Koncert Bečke filharmonije + Dolina Vahau Featured

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:20. Maj
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Beč, Melk, Dirnštajn, Krems, Ajzenštat
 • Cena:Od 119 € Specijalna cena za rane prijave!

Media

Koncert Bečke filharmonije + Dolina Vahau
Download attachments:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

20. – 24. MAJ 2020.

BEČ – KONCERT BEČKE FILHARMONIJE – DOLINA VAHAU – KREMS – DIRNŠTAJN – MELK – AJZENŠTAT – FERTUD

Sasvim je za pretpostaviti da ste imali već prilike da posetite Beč?! Tu je nekako blizu, i uvek aktuelan. Zbog toga smo odlučili da napravimo ovaj sasvim poseban program koji u sebi krije do sada neispričane priče o „carstvujušćoj Vijeni“... Kako je to ovaj grad uticao na istoriju Evrope i sveta? Ko su bili Habsburgovci? Kako je Beč postao muzička prestonica Sveta! Gde je komponovan prvi valcer, i gde je premijerno izveden? Priča o slatkišima, torti „Saher“ i „Esterhazy“... A uveče, 21. maja, pravi spektakl vredan doživotnog pamćenja. Najbolji orkestar klasične muzike na svetu, čuvena i neverovatna Bečka filharmonija, tradicionalno će nastupiti u spektakularnim parkovima carske rezidencije Šenbrun. Maestralan repertoar, scena, izuzetan zvuk i naravno svetlosni efekti. Sasvim, sasvim neverovatan događaj! I Vi na njemu! Sutradan krećemo u avanturu. Na jedan sasvimposeban izlet u regiju Vahau koja se nalazi u dolini reke Dunav. Ova regija je prepoznatljiva po čudesnim pejzažima oivičenim pobrđem i lepim plavim Dunavom... U tročetvrtinskom taktu oči će nam lutati po toj beskrajnoj lepoti, vinogradima, baroknim tornjevima... Naravno, ambijent upotpunjuju naše sasvim lepe priče... Od Kremsa, prelepog malog baroknog grada, preko srednjovekovnog kamenog gradića Dirnštajn, sve do fantastičnog Melka i njegove svetski slavne opatije koja je pomenuta, između ostalog, u romanu „Ime ruže“, nobelovca Umberta Eka. Na kraju ovog programa je još jedna divna priča. Priča o Esterhazi plemićima i njihovim fantastičnim dvorcima u regiji Nežiderskog jezera. Posetićemo barokni Ajzenštat i u Mađarskoj malo mestašce Fertud koje je bilo rezidencija dinastije Esterhazi. Putovanje za sećanje!

Program putovanja:

1. DAN (Sreda 20. maj)           Polazak iz Beograda oko 22h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Iz Novog Sada oko 23.30h sa parkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja kroz Srbiju i Mađarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN (Četvrtak 21. maj)         BEČ - GABLIC      Dolazak u BEČ u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča, uži centar grada: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, novi deo grada sa Praterom i zgradom Ujedinjenih nacija… Nakon panoramskog obilaska, sledi pešački obilazak grada uz razgledanje: Hofburg – zimska rezidencija Habsburgovaca, Kohlmarkt i Graben – ekskluzivne pešačke zone, katedrala Svetog Stefana, glavna pešačka zona Kertnerštrase, hotel „Saher“, Albertina,... Smeštaj u hotel u regiji Beča, u mestu GABLIC oko 17h. Slobodno vreme. U 18.30h polazak, fakultativno, ka ŠENBRUNU i prisustvovanje KONCERTU BEČKE FILHARMONIJE koji se održava u vrtovima Šenbruna. Povratak u hotel nakon koncerta. Noćenje.

