆEM LETOVALIŠTU ALBANIJE

10 DANA, 7 NOĆENJA

25. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2020.  Još samo 6 mesta! Siguran polazak!

SARANDA je prelepo letovalište s aoko 30.000 stanovnika, na jugu Albanije, udaljeno od Beograda oko 900 kilometara. Prekoputa ovog letovališta nalazi se grčko ostrvo Krf, te naravno i Saranda izlazi na toplo Jonsko more. Odlikuje je izrazita mediteranska klima sa preko 300 sunčanih sati godišnje. U zaleđu letovališta uzdižu se planine koje daruju mestu živopisnost i mikroklimatske uslove idealne za letovanje koje se u ovom mestu može organizovati sve do polovine oktobra meseca.

Saranda ima nekoliko gradskih plaža, a u neposrednoj blizini sarande nalazi se desetak fantastičnih peščanih plaža, poput onih u letovalištu Ksamil. Zagarantovan je izuzetan boravak, sadržajan, sa brojnim izletima koji će se realizovati do najinteresantnijih lokaliteta u blizini Sarande, poput neverovatno lepog prirodnog lokaliteta Plavo oko, potom srednjovekovnog kamenog grada Đirokastra (UNESCO), i neverovatnog antičkog Butrinta koji se takođe nalazi na listi UNESCO-a. Naravno, tu je i albanska prestonica Tirana, i magična Kroja.

KSAMIL – malo lepo letovalište na samo 15 km od Sarande. Preko 10 plaža, gotovo jedna do druge, pružaju zaista nezaboravan odmor u ovom mestu. Po mnogima, u Ksamilu su najlepše plaže Albanije, a na samo 5 km od centra grada, nalazi se albanska najlepša plaža „Mirror beach“. Letovalište poseduje sve sadržaje koji su potrebni za turiste, brojne menjačnice, sjajne restorane, barove, uređene peščane plaže sa kristalno čistim morem i prelivajućim nijansama boje mora koje prosto oduzimaju dah. Najveća atrakcija letovališta su 4 mala ostrva sa ivnim plažama.

Napomenućemo samo da je Albanija apsolutno bezbedna destinacija sa ljubaznim domaćinima, sjajnom hranom, niskim cenama... Poklonite sebi ove godine nešto neobično!

Program putovanja:

1. dan (petak 25. septembar)   Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) u 19h, iz Beograda (Sajam) u 20.30h, iz Čačka (Preljina) u 22.30h, iz Kraljeva u 23.30h. Noćna vožnja preko Raške, Jarinja, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Prištine i dalje modernim autoputem ka Tirani. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota 26. septembar)   Dolazak u KROJU u prepodnevnim satima. Po dolasku, kraći obilazak grada nad kojim dominira srednjovekovna tvrđava podno koje se prostire izuzetno živopisna orijentalna čaršija sa simpatičnim prodavnicama. Fakultativno: poseta Muzeju Skenderbega koji se nalazi na utvrđenju i koji na izuzetno interesantan način reprezentuje život i delo srednjovekovnog heroja Skenderbega. Nakon slobodnog vremena, nastavaka putovanja ka jugu Albanije i letovalištu SARANDA i KSAMIL. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u izabrane objekte. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan – 8. dan (nedelja 27. septembar – petak 2. oktobar)   Boravak u Sarandi ILI Ksamilu na bazi 7 noćenja u odabranom smeštaju i na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnim plažama, i divnoj atmosferi Sarande.

Tokom našeg boravka, organizovaćemo Vam i sledeće fakultativne izlete:

KSAMIL I PLAŽE – na samo 15-tak kilometara od Sarande nalazi se regija Ksamila, po mnogima najlepšeg letovališta Albanije. Ovo mesto i njegova regija poznati su po divnim peščanim plažama, i po ostrvskoj grupi Ksamil. Provešćemo ceo dan kupajući se u Ksamilu i na još jednoj plaži u njegovoj okolini.

BUTRINT – tročasovni izlet do drevnog grada Butrinta, nekada deo Ilirije, potom Rimske imperije, te najstariji delovi ovog arheološkog lokaliteta dopiru čak do 800. godine pre nove ere. Ovaj lokalitet se zbog svoje lepote i značaja nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

PLAVO OKO I ĐIROKASTRA – plavo oko je izvor prirodne vode koji dopire sa dubine od oko 45 metara, umetnut u stene sa nestvarno tirkizno-plavom bojom po kojoj i nosi ime. Đirokastra je jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova Albanije, i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Scenografski pogledi, kamene kuće sa kamenim krovovima, neće Vas ostaviti ravnodušnima!

9. dan (subota 3. oktobar) Odjava iz smeštajnih objekata do 9 časova. Slobodno vreme za kupanje do 14 časova. Polazak ka Srbiji uz usputnu posetu albanskoj prestonici, Tirani. Po dolasku, oko 19 časova, sledi panoramski obilazak uz razgledanje: Skenderbegov trg sa konjaničkom statuom Skenderbega, Piramida – Enver-hodžin mauzolej, Narodni muzej, Sahat kula, Etem-begova džamija,... Slobodno vreme za šoping (Toptani šoping centar), šetnju, večeru... Polazak iz Tirane ka Srbiji oko 22 časa. Noćna vožnja preko Prištine, i dalje ka Kraljevu, Čačku, Beogradu i Novom Sadu...

