Sarajevo i Mostar

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:4 dana, autobus
 • Datum polaska:14. Februar, 9. Mart
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Sarajevo, Mostar, Blagaj
 • Cena:Od 45 €

Media

Sarajevo i Mostar
Download attachments:

4 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
9. – 12. MART 2018.
6. - 9. APRIL 2018. - Uskršnje putovanje
27. - 30. APRIL 2018. - Prvomajsko putovanje
30. APRIL - 3. MAJ 2018. - Prvomajsko putovanje

Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana... U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke... Mali dućani, sebilji, zanatlije... Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira... Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare... Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena... Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas... Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život...Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena...

Program putovanja:
1. DAN      NOVI SAD / BEOGRAD   Sastanak putnika u 23:30 časova u Beogradu. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.
2. DAN      SARAJEVO      Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija – turističko jezgro grada sa izuzetnim, sačuvanim orijentalnim ambijentom. Srce Baščaršije je Sebilj – orijentalna česma oko koje su se vekovima unazad okupljale Sarajlije. Stara kaldrma grada dalje vodi do živopisnih sokaka Baščaršije koji nose imena po starim zanatima, poput Kazandžiluka, Sarača… Naravno, najveća atrakcija Baščaršije je starostavna Begova džamija sa Sahat kulom i Medresom. Morića Han je nezaobilazan za posedeti i kusati čuvene tufahije… Panoramski obilazak obuhvata razgledanje iz autobusa: mostovi na Miljacki, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, stara pravoslavna crkva... Fakultativni odlazak na Vrela Bosne. Posle 15 časova smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna večera u jednom od nacionalnih restorana. Noćenje.
3. DAN       SARAJEVO – BLAGAJ - MOSTAR…   Doručak. U 9 časova napuštanje hotela i fakultativni polazak grupe prema Hercegovini. Odlazak do srednjovekovnog grada BLAGAJA koji se nalazi par kilometara od Mostara. U Blagaju će se na kratko uživati  na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do MOSTARA gde ćemo pogledati građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Sarajevo, a u večernjim časovima polazak za Beograd.
4. DAN   BEOGRAD / NOVI SAD     Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din. protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 15 € (isključivo na upit)
 • CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA doplata 2000 din - minimum 4 putnika (transfer)
 • Fakultativne izlete i programe:

-  fakultativna poseta vrelu Bosne 5 € sa uključenom ulaznicom

-  fakultativni izlet do Blagaja i Mostara 15 €

-  fakultativna večera u restoranu sa muzikom 15 €

45 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u Sarajevu
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilazak Sarajeva u pratnji turističkog vodiča
 • organizacione troškove

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „ALEM“ 3***, SARAJEVO  (www.hotelalem.com.ba) ili sličan
Hotel se nalazi u centru Sarajeva, na par minuta od Baščaršije. Hotel raspolaže sa 37 dvokrevetnih soba i 15 jednokrevetnih soba, dva restorana, salom za konferenciju, baštom, praonicom rublja, kao i mogućnošću korištenja besplatnog interneta (WiFi) u svim sobama, a za rekreaciju gostiju hotel nudi besplatnu uslugu trim kabineta i saune. Sobe su komforne i sve poseduju tuš-WC.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs
(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 70 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik br.2 od 30.01.2018.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input