Carski Beč - Prolećne i letnje ture

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:29. April, 20. Maj, 17. Jun, 15. Jul, 12. Avgust
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Beč, Parndorf, Ajzenštad
 • Cena:Od 109 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:65

Медије

Program: Carski Beč - Prolećne i letnje ture-3153

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Douplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:

97b92a4ac94cafd667ea3b804dcde379_L Beč | Putovanje u Beč | Beč 2 noćenja
Преузмите прилоге:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

29. APRIL – 3. MAJ 2021.   / 20. – 24. MAJ 2021.   /     17. – 21. JUN 2021.

15. – 19. JUL 2021.   /   12. – 16. AVGUST 2021.

Nekada su naši velikani ovaj grad zvali „carstvujušća Vijena“. Bio je to zaista pravi carski grad, jedan od najlepših na svetu! I danas je tako! Stare carevine više nema ali iza nje ostale su raskošne palate, čudesni parkovi, neverovatni muzeji... Na svakom koraku ovaj grad odiše neverovatnom elegancijom i otmenošću. Sa ponosom nosi naziv i svetska prestonica muzike. U ovkm gradu stvarali su svoje fantastične kompozicije i Mocart i Betoven i braća Štraus i mnogi, mnogi drugi... Danas turisti najviše vole priče o prelepoj austrijskoj carici Elizabeti, Sisi. Pored Sisi, turisti obožavaju duge šetnje carskim ringom, parče Zaher torte, kaficu u Centralu, bečke šnicle u Grincingu... Ovo putovanje krije neverovatne priče o Beču. Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. DAN (ČETVRTAK 29. APRIL / 20. MAJ / 17. JUN / 15. JUL / 12. AVGUST) Polazak iz Beograda oko 22h sa glavne autobuske stanice BAS. Iz Novog Sada oko 23h sa parkinga kod Žel.stanice/lokomotiva. Noćna vožnja preko Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN (PETAK 30. APRIL / 21. MAJ / 18. JUN / 16. JUL / 12. AVGUST) Dolazak u Parndorf u prepodnevnim satima. Poseta čuvenom „Outlet“ šoping centru. Slobodno vreme za šoping 2 sata. Odlazak do Beča. Panoramsko razgledanje grada iz vozila: Novi Beč, spomenik admiralu Tegethofu, Prater – najstariji zabavni park u Evropi, UnoCity – poslovna četrt grada, Dunavsko ostrvo, kružni bulevar „Ring štrase“ koji opasuje istorijski centar grada, Gradski park sa spomenikom Johanu Štrausu, Opera, trg Marije Terezije, Parlament, Burgteatar... Nastavak obilaska grada pešice uz razgledanje: zimska carska palata Hofburg, Kohlmarkt i Graben – ekskluzivne zone grada, katedrala Sv. Stefana, Kertnerštrase – glavna pešačka zona grada, hotel „Saher“... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel posle 18h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN (SUBOTA 1. MAJ / 22. MAJ / 19. JUN / 17. JUL / 13. AVGUST) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na poludnevni fakultativni program koji uključuje posetu letnje carske rezidencije Šenbrun. Raskošni dvor je barokiziran u vreme vladavine carice Marije Terezije. U unutrašnjosti rezidencije, u brojnim prostorijama, nalazi se raskoš Habsburgovaca, balske dvorane, spavaće odaje, radne sobe... Naravno, tvorci Šenbruna su se potrudili da kroz raskoš same palate i veličanstvenih vrtova koji se nalaze iza rezidencije, u svemu reprezentuju bogatstvo i moć Habsburške monarhije. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenom ambijentu vrtova uz preporuku da se popije prava bečka kafa i proba čuvena štrudla od jabuka u elegantnom kafeu „Rezidenz“. Popodne, polazak na fakultativni izlet do austrijske pokrajine Burgenland i njenog glavnog grada Ajzenštada. U ovom prelepom baroknom gradu nalazi se raskošna palata aristokratske porodice Esterhazi sa fantastičnim parkovima, potom kuća Jozefa Hajdna, katedrala Sv. Martina, Bergkirhe – jedan od najprepoznatljivijih simbola grada,... Slobodno vreme za šetnju glavnom pešačkom ulicom Hauptštrase. Povratak u hotel do 19h. Uveče, fakultativni odlazak u nacionalni restoran na večeru u boemskoj četvrti grada Grincingu. Noćenje.

4. DAN (NEDELJA 2. MAJ / 23. MAJ / 20. JUN / 18. JUL / 14. AVGUST) Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do centra grada i slobodno vreme. Fakultativna poseta dvorskom kompleksu Belvedere, nekadašnjoj rezidenciji princa Eugena Savojskog. U dvorcu Gornji Belvedere nalazi se sedište Austrijske nacionalne galerije sa slikama čuvenih bečkih modernista (Gustav Klimt, Egon Šile, Oskar Kokoška...). Nakon posete Belvedereu šetnja ka centru grada uz razgledanje Karlovog trga sa divnom Karlovom crkvom, koncertne dvorane „Muzikferajn“ čuvene po Novogodišnjem koncertu, palata secesije sa zlatnom kuglom... Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u 20 časova. Noćna vožnja preko Mađarske.

5. DAN (PONEDELJAK 3. MAJ / 24. MAJ / 21. JUN / 19. JUL / 15. AVGUST)   Dolazak u Novi Sad/Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

 

129 €

109 €

umesto 60 € samo 50 €

 

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

 

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („švedski sto“ – buffet- samoposluživanje ) u hotelu sa 3* u široj zoni grada
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • panoramski obilazak Beča i posetu „Outlet“-u u Parndorfu
 • usluge turističkog vodiča

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet do Šenbruna sa uključenom ulaznicom za kompleks
 • Poludnevni izlet do Ajzenštada sa obilaskom prema programu
 • Posetu dvorcu Belvedere sa uključenom ulaznicom i obilaskom prema programu

Navedena cena ne uključuje:

 • Sve ostale nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 65 € (isključivo na upit!)
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje – može se uplatiti u agenciji (oko 5€ u din. protivvrednosti)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Šenbrun sa ulaznicom – 25 €
 • Izlet Ajzenštad – 20 €
 • Belvedere sa ulaznicom – 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.  
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20. u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel HB1 WIENER NEUDORF 3* www.hb1.at/de/wiener-neudorf.html ili sličan

Hotel se nalazi južno od Beča, u Nojdorfu. Sa centrom grada (zgradom Opere) povezan je linijom prevoza Badner Bahn. Na par stanica od hotela nalazi se najveći tržni centar u Beču – SCS. Sobe su isključivo 1/2. Postoji mogućnost 1/2+1 soba koje su manje komofne sa pomoćnim ležajem manjih dimenzija – isključivo na upit. Sve sobe imaju TV, TWC. Hotel ima salu za doručak koji je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (feb-jun 2021.) (odluka broj 07/2021):
 • 40% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. oktobra 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.