3. DAN (Petak 22. maj)   BEČ – MELK – DIRNŠTAJN – KREMS Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u dolinu VAHAU. Odlazak do prelepog baroknog gradića MELK. Poseta veličanstvenoj opatiji Melk. Monumentalni samostanski kompleks na brdu iznad Dunava, sa frontom od 362 metara, na kojem je 1365 prozora, uvršćen je zajedno sa ostalim spomenicima Doline Vahau - 2000. na UNESCO Listu mesta svetske baštine u Evropi. Opatija je osnovana krajem 11. veka. Tokom naše posete i specijalne vođene ture, proćićemo najinteresantniji deo opatije u kojoj se kriju mnoge tajne... Najinteresantnija je veličanstvena Biblioteka. Nakon obilaska opatije, sledi slobodno vreme od oko 2 sata u centru Melka. Nastavak putovanja kraj živopisnih krajolika doline Vahau. Poseta srednjovekovnom gradu DIRNŠTAJN koji poseduje izuzetno slikovit istorijski centar sa čudesnom „Plavom crkvom“. Grad je poznat u istoriji kao mesto u kojem je u zamku povrh grada držan zatočen engleski kralj Ričard „Lavlje srce“. Odlazak u KREMS, divni barokni grad. Šetnja gradom kraj raskošnih baroknih palata i crkvi. Slobodno vreme. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. DAN (Subota 23. maj) BEČ – AJZENŠTAT – FERTUD - ... Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Polazak ka oblasti Nežiderskog jezera. Poseta malom baroknom gradiću AJZENŠTAT. Po dolasku sledi kraći obilazak gradskog jezgra uz razgledanje: Gradska kuća sa divno ornamentisanom fasadom, Hauptštrase – glavna trgovačka zona, Gradska barokna crkva, Hajdnova ulica... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna poseta dvorcu Esterhazi. Osnove dvorca su iz 13. veka, a potpunu rekonstrukciju doživljava tokom 17. veka u vreme kada ga je preuzela dinastija Esterhazi. U skladu sa ugledom i bogatstvom porodice Esterhazi, unutrašnjost dvorca raskošno je uređena, a posebno se ističe Hajdnova koncertna dvorana. Odlazak u obližnji mađarski gradić FERTUD. Slobodno vreme, ili fakultativna poseta Esterhazi dvorcu, nekadašnjem sedištu ove plemićke porodice koja je po bogatstvu premašivala čak i Habsburgovce. Sa svojih 126 soba, predivno oslikanom salom za bankete, bogatom bibliotekom, kapelom, muzejom i zapanjujuće geometrijski pravilnim i dobro održavanim vrtom, ova palata bilo je i mesto gde je, tokom 25 godina svog života, stvarao i veliki kompozitor Jozef Hajdn. Polazak ka Srbiji. Vožnja preko Mađarske.

5. DAN (Nedelja 24. maj)         Dolazak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

REDOVNA CENA

*SPECIJALNA CENA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

139 €

119 €

umesto 95 €

samo 80 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 01.04.2020.

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („kontinentalni buffet“ – hladni „buffet“) u hotelu sa 3* u regiji Beča
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Beča i Ajzenštata prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje:

 • Transfer autobusom na koncert Bečke filharmonije 21. maja
 • Celodnevni izlet u dolinu Vahau sa obilaskom Melka (uključena ulaznica za opatiju), Dirnštajna i Kremsa, prema programu
 • Obilazak dvorca Esterhazi u Ajzenštatu sa uključenom ulaznicom
 • Obilazak dvorca Esterhazi u Fertudu sa uključenom ulaznicom

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5,5 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €

U slučaju da PAKET IZLETA nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cena fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Transfer autobusom na koncert Bečke filharmonije 21. maja – 25 €
 • Celodnevni izlet u dolinu Vahau sa obilaskom Melka (uključena ulaznica za opatiju), Dirnštajna i Kremsa, prema programu – 40 €
 • Obilazak dvorca Esterhazi u Ajzenštatu sa uključenom ulaznicom – 15 €
 • Obilazak dvorca Esterhazi u Fertudu sa uključenom ulaznicom – 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.  
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.12.2020.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20. u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL AUSTRIA 3* (Hauptstraße 27, 3003 Gablitz Zetrum, https://www.hotelaustria3003.at/) ili sličan

Hotel se nalazi u malom simpatičnom mestu Gablic, oko 25 km od Beča, u regiji Bečkih šuma. Standardan hotel „budžet“ kategorije sa standardnim sadržajima, u vidu restorana za posluženje obroka, aperitiv bara, recepcije otvorene 24 sata, lobija sa dnevnim boravkom, WiFi konekcija. Izuzetno topao i prijatan ambijent. Sobe su komforne, sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Cable, centralni grejni sistem.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 269/2020, kategorije A40. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€), MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

 

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (maj-avgust 2020.) (odluka broj 77/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. decembra 2020. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE
PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (sep-dec 2020.) (odluka broj 78/2020):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. maja 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.