10. dan (nedelja 4. oktobar)              Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

APARTMANI „KLAJDI“, SARANDA

139 €   rasprodato!

APARTMANI „VISI“, KSAMIL

159 €     rasprodato!

APART-HOTEL RONALDO, KSAMIL

179 €

HOTEL „KUBURI“ 4*, KSAMIL

249 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim, aklimatizovanim mini-busom na navedenoj relaciji
 • 7 noćenja u izabranoj vrsti smeštaja i vrsti usluge – u apartmanima je usluga najma, bez ishrane, a u ponuđenom hotelu „Kuburi“ uključen je doručak
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 ili 1/2+2 smeštajne jedinice (smeštaj u hotelima podrazumeva smeštaj u sobama sa dva odvojena ležaja ILI sa jednim francuskim ležajem za dvoje, sa mogućnošću trećeg – pomoćnog ležaja / pomoćni ležajevi su manjih dimenzija, u formi kauča na razvlačenje ili fotelje na razvlačenje, i time mogu ugroziti komfor treće osobe! Smeštaj u apartmanima podrazumeva smeštaj sa francuskim ležajem + 1 ili 2 pomoćna ležaja koji su manjih dimenzija – sofa na razvlačenje i sl.)
 • Usluge turističkog vodiča sve vreme putovanja
 • Usputni panoramski obilazak Tirane i Kroje
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Sve druge ne pomenute usluge
 • Individualne troškove
 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNI SMEŠTAJ: u apartmanu i apart-hotelu Ronaldo iznosi 100 €, a u hotelu sa 4* 140 €
 • DOPLATA ZA DODATNO SEDIŠTE U AUTOBUSU IZNOSI 80 €
 • Fakultativne izlete (minimum za realizaciju je 20 prijavljenih osoba po izletu) – PRIJAVA I UPLATA IZLETA SE ISKLJUČIVO VRŠI NA LICU MESTA (Ksamil 15 € / Butrint 20 € / Plavo oko – Đirokastra 25 €)
 • OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU – TURISTIČKU TAKSU koja se doplaćuje na licu mesta i iznosi: 7 € po osobi za smeštaj u apartmanima i apart-hotelu, odnosno 14 € po osobi za smeštaj u hotelu sa 4*

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.12.2020.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

APARTMANSKI SMEŠTAJ „KLAJDI“ SARANDA – nalazi se u rezidenciji na oko 900 metara od najbliže gradske plaže. U neposrednoj blizini rezidencije nalazi se nekoliko marketa. Apartmani su moderno opremljeni i svi poseduju malu kuhinjicu za samostalno pripremanje manjih obroka, dnevnu sobu, spavaću sobu, TV, klima uređaj i kupatilo sa tuš-wc i obezbeđenim peškirima, Wi-Fi konekcija. Za vreme boravka neće se menjati posetljina niti peškiri, niti će se apartmani čistiti!

APARTMANSKI SMEŠTAJ „VISI“ KSAMIL – nalazi se na samo 200 metara od najbliže plaže, i isto toliko od glavne trgovačke zone letpovališta (centra). Apartmani su smešteni u objektu rezidencijalnog tipa koji poseduje malo dvorište, 3 sprata (bez lifta), besplatno korišćenje WiFiinternet veze. Apartmani su tipa studija, sa malom kuhinjom (bez mogućnosti kuvanja; samo „laki“ obroci), i svi poseduju smeštaj za 4 osobe (većinom je francuski ležaj + 2 odovojena redovna ležaja koja su u većini slučajeva na sprat!). Svi apartmani poseduju terasu, mali trepezarijski sto, frižider, klima uređaj (besplatno korišćenje) i kupatilo. Kupatilo je sa tušem – bez kabine, bez zavese, samo sa odvodom! Obezbeđena je posteljina i peškiri. Čišćenje apartmana se ne sprovodi tokom boravka, niti ima promene peškira i posteljine!

HOTEL „KUBURI“ 4* KSAMIL – hotel se nalazi u lepom delu letovališta, u neposrednoj blizini trgovačkog centra letovališta, i oko 300 metara od najbliže plaže „King’s beach“. Hotel poseduje 4 sprata, nema lift! Hotel je komforan, poseduje recepciju, dvorište sa barom u kojem se poslužuje doručak, i sa manjim bazenom oko kojeg su ležaljke. Sobe su komforne, sve sa kupatilom (tuš-wc), TV, WiFi konekcijom, terasom, malim frižiderom, klima uređajem.

APART-HOTEL RONALDO KSAMIL – nalazi se samo 250 metara od najbliže plaže, i isto toliko od glavne trgovačke zone letovališta. Smeštaj je studijskog tipa za dve, tri ili četiri osobe. U prizemlju objekta nalazi se restoran u kojem gosti mogu doručkovati, večerati... Svi studiji poseduju posteljinu, peškire, TV, klima uređaj, mali frižider, balkon. Na posednjem spratu objekta je lepa letnja terasa sa pogledom. 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.