Ви сте овде:Fantast> BUS & VIP ture> BiH> Putevima AVNOJ-a

Putevima AVNOJ-a, Bihać, Drvar, Jajce Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:28. Novembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Bosanska Krupa, Bihać, Nacionalni park Una, Drvar, Jajce
 • Cena:Od 7.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

ffb4061f22d0b18b446dec91ed0af3e2_L Putevima AVNOJ-a
Преузмите прилоге:

2 DANA KOMBIJEM / 1 NOĆENJE

28. – 29. NOVEMBAR 2020. – DAN REPUBLIKE

BOSANSKA KRUPA - BIHAĆ – DRVAR - JAJCE

Obnavljamo nekada dobro znan put AVNOJ-a... Podsećanje na negdašnje, za nekoga bolje, a opet za mnoge gore vreme... Kako se uzme, i kako se iz kojeg ugla gleda... No, to je nevažno, važno je to da ćemo se na ovom putovanju prisetiti onih koji su položili svoje živote za otadžbinu! Mnogi nisu ginuli za tamo neke ideale, ginuli su jer nisu pitali za koga se bore, bilo im je važno za čega se bore! Proslavićemo nekadašnji DAN REPUBLIKE na dostojan način. Pevaćemo neke stare pesme, biće naravno i sevdalinki, jer bez njih puteva po Bosni nema... Priču ćemo otpočeti od Bosanske Krupe – divne varošice na divnoj reci Uni. Potom odlazimo do Bihaća u kojem je odrežano Prvo zasedanje AVNOJ-a, potom ćemo posetiti Drvar, grad čuven po Titovoj pećini i desantu na Drvar u Drugom svetskom ratu, i na kraju posetićemo Jajce, grad u kojem je održano Drugo zasedanje AVNOJ-a i gde je utemeljena buduća NFRJ, odnosno SFRJ. Biće nam veselo i zabavno! Mala grupa od svega 8 putnika!

Program putovanja:

1. dan (Subota 28. novembar)   NOVI SAD – BEOGRAD – JASENOVAC – BOSANSKA KRUPA - BIHAĆ Polazak iz Novog Sada oko 3h ujutro (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 4.30h ujutro. Putovanje preko Sremske Mitrovice i dalje preko Hrvatske (tranzit je dozvoljen bez testa!). Odmah po ulasku u Hrvatsku, pravićemo prvu pauzu na putovanju, a potom nastaviti naš put preko Novske... Jutarnja vožnja uz reku Unu i uživanje u zaista divnim prizorima. Videćemo Adu Mlinčići na Uni kod Volodera sa starim vodenicama, brojne male slapove, i bistrinu koju ova reka ima. Potom započinjemo sa pjesmom „Mala moja iz Bosanske Krupe...“, i eto već nakon prve strofe ćemo se naći u ovom lepom gradu. Ime nosi kako legenda kaže po devojci Krupani koja je na ovom mestu sazdala tvrđavu u 13. veku. Posetićemo Stari grad, tvrđavu Pset, koja se nalazi u samom centru grada, na obali reke Une. U podnožju Starog grada nalazi se i stari drveni most koji povezuje obale Une i preko kojeg se dolazi do izletišta Male ade, koje se sastoji od sedam rečnih ada na Uni povezanih drvenim mostovima. U centru, uz samu tvrđavu su i džamija, i pravoslavna crkva i katolička crkva, kao i lepa čaršija za Vaš predah i odmor uz kaficu i posmatranje divne Une. Nakon slobodnog vremena, pravac Bihać. Takođe grad na Uni, jer su se izgleda svi u ovim krajevima Bosne trudili da uz divnu Unu sazdaju svoje divne varoši... Po dolasku u Bihać, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje Kapetanove kule, nekadašnjeg dela utvrđenja, a potom i zloglasnog zatvora. Tu je i katolička crkva Svetog Ante izgrađena krajem 19. veka. Simbol grada, statua Devojke sa Une nalazi se u neposrednoj blizini i predstavlja spomenik borcima koji su živote izgubili braneći Bihać tokom Drugog svetskog rata. Naravno, pričaćemo i o Prvom zasedanju AVNOJ-a koje je održano 1942. godine. Smestićemo se u popodnevnim satima u privatni smeštaj u Bihaću, ili njegovoj okolini. Sledi odmor i noćenje.

2. dan (Nedelja 29. novembar)   BIHAĆ – MARTIN BROD – DRVAR – JAJCE - ...   Odjava iz smeštaja do 8 časova. Opet ćemo pratiti reku Unu i uživati u divnim krajolicima. Odlazimo do obližnjeg Nacionalnog parka Una koji ćemo posetiti i uživati u neverovatno lepim slapovima i vodopadima Une, fantastičnom prirodnom okruženju i svim doživljajima koji nas kod Une budu pratili. Nastavak putovanja do Drvara. Po dolasku u ovaj grad sledi poseta Titovoj pećini, mestu u kojem se nalazio Vrhovni štab na čelu sa Titom tokom ratnih operacija 1944. godine. Te godine, 25. maja, na rođendan druga Tita, Nemci su izveli operaciju „Konjički skok“, odnosno desant na Drvar u pokušaju da zarobe Josipa Broza Tita. Posetićemo spomen kompleks sa muzejom „25. maj“ i malo predahnuti u lepom Drvaru. Put nas dalje vodi do kraljevskog grada Jajce u kojem se 29. novembra 1943. godine održalo Drugo zasedanje AVNOJ-a. Posetićemo Muzej AVNOJ-a i naravno, uživaćemo u fantastičnom Plivskom vodopadu po kojem je Jajce nadaleko čuveno. Malo ćemo predahnuti i potom krenuti put naših kuća... Put će nas povesti preko Banja Luke kroz fantastični kanjon reke Vrbas, i potom preko Hrvatske. Povratak u večernjim satima. Kraj putovanja.  

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

7.900 dinara

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim kombijem na navedenoj relaciji
 • smeštaj u privatnom smeštaju u regiji grada Bihaća
 • smeštaj u dvokrevetne sobe, ili dvokrevetne sobe sa dodatnim trećim, pomoćnim ležajem
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.500 dinara
 • ulaznice za planirane posete – plaćaju se isključivo na licu mesta: Nacionalni park Una – oko 5 €; Spomen kompleks „25.maj“ u Drvaru – oko 5 €; Muzej AVNOJ-a u Jajcu – oko 3 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

PRIVATNI SMEŠTAJ „ZARA“, Bihać ili sličan

Privatni smeštaj se nalazi u centru Bihaća. U neposrednoj okolini smeštaja nalazi se reka Una, zona sa restoranima, barovima i marketima. Smeštaj je predviđen u 4 spavaće sobe sa po jednim velikim francuskim ležajem za dvoje. U objektu se nalazi zajednička kuhinja sa trpezarijom, zajednička dnevna soba, TV, klima uređaj, frižider i dva kupatila sa tuš-wc koja su na raspolaganju gostima.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 8 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.